עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 60

אשכול: מדינה של בכיינים (כ"ע)

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    לשכירים אין שותפים. השכיר סוגר עם הבוס XXX שקלים נקי ביד וזהו. הבוס משלם ברוטו + עלות מעביד.
    לבוס שגם רוצה לקחת כמה שקלים הביתה משלם אותו דבר ברוטו + עלות מעביד.
    שכחת שעצמאי יכול לקזז הוצאות ושכיר, שיש לו גם הוצאות, ושחלקן גם קשורות לעבודה, לא יכול לקזז כלום. ואם אני מרוויח 15000 ברוטו שזה 10000 נטו אבל יש לי 8000 הוצאות קבועות - אז בעצם הרווחתי רק 2000 אבל עדיין שילמתי 5000 למס הכנסה.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    שכחת שעצמאי יכול לקזז הוצאות ושכיר, שיש לו גם הוצאות, ושחלקן גם קשורות לעבודה, לא יכול לקזז כלום. ואם אני מרוויח 15000 ברוטו שזה 10000 נטו אבל יש לי 8000 הוצאות קבועות - אז בעצם הרווחתי רק 2000 אבל עדיין שילמתי 5000 למס הכנסה.
    לאיזה שכיר שמרוויח 15 יש 8 הוצאות בחודש שקשורות לעסק?

ניסוח אחר: לאיזה שכיר יש 8 הוצאות בחודש שקשורות לעסק?

ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    הבוס ששילם את אותו הדבר ויותר יכול ללכת גם לביטוח לאומי, אבל לא לתוך המבנה אלא לפינה ליד עם קרטון כוס ומיטריה.
    לא, הוא לא. כי בטוח יבוא איזה מישהו מה"חברים / שותפים" שיסביר שברגע שיש לך קיר (קרטון) וגג (מטרייה) אז אתה חייב בארנונה, דמי שילוט, תשלום למכבי אש, ביטוח שעוברי אורח לא יפגעו מהמטרייה, דמי קבצן, 90% מכל מה ששמים לך בכוס, אגרת שמירה ו"עוד מילה ואתה גם מקבל דו"ח".

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    לאיזה שכיר שמרוויח 15 יש 8 הוצאות בחודש שקשורות לעסק?

ניסוח אחר: לאיזה שכיר יש 8 הוצאות בחודש שקשורות לעסק?
    לא כל השמונה לעסק אבל עדיין ההכנסה נמוכה הרבה יותר מזו שחייבת במס וזה עיוות. תעבורה, ביגוד, מזון ועוד הרבה דברים הם הוצאה מוכרת ועם קצת גמישות אפשר להכיר בהכל. תרשום לי בקבלה ציוד משרדי.

לא כל השמונה לעסק אבל עדיין ההכנסה נמוכה הרבה יותר מזו שחייבת במס וזה עיוות. תעבורה, ביגוד, מזון ועוד הרבה דברים הם הוצאה מוכרת ועם קצת גמישות אפשר להכיר בהכל. תרשום לי בקבלה ציוד משרדי.
    קצת קשה להיות עצמאי עם שני עובדים ולהגיש קבלה של הקניות המשפחתיות בסופר. כנ"ל לגבי הבגדים שקנית/אשתך קנתה לה ולילדים בקניון, כנ"ל לגבי הוצאות הרכב של אשתך אם הוא לא רשום על העסק וכנ"ל לגבי הרופא שיניים של הילד.

בתאוריה אתה צודק שאפשר קצת לרמות אך בפרקטיקה זה רחוק מלהיות האחוזים מסך ההכנסה שאתה חושב שאפשר להזדכות עליהם.

כשאתה עצמאי עם חברה של 50 איש אתה גם יכול לרשום את הטמפונים של אשתך על העסק וגם את החיתולים של התינוק.
    כשאתה עצמאי עם שניים- שלושה עובדים ורכב עבודה אחד זה קצת (הרבה) יותר בעייתי.

Member הסמל האישי של Khc
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    לא, הוא לא. כי בטוח יבוא איזה מישהו מה"חברים / שותפים" שיסביר שברגע שיש לך קיר (קרטון) וגג (מטרייה) אז אתה חייב בארנונה, דמי שילוט, תשלום למכבי אש, ביטוח שעוברי אורח לא יפגעו מהמטרייה, דמי קבצן, 90% מכל מה ששמים לך בכוס, אגרת שמירה ו"עוד מילה ואתה גם מקבל דו"ח".
    זה כבר "חברים" מסוג אחר.
    ידוע שארגוני פשיעה סוחטים גם קבצנים תמורת "הזכות" שלהם לעמוד בקרן רחוב או צומת, מפרישים חלק מהנדבות לארגון.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    זה כבר "חברים" מסוג אחר.
    ידוע שארגוני פשיעה סוחטים גם קבצנים תמורת "הזכות" שלהם לעמוד בקרן רחוב או צומת, מפרישים חלק מהנדבות לארגון.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
    אכן. מחלקת האכיפה בערייה זה אכן ארגון פשיעה.

אז בוא נעשה סדר קטן במונח הקסום שנקרא הוצאות.
    במזון לחלב ולקפה וכו' שהבוס מביא למשרד כי הוא נחמד אז זה מוכר להוצאות במס היא רק: 80%. בגדי עבודה כגון סרבל זה 100% אבל חליפה ושות' רק אם אתה יכול להוכיח באותות ומופתים שזה קשור לעסק אז אתה יכול לנקות 100%, ככה שחוץ מעו"ד אני לא מכיר הרבה בעלי מקצוע שיכולים לנקות.
    המחשב שלך למשרד הוא הוצאה מוכרת, וגם הטלוויזיה שבמשרד מוכרת. אבל אם מס הכנסה יגלה את הTV בבית שלך - אז עדיף ישר לקפוץ מעזראלי.
    ועכשיו בלי קשר לאחוזים שלמעלה, בא נמשיך ונעשה סדר.
    נניח עסק X שמכניס 100,000 בשנה. (הכנסות לא רווחים)
    הוצאות על משכורת 40,000 בשנה.
    רווח גולמי לפני מיסים 60,000.
    על זה לכאורה הוא ישלם 23% אז היית אומר שבוא נוריד "הוצאות" ונקטין את חבות המס. אממה הוצאות כשמם כן הם, הוצאות כסף שיצא ולא אצל הבוס שלך בכיס.
    אז תגיד שהוא דוחף TV 60 אינץ' ב10,000 אז יבואו לבקר אותו ולראות שזה באמת במשרד. ואני לא מכיר הרבה אנשים שרוצים להסתבך עם משפחת הפשע של מס הכנסה.
    אחרי כל זה נניח שנשארנו עם רווח של 50,000 ועל זה משלמים מס חברות 23%. ואז הוא יכול לקחת את הרווחים לכיס. נקי ממס נכון?? לאאאאא טעות!!! אחרי זה הוא ישלם עוד 25% על הרווח. מה שאומר שמה50,000 נשאר לו בערך 28,875. אז נו אתה רוצה להיות עצמאי??
    אגב קנסות מקנס הכנסה לא מוכרות כהוצאות!

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    שמע גברבר.. אני מכיר עצמאי שמרוויח 100,000 נטו אחרי כל המיסים ושאר הקישקושים.
    הוא לא עשה את זה מלהתבכיין. הוא סה"כ פתח עסק (ועוד של אוכל שכולם אומרים שהכי קשה להרוויח וכו') והולך לו טוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    שמע גברבר.. אני מכיר עצמאי שמרוויח 100,000 נטו אחרי כל המיסים ושאר הקישקושים.
    הוא לא עשה את זה מלהתבכיין. הוא סה"כ פתח עסק (ועוד של אוכל שכולם אומרים שהכי קשה להרוויח וכו') והולך לו טוב.
    אף אחד לא טען שכל עסק עצמאי נועד לכשלון,
    אף אחד לא טען שאי אפשר להרוויח כסף כעצמאי,
    אף אחד לא טען שעדיף להיות שכיר.
    כל אחד ומה שמתאים לו. ויש כאלה שמצליחים, בכל מני תחומים ושיהיה להם בהצלחה, מכל הלב.

זה שאתה מכיר מישהו שמרוויח כסף זה לא סותר שום דבר שנכתב כאן. ברור שיש כאלה שמרוויחים, גם יותר ממה שכתבת, וגם בעסקי המזון.

אגב, סתם לידע כללי- אותו אחד שאתה מכיר גם עובד בשחור. אחרת, לא ניתן להגיע ל100K נטו בעסקי המזון (בדר"כ). לא שיש לי בעיה עם זה- שיהיה לו אלף אלפי לבריאות אבל התלוננו על המיסים שהמדינה עושקת בכל דרך יצירתית שהיא מוצאת לנכון. ואם מישהו מרוויח כיוון שהוא דואג ששחור יעבור לו בין הידיים אז זה קצת מספספ את טענת השרשור או שניתן לומר שזה בדיוק מצדיק את כל מה שנכתב כאן מלפני.

ואני גם לא זוכר שמישהו כאן התבכיין. הלנו והתלוננו. יש הבדל בין זה לבין להתבכיין.
    להתבכיין זה להגיד "אני לא עצמאי כי המדינה תגנוב אותי, בגלל זה אני שכיר ואין לי כסף". אף אחד לא כתב שום דבר דומה לכך. אפשר גם להרוויח 200K בחודש ועדיין להתלונן. מותר.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    מוזר מאוד. עמילות מכס לא גובים על משלוח דואר רגיל - הם פשוט מודיעים לך לשחרר את מה שאתה צריך מהמכס. דמי עמילות מכס גובה EMS, שהוא במסגרת חברות השילוח, למרות שהוא כאילו דואר רגיל:
    http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
    אז יכול להיות שבחינם, אבל שלחת דרך EMS \ דואר רשום (tracked) \ איכשהו זה הגיע להיות EMS ולא דואר רגיל.

ישראלים נורא אוהבים להגיד ולכתוב את זה, אבל זה רחוק מאוד מהמציאות. במציאות יש כאן עזרה סוציאלית רבה, וכל מי שההורים שלו מספיק מבוגרים \ חולים \ וכו' - מגיע להכיר את זה. תנסה להשוות אישפוז בבית אבות במחיר מלא (פרטי) ואת מה שמשרד הבריאות מממן, על פי כל קריטריון מצוי ייצא לך שהם משלימים סכום יותר גבוה ממשכורת ממוצעת במשק, גם אם אתה מרוויח כמו טייס אל על. בכלל לא מדבר על תרופות שעולות כמה אלפי שקלים לחפיסה של 20 כדורים ונותנים בחינם, הלוואי שלא תצטרך כאלה אף פעם ולא תגלה.
    בגלל זה כל שני וחמישי מישהוא מתחנן על חייו לתרומות עבור ניתוח בחו"ל או תרופות שלא בסל?

לגבי בתי אבות רבים לא ראויים לבני אדם ואין ברירה וצריך למכור את הדירה כדי לממן מקום שבו אפשר לחיות בכבוד.

וכן יש מקומות גרועים יותר בעולם אבל לא חסר טובים בהרבה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    בגלל זה כל שני וחמישי מישהוא מתחנן על חייו לתרומות עבור ניתוח בחו"ל או תרופות שלא בסל?

לגבי בתי אבות רבים לא ראויים לבני אדם ואין ברירה וצריך למכור את הדירה כדי לממן מקום שבו אפשר לחיות בכבוד.

וכן יש מקומות גרועים יותר בעולם אבל לא חסר טובים בהרבה.
    אה, הבחור שגר בארץ אחרת ורגיל להתלונן על ישראל... ספר לי על זה. בטח בגרמניה אף אחד לא מתחנן לתרופות וכו'. אחותי לא עושה עכשיו סיבוב מס' 180000 עם האחיין שלי, אחרי ששבר יד, והרופאים הגרמנים הצליחו לא לזהות אחד משני השברים במשך חודש, שאחרי זה היו צריכים לנתח לו את היד שוב כדי ליישר איחוי לא טוב, ועכשיו 2 אצבעות לא עובדות טוב ולא מצליחים לעשות עם זה כלום, ואחותי כבר שוקלת להביא אותו לארץ באופן פרטי כדי שיטפלו בו כמו שצריך.
    ניתוחים נדירים בחו"ל וכו' - זאת חצי תעשייה וחצי דברים נדירים, שלא מכוסים בשום מקום אחר לאנשים מהמעמד שמבקש את התרומות האלה. לא חסר מקומות טובים בהרבה? עפ"י הסקרים של OECD, כנראה חסר:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._of_healthcare
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ife_expectancy
    אולי זה למה התיירים הרפואיים מרוסיה, למשל, שיכולים לבחור כל ארץ אחרת כולל גרמניה, באים ברובם דווקא לכאן.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אולי זה למה התיירים הרפואיים מרוסיה, למשל, שיכולים לבחור כל ארץ אחרת כולל גרמניה, באים ברובם דווקא לכאן.
    דווקא פה הייתי מהמר שזה בגלל השפה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    יש המון חרא בבית שלנו.
    אבל אני רגיל לריח ולא מחליף אותו בכלום.

יש המון דברים שלא הוגנים ורואיים לגינוי ותיקון.

ובכל זאת יש פה רמת חיים טובה מערכת בריאות סבירה ואפילו טובה ואני לא מאמין שבמקום אחר ( בייחוד כמהגר) אני אוכל לחיות ברמת חיים הקיימת לי כיום.

LokiMonsteR

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    דווקא פה הייתי מהמר שזה בגלל השפה.
    יש משרדי תיירות מרפא גם שם וגם כאן, והם בכלל לא מגיעים לרופאים דוברי רוסית - הם פשוט מגיעים לרופאים מהטובים ביותר, ואלה, באופן מפתיע, מרוכזים כאן לא רע בכלל.