לא הבנתי איך אתה מתכנן להפסיד פחות על החלפת עוד cbx.
,את ירידת הערך הגדולה כבר חטפת.
למה לעשות את זה שוב?
אם כבר סימנת מטרה ראויה (אפריקה) לא עדיף לחסוך ופשוט להחליף את הcb באפריקה בלי עוד אופנוע בדרך?
מחפש את חוכמת ההמונים, ואלו שהתנסו עם הכלים הללו..
אחרי שנה וחצי מהנים מאוד על גבי cb500x שנת 2017 מתחיל לחשוב על השלב הבא.
כרגע עוד אין רשיון A, אבל זה יקרה בחודשים הקרובים.
בזמן הזה עשיתי כ 29 אלף ק״מ - נסיעה לעבודה וטיולים. הרבה טיולים (-:
אוהב את תחום האדוונצ׳ר, הייתי רוצה גם אופנוע שטח בחנייה אבל אין כסף להחזיק שני אופנועים..
בכל מקרה רכיבת כביש היא עיקר הנסיעה שלי.
הכיוון הוא לקנות עוד כשנתיים אפריקה טווין כשיהיה תקציב אז נכנס למשוואה שאלה נוספת.. שמירה על ערך הכלי הקיים.
שמירה על הערך לא היה בכלל בשיקולים ברכישה הראשונית - באתי לרכב לא לספור שקלים במכירה, אבל הקוף.. הוא רוצה לאמא..
לצערי אין להונדה מה להציע בטווח של בין cb500x לאפריקה.
אז מספר שאלות עולות במוחי הקודח, ופה הייתי רוצה את דעתכם:
1. לקחת גירסא חדשה של cb500x שהיא שדרוג מהקיים , שמירה על הערך ויהיה קל יותר לעשות טרייד לכלי מספר שלוש. אך בעצם דריכה במקום מבחינת הכרות עם כלים אחרים / ורשיון גדול יותר. (לא ממש מעוניין בnc 750)
2. ורסיס 650 - שנחשב כלי מהנה מאוד , ידרוש רשיון A ,עולה בערך כמו הcb500x , מוסיף לגיוון הכלים שאני מכיר וישמור על הערך.
לורסיס לדוגמא יש קוטר גלגלים ״17 מול ה״19 של הcb.
3. טנרה 660 שאומנם יוצאת גירסא חדשה שלו ה700 , אך עדיין רב הנסתר מהגלוי מבחינת יכולות ,בעיות של דגם חדש וכדומה.
מה אתם יכולים לספר על הטנרה 660, חוץ מזה שהוא מיושן (וידרוש רשיון A כמובן)
הטנרה יותר מוכוון לשטח מאשר לכביש - האם הוא יהיה נוח לרכיבות כביש ממושכות ?
האם מישהו שרכב על הכלי הזה יכול לשפוך אור על מה שטוב או רע בכלים הללו? (עדיף מול הcb500x).
תודה לעונים !
לא הבנתי איך אתה מתכנן להפסיד פחות על החלפת עוד cbx.
,את ירידת הערך הגדולה כבר חטפת.
למה לעשות את זה שוב?
אם כבר סימנת מטרה ראויה (אפריקה) לא עדיף לחסוך ופשוט להחליף את הcb באפריקה בלי עוד אופנוע בדרך?
1. הטנרה 660 מתאים ל-A1. הוא גם היחיד כאן עם יכולת שטח אמיתית (בידיים הנכונות).
2. דווקא הורסיס לדעתי הוא הכלי עם ירידת הערך הגבוהה ביותר (ברושם שלי). הוא גם הכי רחוק מדו"ש מבין כל הכלים שמנית.
3. למה לא להוסיף את הויסטרום למשוואה? הוא עונה על כל הקריטריונים שלך.
4. למה לא לרכוש משומש, ולתת למישהו אחר לאכול את ירידת הערך הראשונית?
4. אני מסכים עם המגיב הקודם - רוצה אפריקה, קנה אפריקה. אני מאמין שמחיר של אפריקה משומשת כבר לא כ"כ רחוק ממחיר של CB500 חדש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני רואה את זה כך:
היום הcb שלי שווה 35 אלף. בעוד שנתיים הוא יהיה שווה פחות- בסביבות 24 ~ כשאבוא לעשות טרייד אין עם 60 אלף ק״מ (לערך) , אקבל אפילו פחות..
בואו נהיה אופטימיים ונגיד 20 אלף.
אם אני קונה היום cb חדש הוא יהיה שווה בעוד שנתיים גם 35 אלף.
כך שיהיה פה 15 אלף שח שלא הולכים ברגל.
נכון שזה לא כיף להפסיד ירידת ערך, אך אני לא רואה את זה כך- כלי חדש שאני יודע מה עבר עליו , איך טיפלו בו , עם אחריות , וההנאה מכלי חדש זה המחיר שמשלמים בשביל זה.
יסלחו לי אנשי הויסטרום - אבל יש לו פרצוף שרק אמא יכולה לאהוב. אין בו שום דבר שעושה לי רצון לרכב עליו. מסתכל עליו ורואה רק חלקי מתכת ופלסטיק.
אבל זה טעם וריח..
האם יש לכם משהו להוסיף בנוגע לשאלות ששאלתי ?
נוחות/איכות/מרווח טיפולים
ש לי טנרה 2008 , כלי פשוט ונעים . לא רכבתי על cbx , אבל אחרי cbf הוא מורגש ענק וכבד . די נוח לנסיות ארוכות , מהירות שיוט 110-120 . ניתן לעשות שינוי מבנה לרישיון נהיגה A1 . מודלים יותר חדשים עם ABS . אין לי ניסיון בשטח .
מנוע - צילינדר בודד - פחות מתאים לנהיגה ספורטיבית , אבל סוס עבודה .
חסרון - לרוכבים גבוהים - מ 1.80 .
קח mt או sv מוגבלים. ותסיר את ההגבלה =] אולי אפילו תמצא אחד שכבר הסירו בו תהגבלה
חכה לטנרה החדש או קפוץ על ktm דו צילינדרי כל שהוא.
ראיתי לא מעט f800GS למניהם יד שניה במצב טוב. תמצא את הכי שמור שנכנס לך בתקציב.
אם אני לא טועה היבואן של BMW יכול להחזיר את ההגבלה ואתה תקבל כלי שלא נופל מהאפריקה טווין.
תרכב כמה שנים, תעשה רשיון ותסיר את ההגבלה בזמנך הפנוי. תראה אחרי זה אם בא לך בכלל להחליף להונדה.
ה f800GS נשמע כמו רעיון מעניין, רק בטח הרבה יותר יקר - גם בטיפולים.
תודה על ההצעות, כולם!
חכה שkkatov יגיב. הוא הריץ כאן חישובים של אחזקת bmw לעומת יפני.
בתחזוקה עצמית אין הרבה הבדל. ייתכן אפילו יתרון לטובת הבמבי (אאל"ט הוא עשה השוואה לויסטרום).
זה לא מה שרשמת.
רשמת שאם תקנה כלי חדש עכשיו ותמכור אותו עוד שנתיים תמכור אותו ב35 אלף לעומת ב20 אלף את הכלי הנוכחי.
אבל ה15 אלף הבדל במכירה עתידית הם בדיוק ה15 שתצטרך להשקיע עכשיו.
ככה שאתה לא באמת "תרוויח" 15 אלף שקל במכירה.
לגבי שאר הדברים שרשמת, סבבה, אבל אין לזה קשר לכסף.
ל