עמוד 6 מתוך 8 ראשוןראשון ... 45678 אחרוןאחרון
תוצאות 76 עד 90 מ 115

אשכול: יש טעם לעשות היום רישיון לאופנוע? או שהכל כבר גם ככה עוד מעט יהיה רק חשמלי?

Senior Member
    שנת 2019 ישנם רכבים אוטונומים מלאים (דרגה 4 מתוך 5) שמסתובבים ברוסיה ובישראל. אני חושב שהאוטונומי ממש כאן מעבר לפינה.
    הסיבה . חיסכון עצום בחיי אדם.
    המכונה שמסיעה את הרכב הרבה יותר בטוחה מכל נהג אנושי ועל זה יעידו מליוני הק"מ שעברו מכוניות האוטונמיות ללא תאונות.
    https://www.calcalist.co.il/internet...752816,00.html
    "מתבצעת הסעה יומיומית ללא נהג בטיחות באינופוליס וסקולקובו, שתי ערים טכנולוגיות ברוסיה. לאחרונה השלימה יאנדקס 2,000 נסיעות עם נוסעים (אוטונומיות) ברוסיה, וכך אינופוליס הפכה לעיר הראשונה באירופה בה נוסעים כלי רכב אוטונומיים באופן קבוע."

How many people have died in self-driving cars?

None.

How many people have been killed by self-driving cars?

One.

How many people have died in driver-assist cars?

One. Maybe two.

How many miles have been driven in self-driving cars?

5,000,000 miles for Google.

What is the number of deaths for hundred million miles traveled in the US?

In 2015 there were 35,485 deaths for 3,095,000,000 miles,

or 1.15 deaths per hundred million miles traveled.

How many accidents occur per year in the US?

5,808,272 car accidents occur every year in the U.S. Or 15,913 accidents per day. This represents the number of collisions between vehicles or vehicles with fixed objects – not the number of vehicles involved total. Autonomous vehicles will cut car accidents by a minimum of 50%.

Senior Member
    ברוסיה שיעור ההרוגים בתאונות דרכים הוא עצום... הסרטונים משם מטרידים. יש מצב שגם מערכת בכלל לא משהו תהיה הרבה יותר בטוחה מנהגים שיכורים...

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הייתה תקופה בשנות ה90 של רכבי קונספט מימן והיו בגרמניה כמה כאלו מסתובבים בכבישים בניסויים לפני יצור, איפה הם היום?
    https://www.theguardian.com/environm...-powered-train
    https://www.motorauthority.com/news/...ming-this-year

ויש מדינות שבהן אפשר לקנות כאלה כבר עכשיו:
    https://www.hyundaiusa.com/nexo/index.aspx

אין לנו מרבצים של מימן זמין ובכלל לא ברור שהפקה של מימן היא יעילה יותר משריפה של דלק (כשהאבסורד הוא שרוב המימן היום מופק מנפט ולא מהפרדה של מים).
    וכמובן שמעל כל הגישעפט הזה מרחפת רוחה של ההינדנבורג - בטח בגרמניה.

Member הסמל האישי של TT23
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אני לעולם לא מתבדח ולא ציני.
    עם זאת- גם אני ממש לא הצלחתי להבין אם אתה ציני או צוחק עלינו.
    אתה שואל אם כדאי להוציא רשיון כי בעתיד יהיו יותר כלים חשמליים על הכביש.

באותה מידה אתה יכול לשאול אם כדאי לנגב את התחת עכשיו כי בעתיד אתה מתכנן לקנות בידה.
    רוצה דו"ג? אתה בגיל המתאים? יש לך הממון? לך תוציא רשיון וסע!
    אני גם שאלתי את השאלה ברצינות גמורה - שווה או לא להוציא היום אופנוע.
    אם התשובה המתקבלת כאן הייתה שבעוד 5-7 שנים לא יהיה יותר מנוע בנזין או לחלופין ייכנסו לכביש רכבים אוטונומיים, אז כבר הייתי מוותר.
    אם יש לפחות עוד 15 שנה להנות מגזי הפליטה, אז זה כבר שווה.

יש לי חלום לעשות טיול אופנועים בחו"ל, ספציפית במרוקו. אני תוהה לעצמי איך יראה (ואם בכלל אפשר יהיה לעשות) טיול כזה בעוד 20 שנה.
    זו בעיקר הבאסה שלי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ttarazi צפיה בהודעה
    אני גם שאלתי את השאלה ברצינות גמורה - שווה או לא להוציא היום אופנוע.
    אם התשובה המתקבלת כאן הייתה שבעוד 5-7 שנים לא יהיה יותר מנוע בנזין או לחלופין ייכנסו לכביש רכבים אוטונומיים, אז כבר הייתי מוותר.
    אם יש לפחות עוד 15 שנה להנות מגזי הפליטה, אז זה כבר שווה.

יש לי חלום לעשות טיול אופנועים בחו"ל, ספציפית במרוקו. אני תוהה לעצמי איך יראה (ואם בכלל אפשר יהיה לעשות) טיול כזה בעוד 20 שנה.
    זו בעיקר הבאסה שלי.
    בחיי, אתה חושב רחוק מידי על דברים שהם (בלי להעליב) זוטות.
    למה אכפת לך אם עוד 20 שנה תוכל לעשות טיול אופנועים במרוקו ?(אגב, אני מניח שתוכל).
    זה לא תואר, כולה רישיון שעולה 1500-200₪ שקל להוציא, אני בספק אם אי פעם תשב על הספה שלך ותגיד: "אני מצטער שהוצאתי רישיון".

Senior Member
    15-20-7 -3 שנים . אפילו בשביל שנה הייתי עושה רשיון רק כדי לדעת שלא הפסדתי משהו.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אי אפשר להשוות מימן לחשמל. מימן זה יסוד שלא נעשה בו שימוש המוני בסדר גודל כמו של חשמל.

.
    אם הונדה אומרת שהיא משקיעה במימן עכשיו כי היא חושבת שזה הדבר הבא אחרי מצברי הליטיום אז כנראה שהם יודעים מה הם אומרים.
    להפיק מימן יותר קל מלהפיק חשמל כדי להניע רכבים.

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אין לנו מרבצים של מימן זמין ובכלל לא ברור שהפקה של מימן היא יעילה יותר משריפה של דלק (כשהאבסורד הוא שרוב המימן היום מופק מנפט ולא מהפרדה של מים).
    וכמובן שמעל כל הגישעפט הזה מרחפת רוחה של ההינדנבורג - בטח בגרמניה.
    מרבצים? מה זה אורניום? הרעיון הוא שהמימן לא ישונע אלה ייוצר בתחנת הדלק כי זה קל.
    חוץ מהונדה שהזכרתי יש עוד יצרנים שהתחילו לחשוב שנית לכיוון הFUELL CELL כי כולם מבינים שאי אפשר להמשיך עם המצברים הקיימים.
    כדי להבין אם משהוא הוא העתיד אתה צריך לעשות תוכנית שמדמה מה יקרה אם כל רכבי הבנזין יוחלפו לחשמל, אם תעשה את זה אז תראה שאין לך מספיק חומרי גלם למצברים ותחנות הכוח בכל המדינות לא יעמדו בקצב ואז לא יהיה מנוס מתחנות גרעיניות שזה הירוקים לא רוצים.
    את הנ"ל היצרנים עושים לכן כמעט כל היצרנים קוראים להייבריד ולמכונית החשמלית מונעת מצברי ליטיום, טכנולוגיית מעבר.

כמו שכתבת יש כבר מכוניות מימן ואף אחת לא גרמה לפטרית עשן, הקטע של המימן הוא שהוא מאד בעייתי למדינות מבחינת מיסוי כי אפשר ליצר מימן על גג הבית עם מים ופנאלים סולארים לכן כרגע הוא בצד כי אין מוטיבציה לשים את הטכנולוגיה הזאת במרכז, אבל בסוף לא תיהיה ברירה
    https://automobiles.honda.com/clarity-fuel-cell

Senior Member
    מרבצים? מה זה אורניום? הרעיון הוא שהמימן לא ישונע אלה ייוצר בתחנת הדלק כי זה קל.
    חוץ מהונדה שהזכרתי יש עוד יצרנים שהתחילו לחשוב שנית לכיוון הFUELL CELL כי כולם מבינים שאי אפשר להמשיך עם המצברים הקיימים.
    כדי להבין אם משהוא הוא העתיד אתה צריך לעשות תוכנית שמדמה מה יקרה אם כל רכבי הבנזין יוחלפו לחשמל, אם תעשה את זה אז תראה שאין לך מספיק חומרי גלם למצברים ותחנות הכוח בכל המדינות לא יעמדו בקצב ואז לא יהיה מנוס מתחנות גרעיניות שזה הירוקים לא רוצים.
    את הנ"ל היצרנים עושים לכן כמעט כל היצרנים קוראים להייבריד ולמכונית החשמלית מונעת מצברי ליטיום, טכנולוגיית מעבר.

כמו שכתבת יש כבר מכוניות מימן ואף אחת לא גרמה לפטרית עשן, הקטע של המימן הוא שהוא מאד בעייתי למדינות מבחינת מיסוי כי אפשר ליצר מימן על גג הבית עם מים ופנאלים סולארים לכן כרגע הוא בצד כי אין מוטיבציה לשים את הטכנולוגיה הזאת במרכז, אבל בסוף לא תיהיה ברירה
    https://automobiles.honda.com/clarity-fuel-cell
    לשונית, גם נפט וגז מתוארים כמרבצים למרות שלא חוצבים אותם. אני מאמין שהטיעון ברור.
    הפקת מימן ממים זה תהליך לא יעיל אנרגטית והחשש שאנשים יפיקו מימן בבית מתאים סולאריים (שלא לדבר על דחיסה/הנזלה שלו) הוא נמוך בהרבה מהחשש שהם יטענו את סוללות הרכבים שלהם בבית אבל בהשאלה של המבחן שאתה מתאר, מישהו צריך להפיק את המימן הזה שכל המכוניות יצרכו. ההפקה עולה אנרגיה והאנרגיה צריכה לבוא מאיפשהו. פחם? סולר? גרעין? כרגע זה פשוט משחק סכום אפס.

לשונית, גם נפט וגז מתוארים כמרבצים למרות שלא חוצבים אותם. אני מאמין שהטיעון ברור.
    הפקת מימן ממים זה תהליך לא יעיל אנרגטית והחשש שאנשים יפיקו מימן בבית מתאים סולאריים (שלא לדבר על דחיסה/הנזלה שלו) הוא נמוך בהרבה מהחשש שהם יטענו את סוללות הרכבים שלהם בבית אבל בהשאלה של המבחן שאתה מתאר, מישהו צריך להפיק את המימן הזה שכל המכוניות יצרכו. ההפקה עולה אנרגיה והאנרגיה צריכה לבוא מאיפשהו. פחם? סולר? גרעין? כרגע זה פשוט משחק סכום אפס.
    מימן הוא לא מחצב, מימן מפיקים ולא כורים או קודחים מהאדמה.
    צריך יותר אנרגיה להפיק חשמל לטעינה מלהפיק מימן, עניין המימן על הגג עם פנאלים סולארים כבר קיים ומפיקים ככה מימן שמספיק ליותר קילומטרים אם תשים את החשמל מהפנאלים במצבר ליתיום.
    אם כבר משחקים בעתידנות לתא דלק יש יותר סיכוי מכול טכנולוגיה אחרת, כמו שכתבתי שים את זה בסימולציה של מה יקרה מחר אם כל המכוניות יהיו תא דלק מימן ותראהץ

צריך יותר אנרגיה להפיק חשמל לטעינה מלהפיק מימן, עניין המימן על הגג עם פנאלים סולארים כבר קיים ומפיקים ככה מימן שמספיק ליותר קילומטרים אם תשים את החשמל מהפנאלים במצבר ליתיום.
    אם כבר משחקים בעתידנות לתא דלק יש יותר סיכוי מכול טכנולוגיה אחרת, כמו שכתבתי שים את זה בסימולציה של מה יקרה מחר אם כל המכוניות יהיו תא דלק מימן ותראה.
    אני מסכים. תגיד, לדעתך, מה יהיה תחליף מתאים לסוללות הקיימות? הטווח היום הוא 400 ק"מ במקרה הטוב (נתוני יצרן).

אגב, שוחחתי על הנושא עם בועז קורפל (ששידר עם טל שביט ז"ל בערוץ 5) ועם אריאל אלסיבוני, עיתונאי רכב עם ניסיון.
    קורפל אומר שלדעתו, על אף שהחשמל הוא העתיד, האוטונומיה ו/או החשמול יגיעו רק עוד 5 שנים לפחות, וגם אז, האופנוע ככלי לא ייכחד מיד.
    גם אלסיבוני אומר שהעתיד החשמלי הזה עוד רחוק למדי.

אני מסכים. תגיד, לדעתך, מה יהיה תחליף מתאים לסוללות הקיימות? הטווח היום הוא 400 ק"מ במקרה הטוב (נתוני יצרן).

אגב, שוחחתי על הנושא עם בועז קורפל (ששידר עם טל שביט ז"ל בערוץ 5) ועם אריאל אלסיבוני, עיתונאי רכב עם ניסיון.
    קורפל אומר שלדעתו, על אף שהחשמל הוא העתיד, האוטונומיה ו/או החשמול יגיעו רק עוד 5 שנים לפחות, וגם אז, האופנוע ככלי לא ייכחד מיד.
    גם אלסיבוני אומר שהעתיד החשמלי הזה עוד רחוק למדי.
    5 שנים זה לא אופטימי זה סופר דופר אופטימי.

הדבר הבא אחרי שיבינו שמצברי הליטיום לא מספקים את הסחורה יהיה תא דלק (מימן) או משהוא בסגנון הזה, מצבר שניתן לתדלק אותו או להחליף אותו בקלות.
    הרעיון של אגסי עלול לחזור רק עם טכנולוגיה טובה יותר ובשלה יותר.

Senior Member
    אם כבר משחקים בעתידנות לתא דלק יש יותר סיכוי מכול טכנולוגיה אחרת, כמו שכתבתי שים את זה בסימולציה של מה יקרה מחר אם כל המכוניות יהיו תא דלק מימן ותראהץ
    גם אורניום, נחושת וברזל מפיקים בתהליכים כימיים מתוך עפרות. זו התפלפלות סתם.
    היעילות של סוללות ליתיום היא מצוינת, באיזור ה80-90% (ההפסדים נמוכים מאוד בתהליכי הטעינה והפריקה) והן ניזונות באופן ישיר מהאלקטרונים שמופקים על ידי תאים סולארים.
    יעילות ההפקה של מימן באלקטרוליזה ממים היא כ70%. יעילות ההמרה של מימן לחשמל בתא דלק היא כ60%. ביחד, נתון היעילות הוא כ56% - כ30% פחות מאגירה ישירה של חשמל בסוללות וגם זה בהתעלמות מהצורך לשנע מים ולסנן את המים לפני שניתן להעביר אותם אלקטרוליזה.

https://batteryuniversity.com/learn/..._power_sources
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_c...mum_efficiency

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אותי מצחיק שאין לך אפילו רשיון על אופנוע, ואתה כבר יודע שאתה "ממש חייב" את הרעש, והויברציות, והעשן.

עד שתהיה חייב להחליף לאופנוע חשמלי כי כבר לא ימכרו בנזין, יש מצב שתבין שאמנם כל הדברים האלה נחמדים, אבל הם ממש לא הדבר העיקרי. וכשאתה עולה על משהו עם מומנט עוקר אספלט ממהירות אפס, שיודע לקחת סיבוב כמו שצריך, וגם יודע לתפעל אותו.... הוווו כמה שזה נחמד.

גם אורניום, נחושת וברזל מפיקים בתהליכים כימיים מתוך עפרות. זו התפלפלות סתם.
    היעילות של סוללות ליתיום היא מצוינת, באיזור ה80-90% (ההפסדים נמוכים מאוד בתהליכי הטעינה והפריקה) והן ניזונות באופן ישיר מהאלקטרונים שמופקים על ידי תאים סולארים.
    יעילות ההפקה של מימן באלקטרוליזה ממים היא כ70%. יעילות ההמרה של מימן לחשמל בתא דלק היא כ60%. ביחד, נתון היעילות הוא כ56% - כ30% פחות מאגירה ישירה של חשמל בסוללות וגם זה בהתעלמות מהצורך לשנע מים ולסנן את המים לפני שניתן להעביר אותם אלקטרוליזה.

https://batteryuniversity.com/learn/..._power_sources
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_c...mum_efficiency
    זה לא התפלפלות, מימן הוא לא מחצב ולכן יש שפע ממנו.
    https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%...97%D7%A6%D7%91

לגבי נצילות יש מספר אחד שאתה מתעלם ממנו
    קיבול אנרגיה, שם המימן שם בכיס הקטן את מצבר הליטיום.
    https://cleantechnica.com/2018/08/11...ology-rundown/

5 שנים זה לא אופטימי זה סופר דופר אופטימי.
    מסכים בהחלט.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אותי מצחיק שאין לך אפילו רשיון על אופנוע, ואתה כבר יודע שאתה "ממש חייב" את הרעש, והויברציות, והעשן.

עד שתהיה חייב להחליף לאופנוע חשמלי כי כבר לא ימכרו בנזין, יש מצב שתבין שאמנם כל הדברים האלה נחמדים, אבל הם ממש לא הדבר העיקרי. וכשאתה עולה על משהו עם מומנט עוקר אספלט ממהירות אפס, שיודע לקחת סיבוב כמו שצריך, וגם יודע לתפעל אותו.... הוווו כמה שזה נחמד.
    לא שאני צריך להצטדק, אבל יש דברים שלא ניתן להסביר במילים. יש דברים שהם טבועים בך, ובקרוב גם האופנוע יהיה חלק ממני (באופן רשמי).
    כילד הלכתי לכל תערוכות הרכב, נהגתי בקארטינג באופן קבוע, הייתי הראשון להוציא רישיון בשכבה. זה תמיד עניין אותי ומשך אותי, הצליל הזה של המנוע.

דווקא מה שהעלאת כאן על האופנוע החשמלי מעניין. למה הכוונה "יודע לקחת סיבוב כמו שצריך"?
    בעניין המומנט, אתה צודק. זמין מ-0 סל"ד, וזה, לכשעצמו, מרשים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    היודע לקחת סיבוב זה לא משהו שקשור לחשמל. זה פשוט משהו שכיף לעשות עם אופנוע.
    לחילופין לרחף בשטח מעל בורות שהיו שוברים כל ג'יפ ממוצע, ולצאת מסיבוב בדריפט על הגז אחרי שנכנסת אליו בדריפט על הברקס.
    או לרכב רגוע באיזו דרך הררית מהממת ולהינות מהשקט.
    אלו דברים שכיפים באופנוע ולא קשורים לרעש, או ריח. להיפך, יש מקומות שבהם היעדר הרעש מחבר אותך הרבה יותר לטבע שסביב.