שלום לכולם,
הנה סיטואציה מהיום -
כביש של שלושה נתיבים. מהימיני ניתן לפנות ימינה לירידה לכביש מהיר ולהמשיך ישר. מהאמצעי רק ישר, השמאלי גם הוא רק ישר, אבל בצומת הבאה (הפרש של מטרים ספורים) הנתיב הזה הולך רק לפניה שמאלה, ולכן תמיד יש טור מכוניות עומד עוד לפני זה, וכמנהג בדרך ארץ ברגע שאנשים הבינו שהם "נתקעו" הם יסובבו את ההגה שלהם לאמצעי וישזדינו כולם.
אני בדרך כלל נוסע במקטע הזה בנתיב האמצעי, בהחלט לא אהוב עליי ולא היה אכפת לי לנסוע בימני, אבל כמה מטרים לפני הרמזור בצומת הזאת יש תחנת אוטובוס, אז נראה לי שהבנתם.
בכול אופן, אני רוכב באמצעי. מהירות של 30-40, אולי יותר, לא שמתי לב.
יש לציין שהמקטע בכביש הזה מתעקל קלות שמאלה עם שיפוע שלילי בכביש.
האספלט של המקטע בכביש הזה לא נסלל כמה שנים טובות, ואפור בהיר בצורה מפגרת, מה שאומר שאין בכביש הזה פשוט אחיזה.
מתקרב לרמזור (אדום), הבן אדם שמאחורי עוקף אותי וחוזר לאמצעי בפול גז. מצד שמאל קרוב יותר לצומת לפניו נהג טיפיקלי בצומת הזאת שיהיה קשה לו להפסיד עוד שניה מהחיים ולעבור נתיב כמו שצריך וישר חותך ומנסה לעבור לאמצעי. נהג שלישי מצד ימין מתעמק בטלפון ונוטה עם ההגה בצורה קיצונית לנתיב האמצעי. שלושה מפגרים בקיצור. אני מזהה את הסיטואציה ומתחיל לבלום לא בצורה קיצונית, אבל גם לא יותר מדי חלש עם האחורי ולסיומת עם הקדמי תוך כדי שאני מצפצף ומעיר את שלושת המוסקטרים ומונע תאונה; הטמבל מימין חזר להחזיק את ההגה, זה שמלפני בלם בשניה האחרונה (מי שאילץ גם אותי לבלום) והטמבל משמאל הבין שזה לא משתלם לו.
רכבתי לא מעט על אופנוע ראשון ללא ABS ונעלתי איתו את הגלגלים לא מעט אז ההרגשה של נעילה דיי מוכרת לי ואני לא נבהל ממנה יותר מדי ויודע לשלוט בה. בכול אופן, תוך כדי שאני בולם (ושוב יש לציין, לא ברמה חזקה של הנתפלות על הבלמים... אני לא יגדיר את זה כבלימת חירום כי היה לי מספיק מרחק אבל לא בלימה 'רגילה') ננעל לי האחורי למרות שיש לי ABS באופנוע (ואני גם לא מתפלא, שהאספלט לא נסלל כמה שנים - פשוט אין אחיזה על הכביש ושום ABS לא יעזור כאן) ומן הסתם זה הרגשה לא כיפית, בטח שהכביש מתעקל בשיפוע שלילי. בסוף הצלחתי לבלום ולעמוד ברמזור עם שתי רגליים על הכביש אבל זה היה יותר מדי קרוב... רציתי לרגע לקפל את המראות ולאחל לשלושה טמבלים האלה שלא יחזרו הביתה, אבל הרמזור כבר התחלף.
וכאן אני מגיע לשאלה... מה עושים בבלימה על כבישים כאלה שפשוט אין בהם אחיזה? הצמיגים הם ראדיאליים של דאנלאפ, בני שנה בידיוק (בייצור שלהם) עם 6500 ק"מ. יש יובש מינימלי עליהם ואני תמיד דואג לכסות אותם גם שאופנוע בשמש ולמלאות אוויר כול שבוע ככה שהם לא הבעיה.
זה היה יכול להיגמר רע מאוד ולצערי שום ABS לא עוזר במצבים כאלה ואני בטוח שאני לא היחיד שנתקל בזה בכבישים במדינה המקוללת הזאת.. לנהגי הפחיות זה כמובן לא משנה, אבל רוכב תוך כדי עיקול ושיפוע שלילי זה פשוט מלכודת מוות.. אשמח לעצות.