לא יכול לעזור אבל אני מקווה שאתה מרגיש טוב ושתתאושש במהרה.
היי חברים,
היום בדרכי לעבודה הייתה לי תאונה עם רכב שנכנס לשוליים. אני לא כל כך זוכר את פרטי התאונה, הכל מטושטש לי מהתוך כדי, זוכר רק את הלפני ואת האחרי.
כששכבתי שם על הכביש ניגשו אליי מספר אנשים, ביניהם רוכבי אופנוע שסייעו לי. אם מישהו מכם קורא את זה והיה שם, אז קודם כל תודה ענקית על הסיוע!
שנית, אני עוד בונה את הזכרון שלי ומנסה להבין מה קרה שם, אז אם במקרה מישהו היה בזירה/ראה משהו/שמע משהו/כל דבר אחר, אני מאוד אשמח לקצת מידע כי כרגע באמת שכל הבוקר הזה מעורפל לי קצת.
כמו שאמרתי, זה קרה בכביש 2 לכיוון תל אביב, ניראה לי ששני קילומטר אחרי מחלף נתניה, לא זוכר בדיוק רק יודע בוודאות שלא יצאתי מנתניה עדיין שזה קרה.
רכבתי על הונדה CB500X לבן, מעיל לבן, קסדה לבנה. אני לא זוכר את הרכב או את הנהג השני.
זה קרה בערך ב-7:30, אולי אחרי.
ושוב המון תודה רבה לכם, יש לנו קהילה רוכבים מדהימה בארץ, ותמיד מרגשים אותי הרגעים האלה שאנחנו שם האחד בשביל השני, בעיקר בשביל הפאן, אבל גם ברגעים היותר קשים שלנו.
לא יכול לעזור אבל אני מקווה שאתה מרגיש טוב ושתתאושש במהרה.
קודם כל והכי חשוב, העיקר שיצאת מזה בחיים והחלמה מהירה.
דבר שני, זאת בדיוק הסיבה שיש לי מצלמת תיעוד נסיעה וזאת הסיבה שאני ממליץ לכל אחד שאין לו לקנות.
מקווה בשבילך שתמצא עדים שיעזרו לך להזכר.
תרגיש טוב ותחלים מהר!
וכן, מצטרף להמלצה על מצלמת דרך לתיעוד הנסיעה.
תודה רבה על הדאגה, שלומי בסדר. יצאנו בנס עם שפשופים ברגל וזהו. המצלמה בהחלט חשובה, סתם דחיתי קניה ועכשיו אני מבין כמה טפשי זה היה. ניראה שגם מגיני ברכיים מצטרפים לסל הקניות.
ממש פחדתי בהתחלה מהנזק לאופנוע, לא ראיתי אותו עד לפני שעתיים, אבל גם העניין הזה נפטר בטיפול מאוד זניח של 800 שקל, השבח לאללה רק שפשוף לפלסטיק וווינקר שהלך.
אז סוף טוב הכל טוב.
החלמה מהירה ומלאה, חברים תשימו לב למהירות שלכם בשול שלא תהייה גבוהה מדי ולא תספיקו להגיב לרכב שיסטה.
Tracer 900
בכביש הספציפי, השול הוא נת"צ והגודש חריף.
אתה חייב להתמקם לפני נהג אוטובוס מהזן השפוי אך פחות מצוי כי אחרת אתה מהר מאוד תמצא את עצמך עם טימקס שעוקף מימין, נהג מונית שמנסה להעיף אותך ימינה לעבר הטימקס ונהג אוטובוס/מונית שירות מהזן המצוי והפחות שפוי שנצמד לך למחרשה וצופר בהיסטריה - כולם ביחד וכל אחד לחוד.
אלה תנאים קשים שמחייבים זהירות, ריכוז וגם משמעת עצמית שיודעת להגיד לך שעדיף לקחת רכבת באותם ימים שבהם אתה מתעורר מעוך.
אחלה מהירה. על השול אני נוסע מקסימום 80 עם משקף פתוח לראות ולשמוע טוב יותר, אור גבוה ולפעמים נותן גז עם קלאצ' סגור כדי שישמעו.
כלל אצבע אומר עד עשרים קמש יותר ממהירות התנועה.
בפועל אם זה פקק זוחל אני נוסע בין ארבעים לשישים (תלוי כמה צפוף, וכמה מרחב יש לי לברוח).
אני לא עובר את ה50 קמ"ש בשוליים.
יותר מהר וזה וכבר לא מדובר בפקק אז אין ממש טעם לנסוע בשוליים.
וגם שוליים זה מקום מסוכן (רכבים עומדים,זבל וכו') אז אני רוצה שיהיה לי זמן תגובה סביר.
תודה על האיחולים.
וכן, צודקים לגמרי אין מקום בטוח בכבישים שלנו, בטח שלא בשוליים וחשוב לזכור שזאת רק אשליה של בטיחות הנסיעה הזאת בצד.
אני משתדל להגביל את עצמי להילוך 3 בבקרים, דווקא כדי שיהיה לי את הזמן תגובה סביר שאנשים חותכים בפתאומיות, ועדיין באו והפתיעו אותי ככה למצב שלא הייתה לי דרך למנוע את המצב.
שוקל להצמיד זיקוקים לקסדה או פשוט להתחיל לצפצף לאורך כל הנסיעה.
אני מציע שתתחיל ללמוד לקרוא את הכביש...
אם הנתצ הזה כזה מסוכן כמו שמתואר פה, לא עדיף כבר לרכב על הכביש? שם לפחות אתה מכיר את הסכנות.
מניח שזה עניין של פינוק והרגל.
לפחות למדת לקח חשוב ויצאת מזה בשלום. מה קרה לרכב הפוגע? ברח לך?
Sent from my S60 using Tapatalk
צודק. מה שהיה חסר לי בסיטואציה הזאת זה חוש שישי בנוגע לאנשים שבהחלטה של רגע מחליטים לפנות ימינה בלי להסתכל במראות, תוך שהם מאיצים בעשותם זאת, ורומסים אותי על הדרך. עכשיו אם רק נצליח לאתר עכביש רדיואקטיבי כדי שאני אוכל לסדר לעצמי "חוש עכביש" שכזה, זה יהיה עילאי.
מסכים שיש פה סיכון עם הנת"צ, במיוחד בהשתלבות ההזויה שלו עם תנועה ממחלף פולג ממש לפני וינגייט - שם אני נוסע בזהירות מוקצנת. מסכים גם שיש איזשהו מימד של פינוק בשימוש בנת"צ בכביש הזה, ומאוד מפתה לסוע בו במהירות סבירה על פני שאר הנתיבים הזוחלים. הבעיה שלי בכביש עצמו היא הארגזים, אין לי הרבה יכולת תמרון שכולם צפופים וזוחלים ב7:30 בבוקר ואז השימוש בשוליים/בנת"צ בכלל ניראה מאוד כדאי.
בהחלט למדתי לקחים, שגם זה חשוב במצבים האלו, לנסות להפיק מה שצריך. אני לא בטוח מה מידת הנזק, אם בכלל של הרכב השני. הנהג של הרכב הוא בחור ממש מקסים, ממש לא ברח דווקא ההפך, נשאר בזירה, עזר לי, היה איתי עד שפינו אותי, נתן עדות לשוטר שהגיע בהמשך. באמת אחלה בן אדם שבסך הכל עשה טעות אנוש, למזלנו נגמרה בנזקים קלים בלבד.