תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: מחפש בעל אופנוע drz400s שעבר הנמכה והתייעצות

Junior Member

Cool מחפש בעל אופנוע drz400s שעבר הנמכה והתייעצות

אהלן,
    אני בן 28, עד לפני 6 שנים רכבתי על drz125sm ועל XR125 ולקחתי הפסקה מהדו-גלגלי בשנים האחרונות.
    לאחרונה הגדלתי את הרשיון ל-A1 והחלטתי לחזור לעולם.

אני מתלבט איזה אופנוע יהיה הכי טוב עבורי כשמטרותיי הן בעיקר נסיעה בתוך העיר (ר"ג-גבעתיים-ת"א) ומדי פעם בסופשים לרדת לשבילים.
    למרות שפעם נסעתי קצת בשבילים אני מגדיר את עצמי כרוכב מתחיל בשטח ומתלבט כיום בין drz400s לבין wr250r.

ביצעתי נסיעת מבחן על ה-drz400 אבל הרגשתי שהוא קצת היה לי גבוה מדי מהרצפה (אני 1.72) ומרגיש שחסר לי כמה סנטימטרים כדי להרגיש בנוח כמו שצריך.
    הבנתי שיש אופציה להנמיך את האופנוע - החלפת הקיט בנמוך יותר ומקבלים עד 5 ס"מ (מקווה שדייקתי בפרטים :] ).

אשמח אם במקרה למישהו יש drz400 שעבר הנמכה והוא מאזור המרכז שאני יכול לעלות על האופנוע (בלי נסיעה) ולהרגיש מה המרחק מהרצפה ואת היציבות.

לגבי ה-wr250r למיטב הבנתי הוא יכול להיות נהדר עבורי מלבד זה שהוא גבוה יותר - האם זה נכון? במידה וכן, האם גם לו ניתן לבצע הנמכה ?

אשמח לטיפ מרוכב שהוא פחות או יותר בגובה שלי ורוכב על כלי כזה או דומה לו.

תודה מראש

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    היי,
    אתה צריך להבין שהנמכת האופנוע היא אמצעי די קיצוני שמשפיע על כל ההתנהגות של האופנוע, החל ממרווח הגחון ועד ההיגוי והשיכוח.
    הדו"שים האלה גם ככה נוטים "להתיישב" על סלעים בשטח, ולנהמיך אותך יחמיר את העניין.

רכבתי על DRZ400 במשך שנים, ואני מעט יותר גבוה ממך (175) ולא היתה כל בעיה. ייתכן שאלה בדיוק הסנטימטרים החסרים, אבל אני חושב שזה יותר עניין של תרגול והסתגלות מאשר באמת בעיית גובה.
    מה שכן אפשר לעשות מבלי לפגוע בהתנהגות זה לגלח את הכסא. זה יתן לך כמה סנטימטרים בעלות די נמוכה.
    מה שכן, זה יפגע בנוחות ברכיבה בכביש, אבל אם מדובר על רכיבות עירוניות זה כנראה לא נורא. אתה גם יכול להחזיק שני כסאות - גבוה לכביש (כשתשלוט בטכניקת "חצי תחת על הכסא" לא תהיה לך בעיה עם הגובה בכביש) ונמוך לשטח (שם הגבוה יותר קריטי).
    בהצלחה!

Senior Member
    לשני הכלים יש לינק הנמכה שלא מומלץ אם אתה נכנס לשטח. בשניהם אתה יכול לעשות הנמכת מושב (על חשבון נוחות שגם ככה לא משהו)

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti
    אחי אני יותר נמוך ממך ולפי העדיפות שלי אני מעדיף כלים גבוהים ולא להנמיך. אולי זה פחות נוח לנו אבל אפשר להתרגל לזה ולומדים אחי לרכב ככה. תמיד תחשוב ביצועים > נוחות

Member
    מחזק את דוטש, הנמכת המושב תהיה הפתרון הכי נכון מהרבה סיבות.
    ו-1.72 זה ממש לא נמוך, אתה במצב הרבה יותר טוב מהרבה רוכבים, במיוחד בשטח.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tilbalisti צפיה בהודעה
    אחי אני יותר נמוך ממך ולפי העדיפות שלי אני מעדיף כלים גבוהים ולא להנמיך. אולי זה פחות נוח לנו אבל אפשר להתרגל לזה ולומדים אחי לרכב ככה. תמיד תחשוב ביצועים > נוחות
    עם כל הכבוד, בא תקנה שנייה אופנוע ותרכב קצת, תראה מה נוח ומה לא, ואז אולי תתחיל לייעץ לאחרים.

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti
    כבר נעשה

Junior Member
    תודה לכולם על המענה,
    מקבל את מה שרובכם אומרים לגבי ההשפעה של הכלי בשטח אבל מכיוון שאני דיי מתחיל בשטח והולך לטייל דיי מעט אני מחפש יותר את הביטחון על הכלי גם בשטח וגם בכביש (מרחק מהרצפה).

אשמח עדיין אם מישהו מכיר בעל אופנוע drz400 מונמך מאזור המרכז שיכול לקשר אותי אליו שאוכל לעלות עליו ולראות איך זה מרגיש.
    הטלפון שלי : 0525452745

בכל מקרה תודה