יאללה,לפרק בלטות.
3 דגמים ראשונים של אופנועי נורטון נחתו בישראל, אז הגענו לצלם אותם מיד עם פתיחת הארגזים; הגלריה והווידאו, וגם המחירים - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%95%d7...8%d7%90%d7%9c/
יאללה,לפרק בלטות.
רק נשאר לקחת את הנורטון קומנדו ולהשתיל לו את מנוע ה1200 HP של טריומף, מנוע שגם נראה כמו שנות ה60 אבל יודע לשגר את האופנוע כמו טיל.
במילים אחרות מה שקצת מוריד את החשק זה נתוני המומנט, 80 כח סוס יכולים לזוז מהר עם מומנט בריא (מה שקצת חסר).
בכל מקרה יצירה מהממת.
עד מתי המחירים בארץ
אם אלה המחירים בארץ, אחכה לרילוקיישן לחו"ל לטריומף שלי ועד אז NC עד המוות.
(כן, אני יודע שזה נורטון, אבל זה רק נותן תמונת מצב עגומה מאוד)
בכייני המחירים, תרגעו...
הנורטון מתומחר מאוד סביר בארץ (בהתחשב ברכיב המיסוי, שאינו ייחודי לנורטון - ואם כבר פועל לרעתו).
למיטב זכרוני - בארה"ב הגרסה הבסיסית של הקומנדו עולה יותר ממולטיסטראדה 1200 רגיל, ופחות ממולטיסטראדה 1200S.
בארץ, מולטיסטראדה 1260 "רגיל" עולה 145K. הקומנדו תומחר ב-139K.
זה מה שעולה אופנוע בוטיק ייחודי, שמיוצר בעבודת יד.
אתם רוצים לקבל את זה, אבל במחיר של אופנוע בייצור המוני. מזכיר לי את החבר'ה שישבו באוהלים, כי הם רצו דירה ברוטשילד במחיר של דירה באשקלון...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אפשר לעשות הרבה השוואות כאלו ובסוף להגיע למסקנה שהונדה NC הוא הקניה הכי טובה.
לא רכבתי על הנורטון אבל בסגמנט הזה אנשים מחפשים רגש ותחושות שאין באופנועי תקציב, אם הנורטון נותן את זה יש מי שיקנה והוא לא בהכרח בקטע של שופוני.
אגב כמעט כל אופנועי הרטרו לא ממש מסובבים ראשים ברחוב, בשביל זה יש דוקאטי אדום (זה הדבר היחיד שבחורות רואות)
לא באמת מכיר את נורטון החדשים ולא יודע לגבי הבדלים באמינות מול האיטלקים אבל מי שמשלם על הנורטון סכום שמעמיד מולטיסרדה צריך לבדוק מפלס שופוני בדם או להתאשפז. אני מעבר לכוחות סוס או מדד יופי מה הנורטון מסוגל לעשות טוב כמו המולטיסרדה- פקקים, טיולים ארוכים, מסלולים? כנראה שכלום. כלי נאה בהחלט אבל זה לא פסל. זה כלי.
אופנוע כזה לא קונים כי "צריכים". גם xevo 250 יספיק כמעט לכל "צורך" של רוכב ממוצע.
אופנוע כזה קונים כי רוצים.
אז בגלל שבארץ המולטי מתומחר יותר מהקומנדו מה זה אומר? שהמחיר דומה לזה שבארהב?
ממש לא. זה רק מחזק את הטענה (הצינית) שלי לגבי המחירים בארץ,
וכל מה שנשאר לנו לעשות הוא להשוות חטא אחד לשני, במקום לקבל מחירים באמת הוגנים.
וכן, אפשר אחרת, לא כשהמדינה לוקחת את חלק הארי מכל עסקה וכל יבואן מנסה לסחוט עד הטיפה האחרונה ממה שניתן לקחת.
אבל זה רק אני.. חי בעולם משלי
זאת בדיוק הסיבה שעד עכשיו, לא היה נורטונים בארץ.
בעוד שבארה"ב ובאירופה יש שוק שלם של אנשים עם כסף, שמוכנים לשים אותו על מה שמוצא חן בעינם - בישראל העם פרקטי יותר. תמיד מחפשים עסקה טובה, ואם כבר אתה משקיע סכום כסף גדול על משהו, אז זה חייב להיות עם מקדם "שופוני" מהגיהנום.
הנורטון הוא לא "עסקה טובה". הוא לא אופנוע שנועד לשמש ככלי תחבורה יעיל והגיוני. ה"שופוני" שלו הוא למבינים בלבד, מי שלא מהתחום - יעריך שזה אופנוע שמקביל ל-SV650.
הנורטון הוא אופנוע בוטיק שמעיד בראש ובראשונה על הטעם של בעליו, ושנועד לספק חווית רכיבה ייחודית.
כמוצר בוטיק שנבנה בעבודת יד באירופה, הוא עולה הרבה יותר מכלים מקבילים בייצור המוני.
אנסה להמחיש את זה עם דוגמה מעולם הביגוד:
מעיל עור שנתפר באיטליה בעבודת יד בסדנה קטנה אך ידועה באירופה יכול בקלות לעלות 2500 יורו, בעוד שמעיל עור זהה ביצור תעשייתי ושל מותג מוכר יעלה שליש מזה.
באירופה, יש מספיק אנשים שמוכנים לשלם על ייחודיות, גם אם היא לא בולטת לעין. 99% אחוז מהאנשים לא ישימו לב בכלל שמשהו מיוחד במעיל שלך - אבל הוא מייצג את הטעם שלהם ולהם זה מספיק.
בישראל, אנשים שבמקום לרכוש מעיל עור של DIESEL (סתם זרקתי) ישלמו פי 3 על מעיל צנוע ולא צעקני בעבודת יד של סדנה קטנה, ייתפסו ככאלה שצריכים "לבדוק מפלס שופוני בדם או להתאשפז".
אנחנו כחברה לא בשלים למוצרי בוטיק (ואני מתכוון לבוטיק אמיתי, לא ל"רהיטי יוסי" שהבוטיק בהם מסתכם בזה שהם יותר עקומים מאיקאה). אנחנו פרקטיים מכדי לזרוק כסף על התאמת הסביבה לטעם האישי שלנו. לכן רובינו המוחלט נוסע ברכבים סטנדרטיים, רוכב על אופנועים סטנדרטיים, לובש בגדים סטנדרטיים וגר בבתים סטנדרטיים ומכוערים להחריד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בישראל אתה בראש ובראשונה מחפש תמורה למחיר. יש סיבה למה האופנועים הנפוצים פה הם דווקא אדוונצ'רים עם ארגזים, נייקדים או לרוב - בכלל קטנועים.
רוב האנשים לא יכולים או לא רוצים לקנות כמה אופנועים, זה לא כמו באמריקה שאתה יכול להחזיק אופנוע לעיר לסידורים, אופנוע למרחקים, אופנוע לשטח, אופנוע לפעלולים, אופנוע פרוייקט שלא נגמר, אופנוע להיום ואופנוע למחר.
בארץ, אופנועים הן בראש ובראשונה כלי תחבורה, כמו במדינות המזרח. במערב, במדינות רבות רואים בהם יותר "צעצועים לילדים גדולים", מותרה ולא דרך התניידות. לכן מי שרוכב שם, פחות חושב על האספקט הפרקטי ויכול לקנות יותר עם הלב.
כשמדינת ישראל תפסיק לנסות בכל דרך להוריד אותנו מדו גלגלי, אז אפשר יהיה לדבק
אני לא מדבר על אופנועי תקציב מסין אלא על מיטב התוצרת היפנית והאירופאית. לגבי רגש ותחושות - כל אופנוע מספק אותם. אני משער שיש שוני גדול בחוויית המשתמש . אם היינו מורידים את הסמל של נורטון מהמיכל ושמים עליו סמל של חברה סינית כנראה שחלק גדול מאותן תחושות היה נעלם גם אם נשים בצד תחושות שאופנוענים אוהבים (התנהגות, כוח, נוחות וכו').
אנחנו בשלים- ועוד איך בשלים. הבעיה שיש כאן חסמים ועיוותי שוק שגומרים לכך שההיצע הוא סחורה בינונית במחיר גבוה. הרי בוטיק זה טייטל חסר כיסוי. גם אני כביכול מספק שירותי בוטיק אבל בתכלס נמדד בתוצאות. הטייטל בוטיק מציע אקסיומה שמודבר בהקפדה על עיצוב איכות או בקרה אבל בפועל זה רק ייצור מוגבל.
בכל העולם רוצים תמורה למחיר ובניגוד אלינו -מוכיחים את זה כשהתמורה לא טובה. חוות דעת באמזון ואיביי הם המצאה אמריקאית ומשמשים כגליוטינה. גם רוכב אמריקאי לא יוציא 200$ על קסדה \ כפפות \ פנס כעל קניה חסרת משמעות. הם מתייחסים לכל רכישה מעל 50$ כהשקעה וזה שהכלים שם זולים ב-50% אומר ההיפך. הנורטון לדעתי מציע נייקד עמוס בדאווין רטרו. אם מוציאים לרגע את הרטרו ומוסיפים עגבניות תסכים איתי שבסכום הזה יש נייקדים עדיפים. אני לא פוסל שימוש במותגים או ברגשות נוסטלגיים לשיווק וכולנו מושפעים במידה מסויימת אבל בסוף מדובר במשהו שאתה אמור לעשות איתו משהו- בניגוד לתמונת קיר שעושה את שלה בלעדיך. התפקוד ברמה העקרונית חשוב יותר. אפילו משיכה מינית מבוססת על פונקציונליות.
יש לך ראיית עולם מסויימת, פרגמטית מאוד.בכל העולם רוצים תמורה למחיר ובניגוד אלינו -מוכיחים את זה כשהתמורה לא טובה. חוות דעת באמזון ואיביי הם המצאה אמריקאית ומשמשים כגליוטינה. גם רוכב אמריקאי לא יוציא 200$ על קסדה \ כפפות \ פנס כעל קניה חסרת משמעות. הם מתייחסים לכל רכישה מעל 50$ כהשקעה וזה שהכלים שם זולים ב-50% אומר ההיפך. הנורטון לדעתי מציע נייקד עמוס בדאווין רטרו. אם מוציאים לרגע את הרטרו ומוסיפים עגבניות תסכים איתי שבסכום הזה יש נייקדים עדיפים. אני לא פוסל שימוש במותגים או ברגשות נוסטלגיים לשיווק וכולנו מושפעים במידה מסויימת אבל בסוף מדובר במשהו שאתה אמור לעשות איתו משהו- בניגוד לתמונת קיר שעושה את שלה בלעדיך. התפקוד ברמה העקרונית חשוב יותר. אפילו משיכה מינית מבוססת על פונקציונליות.
זאת בדיוק הסיבה שאתה לעולם לא תקנה נורטון. הוא פשוט לא פונה לאנשים כמוך.
אגיד את זה חד וחלק:
כאופנוע פרקטי, הנורטון לא שווה יותר מ-70 אלף שקל.
כפריט אספנים ייחודי, אין לו מחיר. מבקשים עליו 140, ומי שרוצה - שישלם. בחו"ל לא חסר כאלה שמשלמים, ולכן המפעל קיים כבר קרוב לעשור.
הם לא מטומטמים ולא פראיירים.
הם פשוט מוכנים לשלם בשביל לרכב על אופנוע ייחודי, שנושא איתו מסורת מסויימת ומיוצר בעבודת יד באירופה.
לא מעניין אותם כ"ס, סל"ד, קג"מ, ובטח שלא צריכת דלק ומרווח טיפולים.
מה שמעניין אותם אוטנטיות, סטייל ושילוב זהיר וקפדני של מסורת תעשייתית מסויימת - לתוך מכונה שמיוצרת ב-2020 ועומדת בתקנים העכשיווים.
אתה, בכעס המוזר שלך על תמחור של אופנוע שאינך מתכוון לקנות משום מה מעורר בי אסוציאציה מעניינת.
לפני 25 שנה, כשהוריי עברו לשומרון - מה היו אומרים?
"ישוב יהודי אתה מזהה לפי תאורה כתומה, וגגות רעפים".
"כפר ערבי תזהה לפי תאורה לבנה, וגגות שטוחים".
מה נשתנה ב-25 שנה האלה?
הערבים העמידים (אלה שעובדים אצל יהודים בד"כ) - התחילו לבנות בתים עם גגות רעפים.
היהודים לעומתם, במקום בתים חמודים בסגנון ים-תיכוני עם גגות רעפים - התחילו לבנות קוביות בטון מכוערות עם גג שטוח (250 מ"ר בנוי ומעלה, כך שזה לא עקב בעיית תקציב חמורה).
מה זה אומר על המנטליות של היהודים, ועל השינויים שהיא עוברת?
דעתי האישית בלבד:
*שנהינו יותר פרקטיים, כי בטח לבנות בית מכוער יוצא קצת יותר זול.
*שלא באמת אכפת לנו איך הישוב שלנו נראה. אחרת, היו אוסרים בניה כזאת ברמת המועצה.
*שדרכו של הישראלי הממוצע - זה לבנות קוביה מכוערת (280 מטר בנוי, בסטנדרט גבוה), לדחוף בה 2 יחידות דיור (לסטודנטים, עם כניסה משותפת וללא חצר), לשפוך בטון ולשים דשא סינטטי על מה שנשאר מהחצי דונם - ולקרוא למי שבונה בית נעים לעין בשטח של "רק" 130 מ"ר (כי זה מה שהוא צריך) ומתחזק גינה ירוקה - "פראייר".
ואה, כן. בישובים יהודים עוברים בהדרגה לתאורת LED לבנה, שלאורה כל אחד נראה כמו ערפד. מאמין שהיא חוסכת חשמל, אם כי לא סביר שמישהו יראה את ההפרש בחשבון הארנונה...
את ההקבלה האופנועית כבר תשלימו לבד, אם בא לכם.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual