תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מחפש לרכוש אופנוע ראשון, לנסיעות עירוניות בעיקר

Junior Member

מחפש לרכוש אופנוע ראשון, לנסיעות עירוניות בעיקר

מחפש לרכוש אופנוע בפעם הראשונה, שישמש בעיקר לנסיעות עירוניות לצורכי הגעה לעבודה וכדומה.
    אין שום נסיון קודם של רכיבה, בתהליכי הוצאת רשיון A1.
    אין צורך בכל מיני התאמות למיניהן כמו תא מטען או כל צורך מיוחד כלשהו.
    האופנוע הולך לשמש אותי במספר השנים הקרובות.. 5-6 שנים לערך לפחות עם תום הלימודים.
    התקציב שלי נע בין ה-20 ל30 אלף מקסימום. כל מה שנכנס בטווח הזה מדבר עליי.
    פחות בקטע של קטנועים או כל הJoyride למיניהם, רוצה אופנוע כביש שיראה ספורטיבי.
    מעדיף שיהיה אמין וכלכלי לי מאשר עם מנוע מטורף וכוח שלאו דווקא אני אנצל.
    תודה רבה

Senior Member
    אם מדובר באופנוע עירוני שלא מתוכנן לצאת באופן קבוע מחוץ לעיר אז משיקולים כלכליים זה יהיה חכם ללכת על 250 סמ"ק.

בתקציב שלך, ל5-6 שנים, אופנוע כביש ספורטיבי: GSX-250R חדש עם שנתיים אחריות והיסטוריה ברורה ושקטה לחלוטין.
    אם אתה נרתע מחדש, הייתי מסתכל על נינג'ה 250 או CBR250 (שלא ממש נמכרו בשנים האחרונות וישאירו עודף ניכר) אבל כלים קטנים וספורטיביים כאלה הם כלים שכמעט תמיד עברו התעללויות (מנועים חלשים ורוכבים צעירים שקורעים להם את הצורה).
    אחרת, אפשר לעלות בנפח. זה יקפיץ את עלות הביטוח ויהיה חסר משמעות בעיר אבל יפתח לא מעט אופציות אחרות.

הייתי מסתכל על ה-KLX250S, אומנם מדובר בדו"ש אבל אם אתה מתחבר למראה פשוט להחליף צמיגים לכביש ולנסוע.
    אמינות של קאוואסקי.
    אופנוע קליל שישתחל יפה בפקקים, פלסטיקה זולה ולכן יהיה סלחן בהחלקות
    בתקציב שלך אפילו אפשר להביא חדש מהסוכנות.

הבחור ביקש ספורטיבי לא דו"ש.
    הייתי מחפש CBR500R , נכנס בדיוק בתקציב. אופנוע כביש מראה ספורטיבי, מתאים ל A1, ויאפשר שימוש ארוך בלי שימאס.
    כל משפחת ה 500 של הונדה תתן מענה טוב.
    כולל אפשרות של יציאה לכביש המהיר ללא חשש + נסיעות ארוכות.
    ומעל הכל הונדה.
    אמנם KLX250S לעיר הוא כלי שקל להתנייד, גבוה , קל לטפס מדרכות , אבל ל 5 שנים זה לא כלי מתאים (אם כי לדעת מראש מה יהיה בעוד 2 זה נראה לי הרבה)
    אם רוצה חדש יש מספר יבואנים שמביאים כלים קטנים יותר בסכום הזה. כולל FC moto שיש כתבה על הדגמים החדשים שלהם (עלות טיפול נמוכה, אחריות שנתיים מלאות - שזה חשוב בעיקר לסטודנט ) , המכלולים שלהם באיכות טובה,
    בתקציב הזה גם נשאר לך כסף לקסדה מעיל +

ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    הבחור ביקש ספורטיבי לא דו"ש.
    הייתי מחפש CBR500R , נכנס בדיוק בתקציב. אופנוע כביש מראה ספורטיבי, מתאים ל A1, ויאפשר שימוש ארוך בלי שימאס.
    כל משפחת ה 500 של הונדה תתן מענה טוב.
    כולל אפשרות של יציאה לכביש המהיר ללא חשש + נסיעות ארוכות.
    ומעל הכל הונדה.
    אמנם KLX250S לעיר הוא כלי שקל להתנייד, גבוה , קל לטפס מדרכות , אבל ל 5 שנים זה לא כלי מתאים (אם כי לדעת מראש מה יהיה בעוד 2 זה נראה לי הרבה)
    אם רוצה חדש יש מספר יבואנים שמביאים כלים קטנים יותר בסכום הזה. כולל FC moto שיש כתבה על הדגמים החדשים שלהם (עלות טיפול נמוכה, אחריות שנתיים מלאות - שזה חשוב בעיקר לסטודנט ) , המכלולים שלהם באיכות טובה,
    בתקציב הזה גם נשאר לך כסף לקסדה מעיל +
    למה הKLX לא מתאים ל5 שנים?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי MinorScale צפיה בהודעה
    למה הKLX לא מתאים ל5 שנים?
    כי הוא עגלה מעפנה.
    מעבר לזה, אלה כלים ישנים שמתומחרים ללא שום פרופורציה לאיכות שלהם.
    WRR מאותה שנה יהיה אופנוע הרבה, הרבה יותר טוב.
    לשימוש עירוני/פרברי ה-CRF של הונדה עדיף, והוא עולה בערך אותו דבר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    כי הוא עגלה מעפנה.
    מעבר לזה, אלה כלים ישנים שמתומחרים ללא שום פרופורציה לאיכות שלהם.
    WRR מאותה שנה יהיה אופנוע הרבה, הרבה יותר טוב.
    לשימוש עירוני/פרברי ה-CRF של הונדה עדיף, והוא עולה בערך אותו דבר.
    זה אופנוע שמספיק למטרה עירונית, עשיתי עליו את הרישיון והוא מצויין בתור אופנוע ראשון

ציטוט נכתב במקור על ידי MinorScale צפיה בהודעה
    זה אופנוע שמספיק למטרה עירונית, עשיתי עליו את הרישיון והוא מצויין בתור אופנוע ראשון
    אבל מהר מאוד ימאס, בעיקר אם הבחור מתכנן ל 5 שנים (למרות שאני סקפטי שלא ישתנה כלום ב 5 שנים), אך כלי כזה בכל שימוש אחר בעיקר לסטודנט שבונה על עליו ככלי עיקרי ה 250 ובעיקר ה הKLX שמאוד חלש. בכל נסיעה קצת מעבר לעיר הוא יאכזב.

גם ה CBF500 הניידק של הונדה יתן מענה, אבל הבחור ביקש ספורטיבי...

Senior Member
    אצטרף להמלצה לשקול 500 סמ"ק. אף אופנוע בקטגוריית A1 לא יהיה "עם מנוע מטורף וכח לא מנוצל", גם לכלים החזקים בדרגה הזו רצועת הכח היא בסה"כ נשלטת ולינארית, לא מדובר באיזה MT09 שירים לך גלגל אם תביט על המצערת בצורה הלא נכונה.

5-6 שנים הם לא מעט זמן והרבה דברים יכולים לקרות בהם. אתה יכול לעבור רחוק יותר מהלימודים, להתאהב בתחום ולרצות לטייל מדי פעם באיזה סופ"ש פנוי, או להכיר בחורה בלימודים ופתאום יכולת ההרכבה ונוחות המורכב משחקים פאקטור לא קטן, ועל רוב ה-250 המודרניים המושב האחורי הוא בגדר "תוספת ויזואלית" וכל העסק יתחיל להרגיש צפוף מהר מאוד (אלא אם מדברים נניח על ויסטרום 250, אבל זה סגמנט אחר).

500 סמ"ק הם כל מה שרוכב *תאכלס* צריך בארץ. זה מנוע מספיק גדול בשביל לסובב מצערת ולצאת מסיטואציה לא נעימה בעיר, כיפי אך נשלט, ישייט בניחותא בכביש מהיר כל היום על 110-120 עם שפע רזרבות כח לעקיפה ויקח אותך לכל פינה בארץ. מבחינת כלי רכב ככלי רכב פרקטי, לדעתי שווה לספוג את המאה שקלים הנוספים בביטוח כל חודש ולהינות מאופנוע שחוץ משטח יעשה הכל מהכל בלי בעיה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא מבין למה אתם ממליצים לו על אופנועים גדולים וכבדים לעיר?
    אם זה בעיקר לעיר, אין שום סיבה לא להסתפק ב250 ולהרוויח בביטוח. אם פעם ב.... רוצה גם טיול, אפשר לקנות 300.
    יגדל התיאבון? יחליף אופנוע. עד אז שיהנה מהיתרונות של אופנוע קליל בתנועה הצפופה.
    אם מדובר בעיר לא צפופה, אז אולי שווה לשקול לעלות לכיוון החמשמאותים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא מבין למה אתם ממליצים לו על אופנועים גדולים וכבדים לעיר?
    אם זה בעיקר לעיר, אין שום סיבה לא להסתפק ב250 ולהרוויח בביטוח. אם פעם ב.... רוצה גם טיול, אפשר לקנות 300.
    יגדל התיאבון? יחליף אופנוע. עד אז שיהנה מהיתרונות של אופנוע קליל בתנועה הצפופה.
    אם מדובר בעיר לא צפופה, אז אולי שווה לשקול לעלות לכיוון החמשמאותים.
    ממתי 500 זה כבד לעיר? אני מעל שנתיים מתנייד על 500 סמ"ק בפקקי איילון ובתוך תל אביב ומעטים המקומות בהם אני לא משתחל, גם בכאלה שגדולנועים לא מעזים לעבור בהם.

ולדעתי אם כבר סופגים את העלייה בביטוח אז עדיף 500 על 300 סמ"ק, בייחוד בהתחשב במרווח הטיפולים הכפול של ה-500 שמתקזז פלוס-מינוס עם עלויות הביטוח. ההמלצה על אופנוע מעט יותר גדול נובעת מהעובדה שמדובר בפרק זמן ארוך וכאחד שמכיר כמה סטודנטים וסטודנטיות שהתחילו תואר עם 250 סמ"ק, העסק נמאס מהר מאוד והם "מתים" לשדרג לנפח גדול יותר אבל כל החסכונות מבוזבזים על לימודים ושכר דירה ושאר הוצאות שוטפות.

מה גם ששוב, מרווחי הטיפולים ב-500 סמ"ק (הונדה) כפולים מאלה של 250 ממוצע (לא ידוע לי על 250 עם מרווח גדול מ-6, למעט ה-CBR250 וגם בזה אני לא בטוח). הדלק - כמעט אותו דבר. ההנאה? גדולה בהרבה.

Senior Member
    מגיע בן אדם, נרשם לאתר, כותב הודעה והחל מרבע שעה אח"כ (טיימאאוט של מערכת הפורומים?), אין שום פעילות במשתמש.
    לא בטוח שיש טעם לפתח דיון לפני שברור אם בכלל יש מי שקורא אותו.

Junior Member
    חברה קודם כל תודה רבה על העזרה כל מי שכתב.
    השאלה שלי היא האם בהמלצה על נפח של 500 סמ"ק נלקח גם בחשבון התקציב שהצבתי לעצמי?
    כמה פה כתבו ללכת על האופנוע הגדול יותר אבל בכל מקום שחיפשתי האופנוע לבד לא יורד מה35 אלף +.
    היחיד שעמד בתקציב שלי ממה שהומלץ זה הנינג'ה 300.
    יודעים אולי להכווין אותי למקום שקיימים בו מוכרים לCBR500 במחירים שנכנסים בגבול התקציב שלי? כי אחרת זה לא כל כך רלוונטי וכנראה שאלך על הנינג'ה 300.

Senior Member
    יש מבחר יפה של CBRים שעומדים בתקציב שלך:
    https://www.yad2.co.il/vehicles/moto...115&model=2386