תוצאות 1 עד 15 מ 127

אשכול: הרכיב ללא ביטוח – ישלם מיליון ש"ח פיצויים

צפייה משולבת

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    כאן בדיויק איבדת את זה. אתה דומה לאחד שכותב ״משטרע״ ורוצה שידברו איתו ברצינות.
    נתחיל מזה שהתערבתי על הביצים שלי שאתה בעל אינטרס... אז בוא תשים את הקלפים על השולחן.

דבר שני, "איבדת את זה", נגיד למי שעונה בפופוליסטיות לכל שאלה.

אתה מכיר חברה ציבורית שאין לה תשתית פיזית, שהמדינה מטילה עלייה חובה להפעיל שירות מסוים לציבור ?
    האם החברות בפו"ל, מחויבות להיות חלק ממנו ?
    האם הן לא יכולות לנטוש את הפו"ל ?

מה האינטרס שלהן להיות בעלות שליטה בפו"ל, אם הוא לא ריווחי ? האם מישהו בכנסת מחייב חברה שנסחרת בבורסה לתת שירות ?

אם מחר ביל גייטס יתן לי ערבות להקים פה חברת ביטוח, האם אני אהיה חייב להיכנס לפו"ל ?
    ממש לא.

אז אם זה כל כך לא ריווחי, למה חברות הביטוח בכלל נכנסו להרפתקאה הזאת ?
    המדינה הבטיחה להם רווח.

למה אני בעד הלאמה ?
    כי אני לא בעד שיהיה שירות שהרכישה שלו היא חובה על פי חוק לכל משתמש רכב ממנוע (כמעט כל משק בית בארץ), והוא ינוהל על ידי חברות בבעלות פרטית של האלפיון העליון, שינהלו ביחד כספי ציבור במילארדים ללא כל תחרות עם רגולציה שהיא יותר כמו הלובי שלהם... זה לא תקין בעליל, יש פה ניגוד אינטרסים, וזה מסריח.

או שיהיה קונספט אחר שיאפשר תחרות בביטוח עם רגולציה למניעת תיאום מחירים וגם יאפשר לעוד מתחרים להיכנס לשוק הביטוח, כולל חברות קטנות יותר שכיום אין להם אפשרות לשחק מול הגדולות, או שזה יחזור לידי המדינה.

אם גובה הביטוח מדיר אוכלוסיות מלעלות על דו גלגלי או חמור מכך, לעלות על דו גלגלי ללא ביטוח זו בעיה של המדינה - זו לא בעיה של חברות הביטוח.
    אם המדינה רוצה לעודד אנשים לעבור לדו גלגלי, הבדל של 3000 ש"ח בשנה, יעשה שינוי ענק.
    את ניהול מדיניות התחבורה של ישראל, צריכה לעשות המדינה, ולא להפקיר את האינטרס הציבורי, בחברות שמרוויחות מליארדים מכל הציבור, מנפחות כיסים של אלפיון עליון, ולהן יש אינטרס אחד, כסף נטו.

כספי הפנסייה שלך, מעניינים אותי כקליפת השום, והם לא אינטרס של אף משתמש דרך, ולא שייכים לדיון.
    אני בתור רוכב, לא אמור לרפד לך את תיק ההשקעות.

ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    נתחיל מזה שהתערבתי על הביצים שלי שאתה בעל אינטרס... אז בוא תשים את הקלפים על השולחן.

דבר שני, "איבדת את זה", נגיד למי שעונה בפופוליסטיות לכל שאלה.

אתה מכיר חברה ציבורית שאין לה תשתית פיזית, שהמדינה מטילה עלייה חובה להפעיל שירות מסוים לציבור ?
    האם החברות בפו"ל, מחויבות להיות חלק ממנו ?
    האם הן לא יכולות לנטוש את הפו"ל ?

מה האינטרס שלהן להיות בעלות שליטה בפו"ל, אם הוא לא ריווחי ? האם מישהו בכנסת מחייב חברה שנסחרת בבורסה לתת שירות ?

אם מחר ביל גייטס יתן לי ערבות להקים פה חברת ביטוח, האם אני אהיה חייב להיכנס לפו"ל ?
    ממש לא.

אז אם זה כל כך לא ריווחי, למה חברות הביטוח בכלל נכנסו להרפתקאה הזאת ?
    המדינה הבטיחה להם רווח.

למה אני בעד הלאמה ?
    כי אני לא בעד שיהיה שירות שהרכישה שלו היא חובה על פי חוק לכל משתמש רכב ממנוע (כמעט כל משק בית בארץ), והוא ינוהל על ידי חברות בבעלות פרטית של האלפיון העליון, שינהלו ביחד כספי ציבור במילארדים ללא כל תחרות עם רגולציה שהיא יותר כמו הלובי שלהם... זה לא תקין בעליל, יש פה ניגוד אינטרסים, וזה מסריח.

או שיהיה קונספט אחר שיאפשר תחרות בביטוח עם רגולציה למניעת תיאום מחירים וגם יאפשר לעוד מתחרים להיכנס לשוק הביטוח, כולל חברות קטנות יותר שכיום אין להם אפשרות לשחק מול הגדולות, או שזה יחזור לידי המדינה.

אם גובה הביטוח מדיר אוכלוסיות מלעלות על דו גלגלי או חמור מכך, לעלות על דו גלגלי ללא ביטוח זו בעיה של המדינה - זו לא בעיה של חברות הביטוח.
    אם המדינה רוצה לעודד אנשים לעבור לדו גלגלי, הבדל של 3000 ש"ח בשנה, יעשה שינוי ענק.
    את ניהול מדיניות התחבורה של ישראל, צריכה לעשות המדינה, ולא להפקיר את האינטרס הציבורי, בחברות שמרוויחות מליארדים מכל הציבור, מנפחות כיסים של אלפיון עליון, ולהן יש אינטרס אחד, כסף נטו.

כספי הפנסייה שלך, מעניינים אותי כקליפת השום, והם לא אינטרס של אף משתמש דרך, ולא שייכים לדיון.
    אני בתור רוכב, לא אמור לרפד לך את תיק ההשקעות.
    אני לא יודע מהיכן להתחיל , כי אתה כותב כאן כל כך הרבה דברים לא נכונים.

ראשית החברות בפול היא חובה ולא רשות , כל חברת ביטוח שמוכרת ביטוחי חובה חייבת להיות חברה בפול לפי האחוז היחסי שלה בשוק.

http://www.pool-act.org.il/

בנוסף כן, יש הרבה מקומות בהם המחוקק מחיל על חברות ציבוריות חובות לבצע דברים , החל מבזק , חברות הסלולר , חברות הביטוח , בנקים ועוד.

הלאמה זה לרוב הבטחה שתשלם יותר.
    קח לדוגמא את מתקני ההתפלה. אחד הוקם על ידי חברה ממשלתית (מקורות) ובמקביל הוקמו עוד מספר מתקנים בבעלות פרטית. אני ממליץ לך לקרוא קצת על כמות וגודל הכשלים של ההקמה של מקורות.

לגבי הסיפא שלך על כספי הפנסיה. זה הדבר היחיד שאני מסכים אליו.

Sent from...

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    הלאמה זה לרוב הבטחה שתשלם יותר.
    קח לדוגמא את מתקני ההתפלה. אחד הוקם על ידי חברה ממשלתית (מקורות) ובמקביל הוקמו עוד מספר מתקנים בבעלות פרטית. אני ממליץ לך לקרוא קצת על כמות וגודל הכשלים של ההקמה של מקורות.
    לא בטוח.
    ההפרטה של רשויות המים למשל, גרמה לגופים הפרטיים פשוט להזניח את התשתיות (שמימילא היו רקובות. תרתי משמע) כדי למקסם רווחים.
    ולמזלנו לא הפרטנו את בתי הכלא (ע"ע ארה"ב)
    ולנוגע במתקני התפלה, בדיוק חיפשתי בגוגל סימוכין למה שכתבתי על הפרטת המים, ונתקלתי דווקא בכתבה בנושא ההתפלה.

https://www.ynet.co.il/articles/0,73...512644,00.html

כי מתקני ההתפלה – האחראים לפיאסקו המים המזוהמים – הם מופרטים.
    ולמה הגיעו משם המים המזוהמים? כי מישהו גזר קופון על חשבון מי שחייב מים כדי לחיות.
    כשזה נאמר, אני לא חסיד של הלאמה. בכל מקרה אנחנו נשתה חול וחולרה.(כפראפרזה)

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    לא בטוח.
    ההפרטה של רשויות המים למשל, גרמה לגופים הפרטיים פשוט להזניח את התשתיות (שמימילא היו רקובות. תרתי משמע) כדי למקסם רווחים.
    ולמזלנו לא הפרטנו את בתי הכלא (ע"ע ארה"ב)
    ולנוגע במתקני התפלה, בדיוק חיפשתי בגוגל סימוכין למה שכתבתי על הפרטת המים, ונתקלתי דווקא בכתבה בנושא ההתפלה.

https://www.ynet.co.il/articles/0,73...512644,00.html

כשזה נאמר, אני לא חסיד של הלאמה. בכל מקרה אנחנו נשתה חול וחולרה.(כפראפרזה)

כאשר משהו כותב כתבה פופוליסטית אשר אומרת בין השאר
    [QUOTE]
    מתקני ההתפלה הם אותם פילים לבנים שנבנו על חופי ישראל, חשופים למטחי טילים מכל מקום, תופסים שטח, מזהמים, מחממים את האטמוספרה, מייצרים מים יקרים, מזוהמים, יקרים ומיותרים. כל מטרתם היא לעשוק את אזרחי מדינת ישראל ולהשקות אותם במים גרועים.
    [\QUOTE]

אז ברור לי שהוא לא מחובר למציאות במילים עדינות.
    1. כל דבר במדינת ישראל חשוף לטילים. הכי טוב לגור בחושות.
    2. בלי מתקני ההתפלה הללו , לא היו מים בברזים כלל. ראה את מקרה דרום אפריקה
    3. המים אולי יקרים יותר ממי מעיינות לחברת מקורות , אבל עדיין ללקוח הסופי ההבדל לא גדול
    4. פיל לבן זה דבר שעומד ללא שימוש.

ואם אתה רוצה לראות כמה טוב חברת מקורות מקימה מתקני התפלה
    https://www.calcalist.co.il/local/ar...724090,00.html
    ותוכל למצוא את זה במגוון אתרים שונים.