מדובר על 80 ק"מ כל יום= 20,000 בשנה = טיפול טן וטיפול גדול כל שנה (גם צמיגים גלגלי שיניים ושרשרת?)
האופנוע: cbr650
גדול עליו? יקר מדי לעומת רכב?
מדובר על 80 ק"מ כל יום= 20,000 בשנה = טיפול טן וטיפול גדול כל שנה (גם צמיגים גלגלי שיניים ושרשרת?)
האופנוע: cbr650
גדול עליו? יקר מדי לעומת רכב?
20 זה קצת מעל הממוצע
אני אישית מכיר אנשים שעושים גם 30 אלף בשנה וכאלה שעושים 8-10 בשנה.
זה מעל הממוצע.
מניח שאם תטפל בזמן, ותרכב רגוע ולא תתגרזן עליו הוא יעמוד בזה.
המחמירים יגידו לך להחליף שמן כל 6,000 ק"מ בלי קשר לטיפולים.
להבנתי, זה הרבה מעל הממוצע. למיטב זיכרוני הממוצע לרכב עומד על כ- 16,000 ק"מ לשנה ובאופנועים משמעותית פחות.
אני סופר 30,000 ק"מ מזה מספר שנים ברציפות. הונדה טרנסאלפ 700 2011 שמד המרחק שלו עומד על 201,500 ק"מ. מטפל במועד, כל 6K טיפול קטן וכל 12K טיפול גדול. עברתי להחליף שמן כל 6K ובודק מרווח שסתומים כל 12K לפי הוראות היצרן. מעולם לא נדרשתי לכוון את המרווח. החל מהשנה האחרונה אני נדרש לתחזק אותו באמת. כל מיני דברים קטנים שהתעייפו משימוש אינטנסיבי. התקלה המשמעותית היחידה שהייתה לי היא טרמוסטט ששבק. בקיץ אפשר לרכב בלעדיו.
איללכא...בקיצור, הצי.בי.אר יעמוד בזה בקלות. טפל בזמן וביד אוהבת ובלי חסכנות מוגזמת. וסע לשלום.
כמו שנאמר,
לכלי לא אכפת כמה אתה נוסע בשנה. להיפך, האופנוע מעדיף לצבור את הקילומטרים כשהוא חדש ולא כשהוא זקן.
מי שיהיה לו אכפת, זה הקונים העתידיים, שעל ליבם תצטרך להתמודד מול אופנועים עם ק"מ יותר נמוך.
אבל כשיש צורך לעשות קילומטראז אז מחיר המכירה הופך לשיקול משני. במיוחד אם מתכננים להחזיק את האופנוע למשך תקופה.
תודה לכל העונים![]()