המשאבה תקולה.
סע לשלום (אחרי שתנפח, אלו לחצים מאוד נמוכים),
אלא אם ניסית בטעות לנפח 3.6 bar. שזה המון.
היי חברים!
לכבוד חודש מאי, הגיע הזמן לשאלת הנוב החודשית.
בדקתי היום לחץ אוויר בצמיגים של ההונדה CB500X שלי, והוא היה נמוך משמעותית ממה שהספר רכב (ספר אופנוע?) ממליץ.
הונדה PSI.png
אז מן הסתם התחלתי למלא אוויר.
בעודי מנפח את הצמיג הקדמי, שעמד על PSI 13 בתחילת הניפוח, המשאבה נעצרה בערך על 17 והופיע הכיתוב E1, שאחריו היא עצרה.
לא הבנתי את פשר העניין, והחלטתי לעבור לצמיג האחורי, שעמד על PSI 18. שוב לאחר פחות מחצי דקה אותה בלימה ואותה הודעה על צג המשאבה, ושוב מבלי להגיע ליעד.
בנקודה הזאת, אני מתחיל לאכול תסביכים. זאת המכונה שתקולה או שהצמיגים אולי בכלל לא מתאימים? אבל עשיתי בדיקה של הכלי במוסך מורשה, וכנראה שהיו אומרים לי לא?
אז לקחתי צעד אחורה. התחנת דלק נמצאת מרחק של שתי דקות נסיעה ממני, אז החלטתי שעדיף לעצור פה לפני גרימת נזק ולבחון את הנושא.
בדקתי באינטרנט, ואכן המינון המומלץ בספר הרכב תואם את המלצת המקורות השונים ברשת. אבל מה לעשות, חוסר הניסיון שלי על הכלי מוציא לי את הבטחון גם בנושאים פשוטים, ואני מחפש ווידוא הריגה בשפה העברית לפני המשך פעולה.
אז מה אומרים, כנראה שהמשאבה תקולה ואני סתם עושה עיניין מכלום ושום דבר, או שיש משהו שאני מפספס וכדאי לבדוק?
המשאבה תקולה.
סע לשלום (אחרי שתנפח, אלו לחצים מאוד נמוכים),
אלא אם ניסית בטעות לנפח 3.6 bar. שזה המון.
המשאבה הייתה בוודאות על PSI.
בכל מקרה, ניראה לי שנמתין לשעת ערב עם פחות עומס בכבישים ואני אסע לאט ובזהירות לעבר תחנה טיפה רחוקה יותר.
הקטע המוזר הוא, שברכב הייתי מרגיש אם היה חסר לי אפילו 5 PSI בצורה די ברורה, ופה בפער של יותר מ-20 זה לא מורגש.
אני כנראה לא רגיש עדיין לדברים האלה.
תודה על ההתייחסות המהירה!
לחץ אוויר נמדד כאשר הצמיג קר
אם הצמיג חם תוסיף 10 אחוז
בכל מקרה תבדוק עם מד לחץ אוויר בבוקר לפני תחילת נסיעה
ואל תסמוך על מדידה של משאבות בתחנת דלק
בועז
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
אגב ב500x לחצי הניפוח ומתיחת שרשרת מופיע על הזרוע האחורית מצד שמאל (צד שרשרת)
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk