עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: ייעוץ בקניית אופנוע ראשון 250 או 500 סמק

Junior Member

ייעוץ בקניית אופנוע ראשון 250 או 500 סמק

אזהרה, חפירה עמוקה מלפנים

צהריים טובים לכולם!
    אחרי שנה שאני מהרהר בנושא ואחרי שכבר הוצאתי רישיון לפני כמה חודשים על A1, החלטתי שאני הולך לקנות אופנוע בכל מחיר, בין אם זה יהיה אופנוע בעל נפח של 500 סמק בהשקעה רצינית ובין אם זה יהיה 250 כדי לחסוך בעלות האופנוע והביטוח (מה שבטוח הוא שאופנוע אני קונה בכל מקרה, גם אם הוא לא יענה על רוב הדרישות שלי ממנו)

האידאל הוא כזה:

1) כלי שישמש אותי לנסיעות לעבודה/ללימודים
    כרגע אני עובד בקריית גת אז אלה נסיעות יום יומיות אשדוד-קריית גת (30 ק"מ לכיוון - קצת כביש 4 קצת 232 וקצת כביש 35 )
    הנסיעות ללימודים כנראה יהיו אשדוד - תל אביב ( כ 45 ק"מ על כביש 4 ואיילון)
    2) לטייל איתו בכל מיני מקומות בארץ - גם למדבר וגם לגולן.
    3) הבנתי שנייקד יותר יתאים גם כי בתור רוכב מתחיל אני עלול לשפשף את האופנוע וגם קל לעבוד איתו כי החלקים שלו חשופים (אני זוכר נכון?), מה שמתקשר לנקודה הבאה
    4) אמנם אין לי רקע במכונאות רכב/אופנוע אבל יש לי חוש טכני טוב אז מאמין שאסתדר ומתכוון לעשות את מה שאפשר ומומלץ בכוחות עצמי ומה שלא במוסך.
    5) אני לא אחד שנוטה להחליף דברים סתם, אז אני רוצה להחזיק אותו כמה שנים, לכן אני מעוניין במשהו אמין עם מרווח טיפולים גדול שיעמוד איתן.
    6) לא חשוב לי שיהיה נוצץ מהמפעל, אז אני מתכוון לקנות משומש (אלא אם יהיה איזה מבצע כמו שהיה שנה שעברה אצל הונדה לדוגמה שהמחיר ירד ל 40 אלף ואז אולי זה שווה את התוספת)
    7) אני מתכוון לרכוב לבד אבל רוצה שתהיה אפשרות להרכיב מורכב בנוחות יחסית.

אין לי ממש "תקציב"
    אני גמיש יחסית ויכול בסופו של דבר להשקיע עוד (גם העוד לא ממש מוגדר)
    אני יכול להשקיע ב 500 חדש או לקנות 250 משומש, זה הולך להיות כבד כלכלית בכל מקרה, אבל מה נותן את יחס התמורה/עלות הכי גבוה?

חשבתי על שתי נקודות כמעט קיצוניות לדעתי, ללכת על הונדה cb500f משומש/חדש תלוי בהפרש המחירים שיענה על האידאל, או ללכת על התכנית החסכונית ולקחת z250 שיחסוך לי גם במחירו, גם בביטוח, גם אני אהיה פחות לחוץ על הכלי מהרבה בחינות.

לי נראה שהזד לא מתקרב לאידאל (תקנו אותי אם אני טועה), אבל אם ההפרש בעלויות שמושפעות מהכלי עצמו הוא משמעותי מאוד אז אולי אני אתפשר ואוותר על חלק מהדרישות שלי, ואחרי הלימודים כבר אשדרג ל A ואשקיע במשהו שיענה על האידאל.

מידע נוסף
    אני נהג צעיר עם וותק של כמה שנים על רכב ורוכב (עתידי) חדש ללא שום ניסיון מעבר לשיעורי הנהיגה.
    אני גר בבניין אז אני כנראה אחנה את האופנוע בקומת העמודים בבניין מה שאומר שמצד אחד האופנוע מוגן מגשם ולא גלוי לעין מצד אחר אני לא יכול לראות אותו שם (פרנואיד אמרתי? יש לזה חשיבות?)
    אני למדתי בכלל על crf250 (דו"ש אדום של הונדה) אז אין לי בכלל ניסיון על ספורט/אדוונצ'ר אז אני לא יכול להעיד על העדפה מיוחדת - איך אני מנסה אותם? איך נסיעת מבחן עובדת?
    יש לי חבר שכנראה יעזור לי לבחון אופנוע משומש מבחינת מצבו

פה הסלט שיש לי בראש עובר למקלדת (הוא התחיל קצת לפני)

אני מסתבך טיפה עם עלויות ואופציות הביטוח/מיגון
    חבר אמר לי שאין ביטוח מקיף לרוכב בעל וותק של פחות משנה.
    קראתי אשכול בנושא הזעקה האחרונה/איתורן, קיבלתי רושם טוב על הזעקה, ראיתי שיש אזעקת ביפר שזה נשמע כמו אחלה של דבר אבל עדיין יש לי מין סלט בראש לגבי "מי נגד מי". איזה ביטוח מחייב מה, האם יש ביטוח לרכב שהוא לא מקיף ומכסה גניבה/נזק שנעשה ע"י מישהו שלא בתאונה.
    שרשרת/מנעול דיסק? חובה/מומלץ/מועיל/שווה את זה? האם זאת טרחה, כי לי זה נשמע ככה (ואני יודע שגם ככה לרוכב יש הרבה התעסקויות מסביב)

האם יש לחץ לקנות אופנוע עכשיו בחורף? אמרו לי שהמחירים נמוכים כי הרבה מוכרים ומעטים קונים, ובקיץ הפוך.

לקנות מטרייד אין?

לחכות עם הקנייה למבצע כלשהו?

איפה האופנועים הבאים נכנסים למשוואה אם בכלל?
    MT 03
    CBR500R
    CB500X
    Z400 (היתה כתבה שיצא השנה)

יש עוד משהו שפיספסתי שהוא מחמשת השנים האחרונות ורלוונטי?

אני צריך עזרה בלהפוך את המידע הזה למספרים ביחידות מידה שקליות כדי להחליט מה אני לוקח ואעריך כל עצה שתוצע, ואשמח אם תסבו את תשומת ליבי לדברים שפיספסתי.
    גם עצות שלא מתייחסות ישירות למשהו ששאלתי יוערכו.

Member
    במצבך, יהיה יותר נכון ללכת דווקא על סדרת ה- CB500 של הונדה, תוכל לבחור איזו תנוחה מתאימה לך בין הדגמים. איך אתה יודע מה מתאים לך? כמו כולם, עושים נסיעת מבחן אצל היבואן/רכיבה על כלי של חבר ומרגישים לאיזה כלי מתחברים יותר. הזד 250 יגמע את המרחקים אך ההונדה יהיה עדיף. תוכל למצוא משומש בן שנה/שנתיים/שלוש שיהווה את התמורה הכי טובה מכיוון שנפילת הערך העיקרית לא תיפול עליך. ואם כבר מפילים/מחליקים עם אופנוע ראשון, פחות כואב הלב כשהוא משומש ולא חדש..אבל זה באמת לא כזה חשוב.

לא לשלול טרייד, ואם כן, הייתי הולך להונדה - לרוב הם דואגים לתיקון כל הריג'קטים שהועלו ויחסית אמינים אל מול סוכנויות פרטיות.

בנוגע למיגון ישנו עיקרון מאוד פשוט - או שהאופנוע שלך ספציפית "הוזמן", כלומר רמת המיגון פחות תשנה עבור הגנבים והם ימצאו את הדרך לגנוב את הכלי - יותר סביר בדגמים מבוקשים. או, מצד שני, אופנוע שזמין לגניבה, כלומר אינו מאובטח מדי ונמצא במיקום מבודד ותנאים אידאליים לביצוע הגניבה המהווה הזדמנות טובה. בסופו של עניין, גנב שרוצה לגנוב - יצליח לגנוב. המשימה שלך בתור בעל אופנוע זה להקשות כמה שיותר.
    שרשרת, מנעול דיסק וכיסוי זה מינימום, הזעקה האחרונה ודומיה יוסיפו לך ראש שקט אך יש לזה עלות נוספת - למחירים תוכל להתקשר אליהם, לזכרוני ההתקנה חד פעמית ועולה באיזור 800-1000 ש"ח והמנוי החודשי כמה עשרות שקלים (70 ש"ח) לכל חודש, תלוי בסוג הכלי.

ביטוח - יעלה לך סביב ה- 5000 ש"ח לחובה, 800 ש"ח לצד ג'. שלא תעז, אני חוזר, שלא תעז לעשות ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עם עלות מופחתת. זאת צרה שלא כדאי להכנס אליה.

מיגון לגוף, חישבת? קסדה, מעיל וכפפות - להשאיר בצד כ- 1500-2000 ש"ח לציוד בסיסי, או למצוא יד 2 אפילו ביותר זול.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 13-02-2019 בשעה 15:04.

Senior Member
    עקרונית, אפשר לעשות ביטוח מקיף גם לרוכב חסר נסיון לחלוטין ובעצמי עשיתי כזה בביטוח ישיר. רק שהם דרשו גם אזעקה עם ביפר, גם מנעול דיסק וגם קשירה תמידית בשרשרת 12 מ"מ שחייבים לגרור אותם לכל מקום וזה אכן טרחה. יש סוכנים (אודי דגן) שכנראה מאפשרים לוותר על אלה בתמורה להתקנה של איתוראן אבל אני לא יודע אם זה תקף לנהגים חדשים (מחייב בדיקה), היו פה המלצות שליליות על הסוכן והביטוח עצמו יקר יותר ועוד מחייב תשלום חודשי על האיתוראן.

הכלים שאתה מפרט נעים נופלים על כמה קטגוריות. הCBR500R הוא אופנוע ספורט, הCB500X הוא אדוונצ'רר. יש עוד שורה ארוכה של כלים שיכולים להיות רלוונטיים ובגזרת הנייקדים החדשים יש את ההונדה CB300R (שאני מחזיק ומאוד נהנה ממנו). יש ב.מ.וו G310R. יש KTM דיוק 390 שנמכר גם פה וגם בעולם מאוד טוב ויש גם דיוק 250 שיכול להתאים ועם ביטוח זול. יש גם בנלי TNT300 ולאונצ'ינו.

Senior Member
    היי. אני כרגע בערך במצב שבו אתה מתאר, לומד בתל אביב, עובד מחוץ לעיר,מטייל עם האופנוע כשאפשר.
    לדעתי? אך ורק 500 ומעלה. בייחוד ובייחוד אם אמרת שאתה לא מאלה שמחליפים לעיתים תכופות. טכנית - כן, 250 ישרוד את הדרישות האלה, אבל כיף גדול זה לא יהיה. על 500 אתה תוכל בקלות לשייט בכביש מהיר, עם הרבה רזרבה לעקיפה כשצריך. הנפח הגדול יותר גם משמעותו שהמנוע יתאמץ פחות בכביש מהיר, וזה אולי לא כלל אבל לרוב מנועים גדולים יותר שורדים יותר ק"מ. זה נפח שבגדול אפשר לחיות איתו הרבה שנים מבלי צורך ממשי להחליף.

ואגב, לגבי נסיעות ללימודים - במידה ויש לך אפשרות לתחב"צ אני הייתי בוחר בה. לרכב הלוך-חזור יום-יום למרכז עולה כסף בדלק, בלאי על האופנוע, טיפולים, צמיגים, מה לא. אני לא יודע מה המצב שלך אבל כסטודנט, הזמן הפנוי שיש לך בשביל לעבוד הוא מוגבל, ואיתו גם ההכנסה. אני מתייחס לאופנוע כשובר שגרה כשנמאס מהרכבת, או להגעה למבחנים (כי תמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש ברכבת).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    שלא תעז, אני חוזר, שלא תעז לעשות ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עם עלות מופחתת. זאת צרה שלא כדאי להכנס אליה.
    הפחדה חסרת משמעות. אין שום ״צרה״ - אתה פשוט מקבל פחות פיצויים במקרה של תאונה, הוצואות רפואיות מחוסות בכל מקרה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    הפחדה חסרת משמעות. אין שום ״צרה״ - אתה פשוט מקבל פחות פיצויים במקרה של תאונה, הוצואות רפואיות מחוסות בכל מקרה.
    אולי ההפחדה מעט מוגזמת אבל בשביל לחסוך את הכלום כסף בשנה ולאבד מהפיצויים 25,000 ש"ח זה נורא. לפחות מבחינתי.
    יש לי חבר שקרע את המיניסקוס בברך, ו....ומהפיצוי נוכה 25,000 ש"ח. בשביל מה? בשביל 100 ש"ח נוספים בחודש?

עסקה נוראית בכל מובן אפשרי גם בלי לעשות חשבון, היחס בין התמורה למחיר לא שווה את זה, ואם אפשר להמליץ לאנשים ללמוד מניסיון של אחרים - זה המקום.

Senior Member
    אולי ההפחדה מעט מוגזמת אבל בשביל לחסוך את הכלום כסף בשנה ולאבד מהפיצויים 25,000 ש"ח זה נורא. לפחות מבחינתי.
    בואו נסכים על דבר בסיסי אחד - ביטוח לא נועד שתרוויח.

יש לי חבר שקרע את המיניסקוס בברך, ו....ומהפיצוי נוכה 25,000 ש"ח. בשביל מה? בשביל 100 ש"ח נוספים בחודש?
    150 שח אבל זה לא הנקודה. הנקודה היא כזאת: 25000 לא יחזירו לחבר שלך מיניסקוס. גם אם היה מקבל פיצוי, אני בטוח שחבר שלך יעשה הכל כדי לא לחזור על ״חוויה״.

עסקה נוראית בכל מובן אפשרי גם בלי לעשות חשבון
    מצאער - אתה לא יכול להגיד ״עסקה נוראית״ בלי לעשות חשבון. וחשבון אומר שאתה לא באמת יכול ״לזכות״ בפיצוי כזה יותר מפעם אחד או שתיים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מי שמחפש ללכת להרוויח כסף מתאונות שילך להיות פעלולן.
    ביטוח החובה בארץ (גם זה עם ההפחתה) מכסה את כל מה שאתה צריך כדי לקבל טיפול מא' ועד ת'.
    אם אתה על הדרך רוצה גם לעשות מזה כסף, בכיף. תעשה את המלא. ואח"כ כשתחליק ויהיו לך כמה שריטות על הרגל תוכל לקבל כסף על "סבל וכאב" ולהרגיש שדפקת את המערכת (וגם את כולנו כי זאת אחת הסיבות העיקריות שבגללן הביטוח הוא כזה יקר. ואנקדוטה, הוא היה אמור להיות הרררבה יותר יקר. בערך פי 2 ).

אז את כל ההפחדות, נא לשמור לסוכני הביטוח. יש אנשים שמעוניינים סה"כ להיות מכוסים במקרה תאונה. לא לעשות מזה קופה, ולהם הביטוח המופחת הוא אחלה.

לצרה אף אחד לא יכנס מזה (בניגוד גמור ומוחלט מלנסוע בלי ביטוח).

Junior Member
    ערב טוב לכולם!
    מצטער שנעלמתי, רציתי לחשוב, לעכל ולבדוק מה יש.
    הייתי היום בכמה סוכנויות וראיתי מספר אופנועים וכרגע זה מה שעומד על הפרק
    הונדה CB500F ב 34 אלף שנת 2017 עם 10אלף ק"מ
    קוואסקי Z650 מוגבל ב 37 אלף שנת 2018 עם פחות מאלף קילומטרים
    כנל חדש ממטרו ב 46 אלף (לא שש על הרעיון)
    זד 400 חדש ב 40 אלף ממטרו
    אס בי 650 מוגבל ב 40 אלף יד יבואן אבל יש רק צבע כחול שלא קסם לי במיוחד

אני לא יודע אם משהו פה מיוחד במינו ששווה לקפוץ עליו או שלחכות למציאה.
    אני מקבל את הרושם שלפעמים רואים אופנוע מסויים וישר יש חיבור אבל לא בהכרח שזה יקרה לי ואולי אני אתחבר עם הזמן

מה דעתכם על המוגבלים?
    הסרת הגבלה ברישיון כמו שצריך תעלה 7 אלף.
    זה שווה את זה? או שעדיף למכור ולקנות לא מוגבל וזהו? (אני מדבר על עוד שנה שנתיים כשאשדרג רישיון)
    או ללכת על 500\400 למרות זאת?
    אמנם אמרתי שאין לי כוונה למכור אותו, אבל אני גם מבין שיכול להיות שדעתי תשתנה. שמעתי מחבר שקשה שאין שוק לזד 650. יש אמת בזה?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לא בטוח בכלל שאפשר להסיר הגבלה מהקוואסקי באופן חוקי. לגבי ה sv אני יודע שאפשר לחדשים, לא בטוח לישנים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    לא בטוח בכלל שאפשר להסיר הגבלה מהקוואסקי באופן חוקי. לגבי ה sv אני יודע שאפשר לחדשים, לא בטוח לישנים.
    כן, לא הסברתי את עצמי נכון
    רק באס בי אפשר, בזד בצורה חוקית אי אפשר

במקרה של הזד השאלה שלי היא בנושא הרעיון של ז650 מוגבל לעומת ז400 לדוגמה. איזה הבדל יש ביניהם והאם זה שווה תוספת של 6 אלף (לפי התחושה שלי, זה לא)

Junior Member
    לי יש Z650 מוגבל 2018, כלי נהדר!
    37 אלף שנת 2018 עם 1000 ק"מ נשמע כמו מציאה, כמובן קח לבדיקה.
    עשיתי בזמנו נסיעת מבחן על כל הסדרה של הונדה 500 ולאחר מכן על ה-Z , החיוך לא ירד. הזמנתי חדש.
    8 חודשים מאז הקנייה, 14,000 ק"מ בלי אף תקלה וכל הזמן הנאה, אפילו שנאלצתי לרכב בגשם וברוחות החזקות חזרתי עם חיוך.
    כלי מדהים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי DrorD צפיה בהודעה
    לי יש Z650 מוגבל 2018, כלי נהדר!
    37 אלף שנת 2018 עם 1000 ק"מ נשמע כמו מציאה, כמובן קח לבדיקה.
    עשיתי בזמנו נסיעת מבחן על כל הסדרה של הונדה 500 ולאחר מכן על ה-Z , החיוך לא ירד. הזמנתי חדש.
    8 חודשים מאז הקנייה, 14,000 ק"מ בלי אף תקלה וכל הזמן הנאה, אפילו שנאלצתי לרכב בגשם וברוחות החזקות חזרתי עם חיוך.
    כלי מדהים.
    הסיבה שאני שואל לגבי מוגבל זה כי אני זוכר שקראתי טענות נגד מוגבלים בגלל משהו שקשור לעקומת מומנט\סלד אבל אני לא זוכר את ההסבר המפורט

כל כך הרבה אופציות שנראות טובות שקשה לבחור D:

Senior Member
    בזמנו הזהירו אותי כאן מבעיות אמינות של המנוע הזה של קוואסאקי ויתכן שזה שווה בירור.

לגבי הSV המוגבל, היה לי כזה ולא אהבתי אותו. עבורי הוא היה מאוד לא נוח ובסופו של דבר הוא כלי זול, עם מכלולים לא טובים, למעט המנוע המצוין שלו; רק שאתה לא מקבל את המנוע המצוין הזה כי הגבלת ההספק מסרסת אותו לחלוטין בדיוק במקום שבו הוא צריך לזרוח.
    יש הגיון בקניה של כלי מוגבל במקומות שבהם יש יתרון ממשי כמו מכלולים ברמה גבוהה או מערכות בטיחות מתקדמות או במקום שבו אתה יודע בודאות שאתה הולך לסחוב אותו שנים ולפתוח את מגבלת ההספק שלו. אם זה לא המקרה, אז השנקל שלי הוא להעדיף כלים לא מוגבלים, כמו הCB500ים (עם מנועים חזקים אבל מכלולים פשוטים) או כלים כמו הG310R, הדיוק 390 או הCB300R (עם מנועים חלשים יותר אבל מכלולים איכותיים יותר) שיעלו פחות. הZ400 הוא כלי חדש דנדש לחלוטין שגם יכול להיות רלוונטי ומעניין (רק שים לב למרווחי הטיפולים והעלויות שלהם - נכון לכל הכלים, אגב).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אי אפשר בודאות בדקתי את האופציה במטרו