עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 26 מ 26

אשכול: מהי דרך הקנייה החכמה ביותר?

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ואיך זה שונה ממקרה #1? אה, אני מבין - לחיות על חשבון הורים נחשב לרעיון טוב? למה בכלל ללכת לבנק - פשוט כך כסף מאבא.
    זה לא קשה להיות כזה אהבל, תגיד?
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

^^ זה לא מדויק לשאול כמה אתה מכניס ,
    השאלה המדויקת היא כמה נשאר לך אחרי ההוצאות הקבועות.

אם אתה מרוויח 20, אבל ההוצאות הקבועות (מגורים, ארנונה , חשמל, אוכל ) הם 20 אל תקחו הלוואה
    אם לעומת זאת אתה מרוויח 10 , אבל ההוצאות הקבועות הן 5, אתה יכול לקחת.
    במיוחד אם זה מאפשר לך להגיע למקום עבודה משופר שיתן לך הכנסה גבוהה יותר

Sent from...

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    זה לא קשה להיות כזה אהבל, תגיד?
    אתה אמור לדעת מניסיון.

Senior Member
    אם יש לך את כל הסכום - תבדוק תשואה על הסכום הזה בהשקעה כלשהי מול הלוואה בבנק
    אם אין לך את כל הסכום - תבדוק תזרים חודשי עם תוספת של החזרי ההלוואה. כדאי להשוות עלות מימון דרך הבנק שלך מול מה שהיבואן מציע (שבד"כ גבוה יותר)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    ^^ זה לא מדויק לשאול כמה אתה מכניס ,
    השאלה המדויקת היא כמה נשאר לך אחרי ההוצאות הקבועות.

אם אתה מרוויח 20, אבל ההוצאות הקבועות (מגורים, ארנונה , חשמל, אוכל ) הם 20 אל תקחו הלוואה
    אם לעומת זאת אתה מרוויח 10 , אבל ההוצאות הקבועות הן 5, אתה יכול לקחת.
    במיוחד אם זה מאפשר לך להגיע למקום עבודה משופר שיתן לך הכנסה גבוהה יותר

Sent from...
    מה שהוא אמר
    רק אוסיף למעט אם זה באמת יישפר לך את ההכנסה אל תיקח הלוואה.
    כסף צריך להחזיר וכאחד שתמיד רואה שחורות אני מעדיף לא להיות חייב כך שאם אופנוע זה רק לתענוג תחסוך ואז תרכוש (אני כן לקחתי הלוואה אבל יש לי חסכונות כנגד כך שאם משהו מסתבך אני תמיד אוכל לשבור את החיסכון כדיי לסגור את ההלוואה - אם זה לא היה המצב לא הייתי רוכש את האופנוע שיש לי כיום).

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    הקנייה הטובה ביותר היא כזאת שחוסכת לך כסף, נשמע מטומטם אבל בוא נשים את זה רגע על שולחן הניתוח.

אם אתה מחמם מים בדוד חשמלי ומשלם 1200 ש"ח בשנה חשמל על מים חמים, ומחליט לקנות דוד שמש, הדוד עולה 2400 ש"ח
    ואתה מחלק את סכום הקניה ל-24 תשלומים שווים, אתה מקבל מים חמים באותו מחיר אבל...אחרי שנתיים אתה מתחיל לחסוך.

עכשיו נגיד שיש לך אוטו שההוצאות החודשיות עליו הם 1000 ש"ח בחודש שהם 12000 שקל בשנה ואתה תקנה אוטו טוב יותר
    בתוספת של 12000 על הרכב שלך אבל ההוצאות עליו יהיו רק 500 ש"ח בחודש...שוב בסופו של דבר תחסוך.

כשאתה לוקח כסף לא שלך (כזה ששמת בחיסכון) הוא עולה לך יותר את היותר הזה צריך לחשב במחיר הקניה הראשוני, עכשיו
    אתה תשלם מחיר תשלום חודשי+הוצאות חדשות שלא היו לך קודם. ולכן החישוב שלך ליכולת ההחזר צריכה לקחת את זה בחשבון.
    עכשיו ערך האופנוע שקנית יורד כל כמה חודשים בהרבה, זאת אומרת כשתגמור לשלם את התשלומים ערך האופנוע הבסיסי יהיה נמוך
    בהרבה ממה ששילמת ולכן הקפיצה הבאה תהיה כואבת יותר.

אם תסתבך בתשלום החובות תאלץ למכור את האופנוע ואז תגלה שלמרות שמכרת אותו אתה עדיין בחובות ואז בעצם אין אופנוע יש
    חובות/הוצ' לפועל ושאר חברים.

לקנייה חכמה אתה צריך שיהיה לך כמעט 80-90 אחוז מסכום הקניה ואז למצוא הלוואה נוחה יחסית שתכסה לך את השאר ותשאיר לך
    מקום לציוד טוב ביטוח וטיפולים לשנתיים הראשונות. עכשיו תתחיל לחשב.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של ees
    אתה תמיד יכול להיכנס למו"מ עם המוכר לגבי הלוואה ללא ריבית. זה קורה אם הם ממש לחוצים למכור.
    או לחילופין אם יש לך קרנות השתלמות, אתה יכול לקחת הלוואה מהקרן עם ריבית ממש נמוכה - לרוב פריים מינוס חצי, כלומר 1.25 ריבית שנתית
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    מה שהוא אמר
    רק אוסיף למעט אם זה באמת יישפר לך את ההכנסה אל תיקח הלוואה.
    כסף צריך להחזיר וכאחד שתמיד רואה שחורות אני מעדיף לא להיות חייב כך שאם אופנוע זה רק לתענוג תחסוך ואז תרכוש (אני כן לקחתי הלוואה אבל יש לי חסכונות כנגד כך שאם משהו מסתבך אני תמיד אוכל לשבור את החיסכון כדיי לסגור את ההלוואה - אם זה לא היה המצב לא הייתי רוכש את האופנוע שיש לי כיום).
    ברור לך שהריבית שאתה משלם על ההלוואה תמיד תהיה גבוהה , הרבה יותר גבוהה , מהריבית שאתה מקבל על החסכון.
    לא עדיף לשלם ואז להמשיך לחסוך ?

Sent from...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תכלס כן.
    אבל דחיית סיפוקים זו תכונה חלשה אצלי.

בכל מקרה במקרה הספציפי שלי עם הgtr ש חליף אותו הnc הסיכון של תיקונים היה שווה את לקיחת ההלוואה.

כיום אני נהנה מאופנוע שעלויות ההחזקה שלו הן באמת נמוכות כמובן שיש אחריות על הכלי וזו העסקה הכי רציונלית שעשיתי מאז מכירת הבאנדיט זצ"ל.

ברור שאם לא הייתה לי עתודה לא הייתי רוכש את הכלי הנ" ל.

בגדול הייתי יכול לרכוש גם כלי יקר יותר אבל זה יחכה שיהיה לנו מזומן או שתיסגר ההלוואה על האופנוע הזה.
    מאמין שעוד שנתיים (לא לתפוס אותי במילה)
    נפתח שירשור חיפוש ותהיה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    השאלה כמה הפסדת במשך 5 שנים נניח (שווי שוק) אחרי שקנית תחזקת ביטחת וכמובן - נהנית.
    אם יש לך יכולת לרכוש אבל לא להחזיק כלי ולבטח בכיסוי מלא תוסיף אלמנט סיכון כפול.
    אם הסיכון גבוה עבורך אל תיקח הלוואה. זה נכון גם לגבי השקעות ולא רק להוצאות.
    אם אתה יכול לשאת בעלויות ובסיכון זה לא משמעותי אם תיקח הלוואה או תשלם במזומן כי הכסף נמכר כיום בזול.

התסריט הכי גרוע הוא לקנות כלי דנדש, לעבור את הטיפול היקר הראשון ואז לרסק אותו ללא ביטוח מקיף.
    התסריט האופטימי הוא לקנות כלי משומש במצב דנדש לא לבטח ולמכור במחיר זהה לפני הטיפול הגדול.
    השאלה היכן אתה מוכן להיות עם הלוואה או בלי. אבל זה לא רק שאלה של אפקט הפחד כי אם להיות הוגנים וישרים וגם כדי לסבך את המצב צריך להוסיף את היבט ההנאה שקשה לכימות כלכלי ואת העובדה שבניגוד לתחביבים אחרים צריך לשקלל את הערך ככלי תחבורה.
    חובבי סקי מוציאים (נניח) 10,000 ש"ח בשנה על חופשות וציוד אבל לתחביב אין ערך פרקטי נוסף. דייג לפחות מביא משהו לשולחן, בתיאוריה.
    אם היה לי כסף לתחזק אופנוע מסלול בלבד כלי מוטוקרוס לשטח בלבד לא בטוח שהייתי קונה כלי שאפשר להתנייד איתו. כשמערבים שימוש זה מסתבך. לכן, כדאי להסתכל על התזרים או היכולת לעמוד בתחזוקת הסיפור, כולל כל הסעיפים כולל הסיכונים וההנאה.

Member
    רק אתה תדע מה הדרך החכמה ביותר בשבילך.
    כעיקרון, אין שום בעיה בלקנות אופנוע עם הלוואה, וגם לא עם הלוואה של 100%.
    השאלה היא - האם אתה תוכל לעמוד בהחזר חודשי של X לאורך Y זמן, תוך שאתה לוקח בחשבון את כל הנסיבות, ההוצאות הנלוות והבלת"מים שעשויים להיות בדרך. ועל זה, רק אתה תדע לענות.