יש מינימום 8 שיעורים, שכל שיעור עולה 120₪ (זה לפחות מסקר שוק שעשיתי בעצמי מול 3-4 מורים).
אז 960₪ זה המינימום, טסט זה עוד 300-400 שקל תלוי בצורה אז 1200₪ זה כנראה הכי זול שתמצא.
פחות מזה זה אומר פחות שיעורים שזה לא חוקי (אבל אולי יש כאלה שיסכימו).
שלום פורום!
מחפש דיל ללימוד רכיבה לצורך מעבר טסט, אין לי אשליות ללמוד ממש לרכוב מכך, זה יגיע בהמשך.
אזור המרכז. לא מצאתי דיל טוב יותר מ1200 הכולל שמונה שיעורים והגשה לטסט.
כמו כן, אם ידוע לכם על מורה שיש ברשותו כלי 125 אמיתי (ידני, a2) שאוכל לשים עליו את היד לתקופת הלימוד, בתשלום כמובן, זה יהיה נפלא!
לא חייב להיות דווקא המורה לנהיגה. רצוי אופנוע דומה לאופנוע לימודa1 כלומר לא קאסטום למשל.
תודה רבה!
יש מינימום 8 שיעורים, שכל שיעור עולה 120₪ (זה לפחות מסקר שוק שעשיתי בעצמי מול 3-4 מורים).
אז 960₪ זה המינימום, טסט זה עוד 300-400 שקל תלוי בצורה אז 1200₪ זה כנראה הכי זול שתמצא.
פחות מזה זה אומר פחות שיעורים שזה לא חוקי (אבל אולי יש כאלה שיסכימו).
תודה רבה!
נותרת בעינה השאלה היכן וכיצד לשים את היד על כלי מוקטן שיאפשר תרגול נוסף של שליטה והילוכים בשבוע הלימודים.
לצורך כך זמין גם בהודעות פרטיות.
שמישהו ייתקן אותי אם אני טועה, אבל אין סיבה שמורים יחזיקו כלי a2 ידני.
הרי שמוציאים רישיון a2 אין חלוקה לידני או אוטומט ולכן כל הכלים לרישיון a2 הם אוטומטיים (קטנועים).
אתה אולי יכול לבקש מהמורה שלך (אחרי הטסט) עוד שיעור אחד על כלי a1 רק בשביל להבין את התפעול הבסיסי.
אתה צודק בהחלט!
על פניו אין סיבה להחזיק כלי a2 ידני כשכל התלמידים נבחנים רק על קטנוע 125.
בגלל זה השאלה אם ידוע בכל זאת על מורה כזה, או על מקום שאפשר דרכו לשים את היד על כלי כזה שיאפשר תרגול עצמי במקביל לתקופת הלימוד.
פרספקטיבה שונה לחלוטין לשאלה ואולי עוד יותר מוזרה היא:
האם ידוע על חברת שליחויות שעובדת משום מה עם הכלים הידניים והיקרים יותר, שאוכל לעבוד בה לזמן מוגבל (נניח חודש). אני מניח שזה יכלול מודל של בעלות-קנייה-רכישה, מה שאני קצת מנסה להימנע ממנו.
לחלופין: שינוע כלים כאלה עבור סוכנות, וכיוצא בזה.
נ.ב. חיפשתי קצת אפשרויות השכרה בארץ ומצאתי רק כלי A1 כאלה...
אולי יש מורים שמחזיקים כלים כאלה, אבל סיכוי קלוש (שוב אין להם סיבה להחזיק כלים כאלה).
אבל נראה לי אתה מחפש פתרונות מורכבים מידי (ללכת לעבוד איפשהו בשביל חודש זה מיותר וגם למה שחברת שליחויות תחזיק כלים ידניים?)
הכי פשוט זה לעשות שיעור אחד-שניים על a1 וזהו.
ככה גם יהיה מישהו שאשכרה יסביר לך ולא סתם תנסה לבד.
הרעיון כמו בכותרת: רשיון A1.
אני חושב שניסוח השאלה מרמז על הבנת המורכבות.
אם היה ניתן לשכור כלים אז לא הייתה שאלה.
תודה בכל אופן על הניסיון!
סליחה, קצת התבלבלתי.
בכל מקרה הסיכוי למצוא מורה עם כלי כזה הוא קלוש למדי.
השכרה בכלל.
אתה מצד אחד לחוץ לחסוך כמה גרושים על שיעורי הנהיגה ומהצד השני אתה מחפש הרפתקאות של השגת אופנוע אחר לזמן קצר בתשלום...
במקום זה, קח עוד כמה שיעורים, תרגיש בנוח עם הכלי הרלוונטי (ולא עם איזה כלי אחר שיכול להיות שונה מאוד) ותגש לטסט כשאתה מוכן.
זו הדרך הכי נכונה והכי זולה לעשות את זה.
אני בהחלט מעוניין למזער עלויות, לפחות בa2 מאוד מורגש סוג של קרטל, במיוחד באשר למחיר "העמדת קטנוע".
בשום בשום אופן לא לחוץ לכלום!
וכן, מעוניין בסוג של לימוד בהתנסות עצמית, לפחות לבדוק אפשרויות.
ודווקא ממך ציפיתי לתשובה אחרת לחלוטין.
תודה על המחמאה! זה לא נעים לרשום משהו רק בשביל לגלות שאתה צפוי לחלוטין
לגבי הקרטל, התחלתי השבוע ללמוד לA. המתכונת זהה - 8 שיעורים וטסט. התקשרתי למורה שאצלו עשיתי את הA2 ואת הA1 והוא נקב בסכום של 1400 שקל.
יש לי נסיון איתו והוא היה הגון מאוד. הוא לא חיפש למרוח אותי בפעמים הקודמות, הוא לא ספר דקות (יותר מזה, אם הוא לא היה צריך את האופנוע לתלמיד אחר אז הוא תמיד שלח אותי להמשיך עוד כמה דקות מעבר לזמן) וגם עכשיו הרושם שלי זהה. הוא מנוסה מאוד, יש לו המון תלמידים וטסטים זמינים.
יכול להיות שהמורה ליד יקח 200 שקל פחות אבל לא יסתכל עלי, לא יתן דגשים רלוונטיים, יתקטנן איתי על כל דקה, ימרח אותי עם שיעורים מיותרים ויספק לי טסט בעוד חודשיים (ואולי הטסטרים שונאים אותו ואני אשלם את המחיר). זה שווה 200 שקל?
אז יכול להיות שתמצא מורים בלי תלמידים שיקחו פחות. יכול להיות שיש גם מורים שמרגישים שיש להם מוניטין ומספיק תלמידים ויבקשו יותר. זה שוק חופשי - לא קרטל.
לגבי האופנוע להתלמדות עצמית, זו המון טרחה (זה להשיג אופנוע, זה לדאוג לביטוחים וזה לקחת בחשבון סיכוי גבוה לנזקים ועוגמת נפש) ואני באמת לא יודע אם אופנוע כזה באמת יואיל לך או דווקא יפריע. זה דבר אחד לקנות אופנוע, להחזיק אותו כמה חודשים תוך שאתה מפתח זכרון שריר ומיומנויות שליטה שיהיו רלוונטיים גם ביום שאתה עולה על אופנוע לימודי וזה דבר אחר לחלוטין לקחת מן אופנוע כזה לשבוע, במקביל ללימוד, כשהכל בו יהיה שונה ואתה תגיע ללחץ של הטסט עם סלט בראש.
אלו הסיבות שרשמתי את מה שרשמתי בהודעה הקודמת.
תודה רבה על התשובה,
אני מאוד מתחבר למה שכתבת!
את ה"רד מזה" כבר ידעתי בזמן השאלה, וכנראה שהייתי מעוניין יותר בשיקולים מסביב.
מורה טוב אכן שווה את מחירו, במיוחד שלא שילמת יותר ממחיר השוק. מניח שגם לכלי כבד ישנן העלויות הנוספות (פחות תלמידים, וביטוח מוגדל).
הרפורמה שעברה בינתיים מבטיחה רק דבר אחד: טסטים לכולם, תוך שבועיים בערך.
לי היה בוחן מאוד מאוד סימפטי.
יש עוד כמה תובנות לגבי המורים שאני לא מעוניין להרחיב לגבן בשלב זה באופן פומבי.
בהצלחה בעולם הבלתי מוגבל, אנסה לעקוב.
מחזק!
4 ימים לאחר ההצטרפות למערכת (היו לי באגים בהצטרפות, לא באשמת המורה) נקבע לי טסט לעוד שלושה שבועות. לאחר מכן המורה הקדים אותו בשבוע (על בסיס מקום פנוי).
זה ההישג הגדול שמפרסמים לאחר תקופת המעבר (הארוכה) של הרפורמה (בתחום האופנועים, בתחום הרכב כנראה השינוי המשמעותי יותר).
הבנתי גם שמגרש השליטה מצולם כולו.
טוב, עכשיו כשהכל סגור ואני ילד גדול מדופלם, אני יכול להגיד שמורה עם הרבה תלמידים מסוגל לתת טסטים גם תוך פחות משבוע.