תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: מתלבט בין אופנוע לקטנוע לנסיעות משולבות כביש שש ועירוני

צפייה משולבת

Junior Member

מתלבט בין אופנוע לקטנוע לנסיעות משולבות כביש שש ועירוני

שלום לכולם,

עקב מעבר דירה, נאלץ לנסוע כל יום כ 60 קילומטר ביום מאזור השרון למרכז בנסיעה שמשלבת כ 20 ק"מ על כביש שש ועוד כ 10 ק"מ בכביש עירוני לכיוון( סך הכל 60 ק"מ ביום).

הפקקים ברכב מחמירים מיום ליום על כביש שש אז התחלתי ללמוד לרישיון A1 ידני.

התקציב שלי עומד על כ - 35- 40 א פלוס תקציב נוסף לביטוח ומיגון.

אני לומד על אופנוע נינג'ה 300 ומאוד מתחבר לעוצמה והיציבות של האופנוע, אך העדר מקום אחסון והחשש שימאס לי לנסוע בפקקים עם יד על הקלאץ מעביר אותי לחשוב על קטנוע.

בשורה התחתונה, החשיבות העליונה עבורי היא לנסוע רגוע ולהגיע ולחזור הביתה בשלום.

האם קטנוע לדוגמת xmax 300 או הונדה פרוזה 300 מספקים לצרכים שלי או שהשילוב של בינעירוני מאתגר כמו כביש שש והקילומטראז היחסית גבוה מצביעים יותר על כיוון של אופנוע? בנוסף, על אף קריאה רבה, לא הבנתי מה ההבדל בטיפולים בין קטנוע לאופנוע - כלומר איזה כלי דורש יותר טיפולים וזמן מוסך?

תודה מראש על כל העזרה!

Senior Member
    שני הקטנועים שציינת יעמדו יופי במשימה.
    זה לא קילומטרז' גבוה, מדובר על כ1000 ק"מ בחודש
    לגבי הטיפולים, זה תלוי בכלי.
    ההונדה זה דגם חדש שהטווח (על פי היצרן ) הוא 12,000 ק"מ.
    רוב הקטנועים זה 5,000 או 6,000 ק"מ.
    אופנועים זה בדרך כלל 10,000-12,000 ק"מ.
    יש אסכולה שטוענת שלא משנה מה צריך להחליף שמן כל 6,000 ק"מ לא משנה מה היצרן אומר.

Senior Member
    כביש 6 יעמיד אותך קרוב מאוד לסף של הכלים האלה וזה עשרות קילומטרים ביום על סל"ד גבוה. מהנסיון שלי עם אופנוע 300, זה אפשרי ביותר אבל לא נחמד ולא בטוח אם זו ערובה לחיי מנוע ארוכים.
    יש קטנועים עם מנועים גדולים יותר שיעשו את הזה בקלות (כמו הטימקס או הX-ADV, אם אפשר להגדיר אותו ככזה) אבל הם יקרים.
    אופנועים כמו הCB500ים של הונדה וה400ים של קוואסאקי (נינג'ה או Z) יעשו את זה בלי דרמה מיותרת ומרווח הטיפולים שלהם הוא 12,000 ק"מ. הCB500X יעשה את זה גם בנוחות והכלים האלה של הונדה נחשבים אמינים ביותר. לכל אופנוע אפשר להוסיף ארגז שידאג לאחסון והקלאץ' לא ממש מטריד, גם בפקקים. זה לא אוטו.

משתמע מהדברים שלך שאתה נהנה מהלימוד ואין לך בעיה להסתדר עם הקלאץ' - אם זה באמת המצב אז לא הייתי נרתע מאופנוע. אף אחד מהכלים האלה הוא לא רמבו ואם אתה רוכב שקול, זהיר ורגוע אז הכלי לא יהווה בעיה.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    דו''ש/אדוונצ'ר עם ארגז יעשו עבודה טובה יותר מקטנוע.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    דו''ש/אדוונצ'ר עם ארגז יעשו עבודה טובה יותר מקטנוע.
    תודה על התשובות.

בנוגע לאופנוע - כיוון שאני רוכב מתחיל - אני חושש שאופנועים 500 סמ"ק יהיו מעט חזקים וכבדים עבורי.

שוקל את הכיוון של הונדה CB300R החדש או האופנוע שלטעמי בין היפים Svartpilen 401
    מסקירות שקראתי, 2 האופנועים הללו מתאימים מאוד לרוכבים מתחילים, גם בגלל המשקל הנמוך, אורך קצר שמסייע בזיגזוגים בפקקים ומנוע מרוסן.

יש למישהו ניסיון עם הדגמים הללו?

Senior Member
    כן, אני מכיר את הCB300R, הוא אופנוע מצוין ויש לי הרבה תשבוחות שאני יכול לשפוך עליו אבל מה שרשמתי מקודם התייחס לגביו.
    עם 60 ק"מ ביום ועוד על 120+ קמ"ש בכביש 6, הוא על הסף. הוא יעשה את זה אבל על סל"ד גבוה למדי ואם תסתכל בסרטונים, אתה תראה את זה בבירור כשבנוסף קח בחשבון שמד המהירות שלו מזייף במשהו כמו 10% ולכן כשמד המהירות שלו מראה 120 קמ"ש, המהירות האמיתית היא באיזור ה110 מינוס.
    הסוורטפילן יתאים יותר מבחינת המנוע אבל בגדול מדובר בדיוק 390 בתחפושת יפה אך מעט פחות מאובזרת.

גם הCB500F הוא אופנוע ידידותי מאוד שלגמרי מיועד למתחילים. כן, הוא שוקל יותר וההיגוי שלו כבד יותר אבל אם אתה לא בן אדם קטן/חלש מהממוצע אז אין שום סיבה להרתע ממנו והוא יתאים הרבה יותר לנסועה שלך.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לשימוש שציינת עדיף ללכת על אדוונצ'ר עם ארגז מאשר על הדגמים שכתבת.

לך על cb500x עם ארגז, לא תתאכזב.
    וגם אין לך מה לדאוג לגביו ככלי ראשון.