(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
ביצעתי בחיי לפחות 1000 החלפות שמן מלאות, אחת מהסטיות שלי היא מישוש השמן המשומש
בחיפוש אחר חלקי מתכת ותחושה של "סוג" השמן, (אני גם מריח אותו אבל שוב אני דפוק) אני
יכול להעיד בשבועה שככול שהשמן ישן יותר וזמן השימוש בו ארוך יותר התחושה שהוא הרבה יותר
מחוספס. יתרה מזאת, בפרוק אגן השמן וחפירה בבוצה, תמיד תראה רמזים לאבק שנראה כמו חול...
אני ממליץ לך לנסות בעצמך ולראות.
אגב גם אם אתה מחליט שזה באמת אבק מתכתי יש לך סיבה נוספת להחלפת שמן קצרה יותר.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
קודם כל אף פעם לא תהיה הפרדה של 100% ותמיד תהיה זליגה דו כיוונית מבוקרת - גזים פנימה ושמן החוצה.
בתא שרפה אידאלי ציפוי השמן יגיע עד לקצה התנועה של הטבעת העליונה ולא לתא השרפה בזה אתה צודק.
אבל.
כשהמנוע יונק הבוכנה יורדת וחושפת את הצילינדר שמצופה בשמן.
אותו שמן יפגוש בעוד רגע את התערובת ואיתה גם את האבק שיכנס ביחד עם האוויר ומשם למעגל השימון.
השנקל שלי לדיון:
חבל שאני לא מוכר לכם שמן כל 3000ק"מ.
ואם אתם כאלה מהנדסים דגולים שיודעים יותר טוב מהונדה וסוזוקי (לצורך הדיון בלבד) שבודקים את האופנועים שלהם בעוד אי אלו שווקים מלאי אבק וחול (נניח הודו/תאילנד/מרוקו) ולא רק באירופה (שבא אין אבק, הכל רק ירוק ושוודיות בלונדיניות) אז אולי תבנו לי אופנוע שלא צריך להחליף בו שמן בכלל.
פעם שמעתי על BMW שהגיע למליון קילומטר
הבעלים שם שמן שמקביל באיכותו לשמן בישול...אבל כל 1000 ק"מ החליף אותו
תבדוק לחץ בעוקה
אם הרינגים לקראת הסוף הייתי מחליף שמן כל 1000 ק"מ..
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
אתה לא מבין את המוטיבציה.
פעם רכבים דרשו המון תשומת לב. מנוע, שמן, מיים, מנוע, מצבר וכו. אבל זמן עבר ורכבים השתפרו בכל פרמטר אפשרי אבל אתה לא יכול לתקן לבד כמעט כלום. מכוניות הפסיקו להיות הובי.
אותו תהליך קרה לאופנועים. מצערת אלקטרונית, מחשב מנוע, בקרת אחיזה וכו. תדלק ורכב. תטפל לפי הוראת יצרן ויהי בסדר. אתה לא יכול לשחק איתו יותר. דבר אחד נשאר - אפשר ... להחליף שמן! והנה אנשים מוצאים סיבה לשחק עם הצעצוע האהוב. אין לזה כל סיבה הנדסית.
בן הלא משחיז, אני שמח שאתה כזה בטוח בעצמך ונחרץ, סבבה כל אחד והאמת שלו.
העלות של החלפת שמן ופילטר שמן מסתכמת בכמה מאות שקלים בצד הנמוך, התועלת
בשמן טרי ברורה לכולם, מי שמחזיק אופנוע ולא רוצה להשקיע לטווח הארוך סבבה, מי
שבוחר לתת לאופנוע שלו יותר מהמקובל גם סבבה. איש באמונתו יחיה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
התועלת תהיה לרוכש שיקבל את הכלי אחרי xxx קילומטרים.
כלי שטופל טוב יותר יאריך ימים.
כלי שהוזנח יתנהג בהתאם.
זו התורה על רגל אחת והאמור מי שמחליף כל 3 שנים לחדש ממש לא משנה התדירות.
הכלי יתפקד יופי
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מהנדס מה אתה?
מהיכן הנחרצות שבה אתה קובע ש"אין לזה שום סיבה הנדסית" - בלי שאתה טורח להוסיף "לדעתי"?
אגב, מי שמטפל לבד ולא מחליף אופנוע כל 3-4 שנים - יש לו מספיק התעסקות גם חוץ מהחלפות שמן.
פשוט החלפות שמן הופכות להיות ה"כסף הקטן" שלך. ביטוח למנוע בחצי שעה עבודה ו-200 שקל.
אם היינו מנהלים דיון רציני ולא היית זורק בנחרצות דעות שאתה מגיש כעובדות מוגמרות, הייתי יכול להביא לך כמה דוגמאות מהשטח (קרי - ממכונאים) על התועלת שבהחלפות שמן לפני הזמן, בעיקר בדגמים שבהם היצרן "הגזים" במרווחים.
עם צורת הדיבור שלך, נוצר חשק אפסי לחלוק איתך ידע ואינפורמציה מכל סוג.
עשה מה שאתה רוצה, מבחינתי אל תחליף שמן בכלל. אני אעשה מה שאני רואה לנכון, ואני מאמין שאני מבין דבר או שנים במכונאות. בזה מבחינתי אפשר לחתום את הדיון בינינו. מי שרוצה להמשיך - שיקח את זה מכאן.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual