תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: שאלות בנוגע לקטנוע ראשון, או בכלל אופנוע

Junior Member

שאלות בנוגע לקטנוע ראשון, או בכלל אופנוע

שלום לכולם, חדש פה.
    זוהי הודעתי הראשונה ובטוח שממש לא האחרונה.
    קראתי בפורום הזה המון, יש לומר שהעשרתם אותי בידע רב אך יחד עם זאת רץ בלבול גדול גם יחד.
    יש לי רישיון מעל 15 שנה על רכב.
    שנים רבות רציתי רישיון על אופנוע והרגע המיוחל הגיע.
    אני בתהליך הוצאת רישיון A1 כבר,
    מסיבה לא ברורה המורה נהיגה כבר 4 שיעורים נתן לי לנהוג על קטנוע ואמר שמשיעור הבא נעבור לאופנוע בגיר רגיל, לא ממש יודע למה.
    גם כל הקטע שהמורה פשוט עומד בצד ונותן לך לעשות זיגדג ולחזור לקו ישר לאט זה משגע אותי אבל שיהיה , מאמין שאלך לקורס נהיגה כמו שצריך לאחר מכן

הענין הגדול שלי, הוא מה לקנות.
    אין לי ידע רב באופנועים חוץ מזה ששליח פיצה נוהג על קטנוע ושאר האנשים נוהגים על אופנוע

הצורך שלי: בגדול רכיבה של כ 16 ק"מ לכיוון ש80% מהדרך הינה ערונית.
    אולי מידי פעם נסיעה בן עירונית קצרה של כ 20 ק"מ לכיוון אבל שוב פעם בשבועיים לערך וגם לא

הרצון שלי זה אופנוע, אך ככל הנראה הצורך שלי זה קטנוע.
    לא מתכוון לקחת משהו מעל 250 סמ"ק היות ותקרת הביטוח בטח שזה ממש חדש לי היא נמוכה יותר

אין לי מיגון ואין לי שום דבר שאמור להיות לרוכב על אופנוע.

התקציב שלי הוא סביבות ה 20,000 שקלים להכל ( לא כולל הביטוח) אולי אולי אולי אצליח למתוח קצת אבל לא ממש רוצה,

אשמח לתובנות שלכם מה לקחת מה כדאי ממה להימנע,

כן כן אני יודע שיש מלאאא פוסטים פה בפורום אבל מאמין שיצוצו לי עוד שאלות תוך תושובת הפוסט ולכן העדפתי לפתוח אחד כזה שיעזור לי לאגד כמה שיותר מידע בפוסט אחד עבורי ואולי גם עבור אחרים

תודה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אופנוע זה בשביל הנשמה. אם אתה לא "חייב" אופנוע, רוב הסיכויים שקטנוע 250 זה מה שאתה צריך.
    המינימום (לדעתי) למעיל +קסדה +כפפות+ מגיני ברכיים זה1500-2000 שח. תוסיף לזה שרשרת ומנעול, וכיסוי.
    לזה תוסיף ביטוח חובה וצד ג' (שזה המינמום), לא יודע כמה זה היום לרוכב חדש על 250, אבל יש לזה מחשבון ביטוח.
    תעשה את החישוב ותראה כמה נשאר לך לקטנוע עצמו. לזה תוסיף כסף בצד ליישור קו.

Junior Member
    תודה על התגובה,
    או קי אז אני כנראה באמת צריך יותר קטנוע מאשר אופנוע, ע״פ שמאוד כיף להשתעשע ים מחשבה לאופנוע,
    כיסוי אתה נתכוון לאופנוע? למה?
    מה העלות ממוצעת של שרשרת ומנעול ?
    איפה בדיוק עושים את חשבון הביטוח שאמרת ?
    ומה זה בדיוק יישור קו?

Banned
    קטנוח (השגיאה מכוונת) - מדרס שמגן על הרגליים מהשפרצות של כביש רטוב + איכסון + פרקטי

כיסוי להגנה משמש ומעייני גנבים חומדים
    שרשרת - באיזור ה 700
    חפש בגוגל "מחשבון ביטוח" . אני מכיר רק את של משרד התחבורה
    יישור קו כי בתקציב הזה לא תקנה חדש. ואתה לא יודע מתי הבעלים האחרונים החליף לאחרונה שמן או טיפל, או הזניח/דחה "דברים קטנים"
    אז אתה עושה "יישור קו"

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אופנוע זה בשביל הנשמה. אם אתה לא "חייב" אופנוע, רוב הסיכויים שקטנוע 250 זה מה שאתה צריך.
    המינימום (לדעתי) למעיל +קסדה +כפפות+ מגיני ברכיים זה1500-2000 שח. תוסיף לזה שרשרת ומנעול, וכיסוי.
    לזה תוסיף ביטוח חובה וצד ג' (שזה המינמום), לא יודע כמה זה היום לרוכב חדש על 250, אבל יש לזה מחשבון ביטוח.
    תעשה את החישוב ותראה כמה נשאר לך לקטנוע עצמו. לזה תוסיף כסף בצד ליישור קו.
    לא מסכים איתך לגמרי, יש המון אופנועים פרקטיים, חסכוניים בדלק וזולים לטיפולים, יותר מקטנועים גם.
    אני חושב גם על ההיבט הבטיחותי-מנוע חזק יותר, צמיגים בקוטר ורוחב גדול יותר, בלמים ובולמים יותר טובים, בטיחותי יותר גם במהמורות עירוניות, ויש לא מעט אופנועים פרקטיים עם יכולת העמסה ונשיאה.
    Tracer 900

Junior Member
    היי, אני גם נהג חדש. לא מזמן רכשתי קטנוע ועשיתי ביטוח. המחיר לחובה וצד ג יצא לי סביבות ה 4850, לקטנוע 125. קטנוע עד 250 הוא באותה קטגוריה כמו ה125 מבחינת הביטוח. אז אני מניח שגם לך העלות תהיה דומה. תתחדש וסע בזהירות.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    לא מסכים איתך לגמרי, יש המון אופנועים פרקטיים, חסכוניים בדלק וזולים לטיפולים, יותר מקטנועים גם.
    אני חושב גם על ההיבט הבטיחותי-מנוע חזק יותר, צמיגים בקוטר ורוחב גדול יותר, בלמים ובולמים יותר טובים, בטיחותי יותר גם במהמורות עירוניות, ויש לא מעט אופנועים פרקטיים עם יכולת העמסה ונשיאה.
    היי פז, איזה אופנוע אתה ממליץ? מה זאת אומרת יכולת העמסה ונשיאה? אני 1.82 ושוקל כ 85 קילו.
    יש משהו ספציפי שאתה מדבר עליו בכתיבת התגובה?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי HebHam צפיה בהודעה
    היי, אני גם נהג חדש. לא מזמן רכשתי קטנוע ועשיתי ביטוח. המחיר לחובה וצד ג יצא לי סביבות ה 4850, לקטנוע 125. קטנוע עד 250 הוא באותה קטגוריה כמו ה125 מבחינת הביטוח. אז אני מניח שגם לך העלות תהיה דומה. תתחדש וסע בזהירות.
    היי , תתחדש
    איזה קטנוע לקחת ? למה בחרת 125 על פני 250?
    קנית חדש או יד שנייה?
    בן כמה אתה שהביטוח עולה כ 5 אלף שקל?
    ומה לגבימיגון? קנית או שהיה לך

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Sem_kosem צפיה בהודעה
    היי , תתחדש
    קנית חדש או יד שנייה?
    עצה שלי, קח קטנוע 250, אישית הייתי הולך על היפאנים אבל גם הטיוואנים-סאן יאנג וקימקו יעשו את העבודה.
    תדאג למיגון טוב-חורף+קיץ ובהמשך תעשה קורס רכיבה מתקדמת כי מה שיציל אותך הוא הראש ולא המיגון.

בהצלחה!
    Tracer 900

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    עצה שלי, קח קטנוע 250, אישית הייתי הולך על היפאנים אבל גם הטיוואנים-סאן יאנג וקימקו יעשו את העבודה.
    תדאג למיגון טוב-חורף+קיץ ובהמשך תעשה קורס רכיבה מתקדמת כי מה שיציל אותך הוא הראש ולא המיגון.

בהצלחה!
    מה זה קטנוע של יפני ומה זהב של טיוואן? איזה מהם הם מומלצים ולמה?
    וכן לגבי קורס רכישה אמרתי ברגע שאקבל קצת יותר ביטחון על הכביש אגש לעשות את הקורס הזה, אפרופו קורס... מה העלות שלו וכמה זמן זה לוקח?

יש היצע אופנועי 250 יחסית גדול שיהיו יותר אמינים מקטנוע

Junior Member
    היי , תתחדש
    קנית חדש או יד שנייה?
    1. יש לי רישיון רק ל A2.
    2. אני נהג חדש על דו גלגלי, והנסיעות שלי הן בעיקר בעיר. לכן העדפתי להתחיל בקטנוע קטן. אם יתעורר הצורך אשדרג את הרישיון והכלי.
    3. קניתי ימאהה nmax יד שנייה, בעיקר כי הם כלים אמינים, וכבונוס יש גם מערכת abs.
    4. אני בן 38. הביטוח יקר כי אין לי ניסיון כל דו גלגלי ואני נחשב נהג חדש. ביטוח חובה עולה לבדו 4300 תוסיף עוד 500 בערך על צד ג.
    5. מיגון קניתי הכל. קסדה, כפפות, בירכיים, מעיל 4 עונות. לא זוכר כמה יצא בדיוק.

Senior Member
    מה זה קטנוע של יפני ומה זהב של טיוואן? איזה מהם הם מומלצים ולמה?
    וכן לגבי קורס רכישה אמרתי ברגע שאקבל קצת יותר ביטחון על הכביש אגש לעשות את הקורס הזה, אפרופו קורס... מה העלות שלו וכמה זמן זה לוקח?
    יפני-הונדה, יאמהה יותר איכותיים, לטעמי גם יותר אמינים, טאיוונים-סאן יאנג וקימקו.
    קורס רכיבה, תלוי אם קבוצתי או פרטני, נע בד"כ 800 ש"ח לקבוצתי ופרטי בערך 1200-1500 בצורה גסה מאוד.
    Tracer 900