תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: קטנוע אמין וזול

Junior Member

קטנוע אמין וזול

אהלן לכולם, אני ממש חדש בכל עולם הדו גלגלי (עברתי טסט לפני כמה ימים) וכרגע רק מנסה להבין מי נגד מי בעולם עולם הזה.

אז אחרי כמה שנים יפות עם רכב ישן, בשנה האחרונ הרכב נהיה פשוט ברור ללא תחתית וכבר די נמאס לי לראות את המוסכניק שלי.
    החלטתי לעבור לקטנוע כי:
    א. כל רכב שאני אקנה בתקציב של 10-15K כנראה יחזיר אותי לאותו מוסכניק בתדירות גבוהה מדי.
    ב.הניסעות היומיומיות שלי הן בערך 10 ק"מ כל כיוון בתוך גוש דן ויהיה נחמד לעשות א ה 10 ק"מ האלה בפחות מ 40 דקות
    ובנוסף יש גם את הרכב של ההורים ככה שאני לא צריך שהקטנוע יוכל לעמוד בנסיעות ארוכות.

עכשיו ההתלבטות שלי היא האם לקנות קטנוע של 125 או 250 סמ"ק?
    מצד אחד הרעיון שאני אוכל לעשות נסיעות בין עירוניות לטווחים בינוניים עם הקטנוע 250 סמ"ק הוא נחמד, אבל השאלה שלי בגדול כמה זה יעלה לי?
    כלומר כמה הבדל יש בחסכון בין קטנוע 250 לקטנוע 125(מחיר הכלי, צריכת דלק, ביטוח, טיפולים)?

השאלה השנייה היא על איזה כלי הייתם ממליצים עם תקציב של 10 אלף כולל ציוד?(במידה ובאמת צרך אני יכול לעלות ל15 אלף)
    חשוב לי רק שיהיה אמין וזול ושיהיה אפשר לעלות איתו על איילון מדי פעם.

ומאיפה עדיף לקנות(אדם פרטי או סוכנות)?

תודה רבה
    נערך לאחרונה על ידי maxP; 29-10-2019 בשעה 09:14.

ציטוט נכתב במקור על ידי maxP צפיה בהודעה
    אהלן לכולם, אני ממש חדש בכל עולם הדו גלגלי (עברתי טסט לפני כמה ימים) וכרגע רק מנסה להבין מי נגד מי בעולם עולם הזה.

אז אחרי כמה שנים יפות עם רכב ישן, בשנה האחרונ הרכב נהיה פשוט ברור ללא תחתית וכבר די נמאס לי לראות את המוסכניק שלי.
    החלטתי לעבור לקטנוע כי:
    א. כל רכב שאני אקנה בתקציב של 10-15K כנראה יחזיר אותי לאותו מוסכניק בתדירות גבוהה מדי.
    ב.הניסעות היומיומיות שלי הן בערך 10 ק"מ כל כיוון בתוך גוש דן ויהיה נחמד לעשות א ה 10 ק"מ האלה בפחות מ 40 דקות
    ובנוסף יש גם את הרכב של ההורים ככה שאני לא צריך שהקטנוע יוכל לעמוד בנסיעות ארוכות.

עכשיו ההתלבטות שלי היא האם לקנות קטנוע של 125 או 250 סמ"ק?
    מצד אחד הרעיון שאני אוכל לעשות נסיעות בין עירוניות לטווחים בינוניים עם הקטנוע 250 סמ"ק הוא נחמד, אבל השאלה שלי בגדול כמה זה יעלה לי?
    כלומר כמה הבדל יש בחסכון בין קטנוע 250 לקטנוע 125(מחיר הכלי, צריכת דלק, ביטוח, טיפולים)?

השאלה השנייה היא על איזה כלי הייתם ממליצים עם תקציב של 10 אלף כולל ציוד?(במידה ובאמת צרך אני יכול לעלות ל15 אלף)
    חשוב לי רק שיהיה אמין וזול ושיהיה אפשר לעלות איתו על איילון מדי פעם.

ומאיפה עדיף לקנות(אדם פרטי או סוכנות)?

תודה רבה
    מנסיון שלי עדיף 250 סמק אם אתה מתכוון לצאת לכבישים מהירים כיוון ש 125 באמת לא מספק אותך מבחינת עקיפות וכו לרוב עם 125 אתה תסע צמוד לשוליים ויעקפו אותך צמוד רכבים משמלך...שזה די מסוכן מציק מעצבן.

יש המון חבר'ה פרטיים שמוכרים 250 במחירים מצחיקים אבל שוב כדי מאוד לדעת מה לבדוק ליפני הכל איך ואיפה ליפני שאתה לוקח מפרטי.

ביטוח זה תלוי שנות רשיון סמק גיל תאונות שלילות יש לך מחשבון "הפול" שמה בערך אתה תקבל מחיר לפי הקרטריונים שאתה תציב.

סליחה על המגילה מקווה שעזרתי במשהו

Отправлено с моего SM-N950F через Tapatalk

Member
    הוצאות האחזקה יהיו מאוד דומות, בעיקר כי הביטוח זהה לכל הכלים בטווח של 51 עד 250 סמ"ק ובהנחה שאתה לא נוסע המון זאת ההוצאה הכי גדולה שלך.
    קטנוע 250 ממוצע עושה סביבות ה 25 ק"מ לליטר או אפילו יותר, אתה מתאר 20 קילומטר ביום אז מדובר על פחות מליטר ביום ככה או ככה, גם אם תקנה אינובה שצריכת הדלק שלו היא חצי מזה החסכון מסתכם ב 70 שקלים לחודש.
    טיפולים שוטפים יכולים להיות יקרים בחלק מהכלים אבל זה מאוד תלוי דגם ולאו דווקא נפח, בכל מקרה עם קילומטראז' כל כך נמוך זאת לא תהיה הוצאה גבוהה.
    אם תסע יותר אז יתחיל להיות פער בהוצאות אבל הוא עדיין לא יהיה רציני וגם במצב כזה רוב הסיכויים שתרצה 250 גם ככה כי הוא יותר יתאים.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

אתה לא מתכוון לעשות הרבה ק"מ אז אישית ממליץ אקס-מקס 250 סמ"ק (טיפול כל 3,000 ולאו דווקא זול) אבל זה כי אני משוחד