מסתבר שיש דבר כזה שמתקיים כבר בפעם החמישית שנקרא רכיבה בהפתעה. במועדון האדוונצ'רים של הכתומים ארגנו אותנו לקבוצה קטנה לצד נציגי דוקאטי וכל היתר הגיעו דרך
מיצו, יוזם העניין.
אחרי חצות היינו 150 רוכב ורוכבת- בערך. נפגשנו בהרצליה, באחת יצאנו צפונה דרך כבישים מהירים בקצב שהפתיע לטובה. בתחנת דלק בואך ראש פינה תדלוק קפה פיפי קשקשת ודי רגוע ונחמד מבחינת פרופיל האנשים. שונה מאוד מהרכיבה למצדה -לטובה.
קובץ מצורף 8566
.
קובץ מצורף 8567
.
קובץ מצורף 8568
עוד תמונות בגלריה
הכתומים יצאו ראשונים במעלה ראש פינה והמוביל בסוף שכונה נכנס לשביל כורכר לתוך היער. פאקינג 3 בלילה שיירה של 7 רוכבים בשביל לא הכי נעים לפרייבטים הרבה אבק בקושי רואים ומרביצים בעליה תלולה ומפותלת. רכבתי חלק בעמידה משועשע מהמחזה הדי סוריאלסטי ואז פספסתי בור וטלטלה גדולה בעקבותיו. כתם שחור פגע בי והבנתי שהנייד נפל מהתושבת. ירדתי והרוכב מאחור מאשר שהנייד עף. אללה יסתור ולהקתו. לילה, יער, חושך אבל הפעם הפרוסה נפלה עם הריבה למעלה. המסך מגלה לי את המיקום 30 מ' מאחור. הגוורדיה נעצרה בזיג מעל צופה וממתינה. אני רץ דוחף את הנייד לכיס ואודרוב אני ממהר להדביק את החבורה שכבא יצאה. רכיבה שבהחלט לא אשכח.
למעלה כשאני נטול אוריינטציה וווייז שמגלה לי עתידות התחברנו לכביש צר, מפותל ומשובש והקצב לא יורד. כאילו, זה קצב שהייתי רוכב בו לבד אבל שיירה? פאקינג מגניף. הצעיר בחבורה שרוכב לא רע ונמצא 30 מ' לפני, מגיע לפניה מתדהקת מהר מדי וגולש תוך כדי בלימה לכיוון התעלה בצד הנגדי. הוא מציל את המצב יפה ולמזלו לא מגיע רכב ממול. סימנתי אותו לשיחה שאכן התקיימה. בהמשך הגיעו השיירה של הדוקאטים מאחור. הם לוחצים ומתחילים לעקוף גם כשלא מתאים אבל בסדר. מישהו מהאדומים צריך להוכיח לכתומים ואני לא במשחק. מפנה מקום אבל לא מוריד את הקצב כדי לא לאבד את החבורה.
באמצע סיבוב פניה נוספת לשביל שטח. מתחיל חלבי אבל ככל שמטפסים אופנוענים נפרדים ממורכבים והיו כאלה שהחנו בדרך ועלו ברגל למצפה. ארפכשד כרגיל אדיש ונחוש להתקדם ומביא אותי עד למעלה עם פרפור אחורי קל. עוצרים, מחפשים את הקבוצה שנעלמה. נחים, חוברים חזרה סביב שולחן ומנורת לילה. קצת ויסקי הרבה קפה עוגיות ומים והשמים מתבהרים. כשהשמש אוטוטו עולה מאחורי רמת הגולן אני נפרד ויוצא חזרה. מתלבט ארוכות באיזה דרך לבחור אבל מקבל שכל ומחליט על הדרך הקצרה. עוד מעט חמסין, לא ישנתי משלשום והריכוז משאב יקר. כאן מתחיל הוידיאו.