עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: ייבוא אישי שמשה לקטנוע

צפייה משולבת

Member

ייבוא אישי שמשה לקטנוע

הזמנתי דרך ebay שמשה לקטנוע מחנות באיטליה לפני שבועיים בערך(המשלוח כבר יצא).

ולאחרונה אחרי שדיברתי עם כמה אנשים הבנתי שלייבא מוצרי חילוף לרכב יכול להיות סיפור ארוך. אני מתבלט אם עדיף לי כבר לבטל את ההזמנה, לספוג את הדמי ביטול/משלוח חזרה, ולקנות את זה בארץ במחיר כפול, או לנסות לעבור את הפרוצדורה בארץ.

האם יש סיכוי שחבילה כזאת גדולה לא תיעצר במכס? זאת שמשה גדולה מאוד יחסית לקטנוע.

מקצת מחקר אני מבין שכדי לשחרר את זה ממכס צריך אישור של "מעבדה מוסמכת לרכב המאשרת עמידת מוצר התעבורה בדרישות התקן אובאישור משרד התחבורה." ובגלל שזה טרם הגיע לארץ מי שנותן את האישור זה אגף הרכב מחלקת יבוא. וכדי לקבל אישור כזה השמשה צריכה לעמוד בתקן "FMVSS 205 Glazing Materials".
    באתר היצרן לא מצוין כלום לגבי התקן הזה, אבל מין הסתם אני מניח שזה עומד בו כי אני רואה מלא כאלה בארץ.

נראה לי כמו פרוצדורה שאני לא אצא ממנה

האם למישהו יש ניסיון עם ייבוא? אם אני מגיע פיזית למשרד התחבורה ומבקש אישור על זה יעשו לי בעיות? צריך להוכיח להם שזה עומד בתקן איכשהו? ואם כן איך? בהנחה שזה עוד לא הגיע לארץ.

אשמח לעצות

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vision צפיה בהודעה
    הזמנתי דרך ebay שמשה לקטנוע מחנות באיטליה לפני שבועיים בערך(המשלוח כבר יצא).

ולאחרונה אחרי שדיברתי עם כמה אנשים הבנתי שלייבא מוצרי חילוף לרכב יכול להיות סיפור ארוך. אני מתבלט אם עדיף לי כבר לבטל את ההזמנה, לספוג את הדמי ביטול/משלוח חזרה, ולקנות את זה בארץ במחיר כפול, או לנסות לעבור את הפרוצדורה בארץ.

האם יש סיכוי שחבילה כזאת גדולה לא תיעצר במכס? זאת שמשה גדולה מאוד יחסית לקטנוע.

מקצת מחקר אני מבין שכדי לשחרר את זה ממכס צריך אישור של "מעבדה מוסמכת לרכב המאשרת עמידת מוצר התעבורה בדרישות התקן אובאישור משרד התחבורה." ובגלל שזה טרם הגיע לארץ מי שנותן את האישור זה אגף הרכב מחלקת יבוא. וכדי לקבל אישור כזה השמשה צריכה לעמוד בתקן "FMVSS 205 Glazing Materials".
    באתר היצרן לא מצוין כלום לגבי התקן הזה, אבל מין הסתם אני מניח שזה עומד בו כי אני רואה מלא כאלה בארץ.

נראה לי כמו פרוצדורה שאני לא אצא ממנה

האם למישהו יש ניסיון עם ייבוא? אם אני מגיע פיזית למשרד התחבורה ומבקש אישור על זה יעשו לי בעיות? צריך להוכיח להם שזה עומד בתקן איכשהו? ואם כן איך? בהנחה שזה עוד לא הגיע לארץ.

אשמח לעצות
    הזמנתי משקף כמוך מאיטליה לאופנוע החדש
    המשלוח הגיע תוך 5ימים לארץ ונתקע שבועיים בבדיקת מכס
    אתמול קיבלתי הודעה שהוא שוחרר להמשך טיפול בתנאי שאשלם מיסים בסך של 330 ש"ח
    בלי שום בקשה נוספת
    ערערתי אתמול על הסכום ומקווה לקבל תשובה בקרוב
    בפעם הקודמת שערערתי על גובה תשלום גבוה (מצלמת קסדה) קיבלתי מענה תוך 24 שעות עם שובר מופחת לתשלום

אעדכן בהתפתחויות

בועז

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    סיכוי קלוש שתצטרך מעבדה בשביל חלק כזה.
    רק תשלום מסים.

Member
    הזמנתי בעבר משקף לאופנוע (לא חבילה גדולה), ולא הייתה שום בעיה.

אני מניח שאתה מתכוון למשהו גדול יותר ממשקף רוח לאופנוע.

Junior Member
    הזמנתי מחנות בגרמניה משקף רוח ב120 יורו , אריזה בגודל של 60x60 , קיבלתי אחרי שבועיים בדואר רגיל , היה מכס סביב 250 שייח .
    יותר מאוחר קניתי בתל אביב בחצי מחיר ובאיכות יותר טובה תוצרת איטליה ...

Member
    dice אפשר לשאול כמה עלה המשקף? 330 ש"ח מכס זה הרבה לא?. מה גם שאני לא רואה את זה בכלל בטבלת מיסים מרוכזים באתר של רשות המיסים, הכי קרוב שמצאתי היה "שמשת ביטחון לרכב" שלא נראה לי שזה זה. אבל גם אם כן, זה אמור להיות 17% מכס+מע"מ ממה שאני מבין.

leonid יותר מ50% מכס? איך יכול להיות

האמת שבמקום להוכיח להם שזה עומד בתקנים ומעבדות וכל הטופסיאדה .. אם יבקשו ממני כזה סכום ובזה זה נגמר אני פשוט ישתוק וישלם.

MAXI TRIBALMYSTIC תודה רבה

אני אשאיר את ההזמנה ונקווה לטוב

Member
    סליחה שאני מקפיץ את ההודעה, למען שלמות המידע אני רוצה להשלים את הסיפור, שאולי יעזור לעוד אנשים

קיבלתי הודעה מדואר ישראל, מסתבר שהמוצר הגיע ארצה כבר לפני קרוב לחודש ורק עכשיו הגיע המכתב.
    דרשו ממני לשלם מכס 390 ש"ח. (השווי של הפריט זה 640 ש"ח כולל משלוח)

מס קניה + מע"מ 260
    "עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב - מזדמן" 80ש"ח
    כל השאר "אגרת מחשב", "דמי הקצאת אשראי"

הייתי בקשר גם עם Givi איטליה והם אמרו לי שהמגני רוח שלהם לא עוברים בדיקות לתקן שמשרד הרישוי דורש "
    FMVSS 205 Glazing Materials".
    אז ממה שאני מבין לפי החוק היבש אסור לי לייבא את זה, או מותר לי אבל צריך שמעבדה בארץ תבדוק שהמשקף עומד בתקן הזה מה שנראה לי יעלה מאוד יקר אם בכלל יש בארץ מעבדה כזאת.

אז 390 ש"ח זה כן הרבה לשלם אבל לפחות כן יש מנגנון שמקל על העניין הזה ומאפשר לי בכלל לייבא מוצר שלא עומד בתקן הדרוש.

שילמתי באתר שלהם וקיבלתי הודעה שהפריט שוחרר ממכס.

Member
    סליחה שאני מקפיץ את ההודעה, למען שלמות המידע אני רוצה להשלים את הסיפור, שאולי יעזור לעוד אנשים

קיבלתי הודעה מדואר ישראל, מסתבר שהמוצר הגיע ארצה כבר לפני קרוב לחודש ורק עכשיו הגיע המכתב.
    דרשו ממני לשלם מכס 390 ש"ח. (השווי של הפריט זה 640 ש"ח כולל משלוח)

מס קניה + מע"מ 260
    "עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב - מזדמן" 80ש"ח
    כל השאר "אגרת מחשב", "דמי הקצאת אשראי"

הייתי בקשר גם עם Givi איטליה והם אמרו לי שהמגני רוח שלהם לא עוברים בדיקות לתקן שמשרד הרישוי דורש "
    FMVSS 205 Glazing Materials".
    אז ממה שאני מבין לפי החוק היבש אסור לי לייבא את זה, או מותר לי אבל צריך שמעבדה בארץ תבדוק שהמשקף עומד בתקן הזה מה שנראה לי יעלה מאוד יקר אם בכלל יש בארץ מעבדה כזאת.

אז 390 ש"ח זה כן הרבה לשלם אבל לפחות כן יש מנגנון שמקל על העניין הזה ומאפשר לי בכלל לייבא מוצר שלא עומד בתקן הדרוש.

שילמתי באתר שלהם וקיבלתי הודעה שהפריט שוחרר ממכס.
    שאלה - איך נשלח המוצר? חברת שילוח כזו או אחרת או דואר רגיל ?

תודה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Maxi צפיה בהודעה
    שאלה - איך נשלח המוצר? חברת שילוח כזו או אחרת או דואר רגיל ?
    EMS

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    גם לי היה סיפור דומה עם משקף, ומיסים בגובה של כמעט חצי מעלות המשקף,עם שלל סעיפי שקר למיניהם. לדעתי אין שום קשר לתקן או משהו בסגנון, זה לא חלק בטיחותי או כזה שדורש רגולציה, זה בסה''כ חתיכת פלסטיק שמסיטה רוח.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    גם לי היה סיפור דומה עם משקף, ומיסים בגובה של כמעט חצי מעלות המשקף,עם שלל סעיפי שקר למיניהם. לדעתי אין שום קשר לתקן או משהו בסגנון, זה לא חלק בטיחותי או כזה שדורש רגולציה, זה בסה''כ חתיכת פלסטיק שמסיטה רוח.
    נראה לי שאם מגן ישבר ויעוף תוך כדי רכיבה כי לא עמד בעומס (תקן), זה יכול להיות מאוד מסוכן לרכוב.

מאמין שזה לא המצב במוצרים של givi אבל תכלס זה כל הסיפור מאחורי התקנים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי erel צפיה בהודעה
    נראה לי שאם מגן ישבר ויעוף תוך כדי רכיבה כי לא עמד בעומס (תקן), זה יכול להיות מאוד מסוכן לרכוב.

מאמין שזה לא המצב במוצרים של givi אבל תכלס זה כל הסיפור מאחורי התקנים.

אבל אתה חייב להסכים שהתקן לא שווה כלום אם המוצר נכנס לארץ ללא בעיה למעט תשלום כופר דואר למדינה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אבל אתה חייב להסכים שהתקן לא שווה כלום אם המוצר נכנס לארץ ללא בעיה למעט תשלום כופר דואר למדינה.
    ברור! זה כבר עניין מטופש לחלוטין

Senior Member
    על ייבוא חלקי חילוף יש 50% מס.
    ככה שלא שילמתם משהו חריג, שילמתם על פי חוק.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    EMS
    אני אכתוב את זה כל פעם ששילוב האותיות המקולל הזה יעלה:
    לא! מזמינים! דרך! EMS!

ביטלתי כבר כמה עסקאות טובות כי המוכר שילח רק דרכם. וזה אחרי מספר נסיונות רעים מאוד איתם.
    תגיד תודה שהיית צריך רק לשלם, כי הרבה פעמים אתה צריך לשרוף חצי יום בבית הדואר בתלאביב כדי לשחרר בעצמך (ועדיין לשלם עמילות מכס).