רק אניח את זה כאן...
https://m.facebook.com/story.php?sto...99790230138467
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
היה לי סיפור דומה עם DHL.
הזמנתי 2 פילטרי אוויר מאתר ספרדי ממנו הזמנתי בעבר.
את הפילטרים הזמנתי בשילוח רגיל דרך הדואר (ההזמנות הקודמות נשלחו כך).
חיש קל החלק ההזמנה הגיע וקיבלתי הודעה לקונית מDHL שממתינה לי חבילה ועלי ליצור עמם קשר.
בהתחלה לא הבנתי במה מדובר והם מצידם סרבו לתת לי פרטים.
נזכרתי לבדוק מספר מעקב וחזרתי אליהם בבקשה לשחרר את החלק ושאלתי עלויות.
מעבר לקו סרבו לתת לי מחיר ושאלתי אותם האם הם מצפים שאתחייב על משהו שייתכן שאפילו לא שווה לי לשלם עבורו.
אחרי דין ודברים אמרו לי כ280 שקל וייתכן שיהיו עלויות נוספות של מע"מ ועוד.
עניתי במייל נזעם שהפילטר אוויר הוא חלק בשחרור מהיר ואת השירות שלהם כלל לא ביקשתי בשום צורה ( בגלל ימי האיחסון לא חיכיתי לתשובה של הספק מספרד שענה לי כי הוא שלח בשילוח רגיל ולא אקספרס וכו') ציינתי שאני מאשר תחת לחץ לשחרר את החלק והאישור אינו מהווה אסמכתא להתחייבות לתשולום או העדר תביעה מצידי על החזר הכסף ומאחר ולא נדרשו שירותיהם.
מפה לשם תוך פחות משעה קיבלתי הודעה החלק שוחרר ללא תשלום נוסף ולמחורת בבוקר החלק היה אצלי במשרד עם שליחה נחמדה של DHL.
ובכן שיטת מצליח שיכלה לעלות לי עוד 280 שקל לטובת כלום
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
קיבלתי מספר לא מועט של חבילות דרך DHL (כולל אחת היום) ובחיים לא שילמתי עלויות נוספות.
כן אציין שכל החבילות היו מתחת לאף של 75 דולר.
שמע גברבר.. אני מכיר עצמאי שמרוויח 100,000 נטו אחרי כל המיסים ושאר הקישקושים.
הוא לא עשה את זה מלהתבכיין. הוא סה"כ פתח עסק (ועוד של אוכל שכולם אומרים שהכי קשה להרוויח וכו') והולך לו טוב.
אף אחד לא טען שכל עסק עצמאי נועד לכשלון,
אף אחד לא טען שאי אפשר להרוויח כסף כעצמאי,
אף אחד לא טען שעדיף להיות שכיר.
כל אחד ומה שמתאים לו. ויש כאלה שמצליחים, בכל מני תחומים ושיהיה להם בהצלחה, מכל הלב.
זה שאתה מכיר מישהו שמרוויח כסף זה לא סותר שום דבר שנכתב כאן. ברור שיש כאלה שמרוויחים, גם יותר ממה שכתבת, וגם בעסקי המזון.
אגב, סתם לידע כללי- אותו אחד שאתה מכיר גם עובד בשחור. אחרת, לא ניתן להגיע ל100K נטו בעסקי המזון (בדר"כ). לא שיש לי בעיה עם זה- שיהיה לו אלף אלפי לבריאות אבל התלוננו על המיסים שהמדינה עושקת בכל דרך יצירתית שהיא מוצאת לנכון. ואם מישהו מרוויח כיוון שהוא דואג ששחור יעבור לו בין הידיים אז זה קצת מספספ את טענת השרשור או שניתן לומר שזה בדיוק מצדיק את כל מה שנכתב כאן מלפני.
ואני גם לא זוכר שמישהו כאן התבכיין. הלנו והתלוננו. יש הבדל בין זה לבין להתבכיין.
להתבכיין זה להגיד "אני לא עצמאי כי המדינה תגנוב אותי, בגלל זה אני שכיר ואין לי כסף". אף אחד לא כתב שום דבר דומה לכך. אפשר גם להרוויח 200K בחודש ועדיין להתלונן. מותר.
אה, הבחור שגר בארץ אחרת ורגיל להתלונן על ישראל... ספר לי על זה. בטח בגרמניה אף אחד לא מתחנן לתרופות וכו'. אחותי לא עושה עכשיו סיבוב מס' 180000 עם האחיין שלי, אחרי ששבר יד, והרופאים הגרמנים הצליחו לא לזהות אחד משני השברים במשך חודש, שאחרי זה היו צריכים לנתח לו את היד שוב כדי ליישר איחוי לא טוב, ועכשיו 2 אצבעות לא עובדות טוב ולא מצליחים לעשות עם זה כלום, ואחותי כבר שוקלת להביא אותו לארץ באופן פרטי כדי שיטפלו בו כמו שצריך.
ניתוחים נדירים בחו"ל וכו' - זאת חצי תעשייה וחצי דברים נדירים, שלא מכוסים בשום מקום אחר לאנשים מהמעמד שמבקש את התרומות האלה. לא חסר מקומות טובים בהרבה? עפ"י הסקרים של OECD, כנראה חסר:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._of_healthcare
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ife_expectancy
אולי זה למה התיירים הרפואיים מרוסיה, למשל, שיכולים לבחור כל ארץ אחרת כולל גרמניה, באים ברובם דווקא לכאן.
יש המון חרא בבית שלנו.
אבל אני רגיל לריח ולא מחליף אותו בכלום.
יש המון דברים שלא הוגנים ורואיים לגינוי ותיקון.
ובכל זאת יש פה רמת חיים טובה מערכת בריאות סבירה ואפילו טובה ואני לא מאמין שבמקום אחר ( בייחוד כמהגר) אני אוכל לחיות ברמת חיים הקיימת לי כיום.
LokiMonsteR
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מה הקשר לרשלנות רפואית עכשיו? בישראל אני מבין שכל הרופאים מעולים? אז בו אני יספר לך משהוא, הרופאים הטובים בישראל עזבו מזמן לארצות הברית.
הOECD מסתמך על נתונים שהמדינות החברות בו נותנות ולפי אותו OECD שעור התאונות בישראל מהנמוך ביותר שזה בדיחה בפני עצמה.
לגבי תיירות רפואית מזמין אותך לאינספור מרכזים בגרמניה בהם שוהים אנשים שטסו מכל העולם כולל ישראלים כדי לעבור הליכים מצילי חיים שאין בישראל.
אני אישית הכרתי בחור שמארגן את זה והוא עובד רק עם לקוחות דוברי רוסית והעסק משגשג.
הרפואה בישראל מעולה אבל רק השכבות הגבוהות נהנות מזה.
"רגיל להתלונן על ישראל" רק כאשר מישהוא מתבלבל עם העובדות יש לי מן דחף כזה לתקן אותו, חוץ מזה אני רק מתלונן אם מזג האוויר לא טוב שאני בה לבקר
ממש לא נכון, במיוחד לאור ההתעסקות האישית שלי עם המערכת הרפואית בישראל בשנתיים האחרונות עם ההורים שלי, ועיסוקה של אשתי בתחום תיירות מרפא - בדיוק מה שאתה מדבר עליו (ולכן אני גם מכיר את זה לא מ"יד שלישית", אלא קצת הרבה יותר מקרוב, כולל שמות של רופאים מובחרים וכו'). ורוב הרופאים הטובים ביותר שיש בארץ, כמו רוב האחרים עם דוקטורט, בילו הרבה זמן בחו"ל - בארה"ב ולא רק - וחזרו. הסיבות פשוטות מאוד - דוקטורט ופוסט-דוק קשה לעשות בארץ, התחרות מטורפת, מספר המקומות מוגבל ביותר והנושאים הרבה פעמים (תלוי תחום) פשוט לא נמצאים כאן. לכן יש רושם מוטעה ש"כל הטובים עוזבים". הם צריכים לעזוב כדי להתקדם, ככה זה עובד. גם אחד מהחברים שלי, במקרה דוקטור לכימיה, בילה זמן מה בארה"ב לאותה המטרה.
אבל מה אני משכנע אותך, מיותר, לא תשתכנע ממילא. פשוט גם לי הבלבול של כל מיני אנשים עם עובדות, במיוחד כאלה שבמקרה שלהם קל מאוד להסביר את הבלבול הזה פסיכולוגית, מציק וגורם מדי פעם לפתוח את המקלדת ולבזבז את הזמן באופן מיותר בפורום. אלך לעשות משהו יותר מועיל.