ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
אני לא מכיר את המערכת מנקודת המבט של עצמאי, למזלי או לצערי. יכול מאוד להיות, ואני מאמין שכך מתגובתך ומתגובות אחרות ששמעתי\קראתי בזמנים שונים, שבתור עצמאי חשופים לעניין הזה של "שותפים" הרבה יותר משכיר מצוי.

ובלי שום קשר, העשיקה בעניין המכס כאן היא ברורה. מה שאני חושב - שבכל זאת, בלי לדעת, מר גוצי נכווה מכיוון שלא בידיעתו שלחו לו את הכיסא שלו בערוץ שמנפח את המחיר (להערכתי, EMS). עצם קיומם של ערוצים כאלה מעצבן ומרגיז, וגם על זה אין לי מה להגיד, חוץ מלעשות את מה שישראלי מצוי לומד לעשות - להתחמק כל עוד יש דרכים.
לשכירים אין שותפים. השכיר סוגר עם הבוס XXX שקלים נקי ביד וזהו. הבוס משלם ברוטו + עלות מעביד.
לבוס שגם רוצה לקחת כמה שקלים הביתה משלם אותו דבר ברוטו + עלות מעביד.
ואז הבוס מגלה שאם חו"ח הרו"ח איחר בהגשת הדו"ח ממיליון ואחת סיבות אז קנס הכנסה מפנק אותו בקנס יפה רק על עצם זה שהוא איחר. ואנחנו לא מדברים על איחור של שנה אלא של כמה חודשים, כאשר בזמן הזה הבוס ממשיך לשלם מקדמות. אז זה לא שהבוס מעלים מיסים חו"ח הוא משלם ומשלם יפה אבל איחר בדו"ח. ואם במקרה יצא שקנס הכנסה צריך להחזיר לך כסף אז הפלא ופלא הקנס יהיה בגובה ההחזר.
אחרי זה ישנו אדון מע"מ - אם אתה רוצה מהם כמה שקלים (נניח פחות מ1000 ש"ח) אל תטרח בכלל, כי בשביל הסכום הזה הם יבואו יהפכו לך את החנות ימצאו משהו ואתה תקלל את היום.
ואז אדון עצמאי פשט את הרגל חו"ח ושוב:
השכיר שהבוס שלו פשט את הרגל הולך לביטוח לאומי וכו' ומקבל דמי אבטלה ועוד. הבוס ששילם את אותו הדבר ויותר יכול ללכת גם לביטוח לאומי, אבל לא לתוך המבנה אלא לפינה ליד עם קרטון כוס ומיטריה. כי ביטוח לאומי שהוא שילם להם הרבה כסף פשוט ישתינו עליו בקשת.
אז פעם הבאה שאתם קוראים על בר רפאלי/קובי פרץ שמעלימים מיסים תדעו למה.
אגב נקודה למחשבה: האם בר תקבל את אותו עונש של קובי? (בהנחה ותמצא אשמה)
התשובה במהופך.