שלום,
ברשותי mt07 2018 באחריות ואני מחפש להתקין לו מערכת פליטה חדשה.
האקרפוביץ נראה לי מעט יקר לכן התחלתי לבדוק בנוגע ל-Arrow, התקשרתי למטרו ואמרו שהם מאשרים אקרפוביץ (לא פוגע באחריות) אבל לא יודעים לגבי מערכות אחרות וגם לא ידוע מי יודע דבר בנושא.
אם למישהו יש נסיון בנושא או חקר מעט אשמח לשמוע.
תודה!
ברור שכן פוגע.
מערכת פול סיסטם היא לא חוקית על הכביש נקודה.
לא רק בישראל אלא גם באירופה, גם היצרנים יעידו לך באתר, שימוש RACE בלבד.
זה לא מונע כמובן מאנשים לקנות ולהתקין, וזה לא מונע מספקים וחנויות למכור בכיף, בגלל הסיבה הפשוטה ש99% תעבור טסט עם משתיק ואף אחד לא באמת יבדוק אם יש לך ממיר קטליטי או לא.
מה שיבואנים כמו מטרו עושים, זה למכור מערכת "מאושרת" כמו אקרפוביץ (כי הם היבואן) ואז הם מעלימים עין ביודעין בנושא האחריות.
אומר לך מה שאמרו לי בהונדה.
רכשתי דוד אקרפוביץ' ממאיר במעמד הקניה.
לא פוגע באחריות והם מטפלים באופן מלא.
יכולתי לרכוש מה שבא לי ולא היה מפריע למוסך, אך אם הייתה קורת תקלה, והיו מגלים שהיא קשורה או נבעה ממה שהתקנתי, האחריות לא הייתה תופסת על התקלה/נזק אשר נגרם מרכיב זה.
כלומר האחריות קיימת, אך לא למה שקרה בגלל הרכיב שהתקנתי.
יכול להיות שכך זה גם אצל אחרים ויכול להיות שלא.
פשוט תשאל את המוסך של מטרו.
אתה צודק אבל זה בתאוריה, במציאות הם יחפשו איך לצאת מההתחייבות שלהם לאחריות והתקנת אגזוז חלופי מספקת את זה.
מהנסיון האישי שלי על כשל הנדסי ברור לכל בחרו KTM להאשים את השמן כי הטיפול האחרון לא נעשה במוסך שלהם.
למיטב זיכרוני לפני כמה שנים טובות היה מי שהבוכנה יצאה מהמנוע והמוסך טען שזה בגלל burn out.
מה זה החרא הזה שקראתי עכשיו ?
מדובר בלהחליף את כל המערכת למערכת אחרת , לא מדובר בלהחליף את כל המערכת למערכת מסלול .
מדובר ב street system .
בדיוק היתי אצל הונדה אופנועים [התעניינתי ב CBR650R החדש] הסבירו לי את תקנון האחריות שלהם .
החלפת דוד פליטה לא פוגעת באחריות.
החלפת מערכת פליטה שלמה כן פוגעת באחריות .
הסיבה ? הדוד לא מתחבר למנוע , המערכת עצמה כן .
זה סעיף טכני באחריות שאם פוגעים בו אז זה מדרון חלקלק שיבואנים יאלצו לתת אחריות לשינויים במנוע.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
נכון, אבל פות"ש מדבר על פול סיסטם, שעוד בלי קשר לרעש, זה גם ללא הממיר הקטליטי, לא רק דוד.
אין דבר כזה סטריט סיסטם, "סטריט סיסטם" זה הצנרת המקומית עם הממיר ודוד שכולל משתיק, זה השילוב היחיד שיעמוד בתקן אירופאי.
בלי משתיק ובלי ממיר קטליטי זה לא עומד בשום תקן.
אממ כן יש דבר כזה .
street system = מערכת "רחוב".
track system = מערכת מקצועית למסלולים .
Full system = מערכת שלמה קומפלט.
ניתן להחליף לפול סיסטם חוקי לכביש ולפול סיסטם חוקי למסלול בלבד.
המילה full system איננה מעידה על כך שמדובר במערכת למסלול או למערכת לכביש.
היא רק מעידה על כך שמדובר במערכת שלמה.
החלפת צנרת שלמה לצנרת מקצועיות יותר [חוקי לכביש] נעשת לרוב מסיבות של לחסוך במשקל , חומרים טובים יותר וזרימה יותר חופשית.
באופנועים היצרנים מתחסכנים בעיקר בגלל שהם יודעים שהלקוח יחליף.
המערכת פליטה שמגיעה עם אופנוע כסנדרט לרוב עשויה מתרכובת מתכתית של המיץ של הזבל.
ברכב לא מתחסכנים ככה.
אגב היצרנים עצמם מוכרים אופנועים עם מערכת FULL SYSTEM של אקרבויץ' אבל זה בדגמים המאובזרים עבור אלה שמוסיף אקסטרה כסף.
למשל:
ZX10RR
ZZR1400-SPORT
דוקאטי למינהם
במוו
ועוד
תקח את זה להשוואה של עולם הרכב:
remus מייצרת לרוב יצרניות הרכבים בעולם מערכות אגזוז שלמות.
לקוחות שקונים רכבים מחליפים למערכת רמוס אחרת שכן חוקית לכביש בתוספת תשלום.
לרוב עשוי מטטניום , קל , עמיד מאוד , סאונד עמוק , זרימה יותר חופשית ולא מזהם אוויר [חוקי לכביש].
למה זה לא מגיע כבר עם הרכב ככה? חיסכון של היצרן.
נערך לאחרונה על ידי John; 24-04-2019 בשעה 02:19.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד