עצוב ):
אנשים שממהרים לוקחים מלא סיכונים קטנים ולפעמים זה קורה
Sent from my iPhone using Tapatalk
עצוב ):
אנשים שממהרים לוקחים מלא סיכונים קטנים ולפעמים זה קורה
Sent from my iPhone using Tapatalk
המדרכות בארץ גבוהות מאוד. יש הבדל משמעותי בין אם תיכנס בבלוק בגובה של 5 סנטימטר או 15 סנטימטר.
הרוכב מאבד שליטה מכול סיבה שהיא (וגם זה לא כתוב במקרה הספיציפי), ונכנס באבן הזאת. לתשתית יש חלק בתוצאה.
אח שלי יקר, לא מבטל אותך ולא באתי לבטל אותך (למרות שזה מה שאתה עשית עם התגובה הזאת עכשיו). אם באמת היית מתעסק בנקודה שניסיתי להעביר ולא במשחקי אגו אולי גם לא היית כותב את זה.
מה זה שמור מרחק? אל מי אתה מדבר בידיוק? קראת בכלל את מה שכתבתי? או שגם אתה מגיב מהתחת והעיקר להגיב ולצאת חכם?
אם שלושתכם (ועוד הרבה אחרים לצערי) חושבים שלתשתיות אין קשר וזה 100% הרוכב אז כול הדיון הזה מיותר מלכתחילה ואתם סתם טוחנים כאן מים.
מבזק חדשות - לא כולם נוהגים / רוכבים בין אם זה במכוניות או באופנועים שלהם באופן שקול, לא כולם יכולים לראות את הנולד ולא עושים מבחני IQ לקבלת רישיון. לא רק כאן בארץ, אלא בכול מקום בעולם.
כבן אדם שמאמין שאפשר למנוע 99% מהתאונות, אני עדיין אומר לכם שזה לא ריאלי, כי בסופו של דבר כול אחד עושה טעות על הכביש (בין אם זה מחמימות מוח או פשוט חוסר תשומת לב), ואם אתם מתכוונים לכתוב לי שזה לא אמור לקרות - אז זה קורה, כול יום בכול מקום בכול שעה בעולם. צאו מהסרט שאתם חיים בו.
וכן, הכבישים בארץ (לא כולל מדינת תל אביב) הם ברמה נמוכה מאוד, תחזוקה כמעט ולא קיימת (ולא, ריבוד כביש מחדש לא נחשב ל"תחזוקה"). כבישים שהם באחריות רשויות מקומיות גרועות פי כמה מכבישים שבאחריות נתיבי ישראל. בשביל להגיד שהכבישים כאן טובים אתה צריך להיות:
1. יפה נפש
2. לא רוכב על אופנוע
3. מסתובב רק באיזור תל אביב
4. כול התשובות נכונות
אני גר מחוץ לגוש דן. עושה ביום עבודה גם כמה מאות ק"מ.
הכבישים כאן לא שונים משום מקום אחר בעולם. ואל תשווה לי כביש בסמטא בשכונת הארגזים (עאלק כביש) לאוטובאן בגרמניה.
לא מבין למה כולם לוקחים קשה את נושא התשתיות?
התשתיות בארץ, מצב והכבישים והמעקות הם כרגע נתון קבוע.
מי שרוכב - אמור להכיר אותו, ולקחת אותו בחשבון.
מי שלא מכיר - שירכב בזהירות המתבקשת.
כפועל יוצא מזה- האשמה היא רק על הרוכב עצמו!
אם למישהו זה יעשה טוב, אפשר לשלול למעקה את הרישיון,
או להגיד לאבן שפה לעמוד בפינה בעונש.
אפשר ורצוי לשפר את את התשתיות, אי אפשר להסיר את האחריות מהרוכב.
לאור תגובות אחרות פה, אז ההיגיון הזה שייך רק לי.
מי שלא מסכים, זכותו.
משתנה נוסף שלא עלה פה בדיון,
הוא רמת התחזוקה של הקטנועים/אופנועים.
לשיטתי -
אופנוע שאינו מתחוזק היטב - גורם גם הוא לתאונות.
התשתיות כבישים בארץ בעשור האחרון הם בכמה רמות מעל מה שהיה בעשורים קודמים, ובעשורים קודמים לא היה כזה אחוז נכבד של תאונות אופנועים קטלניות.
האנשים הפכו עצבניים יותר, לחוצים יותר, כמות הרכבים בכבישים גודלת בצורה מפחידה ובנוסף כמות האנשים מתוכם שמתעסקים בשטויות במהלך הנהיגה.
עם זאת- אין להאשים את הנהגים מסביב (במיוחד אם מסתמכים על הנתונים שהוצגו בכתבה), ואין להאשים את התשתיות.
ניתן להאשים את תרבות הנהיגה בישראל באופן גורף והאופן הגורף הזה אינו פוסח על הרוכבים.
אתם, אנחנו, בתור רוכבים צריכים להתייחס לכביש ביראת כבוד. כך זה היה תמיד ולאחרונה כנראה שלא. מי שמבין שהוא רוכב על מכונה שבכל רגע נתון יכולה לבגוד בו והתוצאות יהיו בהתאם משפר את סיכויי ההשרדות שלו משמעותית.
מי שחושב ש"לי זה לא יקרה", כנראה שלא ישרוד הרבה. והתרבות הזו היא נגזרת של תרבות נהיגה ברכב שהרי רכבים חדישים היום הם כל כל בטיחותיים שאנשים נוטים לזלזל במידת הסכנה, אך בדו גלגלי- שיהיה בטוח ככל שניתן- אתה מתעופף לתוך גדר "בטיחות" במקום להיות עטוף בכריות אויר.
אנחנו חיים בדור שכולם בו צודקים, כולם חכמים, כולם עקשנים. כשההגיון המעוות הזה זולג לכביש- אז הכביש מראה נתונים משלו.
מה קשור כלי מדויק כמו סכין יא ליצן? אנשים לא נהרגים על 125, על 200, על 300 סמק?
רק אתמול בלילה נהרג עוד רוכב בנתניה, דרך דגניה. כמישהו שיוצא לו לעבור שם כמה פעמים מדי חודש, האספלט שם במקרה הכי עדין בן 30, אין לך אחיזה על הכביש, סימונים על הכביש בקושי קיימים וכול 2 מטר יש לך בור. ככה לכול אורכו של הרחוב, מהמורות והפרשי גובה. המהירות המותרת שם היא 70, ולנסוע שם 50 עם אופנוע זה סכנת נפשות.
בכול מדינה שקוראת לעצמה מפותחת הדברים האלה לא היו קיימים, אבל זה תוצאה של חוסר תקנים. בטח ובטח שמדובר בכביש שהוא בבעלות העירייה, הם פשוט לא מחויבים לכלום. ולחשוב שזה נחשב כביש "ראשי" בנתניה, מי שנוסע שם יודע איך כול הרחובות נראים, פשוט חבל לדבר.
אין לי ספק שהתאונה נגרמה עקב התשתית הלקויה שם, לפי ההיגיון של האנשים פה אין צורך לסלול כבישים מחדש בכלל, הרי כול אחד אחראי על עצמו. חבל שאנשים לא הפנימו שמתפקיד המדינה לספק כבישים תקינים. אבל אם כול בחור שני כאן גר בגרמניה או בתל אביב זה באמת כמו לדבר לקיר.
רק לידיעה, הרוכב נהרג כי פגע בו רכב...
ואם כבר הזכרנו,
אני רוכב מדי פעם בדרך דגניה כבר 15 שנה.
רוב דרך דגניה נסלל בשנים האחרונות עם הקמת ופיתוח קרית השרון. אני לא אכתוב כאן בפורום באיזה מהירות אני רוכב שם, אבל התשתית שם למעט קטע אחד קצר לא בעייתית. (פאק איט, אפילו אבני השפה שם משופעות ולא אנכיות).
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 03-03-2020 בשעה 21:05.
republic of games?>מה שאותי מעניין באמת והעלתי את זה גם בערוץ בטלגרם של המערכת כאן,האם המספרים של ההרוגים זה קורה בגלל החימוש בסוסים וירידה במשקל, או שהטכנולוגיה שבמקרה הזה יותר לכיון הסמרטפון והמסכים למינהם, גורמים לנו במצטבר לחוסר סבלנות וכדומה?אני חוטא כל כך הרבה, ולא מתיימר לכלום, חורני והכל. עם זאת מנסה באמת ובתמים להבין למה זה? מבחינתי זה או זה או זה! לא תשתיות ולא חמוצים במלח אנשים שמשחיזים בכביש צבורי ו30 מהחברים שלו מצלמים לאינסטוש, בסוף עף עם הרוסו 3 שלו לתוך המעקה בטיחות. האומנם תשתיות? ברור שזה לא האידאל וכבר האירופאים מצאו פתרונות לזה אבל בנינו? פאקינג ליטר להשחיז בכביש ציבורי עם קו לבן שמבוגרת לוקחת את הסיבוב קצת רחב, ובום! החיים משתנים. אגב לי זה קרה, רק בקטע אחר, אבל הנקודה של המבוגרת שלקחה את הסיבוב הרחב, ומהאז החיים השתנו, זה אמיתי
להבנתי ההבדל הגדול הוא כמויות כלי הרכב מכל סוג וזמינות המידע.
בעבר לא היו הרבה כלי רכב והמידע לא היה נגיש כך שלא כל החלקה של אופנוע נספרה ואני מניח שזה השפיע גם על הדיוק בחישוב הסטטיסטיקה.
בנוסף יש מושג בלימודי תקשורת שנקרא עקרון התדר (אם אני זוכר נכון את השם) שבגדול ברגע שיש אירוע תקשורתי אז כולם עולים על הגל וזה נהיה "אין" לעסוק בנושא.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI