עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: התייעצות לפני קניה 1090R (-adventureכסוס עבודה יומיומי

Member

התייעצות לפני קניה 1090R (-adventureכסוס עבודה יומיומי

שלום לכולם,
    אני רוכב די ותיק, בשנתיים וחצי האחרונות מתנייד על טרייסר 700.
    סביב ה-80 -100 ק"מ ביום, בעיקר קו נתניה-תל אביב, שילוב של בינעירוני עם לא מעט עירוני, האופנוע משמש למעשה ככלי רכב לכל דבר ועניין, מהבית למשרד, פגישות עם לקוחות, סידורים וכד'.
    כשיוצאים עם הגברת לתל אביב, גם על האופנוע (נו למה להסתבך עם החניות?).

לא שעניין השדרוג מאד מדגדג לי, הטרייסר לא מרגש אבל עושה את העבודה, מה גם שאני לא מגדיר את עצמי כ"בייקר", בסופי שבוע אני לא יוצא לטיולים לא מגרזן, בשישיבת האופנוע נח לו בבית ואני מבלה עם המשפחה.

מה שכן אני אוהב מדי לרכב יותר חזק, ועכשיו נפלה בחלקי הזדמנות לרכוש 1090R במצב נדיר (עם ק"מ נמוך+תוספות) במחיר משתלם במיוחד.

מה שקצת מלחיץ אותי זה ההתניידות בתוך העיר עם אדוונצ'ר גדול, על טרייסר אני מרגיש כמו על טוסטוס, וקצת חושש למצוא את עצמי בסופו של יום על כלי גדול וסמורבל שלא מתאים לשימוש שלי.

אשמח לתובנות

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    הייתי במצב שלך, בגרמניה מוכרים שאריות מ2018, אפס קילומטר ב10000 יורו שזה סופר מפתה.

הפכתי את האינטרנט לגבי האופנוע הזה ולצערי אני רואה את אותם צרות כמו ב990 הישן, לא נראה שהם למדו משהוא אולי בדגמים החדשים יותר זה השתפר.

אני ירדתי מזה, אחרי SMT 990, ומוטוגוצי V85 אני צריך משהוא שלא יגרום לי לפחד שעוד רגע משהוא היתפרק.

קח בחשבון שלא רכבתי עליו ואין לי חבר שיש לו כזה בשביל לקבל חוות דעת מיד ראשונה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הייתי במצב שלך, בגרמניה מוכרים שאריות מ2018, אפס קילומטר ב10000 יורו שזה סופר מפתה.

הפכתי את האינטרנט לגבי האופנוע הזה ולצערי אני רואה את אותם צרות כמו ב990 הישן, לא נראה שהם למדו משהוא אולי בדגמים החדשים יותר זה השתפר.

אני ירדתי מזה, אחרי SMT 990, ומוטוגוצי V85 אני צריך משהוא שלא יגרום לי לפחד שעוד רגע משהוא היתפרק.

קח בחשבון שלא רכבתי עליו ואין לי חבר שיש לו כזה בשביל לקבל חוות דעת מיד ראשונה
    טוב זה משהו שלא חשבתי עליו בכלל וכן חשוב לי באופנוע, אני עברתי את ה-55,000 בשנתיים וחצי, הכלי חייב להיות אמין וחזק.

Junior Member
    אחלה כלי עם פאן פקטור גבוה וללא כל בעיות
    ובעיניי השירות של החברה מצוין.
    אחרי 1050 1190
    עכשיו 1290 ונהנה מכל רגע
    18K בשנה ככלי יומיומי (ולא נוסע כמעט ברכב חדש שיש לי..)

Junior Member
    ד"א ראיתי בפורום חו"ל (advrider ) כלים שעברו 100K מיילים (160K ק"מ) ללא בעיות מיוחדות

ציטוט נכתב במקור על ידי pakapaka צפיה בהודעה
    ד"א ראיתי בפורום חו"ל (advrider ) כלים שעברו 100K מיילים (160K ק"מ) ללא בעיות מיוחדות
    ברור שיש, אבל בגדול לפחות בדגמים האלו האיכות והאמינות נופלת מיצרנים אחרים.

אישית אני אף פעם לא קניתי אופנוע לפי האמינות שלו כי אז אתה נשאר על הונדה NC (סלח לי לוקי) אבל יש איזה מינימום אמינות שאני מצפה מאופנוע.

את הקטמ 1090 אולי אפשר להשוות טרייסר 09 (לא אחד על אחד) בדיקה בפורומים של שני אלו ישר תראה לך מי אמין ומי פחות.

Senior Member
    ברור שיש, אבל בגדול לפחות בדגמים האלו האיכות והאמינות נופלת מיצרנים אחרים.

אישית אני אף פעם לא קניתי אופנוע לפי האמינות שלו כי אז אתה נשאר על הונדה NC (סלח לי לוקי) אבל יש איזה מינימום אמינות שאני מצפה מאופנוע.

את הקטמ 1090 אולי אפשר להשוות טרייסר 09 (לא אחד על אחד) בדיקה בפורומים של שני אלו ישר תראה לך מי אמין ומי פחות.
    אשמח אם תצרף קישורים שמלמדים שהדגמים האלה לא אמינים.

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אשמח אם תצרף קישורים שמלמדים שהדגמים האלה לא אמינים.
    קישורים לבעיות אני יכול להביא על כל אופנוע וזה לא יתן כלום, אתה צריך להשקיע כמה שעות כדי לעבור על כל הפורומים של האופנוע ואז להשוות ממשהוא מקביל, אני לקחתי את הטרייסר 09.
    אתה גם צריך לשים לב שהקטמ 1090 יוצר למיטב זיכרוני רק שנתיים ובשביל אופנוע חדש בתקופת האחריות הציפיה היא לבעיות קטנות פה ושם לא יותר וגם כאן אם אני לוקח טרייסר 09 עד שנתיים אתה כמעט ולא רואה בעיות.

למרות הנ"ל ומבלי לרכב על הקטמ 1090 אני בטוח שכאופנוע הוא יותר טוב מהטרייסר, קטמ עושים אופנועים מעולים ואתה לא יודע כמה קשה היה לי לוותר על עיסקה כזאת משתלמת.

רוכב על ה1190, אחלה כלי בנראות, התנהגות, כוח (1090 לא מכיר) והכי חשוב, בנוחות.
    לדעתי בהתניידות בעיר תורגש מאוד פליטת החום של הכלי, אחזקה מאוד יקרה אבל בשיקלול של יתרונות מול חסרונות, לדעתי היתרונות עולות על החסרונות בהרבה.

Member הסמל האישי של danielk
    דרזנר, קצת מרגיש לי שאתה יצאת למסע צלב נגד KTM בעקבות המקרה שלך שטופל לא כמו שצריך לטענתך ע"י דילר במדינה זרה.
    "שאריות" , "האיכות והאמינות נופלת מיצרנים אחרים", ולסיכום, אפילו לא רכבת עליו.
    על איזה בעיות בדיוק שמעת? אשמח להחכים, בתור אחד שעבר תחתיו 1090R בתנאים הרבה יותר קשים ממה שרוכב ממוצע יכול לעשות לו, והוא לא צייץ.

אגב אם כבר בשמועות, פורומים, ואופנועים שלא רכבתי, אז להבנתי ל09 יש בעיות עם סלסלת קלאץ' שנוטה להתפרק ולקחת איתה עוד כמה רכיבים פנימיים יקרים על הדרך. תענוג.
    בטוח שאצליח לחפור את האינטרנט ולמצוא לכך אזכור. אפילו לא אצטרך לחפש בשפה זרה.

לענייננו, גרסאת הR של ה1090 היא קרבית ומוכוונת שטח, ג'נטים במידות 21 18 שנעולים בקוביות (אפשר להרכיב צמיגי כביש ולעשות עוול לאופנוע) מושב קשיח (אפשר להחליף למושבי ג'ל למען שלום בית) משקף קצוץ לרכיבת שטח (אפשר להחליף לגבוה) מהלך מתלה גדול שמיועד לעבודת שטח, ולסיכום, מדובר על אופנוע גבוה, קרבי, עם יכולת שטח לא מבוטלת ומנוע שייקח אותך במהירות לא חוקית לאורך מאות אלפי ק"מ (רק תשתדל לא ברצף כי הוא לא ספה ממונעת)

לייעוד שלך, גרסאת הR לא מתאימה.
    חפש לך 1090 בגרסאת הכביש, הוא יותר זול (כחדש מתומחר ב6K פחות מגרסאת הR), הוא נועל ג'נטים יצוקים וצמיגי כביש במידות 17 19, עם מהלך מתלה קצר יותר מהR, יש לו משקף גבוה, ובקיצור הוא נמוך יותר, נוח יותר, זול יותר, והרבה יותר מתאים ליעוד שלך.

אגב, שלדה ומנוע זהים לדגם הR. עם 125 כ"ס סוס ממנוע וי טווין.
    מרווח הטיפולים גדול משל הmt שלך היום ועומד על 15 אלף בין טיפול לטיפול.

אם תצליח להשים יד על 1190, תקבל גם מתלים אלקטרוניים, מישבים כפולים, מאותתי לד, ג'ק אמצע, 25 כ"ס אקסטרה ועוד. כבר לא מייצרים אותם מאז 2017 (הוחלפו על ידי ה1090 היחסית בסיסי וה1290 הסופר מאובזר וטכנולוגי)
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

ציטוט נכתב במקור על ידי danielk צפיה בהודעה
    דרזנר, קצת מרגיש לי שאתה יצאת למסע צלב נגד KTM בעקבות המקרה שלך שטופל לא כמו שצריך לטענתך ע"י דילר במדינה זרה.
    "שאריות" , "האיכות והאמינות נופלת מיצרנים אחרים", ולסיכום, אפילו לא רכבת עליו.
    על איזה בעיות בדיוק שמעת? אשמח להחכים, בתור אחד שעבר תחתיו 1090R בתנאים הרבה יותר קשים ממה שרוכב ממוצע יכול לעשות לו, והוא לא צייץ.

אגב אם כבר בשמועות, פורומים, ואופנועים שלא רכבתי, אז להבנתי ל09 יש בעיות עם סלסלת קלאץ' שנוטה להתפרק ולקחת איתה עוד כמה רכיבים פנימיים יקרים על הדרך. תענוג.
    בטוח שאצליח לחפור את האינטרנט ולמצוא לכך אזכור. אפילו לא אצטרך לחפש בשפה זרה.

לענייננו, גרסאת הR של ה1090 היא קרבית ומוכוונת שטח, ג'נטים במידות 21 18 שנעולים בקוביות (אפשר להרכיב צמיגי כביש ולעשות עוול לאופנוע) מושב קשיח (אפשר להחליף למושבי ג'ל למען שלום בית) משקף קצוץ לרכיבת שטח (אפשר להחליף לגבוה) מהלך מתלה גדול שמיועד לעבודת שטח, ולסיכום, מדובר על אופנוע גבוה, קרבי, עם יכולת שטח לא מבוטלת ומנוע שייקח אותך במהירות לא חוקית לאורך מאות אלפי ק"מ (רק תשתדל לא ברצף כי הוא לא ספה ממונעת)

לייעוד שלך, גרסאת הR לא מתאימה.
    חפש לך 1090 בגרסאת הכביש, הוא יותר זול (כחדש מתומחר ב6K פחות מגרסאת הR), הוא נועל ג'נטים יצוקים וצמיגי כביש במידות 17 19, עם מהלך מתלה קצר יותר מהR, יש לו משקף גבוה, ובקיצור הוא נמוך יותר, נוח יותר, זול יותר, והרבה יותר מתאים ליעוד שלך.

אגב, שלדה ומנוע זהים לדגם הR. עם 125 כ"ס סוס ממנוע וי טווין.
    מרווח הטיפולים גדול משל הmt שלך היום ועומד על 15 אלף בין טיפול לטיפול.

אם תצליח להשים יד על 1190, תקבל גם מתלים אלקטרוניים, מישבים כפולים, מאותתי לד, ג'ק אמצע, 25 כ"ס אקסטרה ועוד. כבר לא מייצרים אותם מאז 2017 (הוחלפו על ידי ה1090 היחסית בסיסי וה1290 הסופר מאובזר וטכנולוגי)
    לגבי הSMT שהיה לי כל התקשורת שלי הייתה מול המפעל, חוץ מהבעיה הזאת היו עוד כמה קטנות ועוד אחת תמוהה של צינור קירור שהתפוצץ ב15000 קילומטר, אפילו באופנוע סיני לא הייתי מצפה שזה יקרה.
    לא חושב שיש הרבה רוכבים שלא חושבים שרמת האמינות של KTM היא מתחת לממוצע, הבחור כתב סוס עבודה לי אישית זה לא מסתדר עם המותג.

Member הסמל האישי של danielk
    לגבי הSMT שהיה לי כל התקשורת שלי הייתה מול המפעל, חוץ מהבעיה הזאת היו עוד כמה קטנות ועוד אחת תמוהה של צינור קירור שהתפוצץ ב15000 קילומטר, אפילו באופנוע סיני לא הייתי מצפה שזה יקרה.
    לא חושב שיש הרבה רוכבים שלא חושבים שרמת האמינות של KTM היא מתחת לממוצע, הבחור כתב סוס עבודה לי אישית זה לא מסתדר עם המותג.
    קודם כל תגדיר ממוצע.
    דבר שני, להגיד רמת האמינות של כלל המותג, זה דבר שגוי.

גם ליפנים יש אופנועים שיש בהם "פאלטות", למה ביפנים זה בסדר להתייחס כל מקרה לגופו, אבל כשמדובר בכלי רכב אירופאי אז מספיק שה990 הכמעט בן עשור עשה לך בעיות כדי שכל אופנוע שהיצרן יוציא לשווקים ייחשב כלא אמין? בלי צורך אפילו שיראה אספלט, מספיק שיהיה קונספט.
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

ציטוט נכתב במקור על ידי danielk צפיה בהודעה
    קודם כל תגדיר ממוצע.
    דבר שני, להגיד רמת האמינות של כלל המותג, זה דבר שגוי.

גם ליפנים יש אופנועים שיש בהם "פאלטות", למה ביפנים זה בסדר להתייחס כל מקרה לגופו, אבל כשמדובר בכלי רכב אירופאי אז מספיק שה990 הכמעט בן עשור עשה לך בעיות כדי שכל אופנוע שהיצרן יוציא לשווקים ייחשב כלא אמין? בלי צורך אפילו שיראה אספלט, מספיק שיהיה קונספט.
    שקניתי אותו הוא היה בן 3 עם 9000 ק"מ, מבחינתי כמו לקנות אופנוע חדש ככה שזה לא היה איזה נבלה.
    אני רוכב עשרות שנים הייתי בעלים של עשרות אופנועים ורכבתי על הרבה יותר, בנוסף אני רוכב עם קבוצות שונות ואופנועים שונים, בסופו של דבר מקבלים עמות מידה לרמת אמינות של דגם או יצרן, קטמ השתפרו עם השנים כמו הרבה יצרנים אירופאים אחרים שבשנות ה90 ותחילת המאה יצרו אופנועים מגניבים אבל גם לא כאלו שמחזיקים מעמד, עכשיו המצב הרבה יותר טוב לתעשיה האירופית אבל עם זאת לקטמ יש עדיין עוד שלב לעבור, יכול להיות שהנסיקה המהירה במכירות תפסה אותם לא מוכנים אבל לי כלקוח שמחפש עכשיו אופנוע זה לא מעניין ואין לי חשק לבדוק יותר מקרוב (כלומר לרכוש אחד) כדי לדעת עם הבעיות פסחו על ה1090.

Junior Member
    לדעתי קצת לא הוגן להשוות אמינות עכשווית לאופנועים של לפני עשור.
    KTM עשו כברת דרך מאז וכידוע ה 990 כבר מזמן לא מיוצר.

בכל מקרה גם היום תמצא רוכבים שמכורים ל 990 שלהם ולא מוכנים להחליפו בעד שום כלי שבעולם.
    זה מזכיר לי שהייתה פעם פרסומת לסיגריות בארה"ב ובה מישהו עם פנס בעין וכותרת:
    "אנחנו מעשני X מעדיפים ללכת מכות ולא להחליף"...

ציטוט נכתב במקור על ידי pakapaka צפיה בהודעה
    לדעתי קצת לא הוגן להשוות אמינות עכשווית לאופנועים של לפני עשור.
    KTM עשו כברת דרך מאז וכידוע ה 990 כבר מזמן לא מיוצר.

בכל מקרה גם היום תמצא רוכבים שמכורים ל 990 שלהם ולא מוכנים להחליפו בעד שום כלי שבעולם.
    זה מזכיר לי שהייתה פעם פרסומת לסיגריות בארה"ב ובה מישהו עם פנס בעין וכותרת:
    "אנחנו מעשני X מעדיפים ללכת מכות ולא להחליף"...
    לא אני הכנסתי את הSMT לעניין.
    בכל אופן כמו שכתבתי אני פסלתי את ה1090 אחרי שעברתי על כמה פורומים, לפי דעתי יותר מידי בעיות לאופנוע שהיה ביצור שנתיים.

האופנוע עצמו מעולה, חזק, נוח, מיכל דלק גדול ולא כבד במיוחד כמו אחרים בקטגוריה, אם הייתי עושה רק טיולי סוף שבוע של 200 עד 300 אז הייתי אולי מתפשר על האמינות אבל להתקע במדינה זרה זה לא תענוג גדול.