http://fullgaz.co.il/forums/showthre...96%D7%A7%D7%94
יש מספר דיונים על כך.
חפש "עלויות אחזקה", תמצא די הרבה.
עשיתי חישוב גס לשנה:
קניית אופנוע לא חדש במצב טוב 30K (כולל העברת בעלות, בדיקה, דלק, בזבוז ימי עבודה, טירטורים)
יישור קו 0.5-1K
ביטוח 5-6K לא כולל מקיף
דלק לשנה 5K במקרה הטוב
טיפולים 3-4K
הוצאת לא צפויות כמו רכיב שהולך וכו' 2-3K
שטיפת האופנוע והרכיבים פעם בשבוע-שבועיים זה חומרים, טקסטיל, מים, לדעתי מגיע ל0.5-1K
ציוד רכיבה למי שמשקיע קצת מעל המינימום יכול להגיע ל3-4K בקלות (קסדה, מעיל קיץ/חורף, מכנסיים, כפפות, נעליים, צביצב אם זה דו"ש, חליפה ועוד)
תוספות קטנות לאופנוע בשביל הנשמה 2-3K
הגעתי בערך ל55 אלף שקל בשנה הראשונה של רק הפריבילגיה לעלות על האופנוע ולנסוע.
אז עכשיו תגידו לי נו מינורסקייל, אבל בשנה השניה כבר אין לך את ההוצאה על הקניה של האופנוע והציוד
ואני אגיד נכון, אבל האופנוע לא מתיישן? אין ירידת ערך? אתה כבר עמוק בתחום לא תשקיע על האופנוע שלך פה ושם על ציוד קצת יותר איכותי? טסטים, אולי שדרוג האופנוע או הרישיון, קורס רכיבה מתקדמת שיכול להציל לך את החיים? ואני לא מדבר על חס וחלילה על תאונה שעולה לא רק בבריאות אלא גם בכסף..
ואם עושים חישוב פר חודש יוצא 4,500 שקל לחודש לשנה הראשונה, כלומר מי שבנוסף שוכר דירת 2-3 חדרים בפריפריה ב2000 שקל כבר מתחיל את החודש ב6,500 מינוס רק בשביל שיהיה לו איך להגיע לעבודה ושיהיה לו מקום לחזור אליו בערב, אני רק מזכיר שהשכר הממוצע בפריפריה הוא בערך 7K נטו.
הגיוני החישובים שלי? אם כן זה עצוב פשוט איך שוחטים אותנו בהכל מחירי המיגון, ביטוח, כלי, טיפולים..
במדינה נורמלית להחזיק אופנוע אמור להיות שליש מהמשכורת כולל הקניה, לא 3/4.
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...96%D7%A7%D7%94
יש מספר דיונים על כך.
חפש "עלויות אחזקה", תמצא די הרבה.
ברוב המקרים רכב קטן יהיה זול מאופנוע.
מעבר לזה- שטיפת האופנוע פעם בשבוע שבועיים? למה מי מת? וגם אם כן, סבון הכי פשוט שיש בבית, ספוג ומטלית. איך הגעת ל1K?
הנה עוד חישוב גס:
קניית "נבלה" בת 14 במצב בסדר - 7K , יישור קו + תוספות - 2.5K, ביטוח 5.5K, מיגונים 2K , דלק 4K, סה"כ לשנה ראשונה: 21K נעגל ל 22K עם הוצאות טסט שזה 1.8333K לחודש.
לכל שנה מהארבע שנים אח"כ: 5.5K ביטוח, דלק 4K, טיפולים 0.5K (צמיגים בערך 1K לשנה בהגזמה) שונות 1K - סה"כ 12K כפול 4 = 48K
הוצאות של חמש שנים מסתכמות ב70K שיוצא 14K לשנה שזה 1.166K לחודש.
דירת חדר וחצי ב"פריפריה" 2.4K לחודש + חשמל ואינטרנט.
סה"כ 3.56K לחודש שמשאירים לך עודף יפה מ 6.5K.
אז אפשר לזעוק "יוקר המחייה" או להבין שאם אתה רוצה להתנייד על אופנוע אתה לא בהכרח חייב לרכוש חדש או "מותג".
אין ספק שעלות האחזקה של אופנוע בארץ היא מטורפת אבל החישוב שלך לקוי בכמה מקומות מהותיים, שאתה גם מודע להם ולמרות זאת טיפלת בהם לא נכון.
הדבר הכי מהותי הוא שאתה לא מחלק את כל הסכום של האופנוע על פני השנה הראשונה אלא רק את ירידת הערך השנתית. הגובה שלה הוא כמה אלפים ולא עשרות אלפים ומספיק שאתה עושה את זה ואתה מקבל נתון של 1/3 משכורת.
שרשרת אתה מנקה ומשמן במקביל באמצעות מריחה קלה של שמן גיר - עולה גרושים גם בחישוב שנתי.
נבלה שנסחרת ב7 תעלה לך עוד 7 במהלך השנה עם כל הרכיבים שנהרסים בגלל עייפות החומר רדיאטור, מנוע, הכל זה כמה אלפים ולאופנוע בן 14+ זה כבר דרך חיים ממוסך למוסך
מיגונים 2000? אם אתה קונה זבל כן, רק מנעול וקסדה זה מינימום 1000...
קונים אופנוע ב30 כדי לא לבקר במוסך כל יומיים שזה גם בזבוז זמן וגם כסף
כאחד שמתנייד על "נבלה" שאוטוטו חוגגת 17 שנים על הכביש - זו חצי אמת. כן, תצטרך להחליף לא מעט רכיבים שמתבלים עם השנים. כן, בהתחלה יש ליישר קו למכונה על מנת שתשרת אותך כראוי, אבל אחרי זה? אני יכול להעיד שאחרי 52 אלף ק"מ ב-3 שנים על אופנוע שקניתי בקצת יותר מ-10 אלף, אני יכול בבטחה לרדת למטה, להניע ולדעת שבמידת הרצון אוכל לנסוע לאילת ובחזרה כשהעצירות היחידות שלי הן לקפה ודלק.
ואני סטודנט שעובד במשרה חלקית. רוכב 15-18 אלף ק"מ בשנה, מטפל לבד לרוב (אופנוע פשוט להחריד לתחזוקה עצמית). ביטוח מוזל (כן, אני יודע). גם במועד ההחלפה, שיבוא כשיבוא, אני ממש לא מתכוון לקנות אופנוע חדש, אלא אחד בן 5-6 כשהבעלים הקודמים ספג את ירידת הערך המשמעותית.
ואם לפרט עלויות אחזקה שנתיות:
רישוי וטסט - 500 (עם אישור בלמים)
ביטוח - 4400 (לא נהג חדש, חובה מוזל עם צד ג')
טיפולים - 1500-2000 בשנה (וזה כולל כיוון שסתומים כל 10K, מה שעושה את רוב המחיר)
צמיגים, שרשראות, גלגלי שיניים וכו' - 1000 (מחליף אחת לשנתיים פלוס אז זה מתחלק)
דלק - נניח 4.5-5K עם צריכה של 1 ל-20
להחזיק אופנוע זה לא זול, בייחוד בארץ. זו סדרה של פשרות, של בחירות בין סט צמיגים לטיסה בחופשת סמסטר (שאלו יהיו הצרות שלנו), אבל מי שהעולם הזה מדבר אליו ימצא כל דרך כדי להשאר בו.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
כי זה לא עובד ככה. זה מאוד מאוד תלוי באופנוע הספציפי שאתה קונה, הבעלים, הדגם וכו'. אופנוע 500 סמ"ק יהיה פשוט יותר וזול יותר ליישור קו ממרובע צילינדרים בנפח 1200 סמ"ק.
בתקציב של 20 אלף, אתה יכול ללכת על אופנוע חדש בהרבה אבל קטן וחלש יותר (250/300 סמ"ק), שיהיה מעט זול יותר לאחזקה אבל ללא המומנט או יכולת ההרכבה שיש לאופנוע גדול יותר, או ללכת עם אופנוע גדול יותר, ישן בהרבה, שסביר להניח שגם הוא יצטרך יישור קו כלשהו, ויהיה יקר יותר לתחזוקה שוטפת, לפעמים משמעותית. כן, אפשר למצוא גם 500 סמ"ק במעט יותר, אבל זה מתקרב כבר למחיר שהזכרת בהתחלה - 30 אלף, ואני אישית מעדיף לקנות אופנוע שמור ב-10 ולהחליף את מה שצריך מאופנוע באותו נפח עם אותו כ"ס ב-20 אלף ש"ח יותר. (מה גם, שאת מה שאתה מחליף אתה יכול לשפר - בולמים יותר איכותיים, צינורות בלימה וכו', ואתה מקבל פה אופנוע עם התנהגות כביש נהדרת בהרבה פחות).
אבל זה אני. זו דעה ומקרה מאוד אינדיבידואלי, ובכנות אני מפחד פחד מוות מלקנות אופנוע אחר ב-15-20 אלף ש"ח, כי אני יודע שזה לא ייגמר בקנייה.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
אני כרגע מחפש דו"ש אז אני משקשק לקנות משהו קרוע, השטח הוא יותר אינטנסיבי מכביש..
גם כלים בני 10 שנה עולים 20 אלף..
המקרה שלי מבוסס על המקרה שלי, במקרה הנ"ל האופנוע המדובר הוא XT600E שעבר כבר מנוע עליון (בעלים קודמים), אין רדיאטור שנהרס כי הכלי הוא קירור אוויר. כל הטיפולים בוצעו לבד כולל כיוון שסתומים. ההוצאה הכי גדולה שלי מבחינת טיפולים היתה סט גג"ש וצמיגים.
קניות של מיגון עושים מתי שיש מבצעים והנחות או מקבלים מתנות מחברים. אם אתה מרגיש הכי בטוח עם אראי או שואי על הראש - לגמרי תוציא את הכסף על זה, אישית אני מעדיף קסדה שלא תקרע לי את הכיס או שאתבאס עליה כשהיא תיפול סתם במקרה.
מי שרוצה "ראש שקט" שיוציא את ה 30K אבל שייקח בחשבון שזה לא מבטיח ראש שקט באמת כי מי שלא יודע כיצד להתנהל עם הכלי שלו גם ימצא את עצמו מגיע למוסך ומוציא המון כסף עקב שימוש לא נכון בכלי ו\או טעויות של מתחילים.
גם נבלות צריך לדעת לקנות.
ובדרך כלל בשוק הישראלי אם הנבלה כל כך טובה מדוע היא נמכרת? ושהמוכר לא יספר סיפורים שצריך רק להחליף מצבר לנפח אוויר והיא תניע.
אבל ישנם מקרים נדירים. ולא, אני לא מוכר.
קסדות יוקרתיות נבדלות מפשוטות בנוחות.
מבחני ריסוק אינם מפלים ביניהן (רוצה לומר יש קסדות ביניים/פשוטות עם חמישה כוכבים)
דוש?
Dr650 עולה גרושים (הכל יחסי) גם לכלי חדש יחסית. והתחזוקה שלו היא בין הזולות.
אני כבר הרבה זמן מחפש "מציאה" ודרך להכנס לתחום בצורה מלאה ולקנות אופנוע, ולא לרכב פה ושם על כלים של אחרים. אבל בנתיים אני לא יכול להרשות לעצמי אפילו כלים של 250 סמ"ק (תקציב של גג 450 ש"ח בחודש על תשלומים על הכלי, על הביטוח ועל הטיפולים*). נשמע לא מציאותי, אבל אני אופטימי...
*מבחינת דלק וציוד מיגון אני מסודר.