קקטוב, תודה על השיתוף ומאמין לכל מילה שכתבת לגבי הפיאט שלכם.
נתחיל באובייסט...- רובנו מטפלים במוסך וצוברים הרבה יותר מ 90,000 ק"מ במהלך 6 שנים. מעבר לק"מ הנמוך והאמינות (טפו טפו) אני עדיין מחזיק בדיעה שהסכום האמיתי חייב לכלול את כל היבטי המימון השימוש והתיקון וחלק מבעלי הרכבים נוטים להתעלם מההוצאה הכי גדולה.

אם קנית לדוגמא ב 50,000 ש"ח ואחרי 3 שנים תמכור ב 20,000 ש"ח ואתה צריך לאפס לרכב ברמה דומה ב- 50,000 ש"ח, אז יש 10,000 נוספים להעמיס בשנה שהם בערך 1,000 ש"ח בחודש לתפרנים כמוני וכמוך שלא קונים חדש. אם קנית חדש ממוצע ומכרת אחרי 4 שנים (בסביבות 100,000 ק"מ) הפסדת קרוב ל- 50% אחוז מערך הרכב (50,000 ש"ח גרוסו) מצד שני, כמעט ולא ביקרת במוסך. אם קנית ג'יפ או טנדר (משומש) כי אתה חובב שטח תשלם ביטוח שנתי באזור ה -8,000 אש"ח.

צריכת דלק ממוצעת לפני עשור היתה גבוהה משמעותית במשומשות והסכום שחישבתי כלל מכוניות שצורכות ליטר לכל 12-10 ק"מ. צריכת הדלק וירידת המחיר כבר מקרבים אותנו לאזור 2,000 ש"ח בחודש- לפני העיזים ויתר ההוצאות הידועות. ממה שהבנתי ממוסכניקים וניסיון אישי, לרוב העיזים מגיעות אחרי 100,000 ק"מ. נתקלתי בעז ששקלה 6,000 ש"ח (קאיה) עז ששקלה 5,000 (פג'ו) ועוד בלי עין הרע. מהמותן אני מעריך שהסכום הריאלי של הטבלה שהכנתי בעבר ירד גם כי שוק הרכב השתנה וכבר יש חדשות ב 70,000.

אין לי את הקובץ המקורי אבל חבר שכיר שנוסע מעל הממוצע (לדעתי) בחן במשך תקופה אלטרטיבה לעלות שווי שימוש מהחברה שהיה יקר ולא הצליח להגיע לתחזוקת משפחתית סבירה בסכום נמוך מ 3,500 בחודש.

מסתכל על הצעירים בצנטרום של תל אביב עם קורקינט שעולה לירה וחצי ודירת 2 חדרים שעולה 8,000 ש"ח לחודש ופתאום הטמטום נראה יותר נכון.