גובה/משקל?
שלום לכולם,
קצת רקע: בן 30, אחרי המון שנים עם רכב, רוצה לעבור לאופנוע. יש לי רשיון A1 יותר מעשור, לפני שנים רכבתי על קטנוע 125 במשך שנתיים ורואיל אנפילד 300 בהודו.
עכשיו אני עושה רשיון A.
מאוד מתלבט בנוגע לסוג ודגם האופנוע שכדאי לרכוש.
המטרה של האופנוע היא בעיקר לכיף, טיולים, נסיעות רגועות ומשחררות, בין היתר גם נסיעות מנהלתיות יום יומיות.
ראשית כל, ספורט או נייקד?
הלב אומר ספורט, מושך אותי יותר, קשה להסביר.
הראש אומר נייקד, זול יותר(אני צודק?), תנוחת ישיבה זקופה יותר.
אדוונצ'ר לא בא בחשבון
איזה גודל מנוע כדאי לרכוש?
500(לפי מה שראיתי כולם מתאימים לרשיון A1)?
650(שלא אצטרך להחליף בעוד שנה כי נהיה משעמם)?
מזכיר שאני לא הולך להשתולל.
מעדיף כמובן שיהיה ABS.
הכלים שיכולים להיות על הפרק
CB500F
CBR500F
CBR500R
CB650F
Ninja650
SV650
התקציב ~40000
כמובן שאני אעשה נסיעות מבחן, קודם לכן רוצה להיסגר ביני לבין עצמי על הכיוון ואיזה שני דגים שאלך לבדוק.
תודה מראש על העזרה
נערך לאחרונה על ידי eVg1337; 28-06-2019 בשעה 00:22.
גובה/משקל?
גובה 180, משקל 75-77
אז כולם יהיו בסדר.
הCB650F הוא כלי איכותי וחזק יותר.
הSV650 והנינג'ה 650 הם כלים פשוטים יחסית שבנויים בעיקר על מנת להציג שורה תחתונה זולה ורוב המכלולים שלהם בהתאם.
הCB500ים הם כלים סולידיים למדי אבל, כאמור, חלשים יותר ומיועדים לרשיון A1 (למרות שמנסיון של כמה חודשים עם SV650 וכמה ימים עם CB500F, לדעתי הCB הוא כלי עדיף משמעותית למרות שהוא חלש יותר)
אם אתה לא מחפש להשתולל אז אין באמת "צורך" ביותר מ500 כשתוספת ההספק מתבטאת בעיקר במהירות הסופית.
ABS קיים בכל הכלים האלה.
לבנלי יש כמה כלים נוספים בגזרת ה500 שצריכים להיות בסדר ולעלות מעט פחות מההונדות. לרויאל אנפילד יש שני דגמי 650 חדשים שמותאמים לA1 ועולים דומה ל500ים של הונדה.
כלים מעניינים נוספים שיכולים לגרד את התקציב שלך כמשומשים הם השיבר 900 והF800R (קיימים בגרסאות לA1 ולA כשניתן להעביר את הכלים מגרסה לגרסה תמורת תשלום "סביר" ליבואן) אבל הם נדירים יחסית וזה עניין של המתנה וחיפוש.
תודה על התגובה,
כמה זה קשה לרכב על אופנוע ספורט במשך כמה שעות?
אין לי שום סיבה לרכוש כלי שהוא מוגבל לA1.
נראה לי יותר הגיוני ללכת על 500 שהוא A1 ולא מוגבל, או 650 שמתאים לרשיון A.
כמה אני ארגיש את הבדל בין 500 ל650 אם לוקחים בחשבון שיהיה מורכב מאחורה?
לא היו לי אופנועי ספורט אלא רק נייקדים וגם עליהם קשה לי לרכב יותר משעה/שעה וחצי בלי הפסקה ואגב, אני לא בטוח אם כלים כמו הנינג'ה 650 או הCBR500 הם ממש אופנועי "ספורט" מבחינת תנוחת רכיבה. הם לא R6.
הרכבה יכולה להיות לא נעימה על כלים כאלה אבל כמובן שהיא תלויה מאוד במבנה הכלי, בכח שלו ובמימדי המורכב.
לגבי ההבדלים במנועים, הCB650R מוציא 95 כ"ס ממנוע 650 (הCB650F מעט פחות אבל לא בצורה מהותית). הCB500ים מוציאים חצי מזה ממנוע 500. כנראה שנתוני המומנט יותר מאוזנים אבל ההבדל יהיה מורגש מאוד. אם המטרה היא לנסוע הרבה עם מורכב/ת מאחורה אז למרות הכל, אופנוע אדוונצ'ר יהיה עדיף...
במקומך הייתי מוותר לגמרי על הכלים המוגבלים..
במקומך הייתי חושב על CB500F או CB500R שניהם כלים נוחים אם שוק לא קע כך שלא יהיה לך בעיה למכור אותם בעוד שנה במידה ותימצא את הכלי.
ההבדל המרכזי זה התנוחת ישיבה הטיפה זקופה יותר בנייקד ומיגון רוח ויותר אירודינמיות בספורטיבי יותר...
אם אתה בעיקר בעיר לך על הנייקד אם אתה בקטע של ארפתקאות קח את הספורטיבי.
תנסה את ה tracer 700
Sport touring , אפנוע נוח , קל וזריז . שנת 2017
יהיה בתקציב שלך.
מחזק את מה שרשמו, לך על הנפחים הגבוהים יותר, אף אחד מהדגמים שציינת אינם אופנועי ספורט טהורים אלא מקסימום ספורט תיור מתונים ונייקדים ואלו האופנועים הכי טובים לניוד יומיומי שגרתי ונוח (כמובן שישנן קטגוריות נוספות שציינו, אדוונצ'ר ודו"ש-ים למינהם).
כבעלים של נייקד, לי בעיקר מפריע חוסר מיגון הרוח (שיטופל בקרוב עם מגן רוח) אם כי בכל הנוגע להחלקות ותאונות ברור שעם אופנוע עם פיירינג מלא התוצאה תהיה יקרה יותר.
הייתי הולך על ה- CB650F, גם אם הוא הכי חזק מהשאר, עדיין הוא לא קיצוני ואופיו מאוד רגוע יחסית - עדיין, הונדה זה הונדה.
ה- SV נחות מבחינת ביצועים וגם הרבה מתלוננים על המושב שאינו ממש נוח אך לי לא יצא לרכוב עליו, אלו רק נקודות שקראתי כאן בדפי הפורום, לגבי הקאוואסאקי...מנוע משעמם ואינו בליגה של ה- CB650F ואם עדיין מעוניין לשקול אותו, עדיין הייתי מכוון לסדרת ה- CB500 מהרבה בחינות אחרות, בראשן יבואן איכותי יותר, אמינות מופלגת ושוק יד 2 חזק בהרבה.
אני קניתי SV650 מוגבל ככלי ראשון ולא הסתדרתי איתו.
הוא מיועד לאנשים קטנים, המושב שלו מסרס, הוא כבד יחסית ומרגיש כבד, המכלולים שלו פשוטים (הבלמים כנראה שופרו בינתיים אבל בולמי הזעזועים די גרועים).
המנוע שלו אחלה, בהנחה ואתה קונה כלי לא מוגבל אבל הכלי חסר עידון, השילוב של המצערת אלים יחסית, הקלאץ' לא רך במיוחד ובלימת המנוע אגרסיבית.
הCB500F הרגיש לי הרבה יותר טוב. גם הדיוק 390 היה במקום אחר. אם הנסיעה היומיומית שלך לא מערבת נסיעה ארוכה על כבישים מהירים אז גם כלים קטנים יותר יכולים לבוא בחשבון.
לי היו CB500F וCBR650F
תמיד אומרים ש500 מספיק להכל (זה נכון) אבל הבדלי הכוח ביניהם מאוד משמעותיים.
בנוסף ל500 יש 2 צילינדרים ול650 יש 4.
אחרי שסיימתי לעשות רכיבת מבחן על ה650, עליתי על ה500 והוא הרגיש כמו קלנועית...
תודה לכולם על התגובות והעזרה
כרגע ההתלבטות היא בין CB650F לSV650