עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 60

אשכול: מדינה של בכיינים (כ"ע)

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אה, הבחור שגר בארץ אחרת ורגיל להתלונן על ישראל... ספר לי על זה. בטח בגרמניה אף אחד לא מתחנן לתרופות וכו'. אחותי לא עושה עכשיו סיבוב מס' 180000 עם האחיין שלי, אחרי ששבר יד, והרופאים הגרמנים הצליחו לא לזהות אחד משני השברים במשך חודש, שאחרי זה היו צריכים לנתח לו את היד שוב כדי ליישר איחוי לא טוב, ועכשיו 2 אצבעות לא עובדות טוב ולא מצליחים לעשות עם זה כלום, ואחותי כבר שוקלת להביא אותו לארץ באופן פרטי כדי שיטפלו בו כמו שצריך.
    ניתוחים נדירים בחו"ל וכו' - זאת חצי תעשייה וחצי דברים נדירים, שלא מכוסים בשום מקום אחר לאנשים מהמעמד שמבקש את התרומות האלה. לא חסר מקומות טובים בהרבה? עפ"י הסקרים של OECD, כנראה חסר:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._of_healthcare
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ife_expectancy
    אולי זה למה התיירים הרפואיים מרוסיה, למשל, שיכולים לבחור כל ארץ אחרת כולל גרמניה, באים ברובם דווקא לכאן.
    מה הקשר לרשלנות רפואית עכשיו? בישראל אני מבין שכל הרופאים מעולים? אז בו אני יספר לך משהוא, הרופאים הטובים בישראל עזבו מזמן לארצות הברית.

הOECD מסתמך על נתונים שהמדינות החברות בו נותנות ולפי אותו OECD שעור התאונות בישראל מהנמוך ביותר שזה בדיחה בפני עצמה.

לגבי תיירות רפואית מזמין אותך לאינספור מרכזים בגרמניה בהם שוהים אנשים שטסו מכל העולם כולל ישראלים כדי לעבור הליכים מצילי חיים שאין בישראל.
    אני אישית הכרתי בחור שמארגן את זה והוא עובד רק עם לקוחות דוברי רוסית והעסק משגשג.

הרפואה בישראל מעולה אבל רק השכבות הגבוהות נהנות מזה.

"רגיל להתלונן על ישראל" רק כאשר מישהוא מתבלבל עם העובדות יש לי מן דחף כזה לתקן אותו, חוץ מזה אני רק מתלונן אם מזג האוויר לא טוב שאני בה לבקר

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הרפואה בישראל מעולה אבל רק השכבות הגבוהות נהנות מזה.
    ממש לא נכון, במיוחד לאור ההתעסקות האישית שלי עם המערכת הרפואית בישראל בשנתיים האחרונות עם ההורים שלי, ועיסוקה של אשתי בתחום תיירות מרפא - בדיוק מה שאתה מדבר עליו (ולכן אני גם מכיר את זה לא מ"יד שלישית", אלא קצת הרבה יותר מקרוב, כולל שמות של רופאים מובחרים וכו'). ורוב הרופאים הטובים ביותר שיש בארץ, כמו רוב האחרים עם דוקטורט, בילו הרבה זמן בחו"ל - בארה"ב ולא רק - וחזרו. הסיבות פשוטות מאוד - דוקטורט ופוסט-דוק קשה לעשות בארץ, התחרות מטורפת, מספר המקומות מוגבל ביותר והנושאים הרבה פעמים (תלוי תחום) פשוט לא נמצאים כאן. לכן יש רושם מוטעה ש"כל הטובים עוזבים". הם צריכים לעזוב כדי להתקדם, ככה זה עובד. גם אחד מהחברים שלי, במקרה דוקטור לכימיה, בילה זמן מה בארה"ב לאותה המטרה.
    אבל מה אני משכנע אותך, מיותר, לא תשתכנע ממילא. פשוט גם לי הבלבול של כל מיני אנשים עם עובדות, במיוחד כאלה שבמקרה שלהם קל מאוד להסביר את הבלבול הזה פסיכולוגית, מציק וגורם מדי פעם לפתוח את המקלדת ולבזבז את הזמן באופן מיותר בפורום. אלך לעשות משהו יותר מועיל.

ממש לא נכון, במיוחד לאור ההתעסקות האישית שלי עם המערכת הרפואית בישראל בשנתיים האחרונות עם ההורים שלי, ועיסוקה של אשתי בתחום תיירות מרפא - בדיוק מה שאתה מדבר עליו (ולכן אני גם מכיר את זה לא מ"יד שלישית", אלא קצת הרבה יותר מקרוב, כולל שמות של רופאים מובחרים וכו'). ורוב הרופאים הטובים ביותר שיש בארץ, כמו רוב האחרים עם דוקטורט, בילו הרבה זמן בחו"ל - בארה"ב ולא רק - וחזרו. הסיבות פשוטות מאוד - דוקטורט ופוסט-דוק קשה לעשות בארץ, התחרות מטורפת, מספר המקומות מוגבל ביותר והנושאים הרבה פעמים (תלוי תחום) פשוט לא נמצאים כאן. לכן יש רושם מוטעה ש"כל הטובים עוזבים". הם צריכים לעזוב כדי להתקדם, ככה זה עובד. גם אחד מהחברים שלי, במקרה דוקטור לכימיה, בילה זמן מה בארה"ב לאותה המטרה.
    אבל מה אני משכנע אותך, מיותר, לא תשתכנע ממילא. פשוט גם לי הבלבול של כל מיני אנשים עם עובדות, במיוחד כאלה שבמקרה שלהם קל מאוד להסביר את הבלבול הזה פסיכולוגית, מציק וגורם מדי פעם לפתוח את המקלדת ולבזבז את הזמן באופן מיותר בפורום. אלך לעשות משהו יותר מועיל.
    קודם כל זה האוף כאן ככה שביזבוז זמן זה חלק מהעניין בצד האפל של פורום פול גז.

ביחס לגודל המדינה והמשאבים שלה אכן ישראל הצליחה להעמיד מערכת בריאות טובה.
    גם הצבא ביחס לגודל והמשאבים טוב אבל אתה באמת חושב שיש סיכוי לצה"ל לנצח את הצבא הבריטי למשל? אותו הדבר ברפואה, זה פשוט לא כוחות ואין אפילו מה להשוות עם הרפואה,באנגליה, ארצות הברית או גרמניה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ג'ק, לגבי רופאים אין לי הרבה להוסיף, בעיקר בגלל שאני לא מעודכן (אבא שלי במקרא רופא שעלה לארץ, אבל כבר מפלרטט עם הפנסיה). מה שאני כן מכיר קצת יותר טוב זה את נושא ''בריחת המוחות'' בתחומי המדע האמיתי (לא רפואה). הסיבה שיש הרבה דוקטורים מדעיים שעוזבים לחו''ל לצרכי פוסט דוקטורט זה ממש לא בגלל שאין מקום, מי שרוצה להתקבל לפוסט באחת האוניברסיטאות בארץ כנראה שיתקבל בלי בעיה, אותו דבר עם דוקטורט. בד"כ מי שבוחר לעשות פוסט דוקטורט עושה את זה כי זה תנאי של כל מחלקה באוניברסיטה לקבלת משרת חוקר. האוניברסיטאות בארץ סוג של מחייבות שלפחות פוסט אחד יהיה בחו''ל כתוצאה מחוסר אמון ברמה של המחקר בארץ (למעט אולי פוסט דוקטורט במכון וויצמן) ולכן הדוקטורים עוזבים לחו''ל. כשהם שם הם מבינים פתאום שדוקטור מדעי בחו''ל יכול להרוויח משמעותית יותר מחוקר באוניברסיטה בארץ, וזה עוד לפני ההתייחסות לפוליטיקה האקדמית הנוראית ולדרישות שמתלוות לתואר ''חוקר צעיר'' באוניברסיטה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ג'ק, לגבי רופאים אין לי הרבה להוסיף, בעיקר בגלל שאני לא מעודכן (אבא שלי במקרא רופא שעלה לארץ, אבל כבר מפלרטט עם הפנסיה). מה שאני כן מכיר קצת יותר טוב זה את נושא ''בריחת המוחות'' בתחומי המדע האמיתי (לא רפואה). הסיבה שיש הרבה דוקטורים מדעיים שעוזבים לחו''ל לצרכי פוסט דוקטורט זה ממש לא בגלל שאין מקום, מי שרוצה להתקבל לפוסט באחת האוניברסיטאות בארץ כנראה שיתקבל בלי בעיה, אותו דבר עם דוקטורט. בד"כ מי שבוחר לעשות פוסט דוקטורט עושה את זה כי זה תנאי של כל מחלקה באוניברסיטה לקבלת משרת חוקר. האוניברסיטאות בארץ סוג של מחייבות שלפחות פוסט אחד יהיה בחו''ל כתוצאה מחוסר אמון ברמה של המחקר בארץ (למעט אולי פוסט דוקטורט במכון וויצמן) ולכן הדוקטורים עוזבים לחו''ל. כשהם שם הם מבינים פתאום שדוקטור מדעי בחו''ל יכול להרוויח משמעותית יותר מחוקר באוניברסיטה בארץ, וזה עוד לפני ההתייחסות לפוליטיקה האקדמית הנוראית ולדרישות שמתלוות לתואר ''חוקר צעיר'' באוניברסיטה.
    אני גם "קצת" מכיר.
    כל מועמד נבדק פרטנית על בסיס העבודות והפרסומים שהוא מציג והטענה שיש חוסר אמון מצד החוקרים במערכת באיכות המחקרים של אותה מערכת שמורכבת מהם, היא לא נכונה. כמי שהסתובב קצת במעבדות ואוניברסיטאות בחו"ל, שוחח עם לא מעט חוקרים ופוסטדוקטורנטים וישב בהרבה יותר מדי הרצאות של חוקרים נחשבים יותר ופחות באינסוף כנסים, אני לא גם מקבל את הטענה העקרונית שהמחקרים שנעשים כאן פחות טובים. גם כאן 99% מהם הם קשקוש מקושקש, גם בארה"ב 99% מהם הם קשקוש מקושקש וזה נכון גם לכל המדינות שבדרך.
    יש הרבה מאוד מועמדים על כל משרה באקדמיה כשאחוז מהותי מאוד מהפוזיציה של אנשי מחקר קשורה ב"נטוורקינג" שלהם. פוסט דוקטורט בחו"ל, בדגש על קבוצות מחקר "נחשבות", עם חוקר ראשי כבד משקל והרבה כסף, זו הדרך הטובה ביותר לפתוח דלתות לעולם הזה ובדרך גם לעזור לסנן את שפע המועמדים.
    לגבי פוליטיקה, כן, זו מערכת בירוקרטית גדולה שמורכבת מבני אדם ולכן מלאה בפוליטיקה מכוערת. גם בארץ וגם בחו"ל ולמרות הכל, בסביבה שלי אני לא מכיר אף פוסטדוקטורנט שהיה מסוגל לקבל משרה אקדמית בארץ אבל החליט שהכסף הגדול בעבודה בחו"ל קוסם לו יותר. MIT וסטנפורד לא קולטות יותר מדי חוקרים צעירים ופוזיציה במכללה סוג ג' באלבמה היא לא בדיוק משאת נפשם של רוב חוקרי ארצנו, אפילו אם הכסף שם קצת יותר טוב.

לעניין הדברים של דרזדנר.
    מערכת הבריאות בישראל טובה יותר מזו האנגלית. פחות טובה מזו האמריקאית אבל הרבה יותר נגישה ממנה. היא פחות טובה מזו הצרפתית ואני לא מכיר את זו הגרמנית אבל ככלל, לא ניתן להשוות את המערכות הסוציאליות של מדינות "הומוגניות" כמו גרמניה, צרפת או מדינות סקנדינביה לאלו של מדינות הטרוגניות כמו ישראל. בחלוקה גסה לשלוש הקבוצות העיקריות באוכלוסיה הישראלית, שתי הקטנות (הערבית והחרדית) לא לגמרי במשחק ולא ממש מחפשות להיות לגמרי במשחק. שני השליש הנותרים נהנים מרמת חיים שלא נופלת בשום צורה מזו של המדינות העשירות ביותר במערב וחוגגים ב"מסיבות הקיטורים" שמאפיינות את החברה שלנו וזה בסדר גמור. עדיף להיות בצד המוטרד שמחפש כל הזמן לבנות ולשפר את החיים שלו מאשר להיות במצב דקדנטי שמכלה את העושר של הדורות הקודמים.

לתאר את הצבא הבריטי בתור משהו שנמצא בספירה אחרת מצה"ל זה תלוש. הצבא הבריטי של היום רחוק מאוד מהצבא של האימפריה של פעם ולמרבה הצער, הצבא הישראלי הוא פחות או יותר בסדר הגודל והכח של הצבאות של צרפת ובריטניה רק שמבנה ומטרות הכח שונים.
    צה"ל, בהגדרה, בנוי סביב הגנת המולדת. הצבא הבריטי, בהנתן הPAX Americana של אחרי מלחמת העולם השניה והחברות בנאט"ו הוא צבא שערוך בעיקר לביצוע התקפות משולבות במחוזות רחוקים.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    לישראל אגב, יש יותר חיילים בסדיר, יותר חיילים במילואים, יותר טנקים, יותר מטוסים, (וכנראה גם יותר פצצות אטום) מאשר לצבא הבריטי.

הצבא הברית נחשב לבין הצבאות האיכותיים בעולם.
    יש אתרים מקצועיים שמדרגים צבאות, הבריטים לפני הישראלים ושוב ביחס לגודל והמשאבים הצבא מרשים ביחס לעולם זה לא כוחות.

Senior Member
    דירוג מקצועי בין צבאות כל כך שונים בתכלית ובמבנה הכוח שלהם הוא שקול לדירוג מקצועי שמשווה בין אופנועי סופרספורט לטוררים.

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    דירוג מקצועי בין צבאות כל כך שונים בתכלית ובמבנה הכוח שלהם הוא שקול לדירוג מקצועי שמשווה בין אופנועי סופרספורט לטוררים.
    מעריך את הפטריוטיות שלכם, באמת, אבל זה קצת מעוור אותכם במיוחד שמתי לב שאם מישהוא מבחוץ אומר את זה.

Senior Member
    מעריך את הפטריוטיות שלכם, באמת, אבל זה קצת מעוור אותכם במיוחד שמתי לב שאם מישהוא מבחוץ אומר את זה.
    ושוב, צה"ל הוא צבא הגנתי. הצבא הבריטי הוא צבא התקפי.
    לצה"ל אין יכולת לייצר התקפה במעגלים רחוקים כמו בריטניה ולצבא המלכותי אין יכולת להתמודד עם מערכי ההגנה שמזכירים את מה שיש לישראל. לצבא האמריקאי אין שום בעיה לנקנק את שניהם.
    זה לא קשור לפטריוטיות וזה ההפך מעיוורון. הייתי מאוד שמח אם ניתן היה להחזיק פה צבא שפרופורציונאלי למקובל במדינות ההן.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בגרמניה אתה juden
    צרפת אתה תהיה juif
    באיטלקית ebreo
    ספרדית judio
    פולנית zyd
    רוסית Еврей

אפשר להמשיך המשותף לכולם ( כולל יבשת אמריקה - קולומביה שם יצא לי לראות נער הנושא צלב קרס) שבכול העולם אתה תהיה יהודי ( ואם אתה מוסלמי לא בטוח שכיום מצבך יהיה יותר טוב).
    אתה תמיד תהיה סוג של נטע זר לא משנה כמה תשתלב.
    המקום היחיד שיקבל אותך בשל עובדת היותך יהודי וכמעט ללא שאלות זה המקום של הפטריוטים עם כל האי צדק שקיים בו.

לטעמי מי שבוחר לחיות בניכר הוא העיוור.
    בשביל מילקי במחיר מוזל ואולי רמת חיים לכאורה יותר גבוהה לא הייתי עוזב את הבית.

אז נכון שעובדים יותר קשה ונאלצים להסתפק בפיאט 500 במקום amg קוואסאקי משומש במקום ביומטה טויוטא אוריוס במקום מה שלא יהיה וכמובן יבואנים קקה שמנצלים את המצב אבל זה הבית וזה שייך לכולנו.

הכותב דור 9 בירושלים ועוד כמה דורות קודם בחברון.
    משפחתו אחראית למחדל שנקרא פתח תקווה.
    סבא של סבא היה השומר הראשון חופר הבאר הראשונה וחופר התלם הראשון.
    יותר פלסטיני מהפיקציה הפלסטינית.

סליחה על החפירה אבל פטריוטיות וערכים זה משהו שהעם בציון מאבד וחבל.

LokiMonsteR

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    בגרמניה אתה juden
    צרפת אתה תהיה juif
    באיטלקית ebreo
    ספרדית judio
    פולנית zyd
    רוסית ׀•׀²ׁ€׀µ׀¹
    בישראל קוראים לי אשכנזי.
    בישראל קוראים לי שמאלני.
    בישראל קוראים לי חילוני.
    בישראל קוראים לי נישום.

בקיצור, אם תתייחס לאיך שקוראים לך לא תוכל לגור בשום מקום.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    בישראל קוראים לי אשכנזי.
    בישראל קוראים לי שמאלני.
    בישראל קוראים לי חילוני.
    בישראל קוראים לי נישום.

בקיצור, אם תתייחס לאיך שקוראים לך לא תוכל לגור בשום מקום.
    תאמר את זה ליהודים שעלו ( או קנו נכסים ) בישראל.
    תאמר את זה ליהודי אתיופיה.
    תאמר את זה לרבבות שהגיעו מברית המועצות אי שם בשנות ה90.
    תאמר את זה לכל מי שעלה לארץ בגלל שהוא הרגיש לא בטוח לחיות על פי דתו בניכר.
    תאמר את זה ל6 מליון יהודים שנרצחו כי לא היה להם לאן לברוח.

כפי שציינתי אני תוצרת הארץ להונגריה כבר אין לנו קשר ( כנראה שאני אשכנזי ולא רואה בעייה עם זה) גם לעיראק ( אישתי ממוצא עיראקי ואני לא רואה בעייה עם זה) לא ישבו.

מה שמאחד אותי עם אישתי זו אהבה והיותינו יהודים וזאת למרות שהיא בוחרת בשמאל ואילו אני ימין.

וכאמור פטריוטיות חסרה פה.
    שזה מזכיר לי שאני צריך להחליף את הדגל על הגג לחדש יותר.

ערוך:
    יהדות גרמניה הייתה חילונית ומתבוללת ולרייך השלישי לא ממש שינה כמה היהודים ראו את עצמם נוצרים או גרמנים.

LokiMonsteR

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    נסחפתם מהדיון.
    בתור אחד עם הורים מבוגרים, ולהם אחים ואחיות בחו"ל(צרפת), אני רואה את ההבדלים.

בארץ ההורים שלי (ללא פנסיה ללא חסכונות, ועוד גרים בפריפריה- יעני, וורסט קייס סנריו) מקבלים טיפול רפואי טוב מאוד, והחסרון הוא זמני ההמתנה לטיפולים או בדיקות שאינם דחופים. לפעמים ההמתנה לא תהרוג אותם אבל זה בהחלט לא נעים.
    בצרפת, הדודים מקבלים טיפול די דומה, זמני המתנה קצרים, אבל משלמים על זה הון תועפות (ביטוחים פרטיים)
    אם בארץ היינו משלמים את הסכומים האלו, היינו מקבלים טיפול ברמה גבוהה בהרבה (וכשהיה צורך גם עשינו זאת).
    לסיכום,
    בשגרה,
    המערכת פה הרבה יותר טובה. במקרי צורך, וכשרוצים, ניתן לשלם יותר כסף, להגיע לסכומים שמשלמים שם ולקבל טיפול טוב יותר.
    ולפטריוטיות וצבא אין קשר (למרות שלכל אוזן לא נעים לשמוע ביקורת ממישהו שלא גר כאן).

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    בגרמניה אתה juden
    צרפת אתה תהיה juif
    באיטלקית ebreo
    ספרדית judio
    פולנית zyd
    רוסית ׀•׀²ׁ€׀µ׀¹

אפשר להמשיך המשותף לכולם ( כולל יבשת אמריקה - קולומביה שם יצא לי לראות נער הנושא צלב קרס) שבכול העולם אתה תהיה יהודי ( ואם אתה מוסלמי לא בטוח שכיום מצבך יהיה יותר טוב).
    אתה תמיד תהיה סוג של נטע זר לא משנה כמה תשתלב.
    המקום היחיד שיקבל אותך בשל עובדת היותך יהודי וכמעט ללא שאלות זה המקום של הפטריוטים עם כל האי צדק שקיים בו.

לטעמי מי שבוחר לחיות בניכר הוא העיוור.
    בשביל מילקי במחיר מוזל ואולי רמת חיים לכאורה יותר גבוהה לא הייתי עוזב את הבית.

אז נכון שעובדים יותר קשה ונאלצים להסתפק בפיאט 500 במקום amg קוואסאקי משומש במקום ביומטה טויוטא אוריוס במקום מה שלא יהיה וכמובן יבואנים קקה שמנצלים את המצב אבל זה הבית וזה שייך לכולנו.

הכותב דור 9 בירושלים ועוד כמה דורות קודם בחברון.
    משפחתו אחראית למחדל שנקרא פתח תקווה.
    סבא של סבא היה השומר הראשון חופר הבאר הראשונה וחופר התלם הראשון.
    יותר פלסטיני מהפיקציה הפלסטינית.

סליחה על החפירה אבל פטריוטיות וערכים זה משהו שהעם בציון מאבד וחבל.

LokiMonsteR
    עוד פעם "היהודי הנרדף"? אחרי 16 שנים של נסיון אישי אני חייב להגיד לך שאתה מדבר שטויות.
    אני אומנם לא הולך עם מגן דוויד או כיפה על הראש אבל כולם יודעים שאני מישראל ואני גר במקום שאין בו הרבה זרים שנחשב לשמרני, לאכזבתם של רבים אני עדיין חי ואף אחד לא רודף אחרי ברחוב, בית הכנסת שבמרכז העיר עדיין עומד על תילו ואף אחד לא ניסה לפוצץ אותו.

לגבי המערכת הרפואית ועוד פעם מנסיון אישי בגרמניה היא יותר מתקדמת ומפותחת, מספיק לבדוק כמה מכונות MRI פר 1000 תושבים יש בישראל לעומת גרמניה כדי להבין את זה.

לגבי המילקי יש לי חדשות בשבילך, גרמניה היא לא המקום לחיי מותרות, המשכורות לא רחוקות מאלו בישראל ובמקומות שיש שכר גבוה יותר הדיור יקר מאד.
    מי שלא היה עשיר בישראל לא יהיה עשיר בגרמניה, אולי המוצרים זולים אבל כל מה שקשור בעבודת כפיים יקר, שאתה מזמין טכנאי הביתה לא רק שהמחיר גבוה מישראל אתה גם תקבל קבלה עם תשלום עבור הוצאות נסיעה של הטכנאי.

לכל אחד יש העדפות איפה הוא רוצה לחיות, אצל חלק זה מסתכם במעבר לרחוב אחר, חלק עיר אחרת וחלק מדינה אחרת, ישראל זה לא מרכז העולם ומי שמסתובב הרבה בעולם יודע שהרוב לא יודע בכלל איפה היא על המפה, קחו דברים בפופורציות הנכונות.