עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 33

אשכול: כמה שאלות לגבי התחלת החיים העצמאיים לאחר הצבא.

צפייה משולבת

Junior Member

כמה שאלות לגבי התחלת החיים העצמאיים לאחר הצבא.

לילה טוב לכולם.
    אני משתחרר בעוד שנה ושמונה חודשיים מהצבא וכן כבר התחלתי לחשוב על החיים שאחרי.
    בגלל שאני משתחרר באוקטובר לאחר ששנת הלימודים האקדמית נפתחת,לצערי אני אאלץ לחכות לשנת הלימודים הבאה.
    רציתי לשאול אותכם איך אתם הגבתם אחרי שיצאתם לחיים בחוץ אחרי הצבא?
    אחרי השחרור תהיה לי שנה אחת שבה אני אעבוד,איזה סכום טוב להתחיל איתו את הלימודים?
    בינתיים נשאר לי שנה ו8 להיות בצבא ועדיין אני צריך לעשות פסיכומטרי, לעשות מתמטיקה 4 יחידות/5 ולעשות פיזיקה,ממה בדיוק מומלץ להתחיל?<
    לאחר שדיברתי עם אמא שלי על כמה שהזמן פשוט עובר מהר,הגענו לנושא של התואר.
    איך אתם מגיבים כשאמא שלכם לוחצת עליכם עם התואר(אני מניח שזה אצל כולם ככה?).
    תודה רבה ושבוע טוב.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    לנושא התואר
    אל תתן לאמא שלך לנהל אותך,תלמד רק אם אתה רוצה ותואר שאתה רוצה ללמוד.
    תואר אולי יפתח בפניך דלתות אבל הוא לא ערובה להצלחה בחיים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    מסכים עם טריבל. קודם תחליט עם עצמך אם בכלל אתה רוצה ללמוד (עכשיו או בכלל). אחריזה תחליט מה תרצה ללמוד ולפי זה תדע מה אתה צריך לעשות (פסיכומטרי, בגרויות וכו').
    אין שום חובה להתחיל ללמוד מיד אחרי השחרור, ואם לך לא מתאים להתחיל ללמוד מיד, אלא בעוד שנתיים שלוש (שוב, אם בכלל), לא יקרה שום דבר קטסטרופלי.
    חוצמיזה ששנה ושמונה זה חצי נצח (זה אפילו לא אמצע הסדיר שלך...!), לא ברור לי מה בוער לך.

Senior Member
    תיאורטית שום דבר לא מונע ממך להירשם ללימודים בשנה שאתה משתחרר.
    לא נוגע בנושא של מה, כמה, למה ואיך אבל אתה תמיד יכול להירשם לפני השחרור, במקסימום תפסיד כמה שיעורים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    לנושא התואר
    אל תתן לאמא שלך לנהל אותך,תלמד רק אם אתה רוצה ותואר שאתה רוצה ללמוד.
    תואר אולי יפתח בפניך דלתות אבל הוא לא ערובה להצלחה בחיים.
    אני מסכים איתך.
    לגבי התואר אני אישית רוצה מאוד ללמוד אבל אני שונא את זה שמישהו לוחץ עליי לגבי נושא מסוים.
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    מסכים עם טריבל. קודם תחליט עם עצמך אם בכלל אתה רוצה ללמוד (עכשיו או בכלל). אחריזה תחליט מה תרצה ללמוד ולפי זה תדע מה אתה צריך לעשות (פסיכומטרי, בגרויות וכו').
    אין שום חובה להתחיל ללמוד מיד אחרי השחרור, ואם לך לא מתאים להתחיל ללמוד מיד, אלא בעוד שנתיים שלוש (שוב, אם בכלל), לא יקרה שום דבר קטסטרופלי.
    חוצמיזה ששנה ושמונה זה חצי נצח (זה אפילו לא אמצע הסדיר שלך...!), לא ברור לי מה בוער לך.
    כמו שכתבתי לטריבל,אני אישית כן רוצה ללמוד רק שאני מאוד שונא שלוחצים עליי בנושא מסוים.
    אני יודע ששנה ושמונה זה הרבה זמן,אבל יש לי פסיכומטרי ו2 מקצועות להגביר ככה שאני רוצה לא להיות לחוץ ולפרוס את זה לתקופה מסוימת.
    תהיה לי שנה לעבוד אחרי השחרור.

Member
    השנקל שלי, ובתור אחד שהתחיל ללמוד הנדסת מכונות בגיל 28 (ללא בגרות מלאה לפני, כן?) - יש לך שנה ושמונה חודשים לחשוב על זה, לכשתגיע לגשר - תחצה אותו. החוויה שנשארה אצלי, למרות ה"הצתה המאוחרת" היא דווקא שהבנתי בדיוק מה מתאים לי עקב גילי המתקדם (יחסית לאנשים שהתחילו את התואר ישר אחרי הצבא)

הלחץ מצד אימך מובן - היא דואגת לעתידך, ואתה יכול להיות בוגר ולהסביר לה עד כמה שניתן שאתה תתחיל ללמוד לאחר שתבין מה אתה רוצה ללמוד, ושהלחץ שמגיע ממנה דווקא מונע ממך לרצות זאת. גם כילדים להורים ניתן לשים גבולות באופן מכבד.
    אצלי אגב, הורי לא דחפו כלל וכלל, כי הם האמינו שבסוף אבחר את הדרך הנכונה לי - מה שקרה בגיל מאוחר. אז יש כאלו ויש כאלו, בסופו של דבר זה בא מאהבה.

אתה יודע לאיזה מקצוע אתה פונה? אתה יודע מה הציון פסיכומטרי הנדרש? אם התשובה היא לא, או שתעשה חושבים ותבין לאן אתה מתכן להגיע, סוג של תכנית עבודה.
    יכול להיות שתתחיל את המירוץ וישר תתחיל לימודי פסיכומטרי, תקבל ציון, ולאחר מכן תגלה שדווקא הפקולטה שמתאימה לך דורשת סף ציון גבוה יותר..

איזון הוא הנוסחה המנצחת, מצד אחד לא לנסות לטרוף את העוגה לפני שאתה יודע אם אתה רעב או שבע, ומצד שני לא לחכות עם זה יותר מדי כי בסה"כ לימודים הוא משהו שכן חשוב ופותח דלתות לקריירה, ישנם תארים שיותר וישנם פחות.

תשלים את המקצועות שאתה צריך, ותתחיל לבדוק מעכשיו אם, מתי, ובאיזה תחום אתה רואה את עצמך מתפתח.
    כשיהיו לך תשובות, אתה מוזמן לשאול פה בפורום עצות נוספות מאנשים עם ניסיון להמשך הדרך.

בהצלחה!

רק אומר שאתה יכול לקבל הקדמת שיחרור בשביל להתחיל ללמוד באוניברסיטה. בתקופתי זה היה עד 45 יום קיצור שירות ובין 45 יום ל 90 דחיית שירות. ואם אתה מתחיל ללמוד שנה שלישית, מוותרים לך על הימים. אחרת אתה צריך לחזור ולסיים את השירות.

אבל עם כל ההשלמות שיש לך , מציע לך להשתחרר ולבצע את ההשלמות בנחת.

Sent from...

Senior Member הסמל האישי של shushu
    לאף 1 לא אכפת מתואר היום, בסופו של דבר זה הניסיון ומה עשית לפני.

אם כבר הלכת ללמוד תואר תעבוד בו תוך כדי.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    לאף 1 לא אכפת מתואר היום, בסופו של דבר זה הניסיון ומה עשית לפני.

אם כבר הלכת ללמוד תואר תעבוד בו תוך כדי.
    זאת אמירה מאוד כוללנית, ייתכן שבתחום מסוים זה יעבוד, ובתחום אחר לא.

לדוגמא, יש המון חבר'ה ללא תואר במדעי המחשב אך עם ניסיון פרקטי בתכנות בתור תחביב שמצליחים להתברג בסוף במשרת מתכנת מעולה ללא תואר.
    מנגד, ישנן משרות בהנדסה, שללא תואר אף אחד לא יסתכל עליך (ללא התייחסות לעבודות המבוססות על יכולות של גבול ההנדסאי/מהנדס).

ניסיון זה אכן מרכיב חשוב, אך לפעמים תואר נותן את הצעד הראשון כדי להגיע לאן שמישהו מתכנן להגיע.

עם זאת, מסכים כי כדאי לעבוד בזמן התואר באותו תחום נלמד, אין ספק שזה חכם ולטווח הארוך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מצד שלישי,
    מתכנת זה הפועלים השחורים של תעשיית ההייטק.

Senior Member
    וככל שזה אפשרי, אני נגד עבודה בזמן התואר, בטח כשמדובר על תארים קשים יחסית כמו מדעי מחשב או הנדסה (למעט הנדסת מעשיה וטיול).
    לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בסיטואציה המאוד גראפית של אנשי כח אדם בירידי תעסוקה שלוקחים מסטודנטים קו"ח, מציצים/שואלים מה הממוצע ואז דוחפים את קו"ח לשתי ערימות כשאחת מהם היא פח אשפה.
    עבור הרוב המוחלט של הסטודנטים, עבודה בתחום שווה ציונים נמוכים וציונים נמוכים מקשים מאוד על מציאת עבודה ראשונה משום שהם אפילו לא יזומנו לראיונות עבודה והעבודות שהם בסוף ימצאו יהיו רעות, בתחומים נטולי ביקוש, בשכר התחלתי שנמוך בעשרות אחוזים ופוטנציאל התקדמות מוגבל מאוד.

Banned
    מה ששושו מנסה לומר (אם הבנתי נכון) הוא שבהייטק תואר של ארבע שנים הוא בזבוז זמן.
    רקע קודם (נגיד שמונה גרביים) או קורס קצר בבאז וורד שקר כלשהו (בד"כ פרונטאנד מדעי החרטא js) ונכונות לעבוד שעות נוספות במשרת ג'וניור - יבטיחו לך סיכויים טובים יותר להתקבל לתעשיה.
    את הדוקטורט תעשה שם. בתעשיה. לא באקדמיה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    רקע קודם (נגיד שמונה גרביים) או קורס קצר בבאז וורד שקר כלשהו (בד"כ פרונטאנד מדעי החרטא js) ונכונות לעבוד שעות נוספות במשרת ג'וניור - יבטיחו לך סיכויים טובים יותר להתקבל לתעשיה.
    יש לי רקע עמוק בעולם הזה. משם אני מגיע. זה ה"מילייה" האנושי שלי.
    למעט מקרים חריגים קיצוניים (שהם לא אני ולא פותח השרשור), זה פשוט לא נכון.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    יש לי רקע עמוק בעולם הזה. משם אני מגיע. זה ה"מילייה" האנושי שלי.
    למעט מקרים חריגים קיצוניים (שהם לא אני ולא פותח השרשור), זה פשוט לא נכון.
    וואללה??? עמוק, עמוק? או סתם עמוק?
    ואני מה? סתם נגר שיש לו דוד שעובד בזה אז אני מטקבק בפורומים? נניח.
    אז אותו דוד, מספר לי בין היתר שכמעט כל שנה ולפעמים יותר מופיעות כתבות בעיתונים עם כותרות בסיגנון:
    "המחסור החמור באנשי הייטק ובעיקר תוכנה בישראל"
    הוא סיפר לי גם שכפועל יוצא מהפרדיגמה הזו מתקיימים קורסי הסבה לאנשים שלא מהתחום (או בעגה המקצועית - אין להם מושג בשיט)
    למרות שהוא מהתחום הוא לקח קורס כזה. בוט קאמפ של חודשיים מאסיבים בפולסטאק פייתון עם נגיעות במונגו, לינוקס, ואנגולר. (בעיקר דג'אנגו)
    מתוך כיתה של תרייסר - אחד חתם על חוזה עוד לפני סיום הקורס, עוד שניים שלושה בסיום הקןרס והשאר תקופה קצרה לאחר מכן (או לא)
    משכורות בסביבות ה 14 15. ג'וניורים.
    המדריך כמובן קיבל עמלות על השידוכים. הוא הצהיר את זה עוד לפני תחילת הקורס ועל סמך זה היו "מבחני" הקבלה.
    שוב. אנשים שלא היה להם רקע או נגיעה וואטסואבר בתחום.

אגב, אותו דוד סיפר לי שאם אתה אישה זה בונוס ענק! נגיד זה - https://she-codes.org/he/home-heb/

אגב#2 אותו דוד סיפר לי שלא לימדו אותו בקורס מה זה משתנה אימיוטבל, או שהוא נרדם בחלק הזה של הקורס.
    אבל זה דווקא אחד הדברים שכדאי לדעת.

זה מה שהדוד מספר לי בין היתר.
    לי אין מושג מה המילים המוזרות שכתבתי. אני בסך הכל נגר.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    משהו כזה,

בנוסף מחזק את אוזניק, זה בהחלט תלוי בתחום.

לי יש תפקיד טוב בהייטק (תפעול + פיתוח עסקי)

לא סיימתי 12 שנות לימוד אבל וואחד אוניברסיטה של החיים.