מצטרפים לטלאגראס ותפסיק לנשום זיפת.
אני מודה, זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בחוסר קונסיסטנטיות כאוטי שכזה.
מיליון בטריות, מיליון סלילים ועוד לא דיברתי על הנוזל.
מה אני - אני איש פשוט
מה אני צריך - ניקוטין. ובזול. טעמים כמו מנגו תפוחים תשאירו לאלירן סבג למה ככה חזק.
ובעברית :
וואפורייזר אמין מתחת למאה שקלים. טיפול דו שבועי מתחת ל עשרים שקלים. נוזל נטול, אבל נטול הכל, אבל עם הרבה ניקוטין.
ובעיקר חנות נגישה בדרום תל הביב.
תבוא ברכה על ראשכם
מצטרפים לטלאגראס ותפסיק לנשום זיפת.
זה הופך אותי לזומבי. לא אוהב. אז...
מדבקות ניקוטין אתה אומר?
אכן החומרים היום הופכים אנשים לזומבי. לכן אני עברתי לנוזלים בגרון במקום עשן בגרון.
ולעשות לי קצת סדר במאיידים אתה יודע?
לא. כי בנתים אני מחפש רק נוזל, אחרי שראיתי את זה
אני לא מבין גדול במאיידים. כולם נראים לי אותו סוג של חרטא. נותן לך את הניקוטין לכאורה ללא שאר החומרים המסרטנים. אבל ממכר אותך לחלוטין. לא נראה לי שאם אתה רוצה להיגמל מניקוטין אז מאייד זה מה שיעזור. זה כמו מישהוא שאני מכיר שנסע לקולומביה בשביל להיגמל מהירוק
אז אם אתה רוצה להפסיק תפסיק, ואם בא לך לעשן אז תעשה את זה כמו בן אדם.
קצת סדר בדברים:
ניקוטין מועיל לגוף. מלבד העובדה שהוא ממכר עבור חלק מהאנשים, הוא החומר היחיד שהוכח כמונע אלצהיימר ובמקרים רבים כמשפר מצב פרקינסון. למעשה, הרבה אמריקאים שמעולם לא עשנו מסתובבים היום עם מדבקות ניקוטין או לועסים מסטיק ניקוטין. בנוסף, יש לניקוטין השפעות חיוביות נוספות כגון חידוד המחשבה והגברת היצירתיות, האצת חילוף החומרים, רגולציה של תהליכים שונים בגוף ועוד. למעשה, אין סיבה להיגמל מניקוטין.
רוב הנזק מסיגריות (ה"זפת" שהיא תערובת של פוליציקלים ארומטיים ופחמן חד חמצני) נובע מתהליך השרפה, לא מהטבק. גם אם תכין סיגריה מעלי תה או מעלי חסה מיובשים תקבל בעישון את אותם חומרים מזיקים.
לפיכך, אידוי (מה שגם נקרא סיגריה אלקטרונית) הוא פתרון מעולה למי שרוצה להיגמל מעישון סיגריות ועדיין לקבל את הניקוטין שהוא רוצה/צריך.
לפו"תש: תסתכל בעלי-אקפרס. יש כל מיני מכשירים בטווח המחירים שציינת. כדאי לך לקנות מכשיר מסוג sub-ohm שנותן כמויות טובות של אדים. לגבי נוזלים, הכי טוב זה להכין לבד. צור אתי קשר בפרטי ואסביר לך איך.
גילוי נאות: אין לי שום קשר לכל יבואן/בית מסחר/עסק אחר של סיגריות אלקטרוניות. אני כותב זאת כמעשן לשעבר, כמי שמקצועו קרוב לתחום וכמי שכמות השטויות שאני קורא בנושא שניה רק להבטחות של פוליטיקאים.
הייתי מסייג את דבריך.
נכון שניקוטין הוא לא החומר המזיק בסיגריות אבל לטעון שהוא מועיל זה גם רחוק מהמציאות.
צריכת ניקוטין יכולה לסייע בתפקודים קוגניטביים מסוימים ולשפר את הזיכרון.
אבל מצד שני, מדובר באחד החומרים הכי ממכרים שידועים לאנושות וגמילה ממנו היא קשה מאוד.
עובדה- למרות יתרונות מסוימים (מאוד) ניקוטין לא משמש כתרופה נכון להיום בגלל היותו ממכר מאוד.
גם קלונקס ממכר וכנ"ל קנאביס
גם אופטלגין לאנשים מסוימים
לא הבנתי את הנקודה שלך
לא מבין בניקוטין, אבל התמכרות היא לאו דווקא השפעה רעה.
יש אנשים שמכורים לחומרים שהגוף מפריש כשהם עושים ספורט. זאת סיבה לא לעשות ספורט?
אז אל תאכל סוכר ומלח..
ופעם הבאה שאתה עם שפעת תשתדל לא לקחת אנטיביוטיקה
מאיפה לקחת את זה?
בנושא סיגריות ועישון אין כמעט מאמרים מקצועיים שלא נגועים באינטרסים – כולל הערך ניקוטין שמופיע בויקיפדיה, או בבורות שנובעת מהנ"ל.
כך, לדוגמה, במשאל שנערך בקרב רופאים בארה"ב מעל 40% אמרו שניקוטין מסרטן.
עובדתית: יש לא מעט מעשנים שהפסיקו ללא תופעות לוואי כלשהן.
עובדתית: אחוז ההצלחה בהפסקת העישון בטיפול בצ'מפיקס די גבוה יחסית לשיטות אחרות – לפי המחקרים האוהדים ביותר "רק" 85% חוזרים לעשן. צ'מפיקס נכנס לרצפטורים של ניקוטין ומבטל את ההתמכרות לניקוטין.
עישון סיגריות ממכר את רוב האנשים. שאלה גדולה ולא פתורה היא אם הניקוטין הוא הגורם להתמכרות. לאור העובדות נראה שהוא, כפי הנראה, אחד הגורמים ואולי לא החשוב ביותר.
גם אם הוא ממכר, השאלה היא אם כדאי לוותר כל כל הרווח מצריכתו כדי לא להיות מכור. כפי שאתה רואה בפורום, יש לא מעט שחושבים שהתמכרות "פר-סה" אינה שלילית.
ואחרון חביב, ובהקשר למה ששאל פות"ש: אין ספק שאידוי מזיק הרבה פחות מעישון. למיטב ידיעתי, המחקר הרציני היחיד נוהל ע"י משרד הבריאות הבריטי שקבע שאידוי מזיק בלפחות 95% פחות מעישון.
אני האחרון שימליץ למישהו שלא מעשן להתחיל לאדות. אבל מי שמעשן ומבקש להפסיק וזה קשה לו, או (כמו במקרה שלי) גורם לנזקים בריאותיים, אידוי זה הפתרון הבריא.