עזוב שהיא ליד הים. זה והאפיק הפרסי דווקא משמשים גורם ממתן, אחרת היינו רואים כאן טמפרטורות גבוהות בהרבה.
אבל, היא פשוט נמצאת דרומית יותר. לכן בקיץ רואה יותר שמש. ולכן גם בקיץ השמש יותר "חזקה".
וכמובן של קווי הרוחב השפעה מסוימת בלבד, חשוב מכך הוא השפעות מטאורולוגיות אחרות. אירופה מושפעת הרבה יותר מאוויר קר שמגיע מצפון ואנחנו מאוויר חם שמגיע מדרום ומזרח ועוד, ועוד, ועוד....
שורה תחתונה, אירופה- אקלים ממוזג.
ישראל אקלים ים תיכוני עם השפעות משווניות ואחרות.
וכן,
בארה"ב ושאר העולם יש מקומות חמים. מניח שבזכות זה יצרנים מוציאים טבלות דרגות שמנים. אחרת היינו צריכים לנחש.
מכיוון שיצרנים אחרים כן מקפידים על להפריד בין המלצות על לחצי ניפוח למשקלים שונים,
ומכיוון שיצרני הצמיגים נותנים לחץ ניפוח כתלות במשקל על הצמיג, אני כן אזלזל ביצרן שכותב לחץ אחד מקסימלי.
וזה לא בגלל שהוא טיפש, זה בגלל שהוא מונע מכל מיני שיקולים שמגדילים מכירות וחסכים כאב ראש. למשל, כשהם מוכרים אופנוע שמשווק כחסכוני ועושה 1:30 הם צריכים לדאוג שהצריכה תהיה באמת כזאת. ומה יותר חוסך דלק מלפוצץ את הצמיג באוויר? (אגב, אני עושה 1:30 גם עם לחץ נמוך מהמלצת היצרן לאופנוע הזה).
כמובן שאני לא אומר את זה מידיעה אלא מניחוש. (למעט הנושא של טבלאות לחץ אוויר בהתאם למשקל על הצמיג. את זה ראיתי בעיניים שלי. בתקופה האחרונה קשה לי למצוא דוגמאות ברשת).
אצלי חצי מהנסיעה היא ב60-80 (עומסי תנועה), וכשהכביש נפתח עולה ל120-130.
אבל!
גם כשאני בנסיעה ארוכה בבינעירוני פתוח הצריכה לא יורדת למספרים שציינת.
אולי זה קשור לנפח מנוע השונה (שלי 750) אז שווה לברר. אם אתה מחפש השוואות בפורומים בחול, קח בחשבון שבחלק מהשווקים (ארה"ב למשל), ה750 נקרא 700 לפחות עד הדגמים האחרונים, שם הם סוף סוף השכילו לשנות לו את השם (נדמה לי סביב ה2017-18 אבל אל תתפוס אותי במילה).
מצד שני יש כאן את לוקי וקידוזו שמציגים צריכות גבוהות יותר לפרקים.
הדגם האמריקאי הוא לא 700? הייתי בטוח שכן. משום מה חשבתי שהם דחפו את המנועים שנשארו להם לשוק האמריקאי בפלסטיקה של הדגם החדש.
אני גם נמצא בסל"ד זהה על 130. בעיר אני מודה שאני מושך את ההילוכים לא מעט לפעמים, למרות שמעביר בדר"כ לפני 5000 סל"ד. יש מקרים בהם אני גולש בין כיכרות על שני ב-20 וקצת קמ"ש, מאיץ ל-80, מאט.
בטיול בו נשארתי על 95-100 בשישי האופנוע הראה צריכה של 1 ל-25-26. מעל זה לא יצא לי לראות וכל הנוזלים/פילטרים/שסתומים סודרו ממש בשבועות האחרונים. מוזר.
אבדוק את מצב לחץ האוויר בתמיגים
שנקל בנושא הצריכה - מעבר למהירות, יש עוד המון פרמטרים שמשפיעים.
מי שרוכב חלק, מתוכנן בגז אחיד וללא בלימות - יראה צריכה טובה יותר.
זה:
קלאסי כדי לקבל צריכה גרועה.יש מקרים בהם אני גולש בין כיכרות על שני ב-20 וקצת קמ"ש, מאיץ ל-80, מאט.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual