יש לי גדר חיה המשתרעת על כ 50 מטר, יש קיר ישן בגובה מטר בערך,
הבעיה שהגדר מושכת צרעות (אין לי בעיה אתן האמת אף פעם הן לא נשכו אותי. אבל הן נכנסות מידי פעם לבית )
ויותר גרוע יתושים וטרמיטים, אני רוצה לעקור הכל ולבנות משהו מחומרים זולים.
הבעיה שאין כמעט קורות בטון אנכיות, שעולות מהחומה, וצריך להוסיף כאלו במרווחים של 2 מטר.
לחבר פרופילים של ברזל לחומה לא ממש יעזור כי הבטון דק וסדוק ובן חמישים שנים לפחות.
מהצד של הבית החומה גבוהה יותר, כי הבית נמוך מפני הכביש, ויציקה שתתחיל מהקרקע תתנשא לאורך של 3 מטר , סיפור של 3-2 קוב בטון.
את הרווח בין העמודים חשבתי למלא במשטחי עץ. או חלוקי נחל או סלעים קטנים שאפשר להשיג בזול או נמסרים .
איזה עוד אפשרויות יש ?
אני מחפש פתרון זול עד חינם. משטחי עץ ישנים או מסלעות או משהו דומה.
תקנה כמה שקיי בטון חפש לוחות עץ וכמובן ברזל בניין.
תקדח את הגדר מלמעלה ותכניס את ברזל הבניין במרווח של אני מעריך חצי מטר אחד מהשני.
הייתי מוסיף רשת ברזל וקושר אותה לברזלים שהכנסת בקדח.
תסגור את הגדר עם הדיקטים משני הצדדים.
תכין את הבטון יחס של ( אם אני לא טועה) 1 ל 1 מים ובטון ו( ניתן להוסיף חול ושומשום לא זוכר כרגע את היחס).
צוק את הבטון והרי יש לך גדר עצבנית ואפילו תוכל לעשות שבלונה עם החתימה LEVIL .
חינם זה לא לדעתי גם לא יקר מדי בעבודה עצמית.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
נ.ב
תבדוק את הבסיס של הגדר הקיימת -
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מדובר בגדר באורך 50-60 מטרים.
![]()
מדדתי, יוצא 30 מטרים, אם אגביה את החומה בפרופילים של 100X100X2 מ"מ בגובה 1.2 מטר, זה יסתכם ב 6 פרופילים של 6 מטר. עכשיו צריך רק למצוא מחסן ברזל עם שאריות כאלו.
בינתיים גזמתי עוד קצת.
![]()
לא הייתי משחק עם אלתורים שיוכלו ליפול על מישהו, בטון כמובן שרצוי להזמין מוכן אבל רק להשכלה כללית, עושים ביחס של 1/3/4 - 1 צמנט, 3 חול ו- 4 חצץ (נותן נפח), בכל מקרה לא הבנתי מה רשמת אבל נשמע שהתכוונת לקדיחת קוצים, אם זאת היתה הכוונה אז את הקוצים יש להדביק בקדח עם דבק ייעודי, לפי מתמונות נראה שהקיר הוא מבלוקים כך שבטח ואי אפשר לקדוח קוצים ( ניתן לקדוח באיזור העמודונים).
שוב, המלצה שלי, לא לאלתר דברים וגם לא הייתי מסתמך על העמודונים מלפני מי יודע כמה שנים שלא ידוע מי יצק אותם והאם יש בהם ברזל זיון.
תכל"ס אתה צודק ולכן הוספתי את הנ.ב.
בטון מוכן מן הסתם יעלה הרבה ולא בטוח שזה יצדיק את ההובלה למרות שאולי ניתן לקנות שאריות שנותרו במערבל - היה משהו על זה בקארספורום.
בכל מקרה נראה שהבחור מחפש משהו אחר.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לדעתי אתם מפספסים.
הקיר שרואים הוא לא הקיר המדובר.
לדעתי הוא מדבר על הקיר שמתחבא מתחת לגדר החיה.
אני הייתי עושה קונסטרוקציה מברזל, ועליה גדר במבוק.
אם הגדר הקיימת מתפוררת, הייתי יוצק את העמודים לרצפה ורק מחבר אותם לגדר הקיימת.
נכון. הוספתי תמונות מבפנים ומבחוץ , שימו לב להפרשי הגבהים.
![]()
נערך לאחרונה על ידי levil; 24-11-2019 בשעה 19:03.
טעיתי גם בחישוב, אם אקבע את העמודים במרווחים של 2 מטר ביניהם, כדי לכסות את כל החומה באורך 30 מטר, אצטרך 15 עמודים בגובה 1.2 מטר, שיוצא 18 מטר של פרופילים כלומר 3 יחידות בדיוק של 6 מטר.
אחרי שבעיית הקיבוע תפתר, מצאתי פתרון יפה לבניית גדר ממשטחי עץ
ואיך לאטום את הקרשים מפגעי הרקבון.
וקצת יותר מתוחכם