הוויכוח פה הוא על דחיפות החלפת השמן.
ועל שיקול היצרנים להגדיל את מרווחי הטיפולים.
לא בהכרח שמה שהיצרן ממליץ הוא מיטבי לאופנוע במצב נתון אקלים נתון וכיוצא בזאת.
הונדה ממליצה בnc לערוך כל 12 אלף החלפת שמנים.
למרות שהמנוע שלי עצלן והמנוע עובד ברוגע יחסי עדיין אני מעדיף להחליף כל 6000 קילומטר את השמן.
אני בטוח שמי שירוויח מזה זה אחת הידיים הבאות של הכלי כי אצלי בעוד שנים ספורות יהיה אופנוע חדש.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אם כולם פתאום מהנדסים הייתי מאד רוצה לראות תוצאות אמפיריות ליתרונות שיש להחלפה תכופה של שמן על אמינות ואריכות המנוע.
חייב לומר שאני מעריך את הסובלנות שלך והדברך אתה בה מציג את עמדתך.
אני לגמרי חסיד של החלפות תכופות יותר מהמלצות היצרן בייחוד כפונקציה של אקלים ותנאי עבודה בכלל.
מה גם שאחד הנושאים הקצת מפוספסים הוא החלפת שמן כפונקציה של זמן ולא רק שימוש, כלומר גם אם השמן עשה 1000 ק"מ באופנועים שלי, לאחר שנה הוא יוחלף כי השמן מתחמצן ומאבד מתכונתיו כתלות בזמן.
יש לי ניסוי חצי אמפירי של מנוע ה- R100 כשנפתח לראשונה (מנוע בן 40, כן?!) וכאשר ידוע על היסטוריית טיפולים מלאה שהחליף שמן כל 3000 ק"מ או שנה (הקודם מביניהם) למשך 34 שנה לפחות. הוא נראה חדש ומבריק (מבפנים) כיום ייצורו, בהשוואה למראה זוועות שראיתי במנועים מפרויקטים אחרים.
אחפש את התמונות ואשלח בהמשך.
לצערך אתה לא תראה תוצאות כאלו כי אין.
לזרוק משפטים בשקל שנשמעים הגיוניים כולם יודעים. לעשות מחקרים הנדסיים- קצת פחות, אבל מי שכן ערך ועורך את אותם מחקרים קבע וקובע שאין שום יתרון בלהחליף שמנים לעיתים קרובות יותר.
אם יש משהו שכן מוסכם על כולם זה שמי שמתעקש להחליף שמנים לעיתים תכופות יותר וסתם זורק שמן משומש שעדיין טוב- תורם בכח ללזיין את הסביבה. אבל מה זה משנה איכות הסביבה? שיזדיינו כולם, העיקר שפסיכולוגית אני ארגיש שהאופנוע שלי יותר אוהב אותי.