עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: כמה ישן זה ישן מידי ? שוקל לקנות אופנוע עם המון וותק

Junior Member

כמה ישן זה ישן מידי ? שוקל לקנות אופנוע עם המון וותק

בוקר טוב,
    בחיפושיי אחר האופנוע הראשון שלי אני מבין שאין לי את התקציב כרגע לכלי מודרני גם אם משומש וממש אין רצון לקחת הלוואה (מעדיף מזומן).
    אני יכול תכלס לחסוך עוד קצת ולקנות אופנוע 125 / 250 סמק מודרני אך משומש,
    או שאני שוקל (בהמלצות רבות) לקנות GS 500 או ER 500.
    אופנועים ישנים מאוד, לרוב מאמצע / סוף שנות ה90 אך לפי מה ששמעתי וקראתי אמורים להיות אמינים מאוד.

אפשר למצוא אותם בין 8K -10K (ואפילו ראיתי אחד ב5K אבל כאן כבר חשדתי). האם זה כדאי ?
    אופנוע שיסע כל יום בתוך העיר ובסופשים טיולים, אשתדל ללמוד ולטפל בו לבד כמה שאפשר.
    מבחינת האמינות שלו וההוצאות האם זה יהיה בור כלכלי ?
    בנתיים הם נראים פשוטים למדי ולא נראה כאילו יש יותר דברים שיכולים להתקלקל, אבל מצד שני אני גם לא מבין באופנועים.

אשמח לקרוא את דעתכם.

Banned
    אפילו בורג. מברזל. שאין בו שום חלקים נעים - אחרי עשרים שנה עלול להיכשל.
    לפני שאתה נכנס להרפתקאה כזו תוודא זמינות ועלות חלקים. גם לא טריוויאלים כגון בוכנות רינגים ומיסבים.
    לאחר מכן אם מצאת אקזמפלר - תבדוק טוב טוב שאין עליו קיצורי דרך כגון הלחמת רגלית ההילוכים לציר.

מעבר לכך - אחלה כלים.

Senior Member
    לדעתי אם אם לך ידע טכני או מתכנן לרכוש את הידע הטכני לטפל בכלים כאלה לבד (לפחות דברים בסיסיים) אז זאת הרפתקה שתעלה לך הרבה כסף.
    בסופו של דבר גם לכלים הכי שמורים יש בלאי טבעי, ואז תמצא את עצמך במוסך על כל דבר קטן והעלויות יצטברו מהר מאוד.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    לדעתי אם אם לך ידע טכני או מתכנן לרכוש את הידע הטכני לטפל בכלים כאלה לבד (לפחות דברים בסיסיים) אז זאת הרפתקה שתעלה לך הרבה כסף.
    ואחרי ״הרבה כסף״ עדיין תקבל כלי לא אמין. אין מה לעשות - רכב/אופנוע כזה ישן לא אמין בהגדרה.
    הסיבה היחידה בגללה אנשים קונים כאלה - משחק הרכבה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בתקציב הנמוך שלך הייתי קונה איזה cbr250 בן 4-5, ק"מ כמה שיותר נמוך (מתחת ל40-50).
    תקבל אמינות די גבוהה וגם בונוס - תחסוך אלפייה בביטוח בשנה.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ואחרי ״הרבה כסף״ עדיין תקבל כלי לא אמין. אין מה לעשות - רכב/אופנוע כזה ישן לא אמין בהגדרה.
    הסיבה היחידה בגללה אנשים קונים כאלה - משחק הרכבה.
    קלישאות.
    דווקא הרכבים והאופנועים הישנים היו עשויים מחומרים שמחזיקים יותר זמן מהמודרניים וגומעים המון ק"מ.
    אני מדבר על יחידות הנעה ולא מה שמסביבם - חשמל ופלסטיקים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    קלישאות.
    דווקא הרכבים והאופנועים הישנים היו עשויים מחומרים שמחזיקים יותר זמן.
    אגדה אורבנית.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    אני מדבר על יחידות הנעה ולא מה שמסביבם - חשמל ופלסטיקים.
    לצערנו אין דרך לרכב על מנוע.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אגדה אורבנית.
    לצערנו אין דרך לרכב על מנוע.
    לצערנו אתה לא כל כך מבין במה שאתה רושם,נסיונך מועט ואתה עסוק בלהתגונן במקום להרחיב את הידע המועט שלך.
    את ההגדות תשאיר לפסח,אבל תכף פורים חבוש את כובע הליצנים ותמשיך לגבב בפורום.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מנסיון שלי, כלל אצבע אומר שעד עשר שנים אפשר לסחוב מתקלה לתקלה עם קצת ידע טכני.
    מעבר לזה אתה מבלה יותר זמן ליד האופנוע מאשר עליו. אלא אם עשית עליו פרויקט רציני.
    מצד שני אני באמת מתכוון לאופנועים של סוף ה90 תחילת ה2000.
    אולי אופנועי 2010 הם משהו אחר.

Junior Member
    תודה רבה חברים !
    מאחר ואני רוכב חדש בן שלושה חודשים, חושב באמת לחכות ולחסוך סכום נאה. עוד תשעה חודשים נתראה ברישיון A ואז אקנה כלי כיף.
    עד אז כנראה אפנק את עצמי בקטנוע ליום הולדת באפריל

Senior Member
    בקטנועים עד 10 שנים אחורה זה עדיין לא תהיה הרפתקה כל עוד לקטנוע יש יבואן חזק וחלקים בשפע.

Senior Member
    כבעלים של GS500 כמעט שלוש שנים כבר - אחלה אופנוע, לך תמצא אחד שמור וגם אז אתה לא יודע למה לצפות. המנוע יכול להיות במצב מדהים וקוסמטית האופנוע יכול להיות מלוקק אבל מבלאי טבעי אין מנוס ומשהו שלמדתי זה שכל מה שיכול להישבר - יישבר, ואתה מוצא את עצמך מתקן דברים הזויים כמו ציר רגלית הילוכים.

בגדול אבל? אופנוע נהדר, חלפים בשפע, לוקח בכיף לכל פינה בארץ די בנוחות. 95% מהכלים בארץ אנוסים ועייפים, אלה שעדיין משמשים ככלי תחבורה יומי ומתוחזקים היטב מוצעים למכירה אולי אחת לשנה במקרה הטוב. וגם אז - אלה המון שיקולים לקחת בחשבון.

ה-CBR250 לעומת זאת הוא אופנוע מאוד כיפי, יצא לי לנסוע עליו קצת לא מזמן, משייט בניחותא על 110 קמ"ש, נוח, לא מרגיש פצפון ביחס נניח ל-Z250. לכל דבר שהוא לא טיול ארוך עם מורכבת הוא יעשה את העבודה ללא בעיה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    כבעלים של GS500 כמעט שלוש שנים כבר - אחלה אופנוע, לך תמצא אחד שמור וגם אז אתה לא יודע למה לצפות. המנוע יכול להיות במצב מדהים וקוסמטית האופנוע יכול להיות מלוקק אבל מבלאי טבעי אין מנוס ומשהו שלמדתי זה שכל מה שיכול להישבר - יישבר, ואתה מוצא את עצמך מתקן דברים הזויים כמו ציר רגלית הילוכים.

בגדול אבל? אופנוע נהדר, חלפים בשפע, לוקח בכיף לכל פינה בארץ די בנוחות. 95% מהכלים בארץ אנוסים ועייפים, אלה שעדיין משמשים ככלי תחבורה יומי ומתוחזקים היטב מוצעים למכירה אולי אחת לשנה במקרה הטוב. וגם אז - אלה המון שיקולים לקחת בחשבון.

ה-CBR250 לעומת זאת הוא אופנוע מאוד כיפי, יצא לי לנסוע עליו קצת לא מזמן, משייט בניחותא על 110 קמ"ש, נוח, לא מרגיש פצפון ביחס נניח ל-Z250. לכל דבר שהוא לא טיול ארוך עם מורכבת הוא יעשה את העבודה ללא בעיה.

ראיתי את הGS שלך ביוטיוב
    אתה היית אחד האנשים שחיזקו לי את הרצון לקנות אחד חח אבל כרגע אני פחות מחפש הרפתקאות.
    אני אקנה קטנוע לשנה הקרובה עד שאוציא רשיון A ואחסוך לאופנוע רציני יותר שישאר אצלי זמן רב.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי heyiamnate צפיה בהודעה
    ראיתי את הGS שלך ביוטיוב
    אתה היית אחד האנשים שחיזקו לי את הרצון לקנות אחד חח אבל כרגע אני פחות מחפש הרפתקאות.
    אני אקנה קטנוע לשנה הקרובה עד שאוציא רשיון A ואחסוך לאופנוע רציני יותר שישאר אצלי זמן רב.
    אני שמח שמישהו צופה מדי פעם בסרטונים האלה
    והחלטה נבונה, רק עצה ידידותית - אל תקפוץ מעל הפופיק כשאתה משדרג רשיון. 70-75 כ"ס זה יותר ממספיק לארץ וכקפיצה מקטנוע זה יהיה הגיוני.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי heyiamnate צפיה בהודעה
    לא רואה כל הגיון כאן. אופנוע שדורש A יהיה יקר.

אם אתה סופר כל שקל אתה לא רוצה שום דבר ״מיוחד״. כי ״מיוחד״ זה מילה נרדפת ל-״יקר״.

לדוגמא CB500 בן 5.