חזרתי לרכב לאחר הפסקה ענקית על כלי ידידותי וחלש ועכשיו אחרי בערך 8 חודשים, קורס רכיבה מתקדמת והרבה הנאה מטיולים החלטתי שאני נשאר עם אופנוע.
ה- NCX750 עומד למכירה לטובת כלי משודרג משומש במצב טוב באזור ה- 70.
המטרה להתנסות בשטח, לטייל בסופי שבוע לבד או עם האישה ולקבל יותר ביצועים והנאה מבלי לאבד נוחות עבורי או עבורה. אני די פתוח לרעיונות ובמילים אחרות לא סגור מה באמת אני רוצה או כדאי ולא רכבתי על כלום מלבד הכלי שלי.
הונדה אפריקה טווין- יש תלונות על תחושה מעורפל מהקדמי באפסלט ובולם רך. בנוסף יש כאלה שאומרים שהבלם הקדמי חלש. עד כמה זה מפריע? י
KTM אדוונצ'ר 1190 R- הבנתי שקיימת בעיה ידועה של הפצת חום. איך זה מרגיש לעומת אופנועים אחרים? מה לגבי אמינות ועלות החזקה? זה קצת מוגזם לעבור מכל של 50 כ"ס לכלי של 150 כ"ס?
BMW800F- אני 1.76, מפחד שירגיש לי גבוה מדי.
אני גם מתלבט לגבי שטח. מבחינת תנוחה האדוונצ'ר מתאימים לי אבל אין לי שום ניסיון מלבד רכיבה קצרה על DR 600 בשבילי קק"ל שהרגיש לי די סבבה וידידותי. כן מגרד לי ללמוד ולהתנסות. פחות בקטע של קפיצות וצליחת סהרות אלא לסייר ספונטני בשבילי 4X4 עבירים בעיקר בשפלה ובהרים בתחושת ביטחון.
השאלה אם לרכב עם כלי כבד בדרך כלל לבד זה משהו שלא מומלץ לטירון לעשות ועדיף לקנות כלי לשטח באזור ה 30 ולטייל רק עם חברים. באסה כי זה אומר להחזיק 2 כלים ומאלף ואחת סיבות לא בא לי.
אשמח להכוונה ועצות מבעלי נסיון עם הכלים.