אזהרה, חפירה עמוקה מלפנים
צהריים טובים לכולם!
אחרי שנה שאני מהרהר בנושא ואחרי שכבר הוצאתי רישיון לפני כמה חודשים על A1, החלטתי שאני הולך לקנות אופנוע בכל מחיר, בין אם זה יהיה אופנוע בעל נפח של 500 סמק בהשקעה רצינית ובין אם זה יהיה 250 כדי לחסוך בעלות האופנוע והביטוח (מה שבטוח הוא שאופנוע אני קונה בכל מקרה, גם אם הוא לא יענה על רוב הדרישות שלי ממנו)
האידאל הוא כזה:
1) כלי שישמש אותי לנסיעות לעבודה/ללימודים
כרגע אני עובד בקריית גת אז אלה נסיעות יום יומיות אשדוד-קריית גת (30 ק"מ לכיוון - קצת כביש 4 קצת 232 וקצת כביש 35 )
הנסיעות ללימודים כנראה יהיו אשדוד - תל אביב ( כ 45 ק"מ על כביש 4 ואיילון)
2) לטייל איתו בכל מיני מקומות בארץ - גם למדבר וגם לגולן.
3) הבנתי שנייקד יותר יתאים גם כי בתור רוכב מתחיל אני עלול לשפשף את האופנוע וגם קל לעבוד איתו כי החלקים שלו חשופים (אני זוכר נכון?), מה שמתקשר לנקודה הבאה
4) אמנם אין לי רקע במכונאות רכב/אופנוע אבל יש לי חוש טכני טוב אז מאמין שאסתדר ומתכוון לעשות את מה שאפשר ומומלץ בכוחות עצמי ומה שלא במוסך.
5) אני לא אחד שנוטה להחליף דברים סתם, אז אני רוצה להחזיק אותו כמה שנים, לכן אני מעוניין במשהו אמין עם מרווח טיפולים גדול שיעמוד איתן.
6) לא חשוב לי שיהיה נוצץ מהמפעל, אז אני מתכוון לקנות משומש (אלא אם יהיה איזה מבצע כמו שהיה שנה שעברה אצל הונדה לדוגמה שהמחיר ירד ל 40 אלף ואז אולי זה שווה את התוספת)
7) אני מתכוון לרכוב לבד אבל רוצה שתהיה אפשרות להרכיב מורכב בנוחות יחסית.
אין לי ממש "תקציב"
אני גמיש יחסית ויכול בסופו של דבר להשקיע עוד (גם העוד לא ממש מוגדר)
אני יכול להשקיע ב 500 חדש או לקנות 250 משומש, זה הולך להיות כבד כלכלית בכל מקרה, אבל מה נותן את יחס התמורה/עלות הכי גבוה?
חשבתי על שתי נקודות כמעט קיצוניות לדעתי, ללכת על הונדה cb500f משומש/חדש תלוי בהפרש המחירים שיענה על האידאל, או ללכת על התכנית החסכונית ולקחת z250 שיחסוך לי גם במחירו, גם בביטוח, גם אני אהיה פחות לחוץ על הכלי מהרבה בחינות.
לי נראה שהזד לא מתקרב לאידאל (תקנו אותי אם אני טועה), אבל אם ההפרש בעלויות שמושפעות מהכלי עצמו הוא משמעותי מאוד אז אולי אני אתפשר ואוותר על חלק מהדרישות שלי, ואחרי הלימודים כבר אשדרג ל A ואשקיע במשהו שיענה על האידאל.
מידע נוסף
אני נהג צעיר עם וותק של כמה שנים על רכב ורוכב (עתידי) חדש ללא שום ניסיון מעבר לשיעורי הנהיגה.
אני גר בבניין אז אני כנראה אחנה את האופנוע בקומת העמודים בבניין מה שאומר שמצד אחד האופנוע מוגן מגשם ולא גלוי לעין מצד אחר אני לא יכול לראות אותו שם (פרנואיד אמרתי? יש לזה חשיבות?)
אני למדתי בכלל על crf250 (דו"ש אדום של הונדה) אז אין לי בכלל ניסיון על ספורט/אדוונצ'ר אז אני לא יכול להעיד על העדפה מיוחדת - איך אני מנסה אותם? איך נסיעת מבחן עובדת?
יש לי חבר שכנראה יעזור לי לבחון אופנוע משומש מבחינת מצבו
פה הסלט שיש לי בראש עובר למקלדת (הוא התחיל קצת לפני)
אני מסתבך טיפה עם עלויות ואופציות הביטוח/מיגון
חבר אמר לי שאין ביטוח מקיף לרוכב בעל וותק של פחות משנה.
קראתי אשכול בנושא הזעקה האחרונה/איתורן, קיבלתי רושם טוב על הזעקה, ראיתי שיש אזעקת ביפר שזה נשמע כמו אחלה של דבר אבל עדיין יש לי מין סלט בראש לגבי "מי נגד מי". איזה ביטוח מחייב מה, האם יש ביטוח לרכב שהוא לא מקיף ומכסה גניבה/נזק שנעשה ע"י מישהו שלא בתאונה.
שרשרת/מנעול דיסק? חובה/מומלץ/מועיל/שווה את זה? האם זאת טרחה, כי לי זה נשמע ככה (ואני יודע שגם ככה לרוכב יש הרבה התעסקויות מסביב)
האם יש לחץ לקנות אופנוע עכשיו בחורף? אמרו לי שהמחירים נמוכים כי הרבה מוכרים ומעטים קונים, ובקיץ הפוך.
לקנות מטרייד אין?
לחכות עם הקנייה למבצע כלשהו?
איפה האופנועים הבאים נכנסים למשוואה אם בכלל?
MT 03
CBR500R
CB500X
Z400 (היתה כתבה שיצא השנה)
יש עוד משהו שפיספסתי שהוא מחמשת השנים האחרונות ורלוונטי?
אני צריך עזרה בלהפוך את המידע הזה למספרים ביחידות מידה שקליות כדי להחליט מה אני לוקח ואעריך כל עצה שתוצע, ואשמח אם תסבו את תשומת ליבי לדברים שפיספסתי.
גם עצות שלא מתייחסות ישירות למשהו ששאלתי יוערכו.