תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: ייעוץ בקניית אופנוע ראשון 250 או 500 סמק

צפייה משולבת

Member
    במצבך, יהיה יותר נכון ללכת דווקא על סדרת ה- CB500 של הונדה, תוכל לבחור איזו תנוחה מתאימה לך בין הדגמים. איך אתה יודע מה מתאים לך? כמו כולם, עושים נסיעת מבחן אצל היבואן/רכיבה על כלי של חבר ומרגישים לאיזה כלי מתחברים יותר. הזד 250 יגמע את המרחקים אך ההונדה יהיה עדיף. תוכל למצוא משומש בן שנה/שנתיים/שלוש שיהווה את התמורה הכי טובה מכיוון שנפילת הערך העיקרית לא תיפול עליך. ואם כבר מפילים/מחליקים עם אופנוע ראשון, פחות כואב הלב כשהוא משומש ולא חדש..אבל זה באמת לא כזה חשוב.

לא לשלול טרייד, ואם כן, הייתי הולך להונדה - לרוב הם דואגים לתיקון כל הריג'קטים שהועלו ויחסית אמינים אל מול סוכנויות פרטיות.

בנוגע למיגון ישנו עיקרון מאוד פשוט - או שהאופנוע שלך ספציפית "הוזמן", כלומר רמת המיגון פחות תשנה עבור הגנבים והם ימצאו את הדרך לגנוב את הכלי - יותר סביר בדגמים מבוקשים. או, מצד שני, אופנוע שזמין לגניבה, כלומר אינו מאובטח מדי ונמצא במיקום מבודד ותנאים אידאליים לביצוע הגניבה המהווה הזדמנות טובה. בסופו של עניין, גנב שרוצה לגנוב - יצליח לגנוב. המשימה שלך בתור בעל אופנוע זה להקשות כמה שיותר.
    שרשרת, מנעול דיסק וכיסוי זה מינימום, הזעקה האחרונה ודומיה יוסיפו לך ראש שקט אך יש לזה עלות נוספת - למחירים תוכל להתקשר אליהם, לזכרוני ההתקנה חד פעמית ועולה באיזור 800-1000 ש"ח והמנוי החודשי כמה עשרות שקלים (70 ש"ח) לכל חודש, תלוי בסוג הכלי.

ביטוח - יעלה לך סביב ה- 5000 ש"ח לחובה, 800 ש"ח לצד ג'. שלא תעז, אני חוזר, שלא תעז לעשות ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עם עלות מופחתת. זאת צרה שלא כדאי להכנס אליה.

מיגון לגוף, חישבת? קסדה, מעיל וכפפות - להשאיר בצד כ- 1500-2000 ש"ח לציוד בסיסי, או למצוא יד 2 אפילו ביותר זול.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 13-02-2019 בשעה 15:04.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    שלא תעז, אני חוזר, שלא תעז לעשות ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עם עלות מופחתת. זאת צרה שלא כדאי להכנס אליה.
    הפחדה חסרת משמעות. אין שום ״צרה״ - אתה פשוט מקבל פחות פיצויים במקרה של תאונה, הוצואות רפואיות מחוסות בכל מקרה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    הפחדה חסרת משמעות. אין שום ״צרה״ - אתה פשוט מקבל פחות פיצויים במקרה של תאונה, הוצואות רפואיות מחוסות בכל מקרה.
    אולי ההפחדה מעט מוגזמת אבל בשביל לחסוך את הכלום כסף בשנה ולאבד מהפיצויים 25,000 ש"ח זה נורא. לפחות מבחינתי.
    יש לי חבר שקרע את המיניסקוס בברך, ו....ומהפיצוי נוכה 25,000 ש"ח. בשביל מה? בשביל 100 ש"ח נוספים בחודש?

עסקה נוראית בכל מובן אפשרי גם בלי לעשות חשבון, היחס בין התמורה למחיר לא שווה את זה, ואם אפשר להמליץ לאנשים ללמוד מניסיון של אחרים - זה המקום.

Senior Member
    אולי ההפחדה מעט מוגזמת אבל בשביל לחסוך את הכלום כסף בשנה ולאבד מהפיצויים 25,000 ש"ח זה נורא. לפחות מבחינתי.
    בואו נסכים על דבר בסיסי אחד - ביטוח לא נועד שתרוויח.

יש לי חבר שקרע את המיניסקוס בברך, ו....ומהפיצוי נוכה 25,000 ש"ח. בשביל מה? בשביל 100 ש"ח נוספים בחודש?
    150 שח אבל זה לא הנקודה. הנקודה היא כזאת: 25000 לא יחזירו לחבר שלך מיניסקוס. גם אם היה מקבל פיצוי, אני בטוח שחבר שלך יעשה הכל כדי לא לחזור על ״חוויה״.

עסקה נוראית בכל מובן אפשרי גם בלי לעשות חשבון
    מצאער - אתה לא יכול להגיד ״עסקה נוראית״ בלי לעשות חשבון. וחשבון אומר שאתה לא באמת יכול ״לזכות״ בפיצוי כזה יותר מפעם אחד או שתיים.