עמוד 3 מתוך 6 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 82

אשכול: עיצה לרכישת אופנוע חדש a1 - בייבי אדוונצ׳ר

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ירון צפיה בהודעה
    תודה.
    אני משער ששניהם בשל היותם גדולים יותר נוחים יותר לרכיבה מה cb550x , לי ולמורכבות, או שאני טועה ?
    רכבתי על CB500X מזווד בכל טוב עם מורכבת ביוון.
    אני שוקל 72-74 ק"ג, ובתוספת מורכבת ואיזה 15 ק"ג ציוד האופנוע התאמץ מאוד במהירויות אוטוסטראדה (מעל 120). בעליות למשל, מעל 130 האופנוע בקושי האיץ וצבר קמ"שים בקצב של צב עם גז פתוח עד הסוף.
    זה כנראה יהיה המצב בכל אופנוע מוגבל... 47 כ"ס זה לא הרבה. אבל הבעיה האמיתית לא שם.
    העומס של מורכבת וציוד הביא את המתלים הרופסים מדי מלכתחילה, ובעיקר את הבולם האחורי - לקצה גבול היכולת שלהם.
    זה הורגש במרחקי בלימה, תחושת עירפול קיצונית בפניות (גם כאלה איטיות, של 40-50 קמ"ש) ובטיפול בתחלואי הדרך (פסי רכבת שפספסתי ב-60 קמ"ש שיגרו אותנו גבוה לאוויר, והלב שלי היה עמוק בתחתונים בזמן שהשתלטתי על האופנוע בנחיתה).

המסקנה החד-משמעית שלי הייתה, שלהבא לא אתקמצן לרמה כזאת בהזמנת אופנוע לטיול זוגי, כי הפגיעה בהתנהגות הופכת את הרכיבה מהנאה לעבודה.
    בטיול הבא שעשיתי עם אשתי באיטליה, שכרתי דוקאטי מולטיסטראדה 950 - וחרף ההרכבה והזיווד, האופנוע הרגיש דבוק לכביש וממושמע בכל טווח המהירויות בין 5 ל-150 קמ"ש.
    הויסטרום במקום טוב באמצע בין השניים, ומנסיון עם הדגם הלא מוגבל אני חושב שלא תצטער אם תבחר בו.
    על ה-GS לא רכבתי. הוא אמור להיות אופנוע מעולה, אבל לא ברור לי מה יש לו להציע כדי להצדיק את תוספת המחיר ביחס לויסטרום.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    החשש/חשד שלי הוא שהמומנט שהוא יקבל במהירויות האלה מהמוגבלים יהיה נמוך יותר ממה שהוא יקבל מהלא מוגבלים (ואלה כלים כבדים יותר וגם כנראה אנשים כבדים יותר)
    לגבי מתלים שלא בנויים לעומס, בCB500X הם די פשוטים ולבנלי צריך להיות כאן יתרון.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    החשש/חשד שלי הוא שהמומנט שהוא יקבל במהירויות האלה מהמוגבלים יהיה נמוך יותר ממה שהוא יקבל מהלא מוגבלים (ואלה כלים כבדים יותר וגם כנראה אנשים כבדים יותר)
    לגבי מתלים שלא בנויים לעומס, בCB500X הם די פשוטים ולבנלי צריך להיות כאן יתרון.
    לא רכבתי על הבנלי, אבל:
    מניסיוני, זה שהמתלים נראים טוב במפרט (מזלג הפוך בשרני וכו') - לא מעיד כלום על איכות ההידראוליקה והכיול שלהם.
    כדוגמא, אני יכול להזכיר את היוסאנג GTR (פרונט הפוך בקוטר רציני) מול נינג'ה 250 ישן (פרונט קונבנציאונלי דקיק).
    היית מצפה שליוסאנג תהיה התנהגות כביש טובה בכמה רמות. בפועל, ברכיבה לא היה ליוסאנג שום יתרון.
    צריך לרכב כדי לדעת, אבל בדרך כלל - למחיר הנמוך יש סיבה. לרוב היא תמצא במקומות שלא בולטים לעין, כמו החלקים הפנימיים של המתלים...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני גם לא רכבתי עליו אבל הביקורות מחו"ל שראיתי וקראתי ציינו את המתלים כנקודת חוזק של הכלי ולבולם האחורי יש כיוונון מלא.
    אני מסכים שלמחיר נמוך צריכות להיות השלכות אבל זה כלי כבד יחסית, ההרכבה היא סינית, חלק מהמכלולים (כמו הבלמים) מגיעים מהיצרן הסיני ומרווח הטיפולים שלו קצר (6000KM) ככה שיש להם מאיפה לחסוך ולגרד עוד כסף.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    הויסטרום זול יותר, האמינות שלו מוכחת, מרווח טיפולים מעט ארוך יותר, הרבה יותר מוסכים מורשים ועלויות אחזקה ואבזור נמוכות יותר. לשלילה הגבלת מנוע מסרסת (ע"ע מה שרשמתי על הSV650 - זה אותו מנוע) ובלתי ניתנת לשחרור בצורה חוקית.
    לF750GS מסך צבעוני, מערכות ממוחשבות חדישות יותר ויכולת לשחרר את הגבלת המנוע באופן חוקי.

שניהם גדולים, כבדים ולא זולים. שניהם גם מוגבלים (עם הבעיות הרלוונטיות) ואני עדיין חושב שהCB500X יהיה יותר מתאים כאופנוע ראשון.
    ניתן לשחרר את המגבלה בוי סטרום 650 החדשים באופן חוקי.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    זה שינוי מבורך! עד היום הטענה כאן היתה שלמעט דלק (ואולי ליגל), היבואנים לא מוכנים לבצע את השינוי/לספק אישורים רלוונטיים.
    האם מדובר רק בויסטרומים או שזה תופס לכל הכלים המוגבלים שאבניר מייבאת?

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    זה שינוי מבורך! עד היום הטענה כאן היתה שלמעט דלק (ואולי ליגל), היבואנים לא מוכנים לבצע את השינוי/לספק אישורים רלוונטיים.
    האם מדובר רק בויסטרומים או שזה תופס לכל הכלים המוגבלים שאבניר מייבאת?
    תופס לכל הכלים המוגבלים של סוזוקי, אפריליה, מוטו גוצי והוסקוורנה מדגמי ה-701.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member
    בהחלט מהלך צרכני מבורך ביותר (וכנראה ששווה גם פרסום אקטיבי)!

בשעה טובה!! חדשות כאלה צריכות להיות מפורסמות.
    תוכל לספק פרטים לגבי עלות התהליך?

Sent from my S60 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    וואלה בשעה טובה!!! איזה שינוי מבורך. בהחלט פותח מגוון אופציות חדשות לשדרוג. עכשיו רק צריך לעבור את המשוכה של לשכנע את האישה בצורך לשדרג אופנוע

Senior Member
    אני חושב שלעניין כזה מגיע שרשור נפרד אפילו בראשי.
    זה יכול להיות הבדל משמעותי באיזה כלי לקנות.
    אני למשל בשנה הקרובה מתכנן לקנות a1 והעובדה שאפשר לשחרר באופן *חוקי* את ההגבלה מקפיצה את הוי סטרום למקום ראשון מבחינתי.
    העובדה שאני יוכל לשחרר את החסימה אחרי שנה בלי להחליף כלי היא סופר משמעותית.

Junior Member
    חברים - איזה יופי של מידע ועידכון חשוב.
    למיטב הבנתי עד כה רק b.m.w היו עושים זאת באופן חוקי.
    היות ואני לא כל כך מכיר את החברות הנוספות שצויינו קודם , אפשר לקבל פירוט על איזה דגמי בייבי אדוונצ׳ר שניתן להגביל מדובר , באותן חברות ?

Senior Member
    "בייבי" אדוונצ'רים לא מגיעים מוגבלים כי המנועים שלהם גם ככה עומדים בדרישות הרשיון.
    הדגם הרלוונטי הוא הויסטרום 650 שאוזכר בהקשר הזה (והוא לא במיוחד בייבי).
    לאפריליה יש את הדורסודורו 900 הכעור שכנראה גם יכול להתאים אבל אני לא יודע עליו מספיק.

Junior Member
    תודה רבה חברים

Member
    האם אפשרי גם להגביל ולא רק לשחרר ?