ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
שלוליות כאלה מאוד נדירות בכבישים שנוסעים בהם במהירויות כאלה.
הם בדר"כ יופיעו יותר בתוך כבישים עירוניים, איזורים של מעגלי תנועה או צמתים שיושבים טיפה נמוך ביחס לסביבה ו\או הניקוז שלהם חסום.
לא יצא לי להיכנס לשלולית עמוקה במהירות כזאת גבוהה אבל כן באיזה 40 קמ"ש והאופנוע מקבל סוג של "מכה" מוציא לך סילונים חמודים של מים מהצדדים ומאט.
בקיצור, תאט טוב לפני השלולית ותיכנס עם גז קבוע על מהירות איטית של 10-20 קמ"ש מקסימום - וכמובן בקו ישר, ומאמין שיהיה בסדר.
אם אפשר לעקוף כמובן תמיד עדיף.
ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
שלוליות גדולות נוצרות לרוב במקומות קבועים, בד"כ בגלל ניקוז לקוי. אם זאת דרך קבועה, למד את המיקום שלהם כך שלא יפתיעו אותך בעתיד. לי בדרך מהעבודה יש שתי נקודות שבגשם חזק או ממושך נוצרות שלוליות עמוקות. יצא לי פעם אחת להיכנס לא מוכן לאחת, בגשם שוטף, עם מכוניות מסביב ובמהירות גבוהה מידי, לא היה הדבר הכי נעים, המים מאיטים את האופנוע די מהר, האופנוע מאבד קצת אחיזה ונוצרים גלים לשני הצדדים (כמו שמודלה ציין). שני דברים בעניין- 1. לא להילחץ ולנהוג כמו בכל סיטואציה של איבוד אחיזה, לשחרר ידיים ולתת לאופנוע להתקדם מעצמו, לא לבלום או לשנות כיוון בפתאומיות. 2. יש סיכוי טוב שגם נעליים ממוגנות ירטבו מבפנים.
תודה רבה לשניכם!
זה היה האמת בואדי ערה ובגשם הכי חזק שנהגתי בו ברכב, מאמין שבאופנוע הייתי עוצר במקום הגיוני ומחכה שירגע קצת.

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
כשקיבלתי את האופנוע לאחר הפסקה של 30 שנה ביקשתי מאישתי שתבוא ותיסע במרחק 3 שניות מאחורי. לא שפחדתי לאבד שליטה אבל זה חדש ויש מלאנתלפים דברים שיכולים להשתבש ולהפוך לסכנה. רכבתי על 6, היה קצת רוח והייתי לחוץ כמו טמפון.
לכן ממליץ לתכנן נסיעה כשמזג אוויר יבש ובהיר ולא בשעות העומס.
אחר כך תעשה היכרות והכי חשוב קורס רכיבה. ממש חשוב.
תודה על התגובה!
אני עושה כמוך האמת, נוסע עם חבר ברכב לשם העברת בעלות מפעיל ביטוח עולה על ציוד ומשם הוא ילווה אותי מאחורה כל הדרך גם לתחושת ביטחון וגם ימנע מכל מיני טמבלים להיצמד אלי מאחור.

תודה רבה לכולם!
תמונות של החתיך האדום יעלו ביום שלישי.😎