טוב אני אסכם (השקעתי

)
אני ביקשתי לפתוח דיון .האם העתיד נמצא בסוללות. (זה היה תחילתו של השירשור)
אני לא עובד בעבור חברות שמיצרות מימן או מוכרות אותו. למרות שהייתי שמח נראה לי כיוון מצויין.
רק ביקשתי לפתוח דיון על טכנולוגיה שכנראה עתידה לתפוס (לדעתי). 
ניסיתי בכל מאודי לשכנע את חברי הפורום שהמימן הוא הפתרון.
אני הבאתי לכם את הרשימה הבאה ועוד המון פרטים בשירשור..
1. יש רכבים שמונעים במימן כבר עשרות שנים 
2. מימן הוא היסוד הנפוץ בטבע.
3. יש דרכים "ירוקות" להפיק את הגז המדובר ולא על ידי שריפת גז מאובנים. 
4. בטוח להוביל אותו. 
5. היום גם בטוח להשתמש בו (ראו ערך 5 כוכבי בטיחות).
6. אפשר להובילו על גבי צנרת הגז שפרוסה באירופה ובעולם. 
7. יש חברות שמשקיעות 70% מהפיתוח בעבור פיתוחי רכבי מימן. יונדאי
8. יש סובסידיות ממשלתיות לעבור למימן. אפילו בישראל חושבים בכיוון.
9. רכבים בעלי מנוע בעירה פנימית לא יכולו לנוע בערים החל מ 2030 (חזרתי מהולנד השבוע וכמעט ואין מונית שלא חשמלית)הודיעו על כך מדינות רבות.אפילו ישראל קפצה על הטרמפ.
10. לטעון\לתדלק את רכב המימן לוקח כמות זמן זהה לתידלוק היום 5-10 דקות לעומת סוללה שלוקחת ..... 
11. הטווח הינו 500 ק"מ כמו כל רכב רגיל היום(אין שינוי בצריכה שלנו) 
12. אין סוללות ענק שבסוף חייהם צריך לעשות איתן משהוא ולא לזרוק במדבר ויהיה בסדר. 
13. מהאגזוז יוצא מים וזה יופי לכל הירוקים. 
14. הסוללה כבדה... על מנת להוסיף כוח וטווח צריך משקל רב. המימן לא צריך משקל כמעט בכלל. יותר ירוק (פחות משקל לקחת איתך = פחות אנרגיה)
15.רוב היצרניות הגדולות מחזיקות טכנולגיה של תא דלק 
https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_vehicle
16. יש צי של משאיות מימן בניו זילנד 1000 יחידות שנוסעות.יש רכבים בכל העולם שמונעים במימן וגם בישראל 2020 יונדאי אמרה שתערוך ניסוי ברכבי מימן בישראל.
17. בואינג הגדולה חושבת על תא דלק מ 2015 
https://www.boeing.com/features/2015...-02-24-15.page
 @גון העלת משפט של דוקטור מהטכניון... שתף אותי בבקשה על מנת שאני אבין "היעילות של תא דלק היא נמוכה ומחייבת בזבוז כפול של אנרגיה מזהמת לחלוטין בשביל להפיק דרכו ק"מ נסועה יחסית למצבר ליתיום" שלח נתונים קדימה...לא הבאת אפילו סימוכין אחד קטן ובודד.בכל השירשור הנ"ל.חוץ מהיידנברג. בבקשה יגבה את פיו בהוכחה...
הנה מאמר שמפריח את הטענות שלך.
https://www.energy.gov/sites/prod/fi...attery_evs.pdf מרתק.
the
hydrogen*powered fuel cell electric vehicle is between 1.5 to 2.2 times
more energy efficient than a battery EV in converting natural gas to vehicle
fuel.
ופה מדובר לא על אנרגיה מתחדשת ששם השוס של המימן ... אלה מדברים על ימינו אנו בעידן הגז.כפי שדרזנר אמר "תוסיף על זה שבמקום הולכה של הגז אפשר ליצר אותו בתחנות הדלק,"
גון ראה איזו דרך עברנו בשירשור (בהתחלה היינו ב היידנברג. אחר"כ היינו לא מתדלקים כלום במימן  אחר"כ במזהם)באיזה חלק מהטיעונים שלך אתה עדיין מחזיק ולמה?
"יש כמה סיבות טובות לזה שלא מתדלקים שום דבר במימן:" שוק המימן העולמי MarketsandMarkets forecasts the hydrogen generation market to grow from USD 135.5 billion in 2018 to USD 199.1 billion by 2023, לא מתדלקים כלום עם מימן אתה צודק.תראה איזה ביקוש מטורף...
אז עם מה נשארנו
מנוע הבעירה הפנימית עבר 150~ שנה כדי להגיע לניצולת טובה יותר של דלק. ועדיין הוא מנצל רק % קטן מהדלק ליצור כוח. השאר פשוט חום שנפלט.לא טוב
הסוללה נהדרת יופי ... אין מספיק מהחומר היקר ליצור סוללות שיניעו את העולם. וכמובן יש את בעיית מה לעשות עם הפסולת כשסוללה נגמרת. משקל רב. ניהול משק החשמל (3 מליון מכוניות מונעות בסוללה רוצים טעינה ב 10 בבוקר)----לא טוב.
מימן --- טוב.
סוללות כפי שאנחנו מכירים אותן אם לא תהיה פריצת דרך במהירות הטעינה ובגודל הסוללה אין לה עתיד (אולי למכוניות על שלט ומכונות גילוח) 
לדעתי ולפי הבנתי המימן יהיה זה שישנע אותנו על הכדור הזה ללא פליטת מזהמים בעשורים הקרובים.
מקווה שלמישהו זה פתח קצת את העניים.  
נפגש עוד 10 שנים.ד