עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 20 מ 20

אשכול: תאונת דרכים הבוקר כביש החוף לכיוון דרום אחרי מחלף נתניה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Amir.M צפיה בהודעה
    צודק. מה שהיה חסר לי בסיטואציה הזאת זה חוש שישי בנוגע לאנשים שבהחלטה של רגע מחליטים לפנות ימינה בלי להסתכל במראות, תוך שהם מאיצים בעשותם זאת, ורומסים אותי על הדרך. עכשיו אם רק נצליח לאתר עכביש רדיואקטיבי כדי שאני אוכל לסדר לעצמי "חוש עכביש" שכזה, זה יהיה עילאי.

מסכים שיש פה סיכון עם הנת"צ, במיוחד בהשתלבות ההזויה שלו עם תנועה ממחלף פולג ממש לפני וינגייט - שם אני נוסע בזהירות מוקצנת. מסכים גם שיש איזשהו מימד של פינוק בשימוש בנת"צ בכביש הזה, ומאוד מפתה לסוע בו במהירות סבירה על פני שאר הנתיבים הזוחלים. הבעיה שלי בכביש עצמו היא הארגזים, אין לי הרבה יכולת תמרון שכולם צפופים וזוחלים ב7:30 בבוקר ואז השימוש בשוליים/בנת"צ בכלל ניראה מאוד כדאי.
    בהחלט למדתי לקחים, שגם זה חשוב במצבים האלו, לנסות להפיק מה שצריך. אני לא בטוח מה מידת הנזק, אם בכלל של הרכב השני. הנהג של הרכב הוא בחור ממש מקסים, ממש לא ברח דווקא ההפך, נשאר בזירה, עזר לי, היה איתי עד שפינו אותי, נתן עדות לשוטר שהגיע בהמשך. באמת אחלה בן אדם שבסך הכל עשה טעות אנוש, למזלנו נגמרה בנזקים קלים בלבד.
    חבל שאתה חושב שאתה מושלם ולא מסוגל לנתח את הסיטואציה ולהבין את הטעויות שלך. תוריד מהאגו. בעצם עזוב, תצמיד זיקוקים לקסדה ותצפור כול הדרך שאתה בשוליים...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי Amir.M צפיה בהודעה
    צודק. מה שהיה חסר לי בסיטואציה הזאת זה חוש שישי בנוגע לאנשים שבהחלטה של רגע מחליטים לפנות ימינה בלי להסתכל במראות, תוך שהם מאיצים בעשותם זאת, ורומסים אותי על הדרך. עכשיו אם רק נצליח לאתר עכביש רדיואקטיבי כדי שאני אוכל לסדר לעצמי "חוש עכביש" שכזה, זה יהיה עילאי.

מסכים שיש פה סיכון עם הנת"צ, במיוחד בהשתלבות ההזויה שלו עם תנועה ממחלף פולג ממש לפני וינגייט - שם אני נוסע בזהירות מוקצנת. מסכים גם שיש איזשהו מימד של פינוק בשימוש בנת"צ בכביש הזה, ומאוד מפתה לסוע בו במהירות סבירה על פני שאר הנתיבים הזוחלים. הבעיה שלי בכביש עצמו היא הארגזים, אין לי הרבה יכולת תמרון שכולם צפופים וזוחלים ב7:30 בבוקר ואז השימוש בשוליים/בנת"צ בכלל ניראה מאוד כדאי.
    בהחלט למדתי לקחים, שגם זה חשוב במצבים האלו, לנסות להפיק מה שצריך. אני לא בטוח מה מידת הנזק, אם בכלל של הרכב השני. הנהג של הרכב הוא בחור ממש מקסים, ממש לא ברח דווקא ההפך, נשאר בזירה, עזר לי, היה איתי עד שפינו אותי, נתן עדות לשוטר שהגיע בהמשך. באמת אחלה בן אדם שבסך הכל עשה טעות אנוש, למזלנו נגמרה בנזקים קלים בלבד.
    א. בשביל מה אתה נוסע עם ארגזים ביומיום?
    ב. לגבי החוש השישי,
    אתה כותב את זה בצחוק, אבל קריאת כביש היא בהחלט משהו שנרכש עם הזמן (ועם ההדרכה הנכונה). אתה מגיע למצב שבו אתה יודע שרכב הולך לפנות עליך עוד לפני שהוא החליט על זה סופית. כמובן שלא בכל המקרים, וגם קשה להיות מרוכז במאה אחוז מהזמן, אבל משתדלים.

קורס רכיבה עשית?
    אם עדיין לא אז כדאי. לוודא שאתה עושה אחד שמתרכז, או לפחות נוגע ברכיבה חכמה בתנועה (אני לא התחברתי אף פעם לסבבים שהם עושים בנס-הרים/בית גוברין).

Junior Member
    אני רחוק ממושלם, וניתחתי את הסיטואציה מספיק האמן לי. עברתי גם על עדויות הנהג הפוגע ורוכב נוסף שהיה שם, בנוסף לדוח בוחן, ואני אומר את זה חד משמעית לא הייתה לי דרך למנוע את זה. זה לא עניין של אגו, זה עיניין של מציאות. זה מה היה מה אני אעשה. אני האחרון שבא מאגו, ואני תמיד שמח ללמוד ומוקיר תודה לאלו שמלמדים אותי, אבל שאתה רושם הודעה נוסח "אני מציע שתתחיל ללמוד לקרוא את הכביש..." בלי קונטציה, בלי ידע על מה היה שם, סתם ככה, אין פה שום מידע שתורם לאף אחד וזה סתם מזלזל ומעצבן, במיוחד שזה רק עוד גפרור למסכת הכאוס שאני עובר בימים האחרונים. אז התגובה שלי היא כמובן פאסיבית-אגרסיבית צינית, כזה אני. מקווה שאף עכביש רדיואקטיבי לא נפגע מהדברים שנאמרו, היה לי יום ארוך.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    א. בשביל מה אתה נוסע עם ארגזים ביומיום?
    ב. לגבי החוש השישי,
    אתה כותב את זה בצחוק, אבל קריאת כביש היא בהחלט משהו שנרכש עם הזמן (ועם ההדרכה הנכונה). אתה מגיע למצב שבו אתה יודע שרכב הולך לפנות עליך עוד לפני שהוא החליט על זה סופית. כמובן שלא בכל המקרים, וגם קשה להיות מרוכז במאה אחוז מהזמן, אבל משתדלים.
    קורס רכיבה עשית?
    אם עדיין לא אז כדאי. לוודא שאתה עושה אחד שמתרכז, או לפחות נוגע ברכיבה חכמה בתנועה (אני לא התחברתי אף פעם לסבבים שהם עושים בנס-הרים/בית גוברין).
    הארגזים שימשו אותי לעבודה וליום יום בעיקר לקניות. הארגז גם די הציל לי את הרגל לדעתי.
    ברור לי שאני לא משופשף מספיק עדיין, אני רוכב תקופה די קצרה בסך הכל, ועם הזמן רוכשים יכולות קריאת כביש טובות יותר. התגובה על העכביש, הזיקוקים והצפירה לאורך הדרך היו כמובן הדרך שלי להתמודד עם התסכול שלי. אני ציניקן די נוראי לפעמים.
    קורס רכיבה טרם עשיתי, מחכה לתקופה נזילה יותר בזמן. אני בהחלט אשמח לקבל המלצה לאחד ששם יותר דגש על הנושאים האלו של בטיחות ונסיעה חכמה בשעות הבוקר ובכלל בתנועה פקוקה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    מבחינתי השול הוא אחד המקומות המסוכנים ביותר בכבישים בארץ. קודם בגלל הנהגים שלא חושבים שיכול להיות מישהו בשול ולא מסתכלים (או מאותתים) בכלל כשהם יורדים אליו, ושנית בגלל כל מיני דרעק שזרוק בשול ורק מחכה לקפוץ על האופנוע. למזלי, בדרך הקבועה שלי אני לא צריך לרכוב בשול כמעט בכלל, אבל אם אני כן מגיע מימין לקו הצהוב אני משתדל לא לרכוב יותר מ 60 קמ"ש (בהתאם למהירות התנועה), עם 4 איתותים קבועים, ובהיכון על הצופר+בלמים לכל פחית שהחליטה לעקוף את הפקק מימין.
    לרוב אני אעדיף לרכוב בין רכבים על פני רכיבה בשול.

Member
    ממקום הכי מפרגן ובונה: רק אחרי שתעשה את הקורסים ועוד איזה כמה אימונים, אתה תרגיש לגמרי אחרת על האופנוע.
    הפרספקטיבה לגבי הכביש תשתנה, שליטה בעצמך ובכך גם באופנוע תקבל צורה אחרת לגמרי.
    אל תדחה לפעם הבאה או ה"כמעט" הבא. קח שליטה על החיים שלך, לפחות על האופנוע.

מאחל לך החלמה מהירה, שתחזור לרכב במהרה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Grasshopper AT 2016
    Vstrom 650 2011
    CB250R 2011