לך עם היצרן.
אין כאן אף משתמש שמחזיק או בעל גישה למעבדה שיכולה לענות לך על השאלה.
כי גם אם תשים 40 לא תראה נזק בלתי הפיך אז לא באמת אפשר לדעת.
לעניות דעתי ההבדל בין 30 ל 40,בזמן שהדרגה הקרה זהה לא משמעותי ממילא.
היי חברים.
לאחרונה החלפתי שמן לאופנוע לראשונה לשמן סינטטי מלא של איפון בצמיגות 10w-30. הספר מציין רק 10w-30 ודרך חבר שעובד עם היבואן של איפון הצלחתי להשיג.
הונדה בארץ ממליצים 10w-40. החבר, שגם רכב/בנה/עבד על לא מעט אופנועים אומר שאך ורק 10w-30 כי זו הצמיגות שהספר ממליץ.
אני מעדיף כמובן ללכת עם הספר ולא עם המלצת מכונאי כזה או אחר. השאלה שלי היא האם יש בעיה כלשהי להשתמש בשמן בצמיגות זו בארץ? (עקב האקלים).
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
לך עם היצרן.
אין כאן אף משתמש שמחזיק או בעל גישה למעבדה שיכולה לענות לך על השאלה.
כי גם אם תשים 40 לא תראה נזק בלתי הפיך אז לא באמת אפשר לדעת.
לעניות דעתי ההבדל בין 30 ל 40,בזמן שהדרגה הקרה זהה לא משמעותי ממילא.
השאלה היא האם שמן 10w30 לא יהיה דליל מדיי לקיץ הישראלי, בייחוד בהתחשב בזה שאני גר בדרום?
בגדול אם אתה גר בשפלה המלצות היצרן טובות ולדעתי אין סיבה לחרוג מהן.
אם הנסועה שלך היא מספיק גבוהה ואתה גר באזורים בהם משרע הטמפרטורות רחב אז אולי שווה לשים צמיגות שונה בין הקיץ לחורף.
אישית ( ואני גר בירושלים) אני משתמש בצמיגות שמומלצת על ידי היצרן ולא חושב שצריך יותר.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בשני אופנועים שהיו לי ובמכונית שיש לי, המוסכים מטעם היבואן הכניסו שמן בצמיגות גבוהה יותר (10 נוספים ורק בחום).
כל הקריאות שעשיתי בעניין (בכלל זה אצל יצרני השמנים) טענו שזה בסה"כ נכון לעשות ככה ושזה לא פוגם בביצועים של השמן גם כהטמפ' נמוכה יותר.
אני מסכים שבתנאים ברוב האיזורים המאוכלסים בארץ, אין לזה ממש משמעות אבל אם אתה גר באיזור שבו הטמפ' בקיץ הן יותר סביב ה40 מאשר סביב ה30 אז זה כנראה יהיה רצוי.
המספר הגבוה מציין את צמיגות השמן בטמפרטורת העבודה של המנוע, השאלה היא אם טמפרטורת העבודה של המנוע משתנה שבחוץ 30 או 40 מעלות, אני מניח שבמנוע מקורר נוזל שינוי זניח אם בכלל.
שהיצרן שם צמיגות 30 אני מניח שהמעברים של השמן במנוע צרים או\ו תפוקת משאבת השמן נמוכה, אישית בגלל הצמיגות השונה מרוב האופנועים הייתי משתמש ב30
בתוך המנוע נוצר גרדיאנט טמפרטורות שתלוי גם בטמפ' הסביבה וקובע את טמפ' הקיצון של השמן. השאלות שאתה מעלה הן שאלות שגם אני שאלתי אבל אין לי כלים לבדוק את זה בעצמי...
מה שכן, בהנתן שרוב הכלים שמגיעים לארץ הם מייצור שמיועד לשוק האירופאי, שלא מכיר טמפ' כאלה בשגרה, זה לא בלתי סביר שההמלצות שרשומות במדריך מתאימות לאקלים קר יותר. בנוסף, הגרפים המקובלים, שמתארים את ההתאמה הכללית של דרגות הצמיגות לטמפ' החיצונית, מסיימים את ההתאמה של צמיגות 30 באיזור ה30-35 מעלות ושל 40 באיזור ה40-45 מעלות. זה המקור למה שרשמתי בהודעה הקודמת (ולמרות זאת, בדיוק 790 שלי, היצרן ממליץ על צמיגות של 50 באירופה והמוסך הכניס 60 בטיפול - בתוצרת הספציפית הזו, לא נראה לי ששימון יתר זה רע)
זה לא נכון להגיד שאירופה קרה יותר מישראל, קרואטיה, חלק מאיטליה, ספרד, פורטוגל וחלק מצרפת מקבלות 40 מעלות בקיץ כמו בישראל.
העלאת צמיגות היא בדרך כלל כדי להתמודד עם הדילול שקורה בשמן בגלל חום גבוה, סוג של פיצוי כדי לקבל בסוף את אותה צמיגות בטמפרטורת עבודה.
למרות הנ"ל נוכחתי לראות שבשנים האחרונות חלק מהיצרנים עברו להמלצת צמיגות אחת בלבד לכל העולם.
אתה מדבר בעיקר על חריגות ולא ממוצעים. יש מעט מקומות בדרום ספרד, לא על החוף, שבהם יש טמפ' ממוצעות שמזכירות קצת את באר שבע בקיץ. זה בשוליים של השוליים ויתכן שהם גם מקבלים הנחיות חריגות.
בדקתי בעבר פורומים אוסטרליים וגם שם ניכרת נטיה של מוסכים לשימוש בשמן סמיך יותר ממה שמופיע במדריכים.
רשמתי למעלה שאין לזה משמעות ברוב האיזורים המאוכלסים בארץ ותל אביב בהחלט נופלת בקטגוריה הזו. הטמפ' בתל אביב לא מגיעות לרמה שבה זה נחוץ.
למי שגר בדרום/מזרח אז זה רלוונטי יותר אבל ישראל קטנה, אנשים מטיילים, אופנועים עוברים ידיים והגדלת הצמיגות היא הגיונית וסבירה.
דרזנר, אתה באופן קבוע מכניס לכל דיון שישראל לא חמה יותר מחלקים באירופה....
אז בוא,
נכון שבשנים האחרונות היו כמה גלי חום לא נעימים (שמדמים יום קייצי ממוצע בגוש דן), שגרמו לכל אירופה להפסיק לתפקד, אבל בין זה לבין להגיד שהאקלים אפילו מתקרב ללהיות דומה.....
וזה לפני שדיברנו על מה שקורה בשמש ישירה ולא בצל.
אתה מכיר באירופה בעיות של התבשלות סליליםבdrz למשל? כי בארץ זאת היתה מחלה.
רוצה להשוות ליוון? יאללה נזרום.
לפי הגדרות כל יצרני הרכב, התנאים בישראל נחשבים תנאים קשים.
.
ועוד הערה ספציפית לnc. מיצרן שממליץ על לחץ אוויר אחיד בלי תלות לכמה רוכבים או ציוד (שהוא גם כמעט הלחץ אוויר המקסימלי של הצמיג), הייתי מתייחס בביקורתיות להמלצות.
מדינת ישראל היא לא היחידה שיושבת למרגלות הים התיכון וזה עוד לפני שדיברנו על ארצות הברית, לישראלים יש מין מחשבה כזאת שישראל זה המקום הכי חם בעולם לרוב זאת השליה של הלחות אבל איך שבא לכם.
התנאים הקשים בישראל שאני יכול להסכים איתם זה התנועה הכבדה (stop and go) הבלאי למנוע הוא מואץ ולרוב יותר משפיע על רכבים.
אני מסכים גם על נזקי השמש אבל אלו לא קשורים למנוע.