יצא לכם לעקוף ג'יפ מלמעלה פעם?
לי זה קרה ואפילו כמעט הצלחתי.
ובכן,זה היה לפני שנים ארוכות בהם הייתי מנסה קומבינציות מתלים.
הטנרה האומלל לא ידע מה מחכה לו כשנחת לידי.המתלים המקוריים היו בסדר לדו"ש גדול והייתי יכול לרכב עד 50 קמ"ש בכל סוג שטח,
אבל מתי שהוא זה כבר לא הספיק לי.
אז רכשתי זוג בולמי אקסטרים 50 מ"מ מאופרוד וביקשתי את הקיט קפיצים המחוזק.
שידכתי אותם למשולשים של אפריליה טוארג,עם בוקסות תואמות.הגלגל הותאם,ציר הגלגל התבשל אצל החרט וקליפר של xt עם מתאם אלומינים
מסיבי בייצור עצמי.
נזכרתי,זה היה ב-97' כי ב-98' כבר רכבתי לחוצה אפריקה.
בחלק האחורי תמך בולם אוהלינס ותיק שהיה במצב מצויין אחרי הטיפול של עופר.
בער לי לנסות את האופנוע ובשבת כבר רכבתי לבדי למדבר יהודה,80 ק"מ מת"א.
הכרתי את המדבר טוב מאד כי היינו רוכבים שם 3 פעמים בחודש וכיוונתי לשביל מסויים בו יש כמה עליות זדוניות.
הגעתי בערך אחרי שעת רכיבה למקום שם פתחתי גז באיזו עליה.
העלייה היתה כ-5 מטרים בשיפוע חד,זינקתי באוויר וראיתי את הנוף המוכר,גבעות לבנות עם שמיים כחולים נטולי עננים,תענוג.
עוד אני באוויר אני מסתכל לירידה ורואה לחרדתי ג'יפ סופה פתוח חונה באמצע השביל.
הפלטתי צעקה תוך שאני מכוון למרכז הרכב...........בום....ישר באמצע..
הגלגל הקידמי נחת טיפה לפני המושבים והתקדם בחציבה לתוך הדשבורד.שעונים התרסקו,השימשה עפה מהמקום ואני כיליתי את מהלך
המיתלים העצמי וחטפתי מכה חזקה בבטן התחתונה מהמיכל,הקסדה והראש שלי בתוכה חטפה מהכידון.
ראיתי כוכבים בצהריים.מה לעזאזל עושה כאן ג'יפ?
הייתי בתוך הרכב עם האופנוע בלי יכולת לזוז,המושבים הקידמיים תפסו את הרגליים צמוד לאופנוע ואני לא יכול לזוז ממנו.
קיבינימאט,איזה כאבים.שתיתי מים ועוד קצת להירגע וכל הזמן אני חושב איפה בעל הרכב המזורגג.
או.הנה הוא.הבחור החזיק שני ילדים אחד מכל צד וכך הוא עלה מהנחל הסמוך,כולו מזיע עם קרחת.
הוא הסתכל על הרכב,לא הבין וחזר להסתכל על הילדים.אבא - תראה,יש איש באוטו שלנו אמר אחד מהם.
נראה שהוא קלט כי אז הוא עזב את האחיזה בהם והתחיל לרוץ לכיוון שלי תוך שהוא פולט מילים משונות.
הבחור היה שמן והכרס שלו זזה לצדדים,למעלה ולמטה ואני אפילו צחקתי בקסדה.
הוא הגיע ובצעקות אמר "מה אתה עושה כאן" ו-הרסת לי את הג'יפ.הוא הקיף את הרכב החבוט ואמר "אני לא מאמין","זה לא יכול להיות"
וכאלה דברים.אמרתי-"אתה אדיוט שחנית באמצע הירידה ואני מצטער שזה קרה אבל בוא תן יד ותוציא אותי מכאן".
מפה לשם קצת משיכות ודחיפות,קללות שלי ושלו ואז נחלצתי כמו פו הדוב מחור המחילה.
הורדנו את האופנוע מהרכב,החלפנו פרטי ביטוח והוא אמר שהוא לא מאמין שישלמו לו.
הוא הניע,מוט ההילוכים לקח זווית יפה.
באופנוע התעקמה רגלית ההילוכים פנימה,משיכה קלה והיא בחוץ,ההילוכים עוברים,הגלגל הקידמי שלם ועגול,המיתלים עשו עבודה טובה.
הוא התרחק מקרטע ואני נשארתי לנוח.אחרי כמה זמן הנעתי ויצאתי בעמידה כל הדרך למרכז.