"כוכב אחד שלם" נכתב באירוניה.
זה אני ששאלתי את דעתכם על מבחן שארפ..
ואם שאלת.. הייתי שמח לדעת שהקסדה שאבחר תזכה בכמה שיותר כוכבים בכל מבחן שהוא..
לצערי, התחברתי לקסדה שיש לה 3 כוכבים בלבד ומכאן באה השאלה שלי.
"כוכב אחד שלם" נכתב באירוניה.
זה אני ששאלתי את דעתכם על מבחן שארפ..
ואם שאלת.. הייתי שמח לדעת שהקסדה שאבחר תזכה בכמה שיותר כוכבים בכל מבחן שהוא..
לצערי, התחברתי לקסדה שיש לה 3 כוכבים בלבד ומכאן באה השאלה שלי.
חברים רק תזכורת לדבר אחד, פרוייקט שארפ לא נוצר כדי למצוא אילו קברות יותר בטוחות. המטרה היחידה שלו הייתה להוכיח שאין קשר בין מחיר הקסדה להגנה שהיא נותנת.
לא יודע אחי , אני לא ישן טוב בלילה עם היכולת לרכוש קסדה למרות שאני יודע שבמבחן X או Y יוצא שאני צפוי להיפגע באזורים בעייתים ועוד לשלם על הקסדה הרבה כסף.
עצה שלי , בא לך יקר?
תקנה יקר עם 5 כוכבים
"דפוק" - בחריה חכמה וסבירה לחלוטין.
אי לכך ובהתאם לתגובה זאת .
משתמע כי דירוג שרפ קובע שחברת שוברט שרלטנית ?
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שארפ נוצר כדי לתת דירוג מבוסס על מדידות ולא על תחושות. מתודולוגיה של דירוג מוסברת באתר.
דרזדר - כאשר בפרסומות משתמשים במושג ״מומנט״ מצפים שאנשים יסיקו לבד איך זה קשור ל-״כמה מהר זה מאיץ״. אתר של שארפ מסביר מה הם מודדים. איך זה קשור לפציעות ראש - תסיק מסקנות לבד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי דיעה מוצקה בעניין. קניתי NXR במחיר מופקע גם בגלל הניקוד אבל בעיקר בגלל ההתאמה.
לפני כמעט 30 שנה הייתי שליח בכרך המהביל. נעלי צבא מהבית (מודעות) קסדה סגורה הכי זולה ורופפת, וספה שגירדה רגליות וטי שירט בגלל החום. אוגוסט, האספלט מעלה אדים ואני דוהר ביעבץ על 50 קמ"ש. לתנועה מהרחובות שחוצים את יעבץ יש עצור. כשאני מתקרב לצומת עם התבור אני מבחין בנהגת משוחחת בטנדר קודי (פולסווגן) עם חלונות סגורים כשמבטה מופנה לחברתה והיא לא מתכוננת לעצור. אנחנו קרובים ומהירים מדי ובמסלול התנגדות ודאי.
בשברירי השניה שנותרו המוח לוקח פיקוד בקור רוח. מחשב מהירות זוויות וכיוונים ומחליט שחריקת הצמיגים שלי תגרום לנהגת להסיט מבט להבחין בי, להתחיל לבלום ונקודת ההתרסקות של הקידמי שלי תהייה בצד מכסה המנוע שלה. המוח אומר קפוץ מעל ותימנע מהאיפקט. בולם ומזנק מהאופנוע כמו טיל אנושי בקרקס כדי לגלות שחריקת הצמיג האחורי לא ממש הרשימה את הגברת שהמשיכה לצומת באותה מהירות. זינקתי עם הראש קדימה לתוך הארגז הקשיח ובום.
כשהתעוררתי כאוב מאיבוד ההכרה לקח לי להבין שאני מחובר לאופנוע שמסתובב תחתי עד שנעצר. בדקתי שהכל זז- טפו טפו. בגלל שהייתי משופד דרך המכנס הקרוע על כידון הווספה עם הגב באספלט והרגל מקופלת בנעילת בושידו הבנתי די מהר שאני נצלה. הפוסטמה יצאה מהאוטו לקלל אותי, אנשים מסביב לא רצו לחלץ אותי מהפוזיציה "כי אסור להזיז" וגם כדי שלא אתבע אותם (המום אבל שמעתי) ואני לא יכול לזרוק עליה את מכשיר הקשר שנתקע בעריסה. סיוט. בסוף נשבעתי למישהו שאני בסדר ולא אתבע אותו ונחלצתי מהטיגון המהיר לעשן סיגריה עד לאמבולנס.
אז היה לנו תאונת ראש במפגש ראשון עם משטח קשיח במהירות בינונית איטית, קסדה זולה הכי מעאפנית, גדולה מדי עם רצועה מהודקת שעשתה את העבודה.
בכמה קסדת מותג היתה משפרת בכל תאונה דומה או קשה אין לי מושג. מה שברור לי שהפחד מהלא נודע הוא מקדם המכירות הטוב ביותר ולפעמים זה בריא לפחד.
האתר לא ממש נותן את הנתונים איך לתרגם כוכב לרמת הנזק.
אולי כוכב יכול להיות הבדל בין חיים למוות ואולי הרזולוציה שהם נכנסו אליה כלכך קטנה שכוכב אחד הוא לא משנה הרבה.
בנוסף לזה הם לא בודקים את פיזור האנרגיה מאיזור מגן הסנטר שהוא המקום שסטיסטית הכי הרבה נפגש עם הכביש ככה שאולי שואי עם פחות כוכב אחד בגלל שבדיקת צד הקסדה יצא פחות טוב אבל איפה שהכי חשוב היא עולה על אחרות.
גם את הסגירה של הקסדה הם לא בודקים, אני לא מדבר על המנגנון עצמו אלה על האפשרות שהוא יחליק על הסנטר, לשוברט יש פטנט בנושא והיא כנראה טובה יותר מאחרות אם היו בודקים את זה.
הבדיקה שלהם לא מקיפה וזה מוריד מהאמינות שלהם בכללי, שואי ושוברט יכולים להעתיק את הבדיקה למעבדה שיש להם במפעל וליצור בקלות קסדת 5 כוכבים שקסדות ב100 יורו קיבלו, השאלה למה הם לא עושים את זה מעלה ספק בעיני שהם לא מסכימים עם הבדיקה של שארפ.
ואתרים נותנים איך לתרגם מומנט לתאוצה?
אולי. ואולי הרעיון של ״סטנדרט״ הוא לא כזה טיפשי.
אין כזה יצור ״בדיקה מקיפה״. תמיד יימצא חוכמולוג טורן עם ״לא בודקים פה ולא בודקים שם״. בדיקה שלהם מבוססת על סטנדרטים ידועים. כן, זה נותן אמינות ו-״בדיקה״ לא מקיפה שלך לא מורידה מזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיליתי עכשיו בעזרת פורום אחר את https://www.crash.org.au/ratings.php
מסתבר שהאוסטרלים הפכו את שתי הקסדות שלי, של 5 הכוכבים ושל 4 הכוכבים משארפ ל 3 במבחן שלהם.
הקסדה היחידה שראיתי שהיה לה 5 כוכבים היא הקסדה Fox V3 (With angular acceleration management system), קסדת מוטוקרוס. לך תבין.