לא מבין למה אני נדרש לשלם תשלום של 227 ש"ח על קניה של 600 ש"ח?, סה"כ הוזמן כיסוי למושב האופנוע.
פשוט מדינה של גנבים!!!!!
לא מבין למה אני נדרש לשלם תשלום של 227 ש"ח על קניה של 600 ש"ח?, סה"כ הוזמן כיסוי למושב האופנוע.
פשוט מדינה של גנבים!!!!!
כי הזמנת דרך חברת שילוח, לא התכנסת ב-$75 המותאים לייבוא, זה למה. ועוד מזל שלא הצהרת שזה חלק חילוף לרכב, אחרת היית מעבר למע"מ משלם עוד מכס...
רק אל תגיד שזה חדש לך - היתה תקופה שהיו חופרים על זה כאן בפורום כל כמה ימים... עד עכשיו אפשר למצוא מיליון שרשורים "איך אני שולח מחו"ל מבלי ליפול בכל מיני פחים", עם תשובה ראשונה - אל תשלח דרך חברת שילוח, אלא דואר רגיל. במקרה הכי גרוע היית משלם מע"מ בלבד.
מוזר מאוד. עמילות מכס לא גובים על משלוח דואר רגיל - הם פשוט מודיעים לך לשחרר את מה שאתה צריך מהמכס. דמי עמילות מכס גובה EMS, שהוא במסגרת חברות השילוח, למרות שהוא כאילו דואר רגיל:
http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
אז יכול להיות שבחינם, אבל שלחת דרך EMS \ דואר רשום (tracked) \ איכשהו זה הגיע להיות EMS ולא דואר רגיל.
ישראלים נורא אוהבים להגיד ולכתוב את זה, אבל זה רחוק מאוד מהמציאות. במציאות יש כאן עזרה סוציאלית רבה, וכל מי שההורים שלו מספיק מבוגרים \ חולים \ וכו' - מגיע להכיר את זה. תנסה להשוות אישפוז בבית אבות במחיר מלא (פרטי) ואת מה שמשרד הבריאות מממן, על פי כל קריטריון מצוי ייצא לך שהם משלימים סכום יותר גבוה ממשכורת ממוצעת במשק, גם אם אתה מרוויח כמו טייס אל על. בכלל לא מדבר על תרופות שעולות כמה אלפי שקלים לחפיסה של 20 כדורים ונותנים בחינם, הלוואי שלא תצטרך כאלה אף פעם ולא תגלה.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 06-01-2019 בשעה 14:31.
ידוע ונכון. וגם גרתי בחו"לל בשביל להרגיש מקרוב כמה אצלנו יש שירותי רווחה מפנקים (בחלק מהמקרים).
אבל אני יותר דיברתי מנקודת מבטו של העצמאי בישראל (נכון להיום אני לא כזה).
כשאתה מתחיל להרוויח פתאום יש לך המון חברים ושותפים. אפילו כאלה שלא שמעת עליהם מעולם פתאום מסבירים לך איך הם שותפים שלך.
וכשאתה חולה ולא יכול לעבוד אז החברים לא עוזרים. הם עדיין מכניסים לך יד לכיס ולוקחים משם את מה שאין.
ואז, בגלל שכולם מכניסים לך יד לכיס ואתה סוגר / פושט רגל כל החברים האלה עושים לך אצבע משולשת במקרה הטוב.
מבחינת רפואה אני חושב שיש לנו מערכת סוציאלית מדהימה. ומי שלא חווה משהו אחר לא יכול להבין עד כמה.
ועדיין, מר גוצ'י הזמין כיסוי ב600 ש"ח. וכשהחברים ראו את זה הם החליטו שבטח יש לו מלא כסף מיותר אם הוא מזמין כיסוי לאופנוע ולכן יש לחלוק איתם את כספו המיותר.
ואז, בשביל הפינאלה, בואו גם נמציא איזו עלות, "שמעון, מה נמציא לו?"
-"לא יודע, אתה כותב לו מכתב או שולח במחשב?"
-"במחשב"
-"אז עמלת מחשב"
-"כמה זה?"
-"כמו בבית כנסת, ח"י שקלים"
-"טוב, תודה, שבוע טוב כפרה".
זו לא מדינה של גנבים. הניסוח אינו נכון.
זו מדינה של שותפים. בכל דבר שאתה קונה יש לך שותפים. הבעיה איתם שהשותפים האלו שמחים מאוד להיות שותפים איתך בכל שקל שאתה מכניס ו/או בכל דבר שאתה רוכש.
כשאתה קונה חבילת מסטיק ב7 שקלים, בערך 50% הולך לאלו שהיו שותפים בהשקעה שלך.
כשאתה מרוויח הרבה כסף הם גם הופכים מסתם שותפים לחברים. הם מתחילים יותר להתעניין בשלומך ולשמור על קשר.
אבל כשאתה חולה, כשאתה לא מרוויח וכשאתה לא קונה כלום אז פתאום אין לך חברים, אין לך תמיכה, אף אחד לא מתעניין בך. קיצור- חברים חרא!
השלב של השותפים כשאתה מצליח הוא נכון.
השלב שבו כשאתה חולה אין לך חברים הוא ממש לא נכון.
מקבלים לא מעט מהמדינה (הכל יחסי כן?).
פאק איט, יש מגזרים שעשו מזה דרך חיים.
אל תיקח ללב לא שווה את העצבים שלך.
אני עשיתי לעצמי חוק: בעיקרון מה שאפשר להביא במזוודה אני מביא במזוודה.
ומה שאפשר להביא במזוודה של אחרים - אני מביא במזוודה של אחרים.
מחר אותם אנשים אחרים יבקשו ממני כשאני טס אני בכיף ובשמחה אביא לארץ גם בשבילהם.
אם קונים באינטרנט - מומלץ לפנות למוכר טרם הקניה, ו"להגיע להבנות". ולהתנות את ביצוע הקניה + הבטחה לקניות חוזרות בכך שאותו מוכר מבין ויבצע את מה שמבקשים ממנו.
ואם הוא מסרב - אז פונים למוכר אחר. לא אלמן ישראל. עדיף לשלם למוכר אחר עוד קצת, ולא לספוג עלייה של שליש מחיר כשהחבילה מגיעה לארץ + עצבים (כפי שאתה חווית על בשרך).
רק בריאות.
אני לא מכיר את המערכת מנקודת המבט של עצמאי, למזלי או לצערי. יכול מאוד להיות, ואני מאמין שכך מתגובתך ומתגובות אחרות ששמעתי\קראתי בזמנים שונים, שבתור עצמאי חשופים לעניין הזה של "שותפים" הרבה יותר משכיר מצוי.
ובלי שום קשר, העשיקה בעניין המכס כאן היא ברורה. מה שאני חושב - שבכל זאת, בלי לדעת, מר גוצי נכווה מכיוון שלא בידיעתו שלחו לו את הכיסא שלו בערוץ שמנפח את המחיר (להערכתי, EMS). עצם קיומם של ערוצים כאלה מעצבן ומרגיז, וגם על זה אין לי מה להגיד, חוץ מלעשות את מה שישראלי מצוי לומד לעשות - להתחמק כל עוד יש דרכים.
לשכירים אין שותפים. השכיר סוגר עם הבוס XXX שקלים נקי ביד וזהו. הבוס משלם ברוטו + עלות מעביד.
לבוס שגם רוצה לקחת כמה שקלים הביתה משלם אותו דבר ברוטו + עלות מעביד.
ואז הבוס מגלה שאם חו"ח הרו"ח איחר בהגשת הדו"ח ממיליון ואחת סיבות אז קנס הכנסה מפנק אותו בקנס יפה רק על עצם זה שהוא איחר. ואנחנו לא מדברים על איחור של שנה אלא של כמה חודשים, כאשר בזמן הזה הבוס ממשיך לשלם מקדמות. אז זה לא שהבוס מעלים מיסים חו"ח הוא משלם ומשלם יפה אבל איחר בדו"ח. ואם במקרה יצא שקנס הכנסה צריך להחזיר לך כסף אז הפלא ופלא הקנס יהיה בגובה ההחזר.
אחרי זה ישנו אדון מע"מ - אם אתה רוצה מהם כמה שקלים (נניח פחות מ1000 ש"ח) אל תטרח בכלל, כי בשביל הסכום הזה הם יבואו יהפכו לך את החנות ימצאו משהו ואתה תקלל את היום.
ואז אדון עצמאי פשט את הרגל חו"ח ושוב:
השכיר שהבוס שלו פשט את הרגל הולך לביטוח לאומי וכו' ומקבל דמי אבטלה ועוד. הבוס ששילם את אותו הדבר ויותר יכול ללכת גם לביטוח לאומי, אבל לא לתוך המבנה אלא לפינה ליד עם קרטון כוס ומיטריה. כי ביטוח לאומי שהוא שילם להם הרבה כסף פשוט ישתינו עליו בקשת.
אז פעם הבאה שאתם קוראים על בר רפאלי/קובי פרץ שמעלימים מיסים תדעו למה.
אגב נקודה למחשבה: האם בר תקבל את אותו עונש של קובי? (בהנחה ותמצא אשמה)
התשובה במהופך.