דרזדנר, הם מפסידים כסף כל הזמן אבל המניה שלהם קפצה ב100% בחצי השנה האחרונה. יכול להיות שיש בעולם מחסור תיאורטי בליתיום שיהיה בלתי אפשרי להשלים (אני פשוט לא יודע) אבל כרגע אין מחסור בשווקים והרזרבות עדיין רחוקות מלהיות מנוצלות. נזכיר שבמשך שנים ארוכות חיינו סביב טענות על זה שאוטוטו נגמרות רזרבות הנפט בעולם...
תאי דלק זה PRי לחלוטין משום שאין להם יתרונות ברורים מול הטכנולוגיה הקיימת (והכוונה למנועים מודרניים מונעים בדלק) והם נופלים בצורה דרמטית ביחס למכוניות על סוללות:
https://www.youtube.com/watch?v=f7MzFfuNOtY
לגבי הלינק, הכתבה שם רושמת את ההפך ממה שאתה אומר (ע"ע פסקה אחרונה). הפקה של מימן היא תהליך בעייתי ובזבזני, הפקה של חשמל ממימן היא תהליך בזבזני, תשתית של שינוע מימן (דוגמת נפט) היא סיוט.
יפן הגדילה בצורה דרמטית את פליטת הפחמן שלה בעשור האחרון בזמן שהיא המירה את כל האנרגיה הגרעינית שלה בפחם וגז מזהמים (צונאמי פוקושימה). חברות יפניות העלו לפני 15+ שנה מכוניות על תאי דלק לכבישים בארה"ב וביפן, הרבה לפני טסלה וסוללות. זה לא תפס כי זה לא הגיוני.
זיקי, אין בדיון הזה שום דבר אישי, לפחות לא מבחינתי. הקליפ מ1966, כמו שכתוב בכותרת.
הסברתי שמדובר בטכנולוגיה ישנה, בזבזנית ומסוכנת והדוגמאות שהבאתי מדגימות שמדובר בטכנולוגיה ישנה, בזבזנית ומסוכנת.
אתה מזכיר רחפנים וזה טיפה אירוני משום שהסיבה שאתה מוצא היום רחפנים קשורה באופן ישיר לסוללות הליתיום שאתה לא אוהב.
אם היית שואל את האנשים שעשו את הקליפ הישן הזה, לפני 53 שנה, איך הם חוזים את שוק הרכב ב2020, אז הם כנראה היו מפליגים בתיאורים על מכוניות רקטיות בשמיים וחלליות גרעיניות באלפא סנטורי. לאף אחד אין מושג מה יהיה בעוד 50 שנה אבל אם אני חייב לנחש, אני הייתי שם את הכסף שלי על אתנול ולא מימן (ורכבים מתאימים כבר נמכרים בעולם במליונים - כולל אופנועים)