עמוד 7 מתוך 23 ראשוןראשון ... 5678917 ... אחרוןאחרון
תוצאות 91 עד 105 מ 335

אשכול: ארפכשד ( KTM אדוונצ'ר 1090) בארץ הקודש

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    מישהו דיבר על יפה?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    מישהו דיבר על יפה?
    בדוקאטי אתה משלם המון על היופי, מה שלא תשלם בקניה ישחילו לך אחר כך, אין ספק שהמולטי הזה מדהים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    מישהו דיבר על יפה?
    מרשים בהחלט. עדיף מהאדום.

Senior Member

חזיז ורעם

עם ההפוגה בגשמים תכננתי לצאת לסיבוב קצר במטרה לצבור שעות. הילדה היתה חולה אתמול וחשבתי על נסיעה חופשית ללא התמקדות בלימוד אלא סתם מוד שיוט וחזרה תוך שעה. קצת חששתי ממצב הכבישים או מה יגידו העננים שכיסו את השמים. קצר וזהו, בקטנה.

בכיוון בית גוברין האספלט היה מצוחצח והטבע מבריק וירוק. היו רכבי שטח שהעמיסו בוץ ופה ושם אבל התנאים היו טובים מלבד האצבעות שקפאו לי. היה די קריר. בתחנת דלק התחממתי עם קפוצ'ינו בחברת החתולים שחלקו קוראסון שוקולד. התחנה היתה די שוממת. אף אופנוען לא עבר. חשבתי לעשות עוד סיבוב לכיוון אמציה ומשם הבית. לבשתי חלפ"ס נגד הרוח והתחלתי בטקס המייגע -אטמים מעיל תחתון מעיל רכיבה מכנסיים קסדה כפפות דיבורית מוסיקה כדי לגלות שהמפתח בכלל בגי'נס ושוב חלילה. בקיצור אחרי שהייתי ארוז כבר לא היה לי כוח וויתרתי על הוויז.

בכיכר פניתי לכיוון הברור ואז הבנתי שאני בדרך לתרקומיא. יאללה ססאמו, יפה פה ואני ממשיך. לפני המחסום בשולי השדה עומדת HONDA CBX 500 שחורה לצד הדרך. מאט לראות מה העניין ומחליט לדווח במחסום. במחסום לא עצרו אותי אז נתתי גז. נראה איך נרגיש לכיוון חברון ומקסימום אחורה פנה. מאז הסדיר לא הייתי באזור מלבד פעם אחת בטיול שטח עד לים המלח בשלג עם פיק-אפ אמריקאי קשוח.

באדורה נכנסתי כדי לעצור כי הנוף מקסים וגם כדי להתאפס על כיוונים בוויז ולהיזכר אם שירתתי כאן או בנקודה אחרת. סיגריה ומחפש קליטה בוויז. פעמים שאלו אותי מי אני. שאלתי את השומר אם הוא רוצה לדווח למשטרה על ה HONDA ואמר שאין אם מי לדבר. טיפסתי לקצה היישוב לאוויר פסגות. יש קליטה ומרחוק מבחין בעזה אשקלון אשדוד ועד ת"א. לפי הסביבה זכרתי שישבנו יותר גבוה, כנראה ביישוב תלם.
    WhatsApp Image 2020-01-10 at 18.10.04.jpg

תכננתי להגיע ל-60 ומשם דרומה. עברנו שם בטיול לכביש 10 עם אסף ואני זוכר בגדול את הדרך. בטיפוס ל -60 העננים מנמיכים ומשחירים ובגלל שהשמש שוקעת ושטחים ונהגים וכאלה אני מוותר על מוסיקה ועוקף בצרורות. המנוע לא נגמר גם שממול מרצדס ספורט עוקפת על פס הפרדה רצוף (בדיוק כמוני) לשמחתי ארפכשד מאיץ גם בקצה הסקאלה. אחרי הפניה לחברון הכביש מתרוקן והתחיל להיות מואי כיף. פה ושם בורות ובהמשך משאית מהמחצבות כנראה שהשאירה שובל של בוץ לבן אבל הפיתולים שחולפים במהירות והשמש שבוקעת ממערב ממלאים אותי בעליצות והמהירות עולה. ברגע מסויים שמתי לב שאפרכשד ואני התקרבנו וההערכה והחיבה מתגברים. כמה דקות אחרי דהריה אפשר לעצור ולנשום קצת מהנוף. השמש יורדת ממש נמוך ומסביב שקט של יום כיפור. תענוג.
    WhatsApp Image 2020-01-10 at 18.10.04 (1).jpg
    WhatsApp Image 2020-01-10 at 18.10.04 (2).jpg
    מכוון את הוויז שוב לכיוון בית גוברין דרך 3253 שטרם רכבתי בו והוזכר כאן בעבר ע"י הכנופיה הירושלמית. כביש צר עם פיתולים מתונים, נוף מדהים ובאזניים מתערבב האגזוז עם אפריל של סגול כהה. אני לוחץ לסירוגין כדי להינות מדי פעם גם מהנוף. הבולמים והבלמים מעולים וגם תיקונים מאוחרים עמוק לתוך הפניה מתקבלים באדישות. רושם לפני, אפכרשד אולי בריון אבל בטוח. ב 358 אני רואה על הסקאלה 210 אבל בגלל הארגז והדמעות אני מחליט שהמהירות מספיקה לי ואין טעם להתעמק כמה הוא סוגר באמת. השמש ירדה ובתצוגה נשאר פס בודד של דלק עם עוד 60 ק"מ שאמורים להספיק. התחלתי לקרוא את המנואל אבל לא זכרתי מתי מתחיל להבהב הצימאון במקום תצוגת טווח שנותר. זה קורה באזור בית גוברין אז אני מוותר ועולה על 6 ובגלל ספק קל יורד ל 117 קמ"ש. משייט עד לצומת מסמיה בחושך. כמעט ממלא בטעות סולר בגלל ההתעסקות עם פקק מיכל הדלק והמילוי המסורבל. לשמחתי המשאבה מחורבנת ואני מגלה בזמן ועובר ל 95. תזכור, צהוב לא טוב. רק ירוק.

חוזר מרוצה עם החבר החדש שעשיתי לי תוך שעות ומקבל טלפון על טיול למחר. חושב איך יהיה להזדקן עם ארפכשד עד לנכדים ועוד אחרי.

Senior Member
    התחברתי לצד הנשי שלי ועכשיו אני גבר עם טייץ. כן, לא מצחיק אבל קר וזה עוזר כי בבוקר בדרך לירושלים קפאתי. נפגשים עם ש. א. י. הג'ינג'ית ודרור עם המולטיסראדה 950 החתיך והמתחרה המקביל של ארפכשד. קפה ויורדים לים המלח ומצוקי דרגות. בדרך א פותח מבערים ואני מסקרנות אחריו. הכתום רעד במהירות גבוהה אבל עמד בקצב, הפעם. בהמשך מילאתי אוויר ואולי הבעיה בארגז האחורי. העליה של סדום ערד היתה חוויה מלמדת ומהנה ביותר. בגלל שהמרחקים בין הפניות מתקצרים הודות לתאוצה צריך לתכנן את הפניה הרבה לפני ואם מדובר בסדרת פניות ברצף על אחת כמה וכמה. בלימת המנוע יחסית ל NC חלשה ודורשת להגיע עם סל"ד גבוה בהילוך נמוך. פחות טבעי וכסאח אבל מרגיש נכון יותר. הכוח, היציבות בפניות ותחושת הביטחון מהבולמים והבלמים מספקים מאוד. אי אפשר לרכב רגוע בכבישים כאלה, פשוט כיף מדי וזה עניין של זמן עד לקנסות שלילה שלא לדבר על תאונות. חייב לעבור עם ארפכשד לשטח או מסלול. קטע בעייתי. אחר כך נפגשנו עם ניר וערן מהפורום וקיבלנו תעודות ותיעוד בטקס הסיום. טיול ז'אנגלר.
    WhatsApp Image 2020-01-11 at 15.40.45.jpg

Member
    כשאגדל אני רוצה להיות קידוזו.
    אדוונצ'ר רציני. אופנוען אמיתי.

Senior Member
    יש לי הערכה מיוחדת לאנשים שקונים אופנוע חדש(או חדש להם) ולא מפחדים לרדת איתו לשטח.
    מחכה לרשמים שלך.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קובי צפיה בהודעה
    כשאגדל אני רוצה להיות קידוזו.
    אדוונצ'ר רציני. אופנוען אמיתי.
    אתה מסתלבט עלי?
    אתה יודע כמה דברים עברתי רק כדי לצאת מגניב ובסוף זאת התודה שאני מקבל?
    אין אדוונצ'ר בלי מדבריות דרקונים קרחונים ותמרות עשן אבל עובד על זה...סבלנות.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ModChiP צפיה בהודעה
    יש לי הערכה מיוחדת לאנשים שקונים אופנוע חדש(או חדש להם) ולא מפחדים לרדת איתו לשטח.
    מחכה לרשמים שלך.
    הקורס אמור להיות בשישי אם הגשמים יירגעו. כנראה שיהיה מצחיק.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    התחברתי לצד הנשי שלי ועכשיו אני גבר עם טייץ. כן, לא מצחיק אבל קר וזה עוזר כי בבוקר בדרך לירושלים קפאתי. נפגשים עם ש. א. י. הג'ינג'ית ודרור עם המולטיסראדה 950 החתיך והמתחרה המקביל של ארפכשד. קפה ויורדים לים המלח ומצוקי דרגות. בדרך א פותח מבערים ואני מסקרנות אחריו. הכתום רעד במהירות גבוהה אבל עמד בקצב, הפעם. בהמשך מילאתי אוויר ואולי הבעיה בארגז האחורי. העליה של סדום ערד היתה חוויה מלמדת ומהנה ביותר. בגלל שהמרחקים בין הפניות מתקצרים הודות לתאוצה צריך לתכנן את הפניה הרבה לפני ואם מדובר בסדרת פניות ברצף על אחת כמה וכמה. בלימת המנוע יחסית ל NC חלשה ודורשת להגיע עם סל"ד גבוה בהילוך נמוך. פחות טבעי וכסאח אבל מרגיש נכון יותר. הכוח, היציבות בפניות ותחושת הביטחון מהבולמים והבלמים מספקים מאוד. אי אפשר לרכב רגוע בכבישים כאלה, פשוט כיף מדי וזה עניין של זמן עד לקנסות שלילה שלא לדבר על תאונות. חייב לעבור עם ארפכשד לשטח או מסלול. קטע בעייתי. אחר כך נפגשנו עם ניר וערן מהפורום וקיבלנו תעודות ותיעוד בטקס הסיום. טיול ז'אנגלר.
    WhatsApp Image 2020-01-11 at 15.40.45.jpg
    ברחת לי בדרך חזרה מג'וברין... (בשמאלה בכיכר עאזקה~גפן-תירוש) טוב, נתקעתי מאחורי פחיות מטיילות וממש לא היה בא לי לשנות את ההרגל שלי שלא עוקף בקו הפרדה רצוף (מה גם היו מידי פעם קוליסי בוץ מרכבי שטח, עם הצמיג האחורי שלי שכבר בגששים לא מסתכן)
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member
    ברחת לי בדרך חזרה מג'וברין... (בשמאלה בכיכר עאזקה~גפן-תירוש) טוב, נתקעתי מאחורי פחיות מטיילות וממש לא היה בא לי לשנות את ההרגל שלי שלא עוקף בקו הפרדה רצוף (מה גם היו מידי פעם קוליסי בוץ מרכבי שטח, עם הצמיג האחורי שלי שכבר בגששים לא מסתכן)
    יצאתי דרך הכביש לבית ניר ורכבתי שם ממש לאט בעמידה. בטוח שלא התבלבלת עם רוכב אחר?

Senior Member
    אחד הערוצים שאני עוכב אחריהם. לבחור יש קילומטראז' מכובד ביותר בשטח.
    היום הגיע הספוליר שיושב על מגן הרוח.
    WhatsApp Image 2020-01-15 at 18.28.12 (2).jpg
    WhatsApp Image 2020-01-15 at 18.28.12 (3).jpg
    עזבתי הכל והתחלתי להתעסק בהוראות שתירגם הסיני שמעולם לא ראה מנואל טכני מימיו כשאני מעריך שהענין לא ייגמר בקלות . אחרי שלוש פעמים של פירוק והרכבה כשהשמש כבר מנמיכה הגעתי לשליטה מרשימה וניגשתי למגן הרוח של ארפכשד. המגן אמור להתהדק עם ברגים ללא ראש. אני מנסה בידיים מנסה עם פלייר, לא טוב. ב 160 חתיכת פלסטיק עבה לכיוון הצוואר זה דרך בטוחה להשתתף בהלוויה שלך בלי ראש. עצרתי כדי לחשוב. אם למישהו עם רקע טכני יש רעיונות, זה הזמן.
    WhatsApp Image 2020-01-15 at 18.28.12.jpg
    WhatsApp Image 2020-01-15 at 18.28.12 (1).jpg

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לברגים האלו (בלי הראש) אתה צריך מפתח אלן מתאים.
    אני מניח שהמפתחות שקיבלת עם הספויילר אמורים להתאים למשימה (אלא אם הסיני החליט לעשות לך קטע).