הGSX-R125 והR125 החדש (ימאהה) צריכים להיות טיפה עדיפים על על הנינג'ה ועדיפים בהרבה מהרואודווין והקיווי. יש גם 125 לKTM שצריך להיות בשורה הראשונה אבל לא הייתי קונה אותו לקילומטראז' כזה.
אני הייתי באותו מצב בדיוק - עשיתי מבחן שליטה, קיבלתי A2 והלכתי לשבת על אופנועים בסוכנויות. התוצאה היתה שאחרי כמה ימים חזרתי למורה לעשות A1 כי מבחן השליטה בA2 לא מכין אותך לכלים כאלה וזה היה נראה לי לא אחראי לעלות על הכביש עם כלי כזה במצב שבו הייתי.
ואגב, הסיכוי שיתנו לך לעשות נסיעת מבחן אחרי שרק עברת מבחן שליטה בA2 הוא נמוך.
דבר נוסף שלא התייחסו אליו, בנפח 125 סמ"ק עדיף לך לקנות קטנוע ע"פ אופנוע בגלל שקטנועים בנפח הזה לרוב יותר סחירים מאופנועים. מי שבד''כ קונה אופנוע בנפח 125 סמ"ק הוא ילד שלא יכול לקנות נפח גבוה יותר, בעוד קטנועים בנפח הזה נקנים ע"י מגוון אנשים גדול יותר. אמנם סחירות היא פרמטר משני בקניית אופנוע, אבל כנראה שימאס לך מהר ותרצה לעלות בנפח, ויהיה לך יותר קל 'להעיף' קטנוע מאופנוע.
האופנוע הכי מגניב שיש היום בקטגוריה הוא לאפריליה טואונו 125, לדעתי האישית.
ואני מצטרף להמלצות לשדרג ל-A1. יש כבר כמה שרשורים שבהם פורטו הנימוקים למה זה עדיף.
תחשוב על זה כך:
העלויות בערך אותן עלויות (ביטוח, טיפולים).
הפער במחירי הכלים לא גדול, ואם אתה מסתכל על משומשים - אפשר להגיד שהוא לא קיים, כי יש המון אופנועי A1 בני שנה-שנתיים במחירי רצפה.
אופנועי A1 פחות "נקרעים" בניסעה בין עירונית מתונה. 90-110 קמ"ש זאת מהירות הגיונית לאופנועי 250, אופנוע 125 בתנאים האלה כבר צובר בלאי אינטנסיבי.
ההנחה שלך שלא תעבור את ה-70 קמ"ש נראת לי לא מבוססת. פה ושם, תרצה לקפוץ עם האופנוע לסידורים בשעה פחות עמוסה, או אולי אפילו לצאת לטיול בשבת. על אופנוע 125 זאת קריעה, וזה על גבול הלא בטיחותי. את החוויה הזאת הייתי יכול להקביל את זה לנסיעה בסוזוקי אלטו על האוטובאן הגרמני - רק שהנהגים שמקיפים אותך הם ישראלים חמי מזג, שעוקפים אותך מכל כיוון. על אופנוע 200-250 זה כבר נסבל.
במקומך, הייתי עולה ל-A1 ומחפש אופנוע בנפח 200-250 סמ"ק, במידה ואתה בטוח שהרוב המכריע של הנסיעות יהיו בשעות עומס.
אפילו אומר שכנראה הייתי הולך על דגם ספציפי - ק.ט.מ דיוק 200 משומש עם ק"מ אפסי - שהוא אופנוע נפלא לתנאים עירוניים, וזול מאוד לקניה כמשומש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
טעות על גבי טעות על גבי טעות
אם אין לך כוונה להקשיב לעצות של מנוסים ממך, עשה טובה ותחסוך מאיתנו את הזמן שאנחנו משקיעים כדי לענות לך.
לקנות כלי חדש מסוכנות רק בכדי לנסוע בפקקים ודווקא בסופשים להשאיר אותו בחנייה?
פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר, בדרך כלל זה הפוך.
- אם הפקקים חונקים אותך, קח איזה קטנוע משומש שלא ייווצרו לך אליו שום סנטימנטים ושברגע הנכון תוכל להפטר ממנו בלי לחשוב פעמיים והכאב בכיס לא יהיה חזק מדי.
- אם ברצונך להכנס לעולם הדו גלגלי ולהתחיל את הדרך מלמטה באיזי, לגמרי סבבה גם על 125 למרות שעדיף 250, אבל כלי ראשון בוודאי שלא קונים חדש.
Sent from my S60 using Tapatalk
אחי תאמין לי שאני מעריך את התגובות שלכם ואני יודע שיש מצב שאני עושה טעות, כרגע אני מתכוון לעשות רק a2 גם בגלל שכבר שילמתי על שיעורים ועל טסט.
לא מתחבר לקטנועים בכלל, את האופנועים שאני רוצה בקושי יש ביד 2 ואת הנינגה 125 אין בכלל כי היא חדשה.
אני עובר לאופנוע בעיקר בגלל הפקקים אבל לא רק בגלל זה, תמיד אהבתי אופנועים אבל בגלל שזה מסוכן לא התחלתי עם זה. אבל עם פקקים של שעתיים כל כיוון נגמרה לי הסבלנות, אני רוצה להתחיל עם כלי הילוכים ושנראה ספורטיבי.
איזה אופציות טובות יש יד שנייה? ועד כמה קמ לקנות?
אופנועי 125 יד שניה - זה שוק בעייתי.
לרוב אלה כלים שנרכבים ע"י צעירים חסרי ניסיון, נקרעים ולא מתוחזקים כהלכה.
אפילו כלים עם קילומטראז' נמוך יכולים להספיק לצבור בלאי משמעותי.
אתה לא הגדרת מה התקציב שלך, אבל אם אתה שוקל חדש - אני מניח שהוא סביב ה-20K.
כדי לשטוף את העיניים, שולח לך לינק לאופנוע שמצא חן בעיני:
https://www.yad2.co.il/s/c/l89tf7
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
צ'מע - מניסיון עם 125 לא רואה בעיה לגבי כביש 4 למעט המקטע דרומה מראשון שבו יש רוחות בשעות הערב ותצפה לרכב בנתיב הימני. יחד עם זאת, אכן יהיה נכון יותר לשדרג ל A1 כמו שממליצים לך שיהיה מתאים יותר לתנאי הדרך ויפתח בפניך עולם רחב יותר של אפשרויות.
לגבי הטיעון הכספי... הוא קצת שגוי מאחר שהפסד על ירידת הערך מהכלי יהיה הרבה יותר מאלפיה ובכלל, אפשר לחשוב שהזמן שאתה על כלי במגרש לא נחשב? אפילו רכיבה על קטנוע במגרש מקדמת.
השאלה היחידה היא אכן העלות הנוספת של שיעורים וזמן ל A1 אבל שוב, ביחס להפסד מירידת הערך...
העשר סנט שלי.
כלי 125 זה נחמד להתחלה אבל כפי שצינו מעליי ככלי תחבורה לבין עירוני זה לא מומלץ.
אני מסכים שעדיף קטנוע שלדעתי בשוטף יתן תמורה טובה יותר ( אבל אין לו בכלל מה לחפש על כביש מהיר).
לגבי יצרן אין כמו היפנים אבל הם עולים לפי ערך היין וכרוכב מתחיל בכלל לא כדאי לרכוש חדש מה גם שאני מהמר שאתה מהר מאוד תרצה להחליף אותו.
בניגוד לחבריי כן הייתי חושב על קוריאני או סיני שעולים חצי אפילו כחדשים ואני מעריך שיתנו תמורה סבירה למחיר ( יש המון בלוחות שמחכים לגואל מה שאומר יכולת להתמקח).
אמינות - לא כולם יסכימו איתי אבל בעיניי אין תחליף להגמוניה היפנית כאמור המחיר בהתאם.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כל מה שנאמר נכון
אני מסכים עם לוקי, שווה ללך אולי ללכת על קוריאני חדש.
בכל מקרה אחרי שנה או שתפרוש או שתגדיל.
כך שיש לך אחריות.
יש לך אחריות של היבואן , RKF125 , אם אתה גר במרכז אז יש יש קיוואי.
יש גם אחרים, כך אתה מקבל כלי חדש ב 15000 , פחות כאב ראש בקניה.
האופנוע הוא גם הנאה וגם הנעה, תתחיל תלמד תטעה , ותגדל ל A1....
אל תשכח ציוד בטיחות