עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 37

אשכול: מבחן שארפ, מה דעתכם?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tamir159 צפיה בהודעה
    לשואי NXR יש 4 כובים בשארפ. כוכב אחד שלם מעל השוברט R2.
    שוקל לרכוש את השואי, אם כי ממש מוצאת חן בעיני השוברט- בעיקר הודות לסט רמקולים ומיקרופון השתולים בתוך הקסדה עם מקום יעודי לדיבורית עצמה (אם כי אני לא מתכוון לרכוש את הדיבורית בשלב ראשון ולו מהסיבה שמעדיף להתחיל לרכוב ללא הפרעות חיצוניות. עד שהבטחון יחזור ואצבור ניסיון).
    עכשיו בו תסביר לי איך כוכב אחד שלם מגן עליך יותר טוב מ3 ?

Junior Member
    "כוכב אחד שלם" נכתב באירוניה.
    זה אני ששאלתי את דעתכם על מבחן שארפ..
    ואם שאלת.. הייתי שמח לדעת שהקסדה שאבחר תזכה בכמה שיותר כוכבים בכל מבחן שהוא..
    לצערי, התחברתי לקסדה שיש לה 3 כוכבים בלבד ומכאן באה השאלה שלי.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tamir159 צפיה בהודעה
    "כוכב אחד שלם" נכתב באירוניה.
    זה אני ששאלתי את דעתכם על מבחן שארפ..
    ואם שאלת.. הייתי שמח לדעת שהקסדה שאבחר תזכה בכמה שיותר כוכבים בכל מבחן שהוא..
    לצערי, התחברתי לקסדה שיש לה 3 כוכבים בלבד ומכאן באה השאלה שלי.
    קסדה שיושבת על הראש באופן מושלם שווה פי כמה כל כוכב ואת זה זה גם שארפ אומרים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    עכשיו בו תסביר לי איך כוכב אחד שלם מגן עליך יותר טוב מ3 ?
    תגובה תמוהה. לך לאתר שארפ ותקרא איך נקבע דירוג. למה הסבר שלי יהיה יותר טוב?

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    תגובה תמוהה. לך לאתר שארפ ותקרא איך נקבע דירוג. למה הסבר שלי יהיה יותר טוב?
    הסבר לא מספק ולא מתורגם לפגיעות ראש וחומרת הפציעה לכן הכל תאוריות

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    חברים רק תזכורת לדבר אחד, פרוייקט שארפ לא נוצר כדי למצוא אילו קברות יותר בטוחות. המטרה היחידה שלו הייתה להוכיח שאין קשר בין מחיר הקסדה להגנה שהיא נותנת.

Member
    לא יודע אחי , אני לא ישן טוב בלילה עם היכולת לרכוש קסדה למרות שאני יודע שבמבחן X או Y יוצא שאני צפוי להיפגע באזורים בעייתים ועוד לשלם על הקסדה הרבה כסף.

עצה שלי , בא לך יקר?
    תקנה יקר עם 5 כוכבים

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אבל אני דפוק.
    "דפוק" - בחריה חכמה וסבירה לחלוטין.

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    חברים רק תזכורת לדבר אחד, פרוייקט שארפ לא נוצר כדי למצוא אילו קברות יותר בטוחות. המטרה היחידה שלו הייתה להוכיח שאין קשר בין מחיר הקסדה להגנה שהיא נותנת.
    אי לכך ובהתאם לתגובה זאת .
    משתמע כי דירוג שרפ קובע שחברת שוברט שרלטנית ?
    MB Vito 3.2L V6
    Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
    אין לי אופנוע גוועלאד

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי John צפיה בהודעה
    לא יודע אחי , אני לא ישן טוב בלילה עם היכולת לרכוש קסדה למרות שאני יודע שבמבחן X או Y יוצא שאני צפוי להיפגע באזורים בעייתים ועוד לשלם על הקסדה הרבה כסף.

עצה שלי , בא לך יקר?
    תקנה יקר עם 5 כוכבים

"דפוק" - בחריה חכמה וסבירה לחלוטין.

אני לא מחריה אני מי-ם.

אי לכך ובהתאם לתגובה זאת .
    משתמע כי דירוג שרפ קובע שחברת שוברט שרלטנית ?
    המבחן פשוט קובע, שבתהליך שנבדק ע"י החברה, קסדת שוברט נפגעה יותר מקסדות אחרות.
    עד כמה המבחן רלוונטי לכביש זה נושא לוויכוח, אבל אני מניח שכל קסדה שקיבלה תקן מוכר
    של בטיחות תיתן מענה לתאונה מעבר לכך אני שמח תמיד לקנות קסדה שמישהו בדק בדיקה נוספת
    ודירג.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    המטרה היחידה שלו הייתה להוכיח שאין קשר בין מחיר הקסדה להגנה שהיא נותנת.
    שארפ נוצר כדי לתת דירוג מבוסס על מדידות ולא על תחושות. מתודולוגיה של דירוג מוסברת באתר.

דרזדר - כאשר בפרסומות משתמשים במושג ״מומנט״ מצפים שאנשים יסיקו לבד איך זה קשור ל-״כמה מהר זה מאיץ״. אתר של שארפ מסביר מה הם מודדים. איך זה קשור לפציעות ראש - תסיק מסקנות לבד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    אין לי דיעה מוצקה בעניין. קניתי NXR במחיר מופקע גם בגלל הניקוד אבל בעיקר בגלל ההתאמה.

לפני כמעט 30 שנה הייתי שליח בכרך המהביל. נעלי צבא מהבית (מודעות) קסדה סגורה הכי זולה ורופפת, וספה שגירדה רגליות וטי שירט בגלל החום. אוגוסט, האספלט מעלה אדים ואני דוהר ביעבץ על 50 קמ"ש. לתנועה מהרחובות שחוצים את יעבץ יש עצור. כשאני מתקרב לצומת עם התבור אני מבחין בנהגת משוחחת בטנדר קודי (פולסווגן) עם חלונות סגורים כשמבטה מופנה לחברתה והיא לא מתכוננת לעצור. אנחנו קרובים ומהירים מדי ובמסלול התנגדות ודאי.

בשברירי השניה שנותרו המוח לוקח פיקוד בקור רוח. מחשב מהירות זוויות וכיוונים ומחליט שחריקת הצמיגים שלי תגרום לנהגת להסיט מבט להבחין בי, להתחיל לבלום ונקודת ההתרסקות של הקידמי שלי תהייה בצד מכסה המנוע שלה. המוח אומר קפוץ מעל ותימנע מהאיפקט. בולם ומזנק מהאופנוע כמו טיל אנושי בקרקס כדי לגלות שחריקת הצמיג האחורי לא ממש הרשימה את הגברת שהמשיכה לצומת באותה מהירות. זינקתי עם הראש קדימה לתוך הארגז הקשיח ובום.

כשהתעוררתי כאוב מאיבוד ההכרה לקח לי להבין שאני מחובר לאופנוע שמסתובב תחתי עד שנעצר. בדקתי שהכל זז- טפו טפו. בגלל שהייתי משופד דרך המכנס הקרוע על כידון הווספה עם הגב באספלט והרגל מקופלת בנעילת בושידו הבנתי די מהר שאני נצלה. הפוסטמה יצאה מהאוטו לקלל אותי, אנשים מסביב לא רצו לחלץ אותי מהפוזיציה "כי אסור להזיז" וגם כדי שלא אתבע אותם (המום אבל שמעתי) ואני לא יכול לזרוק עליה את מכשיר הקשר שנתקע בעריסה. סיוט. בסוף נשבעתי למישהו שאני בסדר ולא אתבע אותו ונחלצתי מהטיגון המהיר לעשן סיגריה עד לאמבולנס.

אז היה לנו תאונת ראש במפגש ראשון עם משטח קשיח במהירות בינונית איטית, קסדה זולה הכי מעאפנית, גדולה מדי עם רצועה מהודקת שעשתה את העבודה.
    בכמה קסדת מותג היתה משפרת בכל תאונה דומה או קשה אין לי מושג. מה שברור לי שהפחד מהלא נודע הוא מקדם המכירות הטוב ביותר ולפעמים זה בריא לפחד.

שארפ נוצר כדי לתת דירוג מבוסס על מדידות ולא על תחושות. מתודולוגיה של דירוג מוסברת באתר.

דרזדר - כאשר בפרסומות משתמשים במושג ״מומנט״ מצפים שאנשים יסיקו לבד איך זה קשור ל-״כמה מהר זה מאיץ״. אתר של שארפ מסביר מה הם מודדים. איך זה קשור לפציעות ראש - תסיק מסקנות לבד.

האתר לא ממש נותן את הנתונים איך לתרגם כוכב לרמת הנזק.
    אולי כוכב יכול להיות הבדל בין חיים למוות ואולי הרזולוציה שהם נכנסו אליה כלכך קטנה שכוכב אחד הוא לא משנה הרבה.
    בנוסף לזה הם לא בודקים את פיזור האנרגיה מאיזור מגן הסנטר שהוא המקום שסטיסטית הכי הרבה נפגש עם הכביש ככה שאולי שואי עם פחות כוכב אחד בגלל שבדיקת צד הקסדה יצא פחות טוב אבל איפה שהכי חשוב היא עולה על אחרות.
    גם את הסגירה של הקסדה הם לא בודקים, אני לא מדבר על המנגנון עצמו אלה על האפשרות שהוא יחליק על הסנטר, לשוברט יש פטנט בנושא והיא כנראה טובה יותר מאחרות אם היו בודקים את זה.

הבדיקה שלהם לא מקיפה וזה מוריד מהאמינות שלהם בכללי, שואי ושוברט יכולים להעתיק את הבדיקה למעבדה שיש להם במפעל וליצור בקלות קסדת 5 כוכבים שקסדות ב100 יורו קיבלו, השאלה למה הם לא עושים את זה מעלה ספק בעיני שהם לא מסכימים עם הבדיקה של שארפ.

Senior Member
    האתר לא ממש נותן את הנתונים איך לתרגם כוכב לרמת הנזק.
    ואתרים נותנים איך לתרגם מומנט לתאוצה?

אולי כוכב יכול להיות הבדל בין חיים למוות ואולי הרזולוציה שהם נכנסו אליה כלכך קטנה שכוכב אחד הוא לא משנה הרבה.
    אולי. ואולי הרעיון של ״סטנדרט״ הוא לא כזה טיפשי.

בנוסף לזה הם לא בודקים את ...
    גם את ...

הבדיקה שלהם לא מקיפה.
    אין כזה יצור ״בדיקה מקיפה״. תמיד יימצא חוכמולוג טורן עם ״לא בודקים פה ולא בודקים שם״. בדיקה שלהם מבוססת על סטנדרטים ידועים. כן, זה נותן אמינות ו-״בדיקה״ לא מקיפה שלך לא מורידה מזה.

ואתרים נותנים איך לתרגם מומנט לתאוצה?

אולי. ואולי הרעיון של ״סטנדרט״ הוא לא כזה טיפשי.

אין כזה יצור ״בדיקה מקיפה״. תמיד יימצא חוכמולוג טורן עם ״לא בודקים פה ולא בודקים שם״. בדיקה שלהם מבוססת על סטנדרטים ידועים. כן, זה נותן אמינות ו-״בדיקה״ לא מקיפה שלך לא מורידה מזה.

כאשר הסטיסטיקה מראה שרוב הפגיעות הם בחלקה הקידמי של הקסדה, לבדוק את מגן הסנטר זה הדבר הראשון שצריך לעשות

Member הסמל האישי של tree
    גיליתי עכשיו בעזרת פורום אחר את https://www.crash.org.au/ratings.php
    מסתבר שהאוסטרלים הפכו את שתי הקסדות שלי, של 5 הכוכבים ושל 4 הכוכבים משארפ ל 3 במבחן שלהם.
    הקסדה היחידה שראיתי שהיה לה 5 כוכבים היא הקסדה Fox V3 (With angular acceleration management system), קסדת מוטוקרוס. לך תבין.

ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    גיליתי עכשיו בעזרת פורום אחר את https://www.crash.org.au/ratings.php
    מסתבר שהאוסטרלים הפכו את שתי הקסדות שלי, של 5 הכוכבים ושל 4 הכוכבים משארפ ל 3 במבחן שלהם.
    הקסדה היחידה שראיתי שהיה לה 5 כוכבים היא הקסדה Fox V3 (With angular acceleration management system), קסדת מוטוקרוס. לך תבין.
    זה בדיוק מה שדיברתי עליו, מעבדה אחרת תוצאות אחרות, אני לא אומר שהבדיקות מוזמנות ע"י מישהוא או שהם אינם נכונות פשוט אין נכון להיום קביעה חד משמעית מה הבדיקה שמדמה תאונה בצורה הטובה ביותר